Hirdetés
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Egész hónapos Black Friday a mi.com-on
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HKorn
veterán
így már tényleg csak és kizárólag az üzemidő marad a Garmin ütőkártyája.
Dehogy. Annyi metrikát tud a Garmin, amennyit semelyik másik konkurencia. Persze az már más kérdés, hogy mennyire van szüksége egy átlag hobbisportolónak ezekre, de a lényeg, hogy elérhető a sok teljesítmény, edzés statisztika.Kinézet meg nyilván szubjektív, szerintem a 47mm-es F8 nagyon jól néz ki, talán a legszebb Garmin most, simán kellene, ha nem 400k lenne az ára, mert annyit egy óra sem ér.
-
formax
tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Soha nem fog jól működni a csuklós véroxigénmérés.
Míg az ujjcsipeszes mérőben az átvilágított ujjban a vörösvérsejtek által kitakart fényt méri meg a műszer, a csuklós mérésnél a vörösvérsejtek által visszavert fény mennyiségét - ezutóbbi nyilván sokkal nagyobb szórást eredményez, hiszen a vérsejtek összevissza foroghatnak. Nincs értelme ezt erőltetni, csak a konkurencia miatt muszáj beletenni. -
formax
tag
Ha nem tetszik a szolgáltatáslista és ár, nem veszed meg. Ha nincs ideális kombináció a piacon, meghozod a kompromisszumot. Vagy a szolgáltatás területén, vagy az ár területén, vagy akkuidő területén, akármi. Ha a gyártó nem él meg a piacon, elsorvad. Ha megél az adott portfólióból, akkor akkor nincs felé "jogos" követelésed. Esetleg Te is összedobhatsz egy órát, kívánságod szerint, nem olyan nagy ügy az, néhány év, néhány millió dollár és már meg is van.
Nekem pl. nem lenne vállalható kompromisszum, ha az e-SIM miatt drasztikusan lecsökkenne az akkuidő - mert szerintem az e-SIM sokat fogyaszt. Az EKG sem érdekel, semmi kedvem egy óra méretű játék EKG-re bízni magamat - ha szükséges, profi műszerrel mérjék meg és szakember (orvos) értékelje az eredményeket.
Az esztétikusabb házzal egyetértek, elég műanyag kinézete van ezeknek az óráknak, még, ha a Fenix 8 a jobban sikerültek közé tartozik is. -
<Adamsky>
nagyúr
Ezek szerint valami csodásan sikerülhetett mostanság az összes órájukon a frissítés, mert "nálunk" (az FR 255-ön) is sokan panaszkodtak a merülésre.
Azóta – egy-két héten belül – hál' Isten javították (nálam most jó, de ott a zabszem, ha jön majd egy újabb fw.).
Most – újabb pár hét múlva – megint kitettek egy pre-release fw.-t további javításokkal. Talán elmondható, hogy legalább igyekeznek ...Az EKG-t várókat kérdezem: értenek az EKG olvasásához? Egy-egy EKG mérés után mi látszik az app-ban / órán (már amelyikben van)?
Egy WIWE ilyet "dob ki".#43 beno52
Az eSIM szerintem még jó ideig nem lesz. Meg lehet nézni az azt tudó órák üzemidejét.
A Google térkép kezeléshez Google-ös integráció kellene. Ilyet én még nem Google-ös rendszeren nem láttam.
" ... sőt még házon belül a Forerunner is jobban néz ki." – ez teljesen szubjektív.Az vicces (értsd: szomorú), hogy a csúcs (?) Elevate 5 érzékelő ellenére a véroxigén mérés még mindig használhatatlan. Én tudok nélküle élni (a Forerunner 255-öm pont ugyanezt tudja Elevate 4-el, töredék áron), de abban igazat adok mindenkinek, hogy egy ennyibe kerülő órán működjön rendesen.
-
beno52
tag
F6P mellett sem érzem a nagy birtoklási vágyat.
A horror ár mellett egyetlen valódi előrelépésnek csak a LED lámpát, nagyon talán az AMOLED-et érzem, de az is ízlés kérdése.Cserébe több mindent elvárnék, szerintem jogosan:
- eSIM + hívások kezelése
- Google Térkép/Apple Maps alól célpont vagy akár útvonal megosztása
- EKG, ha már egyszer amúgy is képes rá, évek óta
- és esetleg valami esztétikusabb ház, ami nem úgy néz ki, mint egy három pálcás búcsús műanyag gyerek óra. Értem én, hogy robusztusság meg akkor ott van a horror árú Marq széria, de akkor is... Egy huawei watch ehhez képest Patek, de egy Polar Grit X, sőt még házon belül a Forerunner is jobban néz ki.A fentiekkel szerintem simán megfordítható lenne az elvándorlás iránya.
Pedig a teszt alapján a Garmin pontossága is hagy maga mögött kérdőjelet (pl. véroxigén), ahogyan a GPS pozícióban sem igazán marad el pl. egy AW Ultra, így már tényleg csak és kizárólag az üzemidő marad a Garmin ütőkártyája.
-
zaskar
senior tag
Egy tipp útvonaltervezéshez. Én egy ideje már a gpx.studio oldalon szoktam tervezni útvonalakat. Viszonylag könnyen kezelhető, természetesen laptopon vagy asztali gépen egyszerűbb, de telefonon vagy tableten is megoldható. Én az imént iPhone-on próbáltam, az elkészített útvonal a Fájlokba mentődik, onnan pedig a Megosztással lehet a Connect app-ba exportálni, ahonnan mehet is az órára.
-
Szelley
senior tag
Látom nehezen sikerül elfogadni amit a kolléga állít.
Tehát: Veszel egy Garmin terméket ami tudja az EKG-t, out of the box beállítod, hogy európában vagy és akkor felajánl kb 5 beállítási lehetőséget. Garmin pay, spotify, stb..stb.. De HA!!! azt állítod be hogy az USA-ban vagy, akkor felajánlja az EKG-t is. Amint beállítottad az EKG-t onnantól vissza lehet állítani, hogy Magyarországról használod, már nem fogja eltűntetni a menüből!
Első kézből tudom, mert a Venu2Plus órámon beállítottam tavaly. -
zaskar
senior tag
"Mondjuk FR965-ről váltani rá teljesen felesleges lenne"
Aki elsősorban sportórának használja a 965-öt (mint jómagam is), meg sem fordul a fejében a Fenix bármely típusára váltani. 17 éve csak FR típusokat veszek, és nem az ár miatt, hanem engem már az a kis többletsúly is zavar. Talán 2x vettem Fenixet, de pár hónap után eladtam őket, mintha egy kolonc lett volna a csuklómon. Persze hétköznapi használat esetén egyértelmű a Fenix előnye, jóval minőségibb hatást kelt. De nálam ez mindegy, napközben AW-ot használok. -
Parallaxis
addikt
Huawei Watch GT 5 Pro nem alternatíva addig amíg nincs itthon is működő NFC-je. Az egy alap dolog manapság...
Egyrészt a mostani órámban van NFC-s fizetés, de azon kívül, hogy egyszer kipróbáltam, hogy működik, soha nem használom fizetésre.
Másrészt elvileg 2025 Q1-től működni fog a fizetés a Huawei órákkal is.A Huawei gyenge pontja inkább a jelképes alkalmazás áruház, ahol évek óta nincs fejlődés.
-
Kand Úr
csendes tag
Huawei Watch GT 5 Pro nem alternatíva addig amíg nincs itthon is működő NFC-je. Az egy alap dolog manapság...
A Garmint nem értem, ok kiadja ezeket a csúcs krumplikat de az egyik legkeresettebb szegmensben nem képes frissíteni: négyzet alakú órák. SQ 3 mikor érkezik már? Elevate 5-öt bele a Venu 3 tudásával és tarolna.
Sok embernek (köztük nekem is) fontos a vékony kialakítás. 10-11 mm közötti órák szinte észrevétlenek, aludni egy ekkora dögbe mint a Fenix 8 lehetetlen. -
laci1892
őstag
Amúgy szép szép, de lehet velem van baj ugyanakkor mégis azt gondolom ez az amoled vonal maximum csak divatos sem mint valóban felhasználó barát.
Mármint.... Szépnek tényleg szépek a színek rajta de... Sportolás közben ( vagy csak én vagyok ezzel így?! ) a MIP egy jóval láthatóbb kijelző. Majd' minden fénykörülmény között
-
Zotya84
őstag
Hát, nálam a v27-tel keresztbe tettek pár dologgal, és ez leginkább az üzemidőn látszik: sokkal gyakrabban kell töltsem ugyanolyan használattal, mint előtte. (Van más is elég, de alapvetően amennyit javult, annyit romlott másban a használhatósága.)
A frissítgetikből meg meglássuk mi is leszen...
#4 gulyasa: Nem vagyok érintett így csak kíváncsiság: hogy? -
formax
tag
Szuper teszt ismét, köszönjük Bone!
Tetszik az óra, de olyan drága, hogy egyelőre nem érzem sürgetőnek a 965 lecserélését, sőt, ha a konkurencia órái - különösen a Huawei - a sport funkciókban és elemzésekben is elérnék a Garmin szintjét, bizony a külső miatt váltanék. Szerintem egy Huawei Watch GT 5 Pro 46 mm Titanium sokkal szebb, mint a Fenix 8 47mm Amoled (akár titánium szíjjal véve is) - féláron... -
gulyasa
őstag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Nem idéztél pontosan, mert csak a hekkelésre figyeltél, így lényeges feltételezhető dolgot kihagytál a hekkelhetőség szempontjából:
"Amúgy megjegyzem, enélkül nem biztos hogy egyszerűen bekapcsolható/meghekkelhető, mert mi van, ha az EU régiós példányok szoftverei (és a frissítések) egyelőre még nem tartalmazzák ezt a funkciót? Akkor nem nagyon van mit bekapcsolni..."
-
Arpi
csendes tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Pontosan.
Az általad felsorolt órák harmadannyiba kerülnek és mind teljes értékű csomagban érkeznek.
cca 400k +-80k-ért azért had legyen már elvárás, hogy minimum egy EKG-t ismer...
És elismerem a Garmin sporttevékenység szintjén kiemelkedő funkcióit, de van jópár olyan health feature ami más órákban benne van.... a Garmin meg nem ismeri. -
<Adamsky>
nagyúr
"Azé' az nem rossz szerintem."
Nem rossz, nem rossz, de csak a térkép miatt nem érzem, hogy váltanom kellene. A jelenlegi órám is tudja a point-to-point navigációt, ami számomra elégséges. Újratervezni, vagy rátalálni a helyes útra – ha nagyon elvesznék – ott a mobil."Ehhez képest az Enduro nem klasszisokkal nagyobb."
Ja, ahhoz képest tényleg nem. Én Forerunner 255 Music-ról jönnék
#20 Bone123
"Nem látom a Connect IQ Store-ban a YouTube Musicot."
Ott van az, csak mivel – valamilyen rejtélyes okból – nem kompatibilis a 8-as Fenix-el, ezért lehet nálad meg sem jelenik.
Más kérdés, hogy amilyen gyászos értékelése van, lehet nem maradsz le semmiről. Úgy egyébként se egy nagy élvezet óráról zenét hallgatni ... -
laci1892
őstag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Instinct 2x solart használom. Egyenlőre nem látom a váltás okát, bááár.... A rendkívül hosszú üzemidő már ennél is nagyon bejött. Erre rátesz egy bő lapáttal az Enduro 3. Plusz van rajta teljes értékű térkép kezelés. Azé' az nem rossz szerintem.
Instinct 2x is nagynak tűnt először. Ehhez képest az Enduro nem klasszisokkal nagyobb.De ez szubjektív persze.
-
<Adamsky>
nagyúr
Az, csak sokaknak nagy. Nekem is meg kellene (ha aktuális lenne) nézni vásárlás előtt.
Viszont, ha az nagy, akkor inkább egy Fenix 7 Pro ... szerintem.Egyébként kicsit erős felütéssel kezd a teszt.
"A 2926 méteres Balkán-csúcs, a Muszala meghódítására készülve mégis kötelező feladatnak tűnt ... "
Szóval ha nincs ilyen órád, neki se vágj! -
laci1892
őstag
Amúgy én frankón nem tudom ki hogy van vele.... De szerintem az Enduro 3 most egy jobb deal mint a komplett fenix 8 lineup.
-
eennyi
csendes tag
A kábeles zenemásolgastáshoz annyit fűznék hozzá, hogy már van az iq-ban youtube music is. Wifin átszinkronizálom a kiválasztott könyvtárat és örülök.
-
Parallaxis
addikt
Napelemes töltés az pont olyan funkció amiért sok pénzt nem adnék, főleg, hogy nem is töltés, hanem inkább merülés lassítás.
A merülés lassítás akkor igaz, ha éppen aktív GPS-el sportolsz az órával. Hétköznapi viseletnél, pl. kocsiban ülve, ha erős nap éri simán töltődik. (A Fenix 7 Pro nálam volt, hogy 5-6%-ot is töltődött ilyenkor.)
-
Parallaxis
addikt
az USA szabályozás sokkal engedékenyebb az EU szabályozásnál azzal kapcsolatban, hogy mi lehet orvosi eszköz.
Nem kell orvosi eszköznek lennie.
A Huawei, Samsung és egyéb EKG képes WearOS-es órák sem orvosi minősítésű eszközök, sőt erre figyelmeztetnek is, mégis azonnal elérhető a megjelenés pillanatában az EKG mindegyiken. Egész egyszerűen a Garmin erre nem áldoz pénzt.Amúgy megjegyzem, enélkül nem biztos hogy egyszerűen bekapcsolható/meghekkelhető
Simán meghekkelhető és hiba nélkül működik.
-
gulyasa
őstag
Most hogy hazaértem, utána tudtam olvasni a korlátozásnak.
A lényeg, hogy az USA szabályozás sokkal engedékenyebb az EU szabályozásnál azzal kapcsolatban, hogy mi lehet orvosi eszköz. Tehát ahhoz hogy diagnosztikai eszközként EKG funkciót elláthasson egy óra, annak (emiatt is) át kell mennie az EU-s megfelelőségi engedélyeztetésen.
2023 óta (az EKG funkciót támogató első Garmin eszközök: Fenix 7 Pro, Epix Pro Gen2 megjelenése óta) ezt a "lécet" még nem sikerült megugrania a Garmin-nak...Ennél azért "kicsit" összetettebb a dolog, de próbáltam a lényeget leírni.
Ha majd meglesz ez a CE-tanúsítvány is a többi mellé, akkor aktiválhatják az EKG funkciót is.Szerk.:
Amúgy megjegyzem, enélkül nem biztos hogy egyszerűen bekapcsolható/meghekkelhető, mert mi van, ha az EU régiós példányok szoftverei (és a frissítések) egyelőre még nem tartalmazzák ezt a funkciót? Akkor nem nagyon van mit bekapcsolni... -
HThomas
őstag
Sajnos az egész Garmin szoftveres ökoszisztémában vannak furcsa dolgok, amiket már évek óta nem képesek normálisan megcsinálni.
Például lehet edzéshez default gear-t felvenni, ráadásul edzéstípusonként eltérőeket (tehát pl a túrázáshoz túracipőt, a futáshoz futócipőt), viszont pl a terepfutást és a normál futást már nem tudja megkülönböztetni, muszáj mindig kézzel állítgatni utólag.
Lehet kézzel tömeget felvenni, de pl testzsírszázalékot már nem... csak ha Garmin mérleged van. Korábban meg lehetett trükközni, de egy ideje változtattak az API-n és már nem megy...
A mobil appban nem lehet normálisan edzésekre kereseni, szűrni...
Korábban volt egy limitáció az útvonalak hosszával kapcsolatban (gpx track pontok száma), hála az égnek azt már megoldották de elég sokat kellett rá várni. -
MMiklos86
csendes tag
Ha Fenix 7 vagy Epix Pro felől nézzük, akkor minimális fejlődés, de persze nem onnan kell, hiszen a mobilgyártókhoz hasonlóan a Garmin is három-négy éves modellfrissítéssel számol.
Egy éve teljes megelégedéssel használok Epix Pro-t és semmi sem motivál a váltásra. Remélem a jövőben végre megpróbálkozik Garmin a napelemes töltéssel AMOLED mellett is.
-
Arpi
csendes tag
Nincs EKG Mo-n? Az hogy lehetséges vagy mi az oka?
-
HThomas
őstag
"Útvonalat sem tudunk a Connectben létrehozni, a gyengén megírt Garmin Explore-t kell telepíteni"
Szerencsére a webes felületen működik ez a funkció, és ott van OSM alapú térkép is. Az app sajnos több tekintetben le van maradva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- OTP Bank topic
- LEGO klub
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- alza vélemények - tapasztalatok
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Apple Watch
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
- További aktív témák...
- Apple Watch 2022 2Gen. 44mm Újszerű/2026.05.11.Apple Gar.%Akku 100%/p4529
- Újszerű Garmin garmin Epix Gen 2 Amoled kijelzős okosóra
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm, 1 Év Garanciával
- újszerű Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49 mm natúr titántok titán milánói szíj 3 év garancia
- Garmin Quatix 8 (51 mm)
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Panasonic HC-V770 FUL HD kamera
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3832, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Enduro 3 és frissítés után gyorsabban merül sokkal. Szóval akkor a frissítés a ludas
Elég sok óra rajta van. Türelem yt musicot terem.

Érdekes, hogy a Garmin szerint ez rendben van. Ők biztos sáros cipőben tipegnek a futógépen