- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
Dehogynem téves. Mert ő azt mutatta, hogy mi történik a képpel amikor keskenyebb képarányra alakítják. A tartalom így is úgy is meg lesz gyalázva.
De vicces hogy 4k-ról beszélsz, ha négy méterről nézed a TV-t mert mindegy hogy UHD vagy 720p, de kb a képernyőméret is ha csak nincs 100 colos tévéd...
Akárhogy csűröd csavarod, a helyes megjelenítés az ahogy befér a képernyőbe a kép. A te gondodra a megoldás a nagyobb TV. Amúgy meg a 16:9-re eleve úgy jutottak el, hogy kb félúton van a használt képarányok végletei között. Úgyhogy kb ez a legalkalmasabb a különböző képarányok megjelenítésére 4:3-től 2.35:1-ig.
"(#70689) Mr K"
Elég nehéz, ha csak a saját hülyeséged szajkózod, minden mást meg elvetsz. De hát ilyen elfogultság...
Angolul ez confirmation bias.Amúgy ha létezik én az Imax verziót nézem. Mert az a lényeg, hogy megmaradjon a képtartalom, bármelyik irányba is...
[ Szerkesztve ]
-
g0dl
addikt
Más nem tapasztalta, hogy az utóbbi időben egy-egy másodperce megáll a kép és hang? Több csatornán is előfordult.
-
Lackooo84
nagyúr
Végső szó jogán még annyit mondanék, hogy szerinted akkor a filmes kamerák "csíkban" vesznek fel, tehát "szélesvásznú" a digitális kamera képérzékelő szenzora, vagy akár a filmszalag, ha arra veszik fel? A helyes válasz: NEEEEM! És itt be is fejeztem...
The Truth is out there...
-
mzso
veterán
válasz Lackooo84 #70706 üzenetére
Oké... ezzel nem mondtál semmit semmiről a témában, és nem érveltél semmire. És egyébként is tök érdektelen.
A filmszalagra olyan képarányban vesznek fel amiben akarnak, az egy folyamatos szalag.
A szenzor meg akkora amekkorának a gyártó jónak látja. Gondolom a széles és keskeny képarányokat is le akarják fedni.
A lényeg hogy milyen képméretet akartak felvenni. A fölösleget meg vagy rögzítik vagy nem. Gondolom utókorrekcióra jó ha az egész szenzor adatát rögzítik.De érdemes is befejezni. Kettőtökről lepereg a racionalitás...
-
mcll
senior tag
válasz Lackooo84 #70706 üzenetére
Ekkora marhaságot írni... A filmszalag (celluloid) mérete adott, analóg, nincs szenzor, csak lencse. és igen a szalagon a teljes kocka ki van használva. Van különböző képarányú filmszalag, minden kamerához..
Digitális kamera esetén is létezik különböző képarányú CCD szenzor, és aszerint is rögzítenek vele, mert erre találták ki.
És most már hagyd abba a hisztidet, mert már senki se kíváncsi rá.
Amúgy meg az Admin is figyelmeztetett erre."Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
DrBubo77
veterán
Albániában már tesztelik a 4iG új TV rendszerét.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
-
MODERÁTOR
-
veterán
válasz MadMancs #70714 üzenetére
Az attól függ. Brutálisan kókány, félkész módon is be lehet valamit vezetni és akkor az kész rémálom lesz. A Telekomos android boxok sem igazán jöttek be eddig és akkor még finom voltam. Érdemes fórumokat olvasni. Újraindulások, random fagyások, frissülés utáni anomáliák, pedig a Telekom nem valami ócska NER cég.
-
MODERÁTOR
-
csupatiti
csendes tag
Nézem, pontosabban nézném a Sport 1-en a DVSC-Podgorica BL-meccset.
Szétesik a kép, kockásodik, dührohamom van.
Ezért a fosért fizetek.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
csupatiti
csendes tag
Ez már a Győr-Odense.
Jelszint: 99%, jel minősége 97%.
A digi online-on tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
MadMancs
veterán
válasz Intruder2k5 #70715 üzenetére
..és rothfb , ebben igazatok van.
De ha Yettelnél sikerült megugrani hogy teljes értékűen kezelhető távval a TV app, úgy hogy alapvetően ők egy mobilkommunikációs cég, akkor remélhetőleg egy elsősorban vezetékes internet és TV szolgáltatónak is sikerül összehozni normálisan.
Telekomnál én úgy olvastam hogy inkább a box a gyenge láncszem és nem a rajta futó app. Bár lehet tévedek, ebben nincs tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
MODERÁTOR
-
csupatiti
csendes tag
válasz Intruder2k5 #70723 üzenetére
Bp., XV. ker., és ez elég sűrűn előfordul, és nem csak a 394Mhz-n sajnos.
A kézilabdán kívül csak doku csatornákat nézek, ott is pocsék néha.
Megvárom az összeolvadást, és ha nem változik semmi az ONE égisze alatt, lelépek.
Gigás netem van, de hiába kompatibilis minden eszközöm, alig érem el a garantált minimumot néha, de inkább alatta vagyok.
Szerencsés a helyzetem, mert választhatok a T-Home, a Flip és a Yettel között.
Már régen nincs hűségem a Diginél, a tévéért, netért, vezetékes telefonért, mobilért és a mobil stickért összesen 9580 Ft-ot fizetek. A vezetékes telefont nem használom, és a mobil is csak a net miatt van. Az ár miatt nem váltottam eddig. -
g0dl
addikt
válasz Intruder2k5 #70718 üzenetére
"Egy biztos, a kódolatlan DVB-C-től csak rosszabb lehet."
Pl. használható készülékek száma kérdéses, tuner használata, felvétel stb.
Ehelyett lesz plusz doboz, ami fogyaszt, hőt termel, külön távirányítója van, és újabb meghibásodási pont.Egyetlen előnyt tudok most elképzelni, ha lehetőség van csak engem érdeklő csatornákra előfizetni, és egy fillér sem megy celeb/bulvár/gagyi témára.
Sport, hír, és ismeretterjesztő bőven elég.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
ha lehetőség van csak engem érdeklő csatornákra előfizetni
Ebben szerintem ne is reménykedj! Másrészt ha lehetne is, akkor se lenne komoly megtakarítás, mert nyilván a szolgáltatók is tisztában vannak azzal, hogy mik a húzócsatornák, és azoknak az áruk is olyan lenne, így a végén a 10-15 kiválasztott csatornáért kifizetnéd a mostani 120 csatorna díjának a 80%-át.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Intruder2k5 #70726 üzenetére
Mivel nem egyszer előfordul, hogy a húzó csatorna önmagában drágább, mint a csomagban vele együtt eladott összes többi, így simán előfordulhat, hogy adott csatorna kiválasztása drágább lesz, mint ha ugyanezt a töltelékkel együtt teszi meg az előfizető. A reklámidőszakok időzítése nem véletlen adott médiaszolgáltatónál, ezért olcsóbb neki csomagot adni, mint egy-két csatornát.
[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
Film+-al nemtom mivan, de borzasztó, néha mintha 15fps-el menne a film.
The Truth is out there...
-
RoyBatty
aktív tag
Vigyázz, nehogy valóra váljon az álmod!
A sportcsatornák a legdrágábbak, úgy lehet "viszonylag" olcsón hozzájutni, hogy a költségét szétdobják a milliónyi előfizető között. Ha néhány tízezer ember fizetne csak rá elő, sokszor annyiba kerülne neked, mint most.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Most olvastam itt néhány poszt-ban, hogy meg lett említve, hogy lehet, hogy kódoltak lesznek a csatornák a Digi-nél is. Ez mennyire reális felvetés, ill. mi az alapja?
-
4Grider
nagyúr
válasz SunMount3r #70730 üzenetére
Van alapja dvb-c esetén, de kérdés, hogy meglépik-e, ha igen, mikor lépik meg. Mert ennek van egy elég jelentős eszköz és költségvonzata. Szóval ráérsz agyalni rajta akkor, ha bejelentik.
-
4Grider
nagyúr
Mindenesetre az előfizetői oldalra eljuttatandó több százezer kikódolást segítő eszköz beszerzése és telepítése igen jelentős költséget jelent egy ekkora előfizetői táborral rendelkező cégnek, amit csak részben kompenzálhat a műsorszolgáltatók által ilyenkor adott előfizetési díjkedvezmény. Bár több éves távlatban már lehet, hogy megérheti nekik...
-
MODERÁTOR
-
veterán
válasz 4Grider #70737 üzenetére
Ez a cég már nem a román Digi, amelyik piaci alapon működött. Ez egy NER cég, amelyik állami adó milliárdokból éldegél. Ráadásul nem ez a fő profilja. Meg lehet nézni, a 4ig mennyi minden mással foglalkozik. Ezek nagy része nem termel hasznot, csak viszi a pénzt.
Csak azt akarom mondani, hogy itt kevésbé érdekes mi éri meg és mi nem. Ha nem éri meg valami, akkor is véghez viszik, majd mi adófizetők "megtámogatjuk" a projektet. -
Tonyk
veterán
válasz 4Grider #70737 üzenetére
"kikódolást segítő eszköz beszerzése és telepítése igen jelentős költséget jelent"
Amit természetesen nyugodt szívvel, egy az egyben át is hárít az előfizetőkre bármelyik ilyen szolgáltató. Jelen esetben pedig egy NER-es szolgáltatóval ilyen téren halmozottan hátrányos helyzetbe kerülünk, mert ha ennek bármilyen jogi akadálya lenne, napokon belül lesz rá másik jogszabály.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
gduck
addikt
"de olvasgattam és mintha lenne nagra DVB c re is"
A Digi és Voda csatornák jelenleg is azzal vannak kódolva...Ha ez az Androidos IP alapú valami jön, a DVB-C akkor se lesz egyből kukázva (vagy mégis?), de az tuti hogy egységes lesz. Azaz kódolt.
De persze most is csak találgatok
#707374Grider: Ilyenkor nagy tételben veszik az eszközöket, szerintem kb. 30 euro alatt. Ha rosszmájú lennék, akkor azt mondanám, hogy állami pénzből futja
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Van a DVB-C műsortovábbítás, ahol vannak szabványok a kódolásra, és vannak gyártók, akik ilyet implementálnak. Az egyik ilyen implementáció a Nagravision, amit a Nagra gyárt. Ehhez kell a CI slot a tévén, meg a CAM modul (kártyával), amit a szolgáltató kioszt. Vagy egy set top box.
Vannak az IPTV alapú megoldások, mint amilyen feltehetően a Nagra OpenTV, amihez "internet" kell, meg valamilyen kliens, ami tudja futtatni az IPTV kliens szoftverét. Ehhez vagy okostévé kell (amihez van IPTV alkalmazás), vagy valamilyen külső hardver, pl. egy androidos eszköz, vagy egy set top box. (Tipikusan másmilyen set top box, mint ami a DVB-C adáshoz kell.)
Azaz ez két teljesen külön technológia, amik nem kompatibilisek egymással, hiába szállítja mindkettőt (is) a Nagra.
Szóval ha a 4iG az egységesítést Nagra OpenTV platformon képzeli el, akkor nem sok értelme van annak, hogy pl. Mo-n átálljon a kódolt DVB-C adásra, kiosszon egy csomó STB-t meg CAM modult, majd egy év múlva begyűjtse az összeset, és és helyette OpenTV boxokat osszon ki ugyanannak az ügyfélkörnek.
Szóval ha záros határidőn belül szeretnék bevezetni mindenhol az OpenTV-t (amiben az a ráció, hogy nem csak tévé csatornákat lehet árulni, hanem lehet streaming szolgáltatást indítani, videotékát üzemeltetni, fizetős játékokat árulni, stb.), akkor az egyetlen értelmes hozzáállás, hogy mindenhol marad az a rendszer, ami most van, aztán amikor sorra kerül, akkor lecserélik OpenTV-re. IMHO.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
gduck
addikt
Logikus amit írsz!
Nekem ez a "vízióm":
De azt is vedd figyelembe, hogy a Digi alapból kódolatlan (a kódolt csomagokon kívül) és most rendezgették át az egész frekvenciakiosztást. A kódolt csatornák már most Nagra2/3 kódolást használnak. A Voda rendszerét szerintem az egyesülés után már nem fogják használni (valószínűleg már lejár a szerződés erre vonatkozó pontja), ergo kell valami helyette. Ez lenne a Digi jelenlegi rendszere, viszont nem hiszem, hogy kódolatlan maradna. Vagyis számomra ez az egyedüli kérdés: Az OpenTV mellett marad-e a kódolatlan DVB-C vagy kódolják? Szerintem az utóbbira nagyobb az esély. Viszont az írásoddal kezdez meggyőzni, hogy kódolatlan DVB-C lesz az OpenTV mellett.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Ahol bevezetik az OpenTV-t, ott nem lesz mellette semmi. Szerintem. Tehát ha eldöntik, hogy mondjuk Budapest optikai kábeles részén bevezetik az OpenTV-t, akkor ott többé nem lesz DVB-C, se kódolt, se kódolatlan. (Nyilván ezt úgy kell elképzelni, hogy elindítják az OpenTV-t a DVB-C mellett, aztán lesz mondjuk 1-12 hónap, ameddig az előfizetők átállhatnak, majd lekapcsolják a DVB-C-t. Aki pedig nem állt át, annak felmondják a szerződését.) Mivel sok szempontból a kódolatlan DVB-C a legproblémásabb, ezért feltételezem, hogy a Mo-n ezekkel a területekkel kezdik az átállást. IMHO.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
válasz 4Grider #70747 üzenetére
Ha abból indulunk ki, hogy a "prémium képminőséget" is kb. egy év alatt vezették be, akkor persze, el fog húzódni. De én arra számítok, hogy hasonló lesz a módszer, azaz nem országosan esnek neki, hanem területenként (fejállomásonként?) történik majd az átállás. És lehet hirdetni pl. "szereld magad" akciókat (én is így vezettem be magamhoz az ISDN-t annak idején), belengetnek egy-két hónap ingyenes előfizetést, és lesz rá jelentkező. (Főleg, ha igaz, hogy okos eszközökre csak alkalmazás telepítést jelent az átállás.)
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest