- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Azért az jó, hogy a DIGI-nél sorban vannak a csatornák (mondjuk azért tehették volna hajnali 3-4-re az átállítást, nem éjfélre), Vodanál vagy 900 csatornára volt szétdobálva. Illetve az is jó, hogy a Sonynál szabadon rendezhető a sorrend. Nem is értem miért nem ez van mindenkinél. Itt nem kell kedvencekkel vacakolni.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
válasz trec12 #66742 üzenetére
Tegnap estig Szegedre még mindig nem érkezett meg.
Jahh akkor így egy hét kegyelmet kaptunk még...
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
yechtech
csendes újonc
Van itt valaki Pécsről, Győrből, Komlóról vagy Budapest XIII. kerületből akinél a Digi átállt az új frekvenciákra és tud mérni sávszélességet a csatornákon?
-
nfsu17
veterán
válasz yechtech #66756 üzenetére
Nincs szükség rá.
Kb minden "HD" (LOL ) csatorna 4,1 körül van, némelyiknél lehet picit több. A 8-10-12 megákat el lehet felejteni.
A h264 SD adótól még a youtube 480p is elszégyellné magát.
1.2 mbit, +- 0,1-0,2
Biztos lesz, aki profi programmal rá tud majd mérni a muxokra, és egy helyen látni minden csatorna bitrátáját, nekem egyesével kell megnéznem.
De 5 adót leírhatsz és este megnézem. -
nfsu17
veterán
válasz trec12 #66759 üzenetére
cof
Á, azt minden nap leírja vki, nem akarok szócséplést.
trec12
Sőőt...tegnap, vagy előtte, volt vízilabda este az m4-en. 5.4-et is mutatott.
Majdnem magamhoz nyúltam.
Ettől függetlenül nézhetetlen volt, mivel a vizes sportokhoz a 8 is kevés lenne, most 5,4-en, vagy 4,4-en folyik ki a szemem, az már mindegy....és ilyenkor lekapcsolom a tévét és átváltok youtube-ra.4.4 mega akkor volt, amikor mpeg2 volt az adás...az még a korrekt kategória.
Amúgy jól írtad, önmagában a bitráta semmit nem jelent, lehetne még f.sabb minőséget is csinálni ennél, ha nagyon akarnának és akár 8 megát is adhatnának egy SD adónak...csak nem maguk ellenségei, hanem a miénk.
De írtam, hogy nem néztem át 121 adást egyesével, csak párba belenéztem, ami korábban jó volt és mindnél 4-essel kezdődött (HD). Az a pár SD meg 1-essel.
VBR kódolás esetén előfordulhat 4,4 mbit peak pár sec-ig, aztán vissza is eshet 0,8-ra.
A felvett anyag méretéből és időbeni hosszából számold ki az átlagot[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz nfsu17 #66761 üzenetére
SD ~1.5 Mb/s, HD ~4.5 Mb/s.
Aztán nálatok már 2 muxot lefaragtak, mert itt még 16 van DDigiInvi-n. Az mondjuk jó, hogy a 100-as frekvenciákat kitakarították mert sok TV nem szerette, pláne megspékelve a nem egész számú frekvenciaszámozással.
Csak szemléltetésképpen, 1 órás felvételek. Jól látható, hogy még sikerült lefaragniuk tavalyhoz képest is a sávszélességből, nem is kicsit. Pedig nálam már 2 éve az új kiosztás van, kb. elsőnek álltunk át.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
cof
veterán
válasz trec12 #66763 üzenetére
Le kellett költözni 700 MHz alá az 5G tornyok miatt. Viszont 430-700 MHz között meg analógok vannak, ezért nincs több hely. Bár még ki lehetne préselni belőle valamennyit de nem hozná a régi sávszélességeket, inkább megoldották így. Ha le lesz kapcsolva az analóg, vagy legalább 5 csatornát kukáznak a 400 MHz-es sávból, akkor 5 MUX felszabadulhatna. De passz mi a terv, ha eddig megvoltak az eszközök hozzá, mert megvoltak, akkor nem érdemes beruházni egy kevesebb tudásúba.
-
madrac
senior tag
Erre ki kötelezi őket? Máig nem derült ki. Továbbra sem értem mi köze az 5G-nek egy kábeles szolgáltatáshoz ami árnyékolt. Azért azzal is foglalkozhatna valaki, hogy hogy van az, hogy a jóócskán megemelt díjakért ma már látványosan csökkentett színvonalú szolgáltatást adnak és ebben egyáltalán nem érzik a felelősségüket sem, sőt el sem ismerik ennek tényét.
-
cof
veterán
válasz madrac #66766 üzenetére
Be tud zavarni, pont azért költöztették le. Van amelyik ONT-ban nagyon gyatra ennek az árnyékolása. Hosszútávon ez egy jó döntés volt, mert még annyira nincs is elterjedve az 5G. Analógokat kéne kisöpörni és akkor lenne jó sok hely, aztán ki tudja mi a terv, lehet megyünk IPTV-re mint az Invitel területesek majd. Persze azt már majd nélkülem... De állítólag a Vodafone is visszavett a sávszélességekből, csak még mindig nem tudtam eljutni ismerőshöz mérni egyet a szabadon fogható csatornákon.
Nem hiszem, hogy ez hosszútávon így marad (kódolatlanság) ismerve az új tulajok kapzsiságát mert akár marad DVB-C akár IPTV lesz majd, mind a kettővel jól járnak a bérelhető eszközök miatt (kötelező CI+ kártya vagy BOX). Vodafone is most emelte a BOX bérleti díját havi 500-ról 750 Ft-ra.
[ Szerkesztve ]
-
madrac
senior tag
Vagyis az ONT eszközök lecserélése helyett inkább lerontották a szolgáltatás minőségét mindenkinél, hátha nem sokan veszik ezt észre és nem sokakat zavar.... Akármi mást akarnak csinálni ezzel, ahhoz új eszközök kellenek. Nem hiszem, hogy állampártunk 1 forint plusz pénzt is beszeretne még tenni a rendszerbe, inkább az előfizetők egyre hatékonyabb megfejésére számítok, stagnáló vagy méginkább tovább romló szolgáltatás minőség mellett.
-
McAdam6
aktív tag
Komolyan fontolgatom, hogy lemondom a DigiTV-t és váltok sweet.tv-re, ugyanezek a csatik megvannak ott is. 2014-es TVm van, valamiért nagyon lelassult a DVB-C csatornák váltása (h264 miatt ?), sweet.tv-n meg tök gyors.
-
-
ToBeY
nagyúr
válasz torrentszaki #66741 üzenetére
Nekem is EVR van beállítva,de sok csatorna nincs meg és némelyek meg töredeznek széjjel pl (TV2HD,Viasat3 de némelyek meg tökéletesek pl Discovery,Comedy Central,RTL Klub HD stb...)
Ilyen pl a Viasat 3...[ Szerkesztve ]
-
RoyBatty
aktív tag
válasz madrac #66771 üzenetére
Így-így, az áremelés egyik legsunyibb formája a tudatos minőségrontás. Engem egyedül a szolgáltatói box hiánya tart a Diginél, ha bekövetkezik "az ügyfelek kérésére" az IPTV bevezetése rakétasebességgel fogok lelépni. Addig hetente jelentek be hibát ha szakadozik a szar tömörítés miatt az adás, bár gyanúm szerint már egy script zárja le a hibajegyeimet automatikusan
-
BFGX
csendes tag
Sziasztok,
Egész biztos vagyok benne, hogy buta kérdést fogok feltenni, de nézzétek el nekem.
Adott egy Digi modem, Huawei, ebbe megy bele az optikai. Onnan megy egy CAT6 egy switchbe és tovább. Azzal nincs probléma. A garantált sávszélesség megvan néha kiontja magából a gigabitet is. De van egy koax is ami közvetlenül a TV-be megy. Ha közvetlenül megy a TV-be, semmi probléma. A gond ott kezdődik, hogyegy Y elosztóval szerettem volna az emeletre is felvinni az adást. Megvettem a 3x árnyékolt, rohadtvastag koaxot, felvezettem és ott nem vesz semmilyen jelet. Gondoltam hosszú a kábel, erősítőt is kellene beiktatni így próbaképp kipróbáltam egy kb 40 cm-es darabbal is. Az eredmény ugyanaz az egyik TV-n van adás a másikon nincs. Elosztót is cseréltem, az eredmény ugyanaz. Valami tanácsotok lenne?
Köszönöm! -
zhagyma
őstag
válasz madrac #66771 üzenetére
Semmilyen előírás nem kényszeríti a kábelszolgáltatókat 700 Mhz alá, csak a pénz. Miért?
A NMHH rádiósprektrum startégia a földfelszíni sugárzásra ír elő ilyen kötelezettséget és csak említi az 5G - kábeltv interferenciára panaszkodó kábelszolgáltatókat (állítólag 80%-a sírt). Javasolja nekik az interferncia "tűrő" technológiák alkalmazását és ennyivel letudja
1. Tiszta optika a végpontig: odébb van ez még ...
OFDM moduláció + javított hibakódolás = zavartűrőbb:
2. DOCSIS 3.1 vagy jobb: baromi drága a semmiből kiépíteni
3. DVB-C2 - drága és nem tudja minden TV.4iG módszer
Hát 4iG az "olcsójános" megoldást választotta, de akár hagyhatta volna a régit is mert senkinek nem fájt. Az 5G ki sem épült rendesen és már nem is fog, mert nincs rá igény (fizetőképes kereslet). Majd talán a 8G ...:
-
cof
veterán
válasz zhagyma #66781 üzenetére
Mint írtam, nálunk váltottak kb. az elsők között az új kiosztásra. Most visszakerestem és ez 2020 szeptemberében történt. Szerintem akkor még a kanyarban sem volt a 4ig. Az mondjuk teljesen igaz, hogy egyre jobban építették le a minőséget, mert eleinte még a HD adókon megvolt a 10 mb/s bitráta. Maximum ezt lehetne a 4ig számlájára írni. Az szerintem nem gond, hogy lejöttek 700 MHz alá. így lehet elég már egy 2x árnyékolású koax is, acél szállal rézbevonattal, nem full rézből (mert a réz csak a magasabb frekvenciákhoz kell). Olcsóbb is az acél.
-
zhagyma
őstag
Én úgy gondolom 10 méteren mindegy, hogy 3x vagy 2x a koax kábel árnyékolása vagy a mag anyaga milyen (100 Mhz-k esetén már úgyis döntően "skin hatás" érvényesül). Sokkal fontosabb a csatlakozás minősége és a kábeltörés (hajlítás) és a lezáratlan kábelvég vagy a kihasználatlan osztóláb hatása. Ezeknél a hibáknál megy el a kábel hullámimpedanciája és az emiatt keletkező visszaverődések elrontják a jelszintet (alacsony vagy magas) valamint erősen módosítják a jel fázisát (QAM moduláció hiba lép fel: amplitúdó és fázis moduláció egyben).
-
zhagyma
őstag
válasz zhagyma #66783 üzenetére
És engedj meg még egy megjegyzést. Az "5G interferencia probléma" kábelszolgáltatók esetén az NMHH szerint: a 80% a kis helyi szolgáltatókat jelenti, nem a nagyok panaszkodtak emiatt ....
Szóval, nem technikai oka van a "frekvencia leköltözésnek" kábel oldalon. Valami más lehet ... -
senior tag
válasz zhagyma #66784 üzenetére
Szóval mi lenne a megoldás? Mert nálam még van 762 és 770MHz-es sáv is, csak üröm az örömben, hogy napközben (mármint éjjel kettőig) csak elektronikus zörejek nézhetők rajtuk, nem a csatornák.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
zhagyma
őstag
Röviden: tulajdonos váltás és visszaállítani a régit
Hosszan (ez időt állóbb, de ez úgysem lesz mostanában):
- Analóg adók kivétele (kisebb zaj)
- H265 mpeg tömörítés bevezetése (több információ átvitele)
- DVB-C2 bevezetése (nagyobb csatorna sávszélesség, még több információ átvitele)A H265-t és a DVB-C2-t együtt sajnos nem minden TV tudja, még a maiak közül sem.
-
senior tag
válasz zhagyma #66786 üzenetére
Nálam a 762 MHz már tavaly februártól rossz, azaz még nem igazán érinthette a tulajdonos váltás (ha papíron meg is volt.) A 770 MHz tavaly szeptembertől rossz. Szóval maradna a "hosszan" változat, az meg vagy ugyanaz, amivel most is kísérleteznek, vagy technológia váltás, ami vagy segít vagy nem (a 700+ MHz-n), de legalább roppant drága a szolgáltató oldaláról (mert egy csomó STB-t ki kellene osztani a nem kompatibilis készülékek tulajainak + az elosztó infrastruktúra.)
Szerk: Amúgy pár év múlva az 500MHz feletti frekvenciákat is újrahasznosítják más célra, azaz oda költöztetni sávokat csak átmeneti megoldás zavarok szempontjából. (Ha jól emlékszem, most nem néztem utána.)
[ Szerkesztve ]
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
zhagyma
őstag
Látom régi a kálváriád. Én ezt tenném:
1. Csere TV: jó/nem jó
2. Csere koax TV és ONT között: jó/ nem jó
Ha nem jó, szolgáltató kijön, nem tudja megcsinálni. Munkalapra ráírod, hogy nem jó. Utánna felnyomod a felügyetei szervnél (ÁSZF). Biztos köztük van az NMHH. Neki kötelessége kivizsgálni (mérés, spektrum analizator: jelszint, ber, konstellációs ábra, jegyzőkönyv). Amúgy ezt a 4iG is meg tudná tenni. Digi idejében nálam is mértek, mikor nem találták az a hiba okát. Meg is lett és javították.500 Mhz felett. A frekvencia gazdálkodás levegőben terjedő sugárzásra vonatkozik. Kábelre nincs is sok értelme ...
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
Ez igaz, de az ONT a szolgáltató baja. A szolgáltatás átadási pont az ONT koax kimenete TV esetén.
-
BFGX
csendes tag
válasz garga01 #66780 üzenetére
Szia,
Ezek azok:
Elosztó 1, elosztó 2, elosztó 3. -
garga01
őstag
Az első kettő telejsen jó, minőségi cuccok. A hamát ne használad, ezek sima dugósok elég gyengék.
Azt is fotózd le hogy kötöttsd be. Rendes mentes csatlakozóval van mindegyik? Az F csatlakozót jól rászerelted a kábelekre?Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
szaboi6512
őstag
válasz torrentszaki #66795 üzenetére
Foglalkoztat ez a dolog engem is.
Nem volt még ilyenem...
Milyen cuccok kellenek hozzá hogy pc-n nézhessek adásokat?
Köszi[ Szerkesztve ]
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest