Hirdetés

2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-02-20 07:32:44

Mobilarena

Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Move (mobilinternet)
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#301) pömpe válasza BDork (#300) üzenetére


pömpe
(újonc)

Nem állítom, hogy ott is ugyanaz a baj, de nálam tényleg hasonló volt. Megtalálta a csatornákat, de csak a 800 fölöttieken volt kép és hang.

(#302) bossvico


bossvico
(senior tag)

Mikor lesz már pécsen is hd box?
3.án kérdeztem meg emilbe, miután bementem a helyi irodába, azóta egy továbbítjuk az illetékes kollégának válasz jött.

Ilyen nehéz ez a kérdés?
Hát ha tőlem megkérdezik, hogy mikor lesz M10-es kézi menetfúró, akkor mondom hogy 2 nap.

Há mi ezen olyan nehéz?

Nexus 5 32GB Black, yeeeahhh

(#303) zozi29


zozi29
(újonc)

sziasztok egy olyan kérdés hogy a mi a különbség az sd és a hd box között és a hd boxnak magyar a menüje vagy angol válaszokat köszönöm

(#304) PK58 válasza zozi29 (#303) üzenetére


PK58
(tag)

Jó reggelit! :)

Az SD vevő képes fogni a digitális jeleket (a digitálisan is sugárzott csatornákat), de a továbbítás analóg (RF, SCART, RCA, stb). A képméret lehet 4:3 vagy 16:9
Pld. egyes német adók nagyon jó minőségű SD műsorokat nyomnak valódi!! 16:9-es képmérettel.
Állítólag hagyományos katódsugárcsöves tévéknél is bizonyos csatornák esetén érezhető képminőség javulás.

A HD vevő már képes fogni és továbbítani a nagyfelbontású Mpeg4 -es műsorokat is! Itt már lehetőség van digitálisan továbbítani a jeleket a tévé felé. Ehhez HDMI bemenettel rendelkező LCD, Plazma .... tévé kell és természetesen az összekötéshez HDMI kábel. Itt is van lehetőség analóg csatlakoztatásra.
A Digi hálózatán elérhető SD csatornák mellett HD-ben is továbbított csatornákat (M1 HD, M2 HD, Duna HD) lehet nézni ezzel a boxal.
Egyenlőre a HD-s (itt már szabvány írja elő a 16:9 -es méretet) műsorkínálat meglehetősen szűkös! :(

A menü magyar. :K

(#305) PK58 válasza bossvico (#302) üzenetére


PK58
(tag)

Nekem itt Dunaújvárosban az a tapasztalatom, hogy csak akkor érsz el eredményt ha személyesen be-be járkálsz az irodába!

Nekem is igérték, hogy majd ha megjönnek a boxok hívni fognak. Eszük ágába sem volt felhívni!
Múlt pénteken bementem.
- hd-s box?
-van
-ménem fel?
-biztos hívtuk volna

Az már csak hab a tortán, hogy van a helyi irodának telefonszáma, de azt ugyi nem veszik fel.
Ha 1272-t hívod azzal se mész semmire mert tapasztalatom szerint halovány lila gőzük sincs arról hogy a vidéki irodákban mi van vagy éppen mi nincs. :W

(#306) PK58


PK58
(tag)

http://www.youtube.com/watch?v=FbsyKsvCPwY

(#307) Arosopa válasza pömpe (#296) üzenetére


Arosopa
(újonc)

kösz az ötletet :R nekem is túl sokfelé volt osztva a jel, gondolom legyengülhetett és ezért fordult elő, hogy bizonyos csatik nem jöttek be - mostmár minden ok

(#308) Vagyi


Vagyi
(újonc)

Hali

Tényleg senki nem tud segíteni, hogy hol tudok COMMON INTERFACE kártyafogadót venni???
Üdv

(#309) anrab válasza Vagyi (#308) üzenetére


anrab
(PH! addikt)

nem tudom hogy erre gondolsz é: [link]

(#310) bossvico válasza PK58 (#305) üzenetére


bossvico
(senior tag)

Ez lesz, mert hiába látja a monitorán a telószámomat, az még nem jelenti azt, hogy fel is hív.

Nem bírom mikor megigér valaki valakinek olyan valamit,amire az a valaki nagyon vár, de ezt nem veszi komolyan az a valaki.

Ez már költészet volt?

Na mindegy. :DDD

Nexus 5 32GB Black, yeeeahhh

(#311) zozi29 válasza PK58 (#304) üzenetére


zozi29
(újonc)

köszönöm szépen a segitséget

(#312) cmd1975


cmd1975
(újonc)

Sziasztok,

Új felhasználóként a következő kérdéseim merültek fel:

HD Box-ot kaptam mert a TV-m nem tudja az MPEG4-et, és abban sem vagyok biztos, h a tuner ami benne van az jó a kábeles adások vételére (SAMSUNG LE40M86BDR/XEU). Egy teljes napos szívás után hála ennek a fórumnak elindult, és meg is találta a csatornák egy részét a HDBox. A hangsúly az egy részén van, nincs sajnos pld Comedy Central-om, és a rádió adásokból is nagyon korlátozott számú van (MRx-ek) Mi lehet a probléma? A TV-ről nem találok semmit a neten, valaki nem tudná h milyen tuner van benne?

A DIGI ügyfélszolgálata botrányosan rossz. Semmire sem tudnak válaszolni, hülyeségeke mondtak (pld a digi csak MPEG4-ben továbbít) a keresés azért nem működött mert nem voltak jók a freki tartományok stb... Nem tudom miért nem tudnak egy A4-es papírt nyomtatni a pontos beállításokról... Kevesebb idegbeteg hívná őket. Ja és 3x hívtam amíg kaptam valakit mind 3x nettó 30-45 perc volt...

Előre is köszönöm a segítséget :D

(#313) dexter72 válasza cmd1975 (#312) üzenetére


dexter72
(újonc)

Sziasztok!

Nem minden adás jön digitálisan, szerintem a Comedy Central analogon jön csak.

Nekem a hd boxal annyi a bajom, hogy a csatornasorrendet nem tudom beállítani, eléggé körülményes. Aki tud kérem segítsen. Mozgat funkciókkal próbálom, de mindig változik a sorrend össze vissza. :W
Hogyan tudom előhozni azokat a csatornákat, amiket például a zene közé tettem be. A box leírása semmire sem jó.

Csaba

[ Szerkesztve ]

(#314) cmd1975 válasza dexter72 (#313) üzenetére


cmd1975
(újonc)

Sziasztok,

A csat kiosztás szerint a spektrum sem jön digitálisan, de mégis be tudtam hangolni a HD box-ban, egyedül a comedy nincs meg! Mi lesz így a susogós mackókkal?? :)

Igen a lkeírás az nulla, a telefonos támogatás nulla, nem értem miért így csinálják. Ezt a torturát pld a szüleim nem tudták volna végig csinálni...

Viktor

(#315) PK58 válasza cmd1975 (#312) üzenetére


PK58
(tag)

Helló!

Ha a boxon keresztül nézed a tévét akkor a tévé túlképp monitorként funkcionál, tehát mindegy hogy a beépített digitális tuner milyen rendszerü.

Itt megtudod nézni a területhez tartozó frekvenciákat.

http://www.digikabel.hu/images/stories/aszf/ktv_aszf_2009.12.10.pdf

Én az összes frekin csináltam kézi keresést. 60 tv csatorna (ebből négy kódolt) és négy rádió fogható itt Dújvban.

(#316) PK58 válasza dexter72 (#313) üzenetére


PK58
(tag)

Gyárilag van nyolc Kedvencek "könyvtár". Ezekbe tetszés szerinti adókat lehet bepakolni. A könyvtáraknak meglehet változtatni a nevét! Én ezekbe pakoltam be tematikusan a csatornákat. ("HD", "Sport", "Film", stb. stb.)

A 26-os "FAV." gombot nyomkodva lehet váltogatni a könyvtárak között.

(#317) anrab válasza cmd1975 (#312) üzenetére


anrab
(PH! addikt)

comedy analóg.
spektrum digitális. /most már/
MR1-MR2-MR3-MR4/MR5. ez a rádió.
DUNA-M1-M2 pedig HD csatorna ami MPEG4-be jön, de MPEG2-ben is. a többi MPEG2.
folyamatosan bővítenek és állítgatnak, hangolnak. az ügyfélszolgálatnak pedig nem hiszem hogy minden lépésükről beszólnak a szerelők.

(#318) cmd1975 válasza anrab (#317) üzenetére


cmd1975
(újonc)

Köszönöm a válaszokat!

(#319) PK58


PK58
(tag)

Kicseréltem a főkábelt a lakásban, az elosztót (Splitter) a box után csatlakoztattam (RF out) és a box szerinti jelerősség az eddigi max 82%-ról felment 90%-ra!!! :C

(#320) McLaca válasza PK58 (#293) üzenetére


McLaca
(PH! addikt)

Ez így van rendjén. Legalábbis igényesebb tévézők esetén. Igénytelenek kinyújtatják a TV-vel a 4:3-as képet 16:9-re, és élvezettel nézik az összenyomott fejeket... :(
A kétoldalt fekete sáv 4:3-as kép alapján ugyanaz, mint egy 4:3-as tv-n az alul-felül fekete sáv egy 16:9-es arányú film esetén. Csak 90°-kal elfordítva. :)

PK58#306: nem tudom, tőled származik-e a videó, vagy mástól, de mi az, hogy "az így befolyt összeget mire tetszenek költeni?" ? Mégis miféle összeg folyik be a digihez abból, hogy felhívja valaki? A sima vezetékes körzetes számon semmi, a 40-es kék, vagy helyi díjazású rövid kék számokért meg a digi fizet, plusz a helyi tarifán túli költséget is átvállalja. Ergo nem csodálom, hogy inkább lebontja a vonalat, ha negyed órákat kéne várakozni, ugyanis az neki sok pénz.
Az irodai telefon hangos csörgése pedig valóban idegesítő, ha ott ülsz 10 percet, aki ott dolgozik, annak meg 8 órán át... mellesleg ha a személyes ügyfélszolgálatos telefonál, akkor az ott ülő várakozó ügyfelek fognak anyázni. Nos, akkor hogy tennél igazságot ebben?
Nekem a videó elég álproblémagyárnak tűnik. Főleg, hogy ha nem volt senki egy ügyintézőnél, akkor mi a picsáért nem ment oda "ügyintézni" a videó készítője? (Halkan megjegyzem, hogy üresjáratban sokszor egyéb feladatokat is el kell látnia egy ügyintézőnek, így egyáltalán nem biztos, hogy van ideje telefonálgatni.)
A szolgáltatás megrendelésről pedig: vajh' miért nem az előző vonalbontás után AZONNAL hívta a videó szereplője a számot, hanem csak egy óra múlva? Mert akkor kiderült volna, hogy ugyanannyit kellene várni? Nem korrekt a videó. De ha még egy időben is készült, akkor is mondok egy egyszerű példát: felhív az ügyfél az áramlopás menüponton, persze nem áramlopást akar bejelenteni, hanem "csak itt veszik fel, a számlázáson nem".

1.: a szabálytalan vételezés a műszaki ügyintézésre csörög.
2.: a műszaki ügyintézés jellegénél fogva sokkal sztochasztikusabban terhelt, mint a számla, részben a kevesebb ügyintéző miatt is, tehát van, hogy a számla megfullad, a műszaki meg üresjáratban várakozik, és a fordítottja is előfordul.
3.: nincs olyan, hogy nem veszi fel. Ha "nem veszi fel", akkor másvalaki van az ügyintézők fülén és várni kell, amíg egy felszabadul. Megjegyzem, nálunk automatikus volt a hívásfogadás, ha akartam volna, se tudtam volna nem felvenni. (Gondolom, ebből lejött, hogy egy áramszolgáltató call centeréhez volt már közöm)

Hozzáteszem, a hibabejelentések 90%-a indokolatlan, ezért érezheti úgy egy valós hibát bejelentő ügyfél, hogy hülyére veszik, pedig csak próbálják kiszűrni a mindkét fél számára felesleges kiszállást, és úgymond megkímélni az ügyfelet a felesleges kiszállás költségétől. Nem a rosszindulat van mögötte.
Azt meg már tényleg csak a margóra, hogy egy 300mp-et várakozó hívás után van, hogy kihalnak a vonalak, fél percig semmi, aztán a következő ügyfél 0 másodperccel jön be. A dolog matematikája egyszerű: ha 20 ügyintéző van, és 22 telefonáló, annak a kettőnek meg kell várnia, míg az előző 20-ból valaki leteszi, ezzel felszabadítva egy ügyintézőt. Ez esetenként több perc is lehet. De ahogy lecsökken 19-re az aktív vonalban lévő ügyfelek száma, a 20. rögtön azonnal ügyintézőhöz kerül. És ennek kiszámolásához nem kell diploma.

Persze egyszerűbb fikázni nagy mellénnyel, mint végiggondolni... :((( :(

Üdv!

[ Szerkesztve ]

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#321) werk


werk
(újonc)

üdv,

nekem is van 1 kis problémám (ügyfélszolgálat csak végszükség esetén) szal előbb tőletek kérnék segítséget.

Van 1 dvb-c-s Lg lh3000-es tv, működik is a digitális adás, csak az vele a problémám h elég gyakran ha átváltok 1 csatornára -akármelyikre- az félperc múlva elkezd kockásodni, 2 perc múlva pedig már nézhetetlen hang nélkül. Ez mitől lehet?

A kábelezéssel sztem nincs gond, a tv-vel se, de a jelerősség egyszerűn nem megy 68% főlé egyetlen frekin se. A tv elé be van kötve 1 Philips vincseszteres DVD lejátszó\felvevő. de ha ez kikötöm akkor is ezt tapasztalom, ráadásul a jelerősség lemegy 50-55%-ra.

Nem lakik esetleg közületek valaki Kispesten Wekerlén? Csakhogy nála milyen erősséggel jön a jel..

Segítségeteket előre is köszönöm!

Pelikán elvtárs! Az élet nem habostorta.....

(#322) BDork


BDork
(újonc)

Szia Werk!

Nekem is ilyen LG televizióm van.
Neked sikerült a keresés után rendezned a csatornákat (beállítani a sorrendet)?
Nekem csak az analóg csatornákat engedte átrendezni, a digitálisat és a rádiókat nem.

Előre is kösz a választ.

(#323) PK58 válasza McLaca (#320) üzenetére


PK58
(tag)

Helló!

Egy másik topicról tettem be a linket nem én videóztam.

DE!
Van egy x ügyfélszolgálati iroda y városban publikált helyi telefonszámmal.
Amikor megláttam a honlapjukon, hogy van lehetőség HD-s box bérlésére gondoltam felhívom az irodát.
Két napon keresztül!!!! az ügyfélszolgálati időben legalább harmincszor próbáltam!!!!! Mindig kicsörgött sohasem jelzett foglaltat, de nem vették fel.
Ez szerinted normális????
Felhívtam a 4 jegyü központi számot, sikerül beszélnem egy emberrel, mondom HD-s box, azt mondja van menjek be a helyi irodába. Bementem.
Négy hölgy, három a pultban egy hölgy pedig egy belső kis irodában.
- HD-s box?
- nincs
- mikor?
- nem tudjuk
- szeretnék igényelni
- nem lehet
- ???
- mert nem tudjuk mikor lesz
- ha megadom a számom megtenné, hogy felhív ha lesz
- persze
Eltelt két hét nem hívtak. Én megint próbáltam kb 15x kicsörgés nem felvevés.
Bementem és mázlim volt mert éppen volt box.

Nos szerintem max 30 másodperces telefonbeszélgetéssel mindkét esetben rövidre zárhattuk volna a dolgot!

A hölgyek illetve a helpes ember hozzáértéséről korábban már megírtam a véleményemet.

(#324) PK58 válasza werk (#321) üzenetére


PK58
(tag)

Analógban tökéletes a kép?

Lehet hogy ami az analógnak elég a digitálisnak már kevés? Nemtom csak tippelek.

[ Szerkesztve ]

(#325) McLaca válasza PK58 (#323) üzenetére


McLaca
(PH! addikt)

Dolgozz ügyfélszolgálaton, meg fogod érteni. Csak ennyit érdemes hozzáfűznöm.

ON téma: ha a kép szétesik, akkor az márpedig adatvesztés, és annak legfőbb oka a kábel, vagy a csatlakozók. Nálunk is a UPC csatira kötöttek rá, a UPC kábele meg vagy 15 éve ott van. Masszív, merev, jó sűrű árnyékolású kábel, de mégsem tud annyit, mint egy mai, modern. Első blikkre jónak tűnt, csak később, tüzetes szemrevételezés után vettem észre, hogy bizony a kábelnek van "áthallása". Kicserélni problémás lesz, ugyanis teljesen el van rejtve a fal-plafon sarkát fedő szegély mögé, néhol pedig a falba van süllyesztve. A következő felújításnál áthúzzuk, de az nem most lesz. Egyelőre eszköz hiányában nem tudni, hogy DVB-C esetén ez problémát jelent-e, de valószínűleg hamarosan lesz TV csere. Az analóg jel nem 100%-os rajta, valószínű, hogy emiatt a digitális is sérülni fog. Ha sikerül valahonnan kölcsönkérni egy boxot, akkor kipróbálom.

Apropó, a box bérelhető is ugyebár. Van-e megszabott ideje, vagy akár 1 hónapra is bérelhetem? Mert 300-at megér, hogy megtudjam, szét kell-e robbantani a lakást a koax áthúzásához, vagy sem. :)

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#326) adamn


adamn
(lelkes újonc)

Sziasztok, 2/512 netem van, és ilyen eredményt kapok:
Ezt most hogy képzelik tulajdonképpen? :) Nem először tapasztalok ilyen lassulást, nem túl (meg)nyerő ez a szolgáltatás...

[ Szerkesztve ]

(#327) PK58 válasza adamn (#326) üzenetére


PK58
(tag)

2/512 a Diginél??? :Y

(#328) McLaca válasza PK58 (#327) üzenetére


McLaca
(PH! addikt)

A koaxos rendszeren ilyen sebességeket ad. 20-30-80Mbit csak az optikai alapú, LAN-ban végződtetett rendszerén elérhető.

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#329) adamn válasza PK58 (#327) üzenetére


adamn
(lelkes újonc)

2 Mbit/512 Kbit

(#330) anrab válasza adamn (#329) üzenetére


anrab
(PH! addikt)

"A garantált letöltési sávszélesség változatlanul 256 kbit/s RITMO csomag esetében és 512 kbit/s STRADA csomag esetében."
nem ez van véletlenül?

(#331) adamn válasza anrab (#330) üzenetére


adamn
(lelkes újonc)

De igen, de nem gondoltam volna, hogy ennyire ingadozik hétvégén a szolgáltatás.
A upc-nél is ez a helyzet?

[ Szerkesztve ]

(#332) anrab válasza adamn (#331) üzenetére


anrab
(PH! addikt)

nem tudom, én is digis vagyok. 20/10. nemkem néha még több is.
én csak azért írtam mert a garantált az, aminek meg kell lennie.

(#333) Vagyi válasza anrab (#309) üzenetére


Vagyi
(újonc)

Szia. Látszólag igen erre gondolok, majd most utánakérdezek a boltban, köszi a segítséget.

(#334) forrest85


forrest85
(senior tag)

Tisztelt Elõfizetõink!

Munkatársaink 2009.11.16. 04:00 és 2009.11.16. 06:00 között budapesti és tatabányai központunk fejlesztési munkálatait végzik. Emiatt az említett idõben kisebb kimaradások fordulhatnak elõ internet és telefon szolgáltatásainkban Budapesten és Tatabányán, továbbá a digitális televízió adásainkban minden vidéki területünkön.

Türelmüket, és megértésüket elõre is köszönjük!

Tisztelettel:

Digi Kft.

Oppá :U :K Mostanság panaszkodtok a digitális adásra.

A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez! Szebb jövőt!

(#335) LOUIS LUI


LOUIS LUI
(újonc)

Samsung tv digitális adás beállitás nem megy. tud valaki segiteni?

(#336) anrab válasza LOUIS LUI (#335) üzenetére


anrab
(PH! addikt)

kérdezd meg itt: [link]

(#337) attesz_32 válasza LOUIS LUI (#335) üzenetére


attesz_32
(kvázi-tag)

milyen beállitás nem megy? Nem tudod befogni őket?

(#338) cmd1975


cmd1975
(újonc)

Sziasztok,

A HD-box-on h lehet csatorna sorrendet állítani? Lehet egyáltalán? Elrendezgettem tematikusan, és tudok is váltani a csoportok között, de szeretném a jól megszokott sorrendemet. Nem találom a módját :(

(#339) McLaca válasza cmd1975 (#338) üzenetére


McLaca
(PH! addikt)

Csoporton belül nem tudod rendezni?

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#340) PK58 válasza cmd1975 (#338) üzenetére


PK58
(tag)

Helló!

Én ugyanitt tartok, és már hajlok arra, hogy nem lehet! :N

(#341) cmd1975 válasza McLaca (#339) üzenetére


cmd1975
(újonc)

Sziasztok, csoporton belül sem lehet rendezni :( Szerintem ma keresek egy angol manualt mert lehet h az normálisabb mint a magyar... majd beszámolok

(#342) dexter72 válasza cmd1975 (#341) üzenetére


dexter72
(újonc)

Sziasztok!

Csoporton belül valóban nem tudsz rendezni, de ezt én úgy oldottam meg, hogy az összes csatornánál állítottam be nagy nehezen a sorrendet, és így már csoporton belül is az lesz a sorrend. Ugyanis a csatorna sorrendszáma alapján állítja be a helyét csoporton belül.

HD-ban sugárzott adásoknál teljes képernyőn van az adás? Nekem igen, és nem is tudom változtatni. Érzésem szerint így kicsit nyújtott a kép, de minősége fantasztikus.

Csaba

[ Szerkesztve ]

(#343) PK58 válasza dexter72 (#342) üzenetére


PK58
(tag)

Helló!

az összes csatornánál állítottam be nagy nehezen a sorrendet,

Ha ezt kicsit részleteznéd megköszönném! :K :)

Ha a tévé 16:9-es és az adás HD akkor a kép nem lehet nyújtott ugyanis a HD szabvány kötelezővé teszi a 16:9-es képméretet. Ilyenkor látható a valóságos kép, jól érzékelhető a különbség ha átkapcsolsz mondjuk egy M1 HD csatronán adott HD-s műsorról az M1 analógra.
Ha a HD-s csatornákon nem HD adás megy akkor viszont automatikusan vált a box a sugárzott műsor szerinti képméretre. Ilyenkor sem lehet a boxon átváltani. Nálam legalábbis így működik.

(#344) télapu válasza LOUIS LUI (#335) üzenetére


télapu
(kvázi-tag)

Amennyiben hasonlít a P2370HD-re (Samsung) akkor tudok tapasztalattal szolgálni.

(#345) dexter72 válasza PK58 (#343) üzenetére


dexter72
(újonc)

Helló!

A sorrendbeállítés az összes csatornánál a "mozgat " parancsot kell kijelölni, és ezután a "mozgat" oszlopba kell a csatornákat betenni, amiket át akarsz helyezni, és a kék gombbal lehet a listában elöre vagy hátra sorolni. Nekem mindig elcsúszott a sorrend, csak nagy nehezen sikerült belőni. Nem tudtam megfejteni, hogy mi a koncepcó.

Nekem a hd adás kicsit nyújtottnak tűnik, de lehet hogy a régihez vagyok szokva. Jó lenne ha az eurosport és a nat geo is hd-ban jönne.

Üdv
Csaba

(#346) PK58 válasza dexter72 (#345) üzenetére


PK58
(tag)

Áhá! :Y :R

No akkor délután gyúrok egyet! :K

Szerintem nincs hozzászokva a szem ezekhez a váltásokhoz és akkor is "csalókának" érezzük a képet amikor minden szempontból helyes.
Ahogy tudom a világ arra halad, hogy 16:9 lesz (akár SD akár HD) az elfogadott méret. Pld vannak német adók 3sat, pro7, stb. melyek már kizárólag így adják a műsorokat, sőt egyik nap az RTL klub is 16:9-ben nyomott valami gagyi ki mit tud féleséget.

Jó lenne ha az eurosport és a nat geo is hd-ban jönne.

Erre szerintem még várhatunk egy pöttyet!

(#347) zhagyma


zhagyma
(őstag)

Megjött a DigiSport HD. Igaz jelenleg felkonvert SD.

(#348) JuliuS válasza PK58 (#346) üzenetére


JuliuS
(kvázi-tag)

az M1-en bizony vannak összenyomott képű adások, amikor a 4:3-as képet sikerül nekik széthúzni 16:9-re. Mondjuk én már nem használom a Digi boxot, hanem a tévé (Samsung B650) tunerjére bízom a dolgokat. Ott a képernyőhöz igazítás beállítás mellett a legtöbb esetben jól beállítja a képet (4:3-asra, amikor olyan az adás, és szélesvásznúra, amikor 16:9-es - de a boxokkal ellentétben én magam felül tudom bírálni a beállítást). Egyébként érdekes, hogy amikor képernyőhöz van igazítva, akkor sem tökéletesen 16:9-es a kép, hanem a két szélén van cirka fél centis fekete sáv. 16:9-es vagy automatikus váltás beállításoknál kicsit nagyít rajta, ilyenkor nincs a szélén fekete rész, viszont ebből következőleg alul és felül levág pár sort.

A világ sajnos nagyon lassan halad a 16:9-es méret felé idehaza. De valóban, volt már RTL-en is és TV2-n is szélesvásznú adás (BL-t például úgy adják, ilyenkor nagyítás módba állítva a tévét pont kitölti a képet a meccs).

Eurosport és a NatGeo mellett én még dobnék egy szavazatot a Discovery HD-ra is!

(#349) JuliuS válasza zhagyma (#347) üzenetére


JuliuS
(kvázi-tag)

neked Philips-ed van, hogy mindig tudod, mi változik? :) Ezt az egyet nagyon irigyelem azokból a tévékből :)

(#350) zhagyma válasza JuliuS (#349) üzenetére


zhagyma
(őstag)

Nem Philips. Technikailag nem nagy dobás ez a nagyon hasznos funkció, így minden TV gyártó "szállíthatná" egy firmware update-ban. Verni kell az asztalt a supporton ...

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.