Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkByte

    addikt

    válasz DevKiller #26749 üzenetére

    A jelenlegi helyzethez képest belátható időn belül most már borítékolható hogy nem lesz előrelépés.

    Lehet hogy jobban járnak ha előre menekülnek az 5G-vel. 5G-nél úgy nézem a 3600MHz-es sáv az egyik fő frekvencia, ilyen szempontból is passzolna. Addig akár az 1800-at meg lehet hagyni ilyen felosztott 2G/4G állapotban és majd 1-2 év múlva totál átadni a 2G-nek. Tippre 5G-s eszközökből már egy év múlva is jóval több lesz és jobb áron. Oké, nem az alsó ár szegmensben és nem engedheti majd meg magának mindenki, bár lehet jön valami olcsó kínai chipset ehhez is és ömlenek majd az olcsó kínai telefonok.

    Nehezen fedhető vele az ország, de ahol a kapacitás a leggyorsabban elfogy, vagyis a városokban, ott szerintem az 5G-hez ígysem-úgysem nagyon lehet megúszni a sűrű telepítést, legyen az 2600 vagy 3600MHz. A külterületen nagy sebességű mobilnetet gyanúsan bukják amíg nem jutnak több frekvenciához, de legalább a 2G-vel az elérhetőség biztosított lenne ott is 1800MHz-en.

    Persze nagyon könnyen dobálózunk mi itt ezekkel, abba bele se gondolva milyen pénz égetés lenne ebből bármelyiket is megvalósítani. Sajnos van egy olyan sejtésem, hogy hagyják a francba az egészet egy ponton. Esetleg még lélegeztető gépen tartják a mostanit kb. egy évig, majd ennyi volt. Utána pedig valamelyik másik felvásárolja gombokért az infrastruktúrát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák