- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyyyyy
addikt
válasz Magnum_ #27650 üzenetére
Azt hittem azért a 925-tel már megnyerőbb a WP.
S5 nálam is felejtős, a 'zesnégyet meg szeretem, sokkal jobban is néz ki.Ha kinézek az ablakon már csak Tom Cruise hiányzik, hogy teljes legyen a kép a világok harcához. Hol a szőrben marad a 16°?
Oké, 15-öt mutat a hőmérő, de érzésre messze nincs annyi.Tim82 - Úgy tárgytalan a dolog.
Saint_ - Ott is ilyen verőfényes, vagy túrnak? Épp egy hete jártam ott, de csak pár métert sétáltam.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
-
Magnum_
nagyúr
válasz Petyyyyy #27651 üzenetére
kinéztem a Bajcsyra és én is látom ezt
nem a WP a gond. (ill. ott csak a Viber szar). ne faggggggyjon már szét egy 925. megvan alatta a kellő vas, hogy ne dobja el magát. fos nokia.
aki megvette, írt, hogy lehet, hogy megcisnálják gariban.. na akkor dobok majd egy hátast.btw külsőre egy jó BB tetszene, ha használható lenne. de hát nem az. pedig egy passport nekem pont optimális lenne. használható méretű kijelző + bill., egész nap csetelek, segítené a csaj managementem
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
Dr.Zoo
őstag
To All: eze
Még mindigy numero uno..."decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Tim82
félisten
Mai napi kínzó kérdés, beleolvasva notebook-os szakmai topikba: milyen az a "skotos vga"? Nen fogyaszt, hanem termeli a delejt vissza a konnektorba?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
aizen92
addikt
válasz Dr.Zoo #27654 üzenetére
Erre én is lecsapok. Gondolom ennél fényévekkel jobb.
ahogy látom mindenhol le van árazva
[ Szerkesztve ]
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
DeFranco
nagyúr
válasz Dr.Zoo #27654 üzenetére
trololololo hohohohoho
-
macilaci78
nagyúr
válasz Magnum_ #27637 üzenetére
Küld le Csanádpalota Önkormányzatának!
Ott a dolgozók is rászorulók...Btw: én egy kis alapítványt, egyesületet szednék össze a bíróság honlapjáról. Oké, hogy ott is kerül ruha saját használatra, de egy 3 tagú alapítványnál lényegesen kevesebb.
Mellesleg kib@szott sok papírmunka van a civil szervezetek esetében az adomány bevételezéséhez, kezeléséhez, kiadásához. Mindenhez közgyűlési határozat (már az elfogadáshoz is! ). Pedig jó pont lenne bármelyik civil szervezetnek, ha egy ilyet a közhasznúságba be tudna írni.
Másik ötlet: adománybolt. Ingyen beveszik, puccos boltban eladják és a nyereséget a rászorulókra fordítják: élelmiszercsomag, melegedő üzemeltetése, meleg étkeztetés, stb.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Petyyyyy
addikt
-
bandus
veterán
az ember miért akkor talál bestbuy vételeket, amikor még viszonylag messze a fizu?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Magnum_ #27637 üzenetére
Dettó így jártam. Bevittem a Máltai szeretet szolgálathoz, csak leadtam a portán pár régi öltönyt mert siettem. Aztán kiderült, hogy a portás lenyúlta az összeset. Legközelebb már nem is fáradtam vele inkább megtartottam. Igaz a szomszéd furán nézett múltkor, hogy miért öltönyben nyírom a füvet a telken...
mod:
DeFranco: Ezt loptam.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
MrSealRD
veterán
válasz DeFranco #27671 üzenetére
Nem kötekedésből, de ... ezt a bölcsességet alkalmazod a saját életedre?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Mercutio_
félisten
válasz bandus #27670 üzenetére
Belebotlottál valamelyik aprómba?
Dr.Zoo: Valamikor össze is hallgathatnánk, nekem van egy Invotone HD2000 és egy Superlux 681 EVO, persze nem mindegy milyen forrásra kötöd és milyen zenével eteteted őket. Személy szerint nem vagyok oda a bassz-hangsúlyos fülesért/zenéért, de ez részletkérdés.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
DeFranco
nagyúr
válasz MrSealRD #27675 üzenetére
havi 78.000 forintból gazdálkodok, fizetem a rezsit, telefon, eszek, vásárolok, költök, tankolok, veszek bkv bérletet, lottózok... élek.... van még kérdés?
(volt erről egy bejegyzésem itt a PH!-n hogy hova-mivan elég nagy hiszti volt belőle, amikor levezettem, hogy ki lehet jönni ennyiből, méghozzá úgy, hogy semmit nem tagadok meg magamtól...)
nyilván nem ennyit keresek szerencsére, de megoldom ennyiből.
[ Szerkesztve ]
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz Magnum_ #27678 üzenetére
nagyjából mostanában már egy kicsit szűk, nem nagyon, de kicsit kell sakkozni, főleg mióta tankolni is kell belőle
iszonyat sokat lehet kis odafigyeléssel meg kis gondolkodással normalizálni a költségeken, és nem is kell magamtól megtagadni kb. semmit, csak kis költségvetési fegyelem kell hozzá, meg persze ügyesen kell csinálni mindent.
jó, mondjuk sört, rágcsát, nyim-nyámot keveset veszünk, de főképp nem azért, mert nem jut rá, hanem mert egészségtelen. ha viszont veszünk, akkor nem nézzük az árát, csak a legjobbat vesszük meg. abból kevés is elég
buliban sem szoktam számolni hogy hány meg milyen sört vagy más italt iszok, ami jólesik. igaz nem is megyek minden héten.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz bandus #27680 üzenetére
Bringát most, amikor jön a sz*r idő, és a sár/eső/hideg/jégverés/hókotrók?
DeFranco: Jah, KV, rágcsa, csipsz, fisz-faszok sokat elvisznek. Az a 78k saját lakással értendő, a családtól kapott kaja alapanyagot/kaját forintosítod, vagy az még rájön azért?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
DeFranco
nagyúr
válasz bandus #27680 üzenetére
tervezek írni már rég óta némi gyakorlati howto-t de inkább csak annyi lesz szerintem, hogy feldobom a táblát, meg írok gondolatokat a budgetingről általában.
konkrét számokat írni szinte felesleges, úgy is csak a hiszti van belőle, meg mindenki be akarja bizonyítani a saját hülyeségét mert akkor nincs akkora bűntudat a lejárós nachost majszolva a tv előtt este.
@Mercutio_: lakás ebben nincs benne, az más tészta, és az nem összehasonlítható, így felesleges is kitárgyalni összegszerűen. családtól kapottak nincsenek forintosítva, azt éppen hozzá lehetne csapni for prudencia's sake, de azért nem hordunk el egy fél ökröt havonta. kb. 30-40 tojás meg mondjuk két kiló hús. kinek mi. mi ezt kapjuk, másnak elintézik a kocsiszerelést barterba, vagy leszállítja a bútort az após, vagy vágnak disznót rendszeresen, stb. de igaz, hozzá lehetne csapni. kb. 3500 Ft havonta.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz bandus #27684 üzenetére
Jogos, én is szezon végén veszek sok cuccot.
Nem hajt a tatár, és tudom, hogy mi az amiből 1-2 éven belül kell majd, vagy épp "fogyóeszköz".Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Magnum_
nagyúr
válasz DeFranco #27681 üzenetére
ha megvonnám magamtól a napi élvezeteket (pl kávé Qruval, kis afterwork Qruval, stb) akkor én is elég jol kijönék. de ez most kell. meg mindig kell valami ja meg a nőkkel a randik sok zsét elvisznek.
bandus: bringa nekem is kell, de marad tavaszra valami okosba'.
-
MrSealRD
veterán
válasz DeFranco #27685 üzenetére
Pedig vitatkozni csak konkrét számokról lehet...anélkül azt mondom 42.
Amíg a cél a mindennapok életszínvonalát egy konstans vonalra tenni, addig ez oké. De mi van ha felmerül egy új igény? Akkor azzal nyugtatod magad, hogy nem is kell az nekem mert nincs rá zseton? Vagy azzal, hogy majd 10 év múlva mikor összejön rá a spórolt pénzből?
Utólag látom, hogy a lakás nincs benne... Ja az más... Ha azt nem számolom akkor mi is jó vagyunk...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
DeFranco
nagyúr
válasz MrSealRD #27689 üzenetére
egyszer leülünk és beszélgetünk konkrét számokról, még egyszer ide nem teszem ki, nem azért, mert titkos, hanem mert nincs kedvem az ezzel járó hülyeséghez. - volt már rá példa, nagy vakarózás lett a vége, hogy hubaz+.
új igénynek megfelel az, hogy közben vettünk egy autót, most lesz kisbabánk, és záros időn belül lakáscserét tervezünk?
nincs benne a lakhatás - fizetem a (családi) kölcsönt, fizetem a lakáskassza felé a tartozást... meg fizetem a következő lakástakarékosságot párhuzamosan, hogy tudjunk mozdulni. ez így összesen majdnem még egyszer annyi mint az előbbi szám.
meg emellett még félre kell rakni ruhára, lakásfenntartásra, autófenntartásra, utazásra, karácsonyra, kisdedre, vésztartaléknak, s valahány név a naptárba'.
ha ezeket nem számolnám, én is nagyon jól lennék.
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
Srácok, a Telekomnál vásárolt Sony E1-em független!
-
MrSealRD
veterán
válasz DeFranco #27690 üzenetére
Tehát mégiscsak ott vagyunk, hogy bár nincs meg most rá a konkrét anyagi fedezeted azért csak fontos, hogy legyen autó, ház, gyerek... Ez elsőre sarkításnak tűnik na de a coelho szintű okosság is detto.
-
DeFranco
nagyúr
válasz MrSealRD #27692 üzenetére
tudod az a nagyon kemény ebben a sztoriban, hogy szinte nincs olyan ember, aki egy ilyen felvetésnél megkérdezné, hogy "baszki hogy csinálod?" "mi a módszered?"
itt van, ingyen van megkérdezni, ismer itt szerintem már a többség, vagyok olyan hülye, hogy el is mondom grátisz (pedig ebből nem egy ember keresi betegre magát, coach-ként vagy életvezetési tanácsadóként). it's free, nincs vizsga, megfogadni sem kötelező, jóvilág.
összesen talán kettő (!) ember kérdezte meg eddig, esetleg három, de több biztosan nem. a sors fintora, hogy ezeknek az embereknek már nem nagyon tudtam újat mutatni, mert - szörprájz szörprájz - maguktól is eljutottak legalább addig mint én. pedig nem egy embernek beszéltem már erről. nem is száznak. többnek.
na kb. ilyenek az arányok egyébként a társadalomban is. pontosan ennyi a köldöknézegető tehetetlen tohonya, és pontosan ennyi, akinek van egy csepp esze és hajlandó elszámolni háromig (nem tovább!) a saját boldogulásáért. de persze könnyű rám fogni hogy sarkítok, sőt hazudok, mondom, végigjátszottam ezt már.
nem én leszek ezzel sem kevesebb
és akkor ezt szerintem kitárgyaltuk.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Magnum_ #27694 üzenetére
most ez így nagyon ügynökösen hangzik, de egyszer leülünk egy sör mellé, 'szt megbeszéljük. csalódnál amúgy, mert semmi truváj nincs ebben, leírod hó elején, hogy ennyi pénzed van, erre meg erre ennyit szánsz, aztán hó közben meg írod a költéseket (nem nagy cucc amúgy, minimál adminisztráció) és hó végén ránézel, értelmezed a látottakat. aztán ismétel. a többi jön magától. ennyi.
ez a basic. ha ez megvan, innen lehet tovább lépni az expense trackingtől a budgeting felé.
nincs nagy varázslat. józan paraszti ész van, meg némi összegyűjtött tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz DeFranco #27685 üzenetére
az sosem árt, te eléggé figyelsz erre és kellően fegyelmezett is vagy, hogy betartsd. én nem tudok megülni a seggemen. a hónapban volt, hogy úgy éreztem minden megvan ami éppen kell, de akkor meg feltűnően "sok" pénzem volt, ami égette a bankkártyám. szóval végül csak vettem az asszonynak egy elektromos fogkefét meg egy cipőt. magamnak meg egy komplett futószettet ez mondjuk különösön jó vétel volt annak fényében, hogy épp rohadtul fáj a térdem és nem tudok futni
radi:
azé' egy bicóra még fussa csak próbálom belőni, hogy mire is van pontosan szükségem."a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
-
Magnum_
nagyúr
válasz bandus #27697 üzenetére
nálam is van ilyen. hó elején pl. mondta az egyik kislány, hogy kinézett egy inget, de még gondolkodik, hogy megvegye e.. másnap együtt ettünk, na mondom, gyere, megvesszük azt az inget. mondjuk a kondi bérlet ára lett volna, de mindegy..
ellenben ma szépkártyáról ebédeltem (tankolni sajna nem tudok), és este átmegyek vlakihez, aki a "szolgálataimért" vacsorával vár. na ez a low budgetradi: te nagyon premium guy lehetsz
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Házimozi belépő szinten
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Escape from Tarkov
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Androidos tablet topic
- Horgász topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
Állásajánlatok