Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #32577792

    törölt tag

    Nekem II-es diab. van, így nem biztos, hogy tudnék okosat mondani, főleg használhatót.
    Ha nem is ilyen mértékű kilengéseket, de szerintem hasonlóakat mindenki tud itt "produkálni", olyanokat, amire nem igazán van racionális magyarázat. Régen, mikor 3-4 tíz évvel ezelőtt anyáinknak nagyon fájt valamije, két dologgal hozták összefüggésbe, az időjárással és pakssal. Ez előbbi tuti befolyásolja a szintet is.
    Az én tapasztalatom a mozgással szintén az, ha pl. 30-45 percet tekerek intenzíven, akkor emeli a szintet (nem olyan mértékben ahogy Te írod, de igen). Ilyenkor én is eleinte nyomtam rá, már nem. Majd beáll 1-2 órán belül.
    Egészen más a helyzet, ha egész napra megyünk. Akkor kényelmes tempót nyomunk, olyankor ritkán adok inzulint aznap. Reggel egy keveset, meg vacsorára is ha úgy látom. Sajnos ezt tényleg ki kell tapasztalni.
    Írtam itt a dcont nemere mérőjéről. Nem egy 5*-os termék a kezelhetőség szempontjából, de a mobil alkalmazása nem rossz, sőt. BT-on is átviszi a mérést, ha már kézben a telefon, beírom az adagolt inzulin nevét, adagját. Beírhatom a CH mennyiségét, hogy mikor, a mozgást, hogy mikor és mit és sok egyéb hasznos dolgot, aztán ezt lehet szinkronizálni az oldalukra, és egészen szép kis áttekinthetőséget kapni. Ez ilyen esetekben több, mint hasznos lehet szerintem.

    Van egy kollégám, akinek a gyereke hasonló cipőben jár, mint Te :(
    Nem egyszerű azt látom. Én ehhez képest tünetmentes vagyok.
    Tényleg csak saját észrevétel: váltogasd a beadások helyeit, olvass utána, mert nem egyforma időben szívódik fel pl a hasfalba vagy a farba adott anyag. Ha úgy érzed, hogy nem elég hideg helyen van az inzulinod amit használsz (szobahőmérsékletet írnak, de kinek mennyi az?) és nem tudod hűtött helyen tartani, vegyél egy olyan tartót, amibe tudsz tenni zselés hűtőfolyadékot, nekem van ilyen. Hátránya, ha együtt van a készülékkel, annak nem igazán használ a hideg (sem).

    Tényleg igaz, hogy mindenki egyéni, ki kell tapasztalni a finomhangolást, azt meg legkönnyebb ha mindent (szó szerint ) dokumentálsz, átláthatóan kezelsz.
    Ez viszont "macera" és nem is kicsi. A többi érzést is ismerem, az állandó küzdelem, a rettegés, de ha ez kerül előtérbe, az bizony stressz, az pedig emelkedés. Ezen is változtatni kellene, relaxáció, meditáció. Sokszor csak olyan anyagot hallgatok, ami segít. Hallgatom, aztán elalszom rajta. Sokszor tényleg megnyugtat, ellazít. Keress rá neten, hallgass meg párat, ami neked a legjobb, azt hallgasd. Akár sportolás közben is, vezetés közben is. Ott is néha hallgatom, nem figyelek rá, de megy. Az agy meghallja. :)

Új hozzászólás Aktív témák