Hirdetés

2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-02-20 07:32:44

Mobilarena

Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Move (mobilinternet)
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#151) nagynorbi válasza Begbiebike (#148) üzenetére


nagynorbi
(senior tag)

Nekem teletext sem jöb be a variálások óta, csak analóg csatornákon.

Üdv.:

(#152) nagynorbi


nagynorbi
(senior tag)

Most veszem észre, hogy mióta (2 napja) újrahangoltam a TV-t, azóta jó pár digitális csatorna újból eltűnt, illetve néhányra azt írja a TV, hogy kódolt adás :((( Miért szórakoznak?!!!

[ Szerkesztve ]

(#153) zhagyma válasza Lamair (#149) üzenetére


zhagyma
(őstag)

Lehet kábelezés gond lesz. A digitális csatornák "fele" 834 / 842 / 850 / 858 Mhz-s muxokon jön ahol nagyobb a kábel csillapítása és így kisebb a jel. Emellett bármilyen rossz minőségű splitter / csatlakozó / kábel "elrontjahatja" a QAM jelalakot és nem lehet dekódolni az információ tartalmat.

(#154) hattorihanzo


hattorihanzo
(fanatikus tag)

Újra van epg. RTL-en legalább is.

(#155) jFox válasza Kovatis (#41) üzenetére


jFox
(őstag)

Sziasztok!

Ez a set-top-box kérdés engem is érdekelne! Kinéztem egy ilyet : Alcor HD-2000
De most ezen elkeseredtem, hogy a Digi kábelhez nem lesz jó, mert csak DVB-T-s. :( Uh. ha valaki tud egy nem drága STB-t DVB-C -hez a ne tartsa magában! :K
Egyébbkén ilyen TV-m van :Sony Bravia KDL26-B4030 MPEG2 tunerrel és nekem sem sikerült egy árva digitális adást befognom. :O

Azért érdekelne az is, hogy miért jó az, hogy két külön szabvány van a kábeles és a sugárzott rendszerekre?

mod: keresőből találtam ide, lehet hogy már okafogyott a kérdésem. Ez esetben sorry. :R

[ Szerkesztve ]

--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--

(#156) McLaca válasza jFox (#155) üzenetére


McLaca
(PH! addikt)

Ha a tv leírása jó az oldalon, akkor csak DVB-T tuner van benne, tehát antennával ok, de kábeltv-vel nem.

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#157) JuliuS válasza nagynorbi (#152) üzenetére


JuliuS
(kvázi-tag)

nálam a (kábeles) digi-s stb egy csomó csatornánál nem talált jelet, és volt hogy akadozott a kép/hang. viszont a tévé saját vevőjén keresztül megtalálja azokat is jól (bár itt is néha ír kódolt adást - most épp a minimaxra :) ). szóval ez az stb kuka (nem tudom, általános-e a dolog vagy csak egyedi hiba), hol van már a hdmi-s box?! :)

hattorihanzo: igen, tegnap nekem is feltűnt már, hogy van epg.

(#158) zhagyma válasza JuliuS (#157) üzenetére


zhagyma
(őstag)

A TV tunerek tervezői úgy tűnik alaposabb munkát végeznek, mint az STB-t készítő gyártók. cableworld hírek 10. oldal TV / STB teszt.

[ Szerkesztve ]

(#159) dolbyman


dolbyman
(tag)

Na most egy kicsit elakadtam.
Az, hogy digitálisan fogható a jel, még nem jelenti azt, hogy a felbontás is HD-lesz.
Akkor ha jól értem, és mondjuk van egy erre alkalmas vevőm (álltalában csak a T tüntetik fel az mpeg 4 mellet) akkor lesz egy nagyon jó minőségű tv adásom, ami nem HD felbontású?
sajnos a tv-m nem tud ilyet, lehet, hogy veszek a tunerkarit a gépbe. Esetleg van valakinek ilyen formában tapasztalata?

Bandi

(#160) nagynorbi válasza JuliuS (#157) üzenetére


nagynorbi
(senior tag)

Nekem már nincs STB-m, mert visszamondtam az HBO pakkot a katasztrofális minősége miatt. Még akkor sem kéne, ha ingyen adnák, kifejezetten idegesített. Így hát csak a TV fogja nálam a digitális csatornákat, viszont még mindig nincs sem EPG, sem teletext.
Lehet a TV-n valahol (úgy mint a STB-on) QAM-ot állítani, vagy automatikusan ismeri fel?

Üdv.:

(#161) McLaca válasza dolbyman (#159) üzenetére


McLaca
(PH! addikt)

Így van, nem minden HD, ami digitális, viszont így a tv-dig digitális adatként érkezik a jel, és a tv-nél lesz belőle analóg kép, így kiküszöbölhető a kábelen szállított analóg jel által felszedett mindenféle zavarjel hatása (szellemkép, szemcsézettség, csíkozódás, stb.).

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#162) Lamair válasza zhagyma (#153) üzenetére


Lamair
(senior tag)

ok én értem, de ezidáig, átállás előtt tökéletes volt az adás és a vétel
azóta nemcseréltem semmit! mindenmaradt a régiben!

Lamair

''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''

(#163) bacskais


bacskais
(újonc)

Sziasztok!

Nekem is kábeles DigitTV-m van, és arra gondoltam, hogy meglepem magam Karácsonyra valami "széppel" és erre gondoltam:

Samsung P2470HD

Van valakinek tapasztalata a termékkel kapcsolatban? Ha jól olvastam, akkor vágja a DVB-C-t, szóval nem ütközhetek falba! :W

Vélemények is érdekelnek! :Y

Üdv,
bacskais

(#164) zhagyma válasza Lamair (#162) üzenetére


zhagyma
(őstag)

A 64-QAM moduláció a vivőjel 64 állapotában (8 fázisállapot és 8 amplitúdó érték kombinálódik) hordoz egyenként 6 bitnyi információt. A QAM-256 esetben 256 ilyen állapot van egyenként 8 bitnyi információval. A QAM-256 esetben "finomabb" állapotokat kell detektálnia vevőben, amely 4*szer érzékenyebb a zavaró jelekre vagy a jelállapot módosító kábelezési hibákra. Ezért ami 64-QAM mellett megfelelő az 256-QAM esetén lehet kevés is. A leírásod alapján úgy gondolom nálad kábelezési probléma okozza a hibákat. Nálam is hasonló eset volt, végül újrakábeleztem a lakást jó minőségű anyagokkal... Azóta minden rendben van.

(#165) JuliuS válasza nagynorbi (#160) üzenetére


JuliuS
(kvázi-tag)

hehe, én sem nézem stb-n keresztül már jó ideje, nem is tudom, minek keringtetem benne az áramot egyáltalán (esetleg majd a hdmi-s box, ha jobb lesz). szóval én is csak tévén nézem, és azon keresztül jött vissza a txt és az epg is... viszont nálam az epg egy óra csúszásban van (talán előre téved egy órát), valamit nem állítottak be rendesen. másnál?

hát az én tévémen (Samsung B650) lehet QAM-ot állítani, de nem kellett, mert az automatikus keresésnél megtalálta rendesen magától is.

(#166) Lamair válasza zhagyma (#164) üzenetére


Lamair
(senior tag)

gyárilag ami a falban van az jóminőségűnek számít? :B mi garantálja hogy a lépcsőházban a digi jó kábelt használt? ;] ez egy új építésű társasház, a falakból nemszívesen húznám ki a kábeleimet ötlet?

melyik kábel a jó minőség és melyik splitter? splitterből csak 1 van a lakásban

''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''

(#167) zhagyma válasza Lamair (#166) üzenetére


zhagyma
(őstag)

Megértem a problémádat. A falban lévő kábelt nem szívesen bántanám Én sem. Néhány információ, amely segíthet a kábelezés minőség megítésélében.

A koax kábel hullámellenállását (RG6 = 75 ohm) a középső ér átmérőja és az árnyékolás átmérője közötti különbség és a közöttük lévő anyag dielektromos állandója (tipikusan habosított műanyagba zárt levegő) határozza meg. Ha mechanikailag változik ez a távolság érték, megváltozik a hullámellenállás és az így képződő jelvisszaverődések jelszintcsökkenésben nyilvánulnak meg. Tipikusan ilyen a sarokban elvezetett, derékszögben meghajlított koax. A jobb minőségű kábelek nagyobb mechanikai igénybevételt is kibírnak.

A koax kábel által a környezetből felvett zavarokat az árnyékolás minősége befolyásolja. A árnyékoló harisnya sűrű szövésű drótfonat. Minél sűrűbb, annál jobb ... Jobb eredményt lehet elérni ebből a szempontból "tri-shielded" típusú kábelekkel (3x árnyékolt koax: alufólia - harisnya - alufólia). Ezek között is vannak különbségek

Én egy jó minőségű koax-t választottam: CommScope F667TSV tri-shielded A UPC is használta nálam az első telepítés során. Sűrű szövésű árnykoló harisnya és jó mérettartás jellemzi. Egy ilyen gyártmány hajítottam ki, mivel nagyon ritka volt az árnyékoló harisnya szövése:UNIO CABLE tri-shielded. Ezt a DIGI alvállakozója használta a hálózat bővítés során. Lehet máshol jobb kábelekkel dolgoznak.

Feltételezem, hogy a falban vezetett kábel falicsatlakozóban végződik. Ha kiveszed a konnektort a falból (1 fedél rögzítő kicsavarása + 2 rögzítést biztosító csavar meglazítása) és eléd tárul a lecsupaszított koax. Ha "sűrű szövésű" árnyékoló fonat borítja (nagyon szorsan egymás mellé tekert vékony huzalokból áll) akkor rendben van. Ha fali csatlakozóból a TV-be "menő" kábel "TESCO gazdaságos" kínai, akkor dobd ki (Én is ezt tettem). Az ilyen kábel sokkal vékonyabb mint kéne, a csatalkozók anyag és mérettűrése borzalmas. Ha van "affinításod" a szereléshez inkább csinálj egyet, ha nincs akkor a helyi antenna szaküzlet biztosan készít neked megfelelőt TG áron.

A csatlakozók típusa (F-dugó, antenna dugó / hüvely) anyaga, méretpontossága (gyártó függő), szerelési módja (csavaros, crimp, komperssziós) és a szerelés kivitelezése (kábel tv szerelő) hasonló problémákta okozhat mint a koax kábel, plusz a hibás kontakt még súlyosbíthatja is ezeket. Ha megpróbálsz óvatosan mozgatni egy ilyen szerelt csatlakozót, akkor az analóg adásban látható "változást" kell okozniuk. A rosszult szerelt csatlakozót akár ki is tépheted, vagy elforgathatod a csatlakozóban a kábelt, ezért csak óvatosan.

A splitterek, toldók, stb... Mivel az egész átviteli lánc minőségét a leggyengébb láncszem határozza meg, ezért ez sem lehet rossz minőségű:

A PCT csatlakozók, splitterek a UPC által nálam használt kompressziós F csatlakozók és splitterek gyártója. A CabelCon sem rossz alternatíva.

Hát hirtelen ennyi jutott eszembe ...

[ Szerkesztve ]

(#168) zhagyma válasza zhagyma (#167) üzenetére


zhagyma
(őstag)

" ... Ha megpróbálsz óvatosan mozgatni egy ilyen szerelt csatlakozót ... "

mod: Helyesen: Ha megpróbálsz óvatosan mozgatni egy ilyen hibásan szerelt csatlakozót ...

(#169) Lamair válasza zhagyma (#168) üzenetére


Lamair
(senior tag)

köszi a gyors választ!
délutános vagyok, holnap nézem is a dolgokat, DE emlékeim szerint a falban jó durung nehezen hajlítható coaxok mennek, gyanítom a sűrü szövés miatt! amennyiben szar a kábelem a faltol a tvig már röpülök is megnézni az antennabolt kínőálatát! (affinitás van a szereléshez azzal nemlesz gond) :K

''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''

(#170) nagynorbi válasza JuliuS (#165) üzenetére


nagynorbi
(senior tag)

Úgy nézem, hogy az én tévémen sem kell állítani a QAM-ot, magától 256-ra állt.
mire hazaértem a melóból, addigra megjött a teletext, és az EPG is. Remélem, hogy mostmár nem állítgatnak tovább semmit sem.

Üdv.:

(#171) kásás


kásás
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy a Duna HD (Digikábel, DVB-c) adásnál van olyan,
amikor nem tudom elérni, hogy a Tv (Philips 8404) a teljes képernyőt kitöltse. Van amikor
kitölti, de van amikor 4:3-ban jeleníti meg és hiába állítom, nem tudom elérni, hogy
a teljes képernyőt kitöltse.
A többi csatornánál tökéletesen működik!
Valami tipp?

(#172) bossvico


bossvico
(senior tag)

Nagynehezen sikerül beszélnem az ügyfélszolgálattal, és érdeklődtem, hogy a hd boxot kábeltévéhez tényleg lehet-e igényelni. Persze lehet, de csak személyesen. Na irány a helyi iroda, sorrakerülök és akkor kérném ezt a boxot. Csajszi vigyorog, hogy ezt ők is hallották hogy lesz ilyen, de még nincs semmiféle box.
Akkor kérdem én miért küldött a 1272 a helyi irodába személyesen? :W

Néha azon gondolkozok, hogy behuzatom a T optikát és IPTV lesz ebből. de azokat se bírom annyira. Ha meg veszek egy kábeles boxot 40 ezerér, lehet hogy lekódolják és kártyát nem tudok bele rakni.

Nem tudja valaki milyen típusú ez a kábeles hd box?

Nexus 5 32GB Black, yeeeahhh

(#173) nagynorbi válasza kásás (#171) üzenetére


nagynorbi
(senior tag)

Nálam ugyan ez a helyzet, és megoldást sem találtam eddig. Viszont nem zavar, mert nemigen nézem a Duna TV-t :DDD

Üdv.:

(#174) zhagyma válasza nagynorbi (#173) üzenetére


zhagyma
(őstag)

Lehet köze van a képarány beállításhoz. A DunaTV, MTV a szolgáltatóknak átadott műsorjelbe formátumvezérlő jelet is csomagol, amit a TV / STB értelmez. A DUNA esetén ezzel a formátumvezérlő jellel még problémák vannak ...

(#175) klaczi


klaczi
(senior tag)

Sajnos nincs EPG csak a Duna tévénél. :((

(#176) kásás válasza nagynorbi (#173) üzenetére


kásás
(kvázi-tag)

Köszönöm a választ!
Féltem hibás a tv-m.
Valami megoldást találtál erre [link] nekem is előjött.

(#177) nagynorbi válasza kásás (#176) üzenetére


nagynorbi
(senior tag)

Szia!

Csak félmegoldást találtam, és nem tudom, hogy esetleg nVidia kártyáknál hogyan működik a dolog, de ATI-nál ha a CCC-ben a DTV menüpont alatt a pixel format-ot limited RGB-re (Studio RGB), vagy RGB PC Standard-ra (full RGB) állítom az alap YCbCr4:2:2 helyett (nekem legalábbis ez volt az alap a CCC telepítése után), akkor helyreáll a dolog, de viszont a fehér, szürke színek némely árnyalata kap egy ici-pici rózsaszínes beütést.
Nem éppen kielégítő a dolog, de közel sem annyira zavaró, mint az a borzalmas UV-zöld-rózsaszín. Hívd fel te is a philips supportot (ahogyan én is tettem), mert minél több az ilyen bejelentés, annál valószínűbb, hogy hamarabb oldják meg a problémát (már ha ezt szoftveresen meg lehet oldani).
Azt hiszem, hogy ingyenes a szám: 06-80-01-81-89

Üdv.:

[ Szerkesztve ]

(#178) McLaca válasza bossvico (#172) üzenetére


McLaca
(PH! addikt)

Azért küldött irodába, mert csak ott lehet igényelni. Az, hogy abban az irodában még nincs, arról ő nem tehet, neki azt mondták munkautasításban, hogy iroda. Ennyi.
Szerintem dolgoznotok kéne pár napot call centerben, sok mindent megértenétek. :)

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#179) JuliuS válasza bossvico (#172) üzenetére


JuliuS
(kvázi-tag)

nekem azt mondták több irányú digis forrásból, hogy még néhány hét, mire lesz hdmi-s box.

sokáig én is nagyon prüszköltem a digire, de bármelyik konkurrencia, ahol hdmi-s box van (és előfizethető nálunk) nagyjából 3-szor többe kerül (igaz, jóval jobb képminőséggel). szóval türelem, várjuk ki, mi lesz ebből az új stb-ből.

(#180) hattorihanzo


hattorihanzo
(fanatikus tag)

Az átállás óta szenzációs minőség lett az RTL Klub digitálison.

(#181) zhagyma válasza hattorihanzo (#180) üzenetére


zhagyma
(őstag)

Előtte is ~5,2 Mbps volt a srteam, meg most is. De tényleg a legjobb az MPEG2-sek közül. A DigiSport stream is ennyi, de hogy a TV2 miért ~2,7 Mbps csak?

(#182) hattorihanzo válasza zhagyma (#181) üzenetére


hattorihanzo
(fanatikus tag)

Nem tudom mennyi volt elötte és hogy van e köze hozzá, de tény, hogy jobb lett az átállás és újrahangolás óta. Valahol mintha azt írták volna, hogy 720p (vagy i ) az rtlklub? Ez igaz, vagy benéztem valamit?

(#183) zhagyma válasza hattorihanzo (#182) üzenetére


zhagyma
(őstag)

Sajnos nem az RTLKLUB: 720x576 SD MPEG2 ~5,2 Mbps

(#184) klaczi


klaczi
(senior tag)

Nos kínomban újrahangoltam és lett EPG. Kivéve a Duna HD alatt. Előtte csak ott volt, máshol sehol. Létezik valami magyarázat? Valamit nagyon nem tudok.

(#185) kásás válasza nagynorbi (#177) üzenetére


kásás
(kvázi-tag)

Köszi!
Tegnap nem csinálta.
Azért ma felhívom őket!

(#186) nagynorbi válasza kásás (#185) üzenetére


nagynorbi
(senior tag)

Szívesen! Azért majd írd meg, hogy mit mondtak neked, kíváncsi lennék rá.

Üdv.:

[ Szerkesztve ]

(#187) ftc002


ftc002
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Munkámból adódóan az LCD-m mellé tudtam dobni teszt célból egy HDMI-s HD STB-ot. Kaon gyártmány.
Nagyon nagyon ütős lett a különbség, azt hittem már megőrülök az analóg adás minőségétől.
Viszont az m1HD csatorna sötét mint az éjszaka, csak hang van alatta.
Van még valakinek ilyen tapasztalata?

(#188) konrada válasza zhagyma (#183) üzenetére


konrada
(fanatikus tag)

A digikábeles digitális retekről annyit, hogy vasárnap néztem az F1-et, és mivel lett német RTL is, a 16/9-es kép miatt arra tettem a képet és a HDD vevőre meg a hangot (érdekességként az analógvevős HDD digitális átalakítása miatti késése megegyezett a digis késéssel így passzolt. :DD
De mivel a németek még a magyarnál is jobban szívatják a lúzereket és ezért futam közben is félóránként benyomatnak normál hosszúságú reklámblokkokat, ezért kapcsolgattam a magyar és a között.

A lényeg: bár mindkettőt SD-ben adja a digi, ég és föld a német javára képminőség, ahhoz képest a magyaré hányinger volt. :(((

(#189) zozi29


zozi29
(újonc)

sziasztok tudna valaki segiteni ha a plazma tv be nincs dvb-c lehet valamiféle usbén keresztül csatlakoztatni hozzá illetve müködik e ugy panelba lakunk érdemes e venni ilyet elöre is köszi a válaszokat

(#190) anrab válasza JuliuS (#179) üzenetére


anrab
(PH! addikt)

[link]
kábel, XV. k.

(#191) JuliuS válasza anrab (#190) üzenetére


JuliuS
(kvázi-tag)

és milyen új adókat találtál? csak hogy érdemes-e kerestetni egyáltalán :)

(#192) anrab válasza JuliuS (#191) üzenetére


anrab
(PH! addikt)

nekem a tv szólt!
egyébként külföldiek: pro7, 3sat, tv5....
szerintem nemsok idő és minden adó megy digitálisan. nagyon csesztetek mostanában.

[ Szerkesztve ]

(#193) McLaca válasza konrada (#188) üzenetére


McLaca
(PH! addikt)

Úgy vettem észre, hogy azok a csatornák, amiket a kutya se néz, kapnak bőven sávot, amik meg a legnézettebbek (pl. TelaviV2, retekklub, stb), azokon spórol. Az M1-en és AXN-en tipikus MP3 tömörítési hibák hallhatók a hangon, mintha egy 80kbites hangot hallanék, a tv2-n meg szét van tömörítve a kép időnként.

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#194) agreis81


agreis81
(újonc)

Sziasztok,

Lenne egy kérdésem, hátha vki látott már ilyet, mert én bevallom most tanácstalan vagyok.
A probléma dióhéjban annyi, hogy M1-ről a dvd-író nem tud felvenni, mert bár a sáv tökéletesen be van lőve (tévéről lett áttöltve QLinken), az M2 műsora érkezik az M1 helyén. (M2 jó, sőt, minden más jó.) Természetesen végignéztem a dvd-író tunerje által fogható összes csatornát, és az M1 egyetlen helyen jön be, de kritikán aluli képpel. Gyanakodom, h DigiTV hiba, mert eddig UPC-vel még tudtam felvenni M1-ről.

Vki látott már ilyet?

köszi,
Agreis

(#195) bacskais


bacskais
(újonc)

Sziasztok!

163-as hozzászóláshoz esetleg valami?

Üdv,
bacskais

(#196) McLaca válasza agreis81 (#194) üzenetére


McLaca
(PH! addikt)

Pedig ott mégis a dvd felvevő tunerjével lesz valami. Az, hogy a UPC-nél tudtál felvenni az M1-ről, azért valószínű, mert teljesen más frekvencián adja a UPC, mint a digi, és itt lehet a probléma, hogy a felvevődben az a frekvencia, amin az M1 jön, nem teljesen oké.
Apropó, az is jelenthet gondot, hogy a dvd felvevőd pont azon a csatornán küldi a tv felé a saját analó RF jelét, amin az M1 fogható, így zavarják egymást.

Ez akkor is fennáll, ha egyébként a felvevő és a TV scart kábellel van összekötve. Ilyenkor el kell hangolni az analóg frekijét a felvevőnek pár csatornával arrébb (ill. meg kell nézni, melyik tartományban tudja a jelet továbbítani, és abban a tartományban van-e üres hely a digi frekvenciatáblázata szerint, ha nincs üres hely, akkor meg a legkevésbé nézett csatorna frekijére kell hangolni, mert azt zavarhatja nyugodtan).

Üdv!

[ Szerkesztve ]

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#197) agreis81 válasza McLaca (#196) üzenetére


agreis81
(újonc)

Hello,

Köszi a választ, kirpróbálom mit lehet tenni.

Üdv,
Agreis

(#198) JuliuS válasza agreis81 (#194) üzenetére


JuliuS
(kvázi-tag)

érdekes, nálam is a panasonic dvd író nem tudja rendesen befogni a Digis M1 jelét, szemcsés, alig látható. mondjuk engem nem nagyon izgat, mert nem igazán tudok elképzelni olyan szituációt, amikor fel akarnék venni valamit onnan :)

(#199) McLaca válasza JuliuS (#198) üzenetére


McLaca
(PH! addikt)

Én igen, az olimpiai megnyitókat. Bár a 2012-est a helyszínen tervezem megnézni. :)

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#200) JuliuS válasza McLaca (#199) üzenetére


JuliuS
(kvázi-tag)

2012-ig majd veszek másik dvd-írót (vagy blu-ray írót, vagy ki tudja, hol tartunk majd akkor) :)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.