- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
Új hozzászólás Aktív témák
-
7
addikt
válasz macilaci78 #117194 üzenetére
Nyilvan mindig van esely serulni, de ezek amugy is tervben voltak, csak elodaztam a beszerzesuket. Nem kellett volna
-
seadrone
őstag
sziasztok!
járdatisztítással kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
"közterület", csak az önkormányzat leszarja.
azon gondolkodtam, hogy szerzek valami sterimót a megfelelő tisztítószerrel, vagy bérelek valami kombájnt, és megcsinálom magam, mert máshogy nem lesz belőle semmi.
van erre valami ötletetek?
vagy kit kéne baszogatni, hogy megcsinálják?
köszi
-
pirosvilamos
tag
válasz sketchifun #117208 üzenetére
Jó, hogy nem a Cinka Pannán
--pirosvillamos-- Creality Ender 3, C64, Amiga 500+, meg egy vacak laptop netre...
-
sketchifun
senior tag
válasz pirosvilamos #117209 üzenetére
Gyere el egy kávéra, meglátod, azért sok külömbség nincs.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
macilaci78
nagyúr
válasz sketchifun #117210 üzenetére
Magas nyomású mosó jó hozzá. A szennyeződés mondja meg a vegyszert. Brigeciol például természetes alapú szerves oldószer. Viszont ugye nem mindegy, mi fog a talajba ivódni.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
sketchifun
senior tag
válasz macilaci78 #117211 üzenetére
Itt ilyen utcattakarító kocsival csinálják. Minden vasárnap este 9kor nekiugranak, pont itt előttem, reggelre minden patika a környéken.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz pirosvilamos #117209 üzenetére
Vagy a Tabanon mar csak a lakokat kene kulturalni
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Magnum_
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
hali.
1-es vili most hogy jár illetve hogy nem jár a stadionok-népliget szakaszon? van valami lezárás, pótlóbusz, akármi vagy rendes vili jár rendes menetrend szerint?
-
sketchifun
senior tag
válasz Magnum_ #117215 üzenetére
El kellett volna adnom a lelkemet a cégnek ahhoz, hogy a következö lépcsőre állhassak a ranglétrán.
Voltaképp, legyek műszakvezető, 5%-al több pénzért, rengeteg felelősséggel, meg két évig maradjak, vagy maradjak lent, de akkor 30%-al kevesebb a fizu. Nyátok!
-
Marci79
senior tag
válasz izisz #117202 üzenetére
Köszi, de az egy hónapra eléggé durva lenne. Annyiért komplett lakást lehet kivenni.
"Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
werszomjas
addikt
válasz Marci79 #117223 üzenetére
Jaja, papíron, csak épp 1 hónapra nem ad ki lakást senki, min 1 év, ezért kár így összehasonlítani az árakat.
Esetleg Galvani Kollégium. Én itt húztam meg magam anno 1 hónapra. Nem volt más.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
nagyúr
Reggelt, tudtok nekem mondani Pesten megbízható szakit, aki le tudna menteni egy tönkrement 2 terrás HDD-ről családi fényképeket? Havernak kéne, eddig egy helyről kapott rá árajánlatot 130e Ft-ért. Ennél jó lenne kedvezőbb ajánlatot találni.
-
nagyúr
válasz CoolBoy323 #117226 üzenetére
Win nem érzékeli, linux alól lsblk-val kilistázza, mountolni nem tudtam. Külső hdd, a tokból kivettem, sata-n pc-re lett dugva, úgy még rosszabb a helyzet, alaplap teljesen meghülyül ha be van dugva a hdd...
-
-
nagyúr
11kb/sec sebességet tudtam elérni. Nagyjából 6 év lenne lementeni róla az adatokat. És ezt is egy linux hdd test tool-al tudtam kicsikarni, a fileokat az istenért nem látom. Hozzá kell tenni, hogy abszolút kezdő linux user vagyok, pár parancsot ismerek csak.
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Sziasztok!
Albérletet keresek Budán, I,II,III, XI,XII kerület jöhetne szóba.
Debrecenből költözne fel 25 éves lányom, és párja.
Lányom tanárnőként kezd augusztusban a Bécsi úton lévő iskolában, míg vejem a II. kerületben szeptembertől mernök-auditorkent dolgozik egy pénzügyi multicégnél.
1-1,5 szobás újszerű, vagy felújított lakás kellene nekik, 150.000,-forint +rezsi összegig.
Aki tud segíteni, privatban keressen." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
-
*Ropi*
félisten
válasz tboy93 #117227 üzenetére
Szia!
Pontos infók hiányában nem szeretek tanácsot adni (még a HDD pontos típusát sem tudjuk ugye), de ha felismeri a lemezt csak nem elérhető, annak több oka lehet:
- elektronikai hiba, pl. egyes Toshiba sorozatoknál egy gyárilag alultervezett ellenállás miatt megsül a motorvezérlés, vagy a WD MyPassport USB3-as modellekben sokszor hal meg a SATA ---> USB konverter, panel cserével kinyerhetőek az adatok (de nem mindegy, hogy milyen panel - több azonosítónak kell egyeznie vagy éppen különböznie, mert a WD híres arról, hogy a merevlemezeinek a különböző reinkarnációiban teljesen más elektronika van és azt kívülről nem látod, csak szétszedés után. Pont így járt valaki, aki hozott egy donort alkatrésznek - csak pár hét eltéréssel vette őket, ennek ellenére az egyik még sima SMD elektronikás volt, a másik meg már BGA. Vagy az egyiknél külön EEPROM van a firmware egy részének, a másiknál nincs, hanem be van építve a vezérlőbe. És ez csak egy dolog, nem elég az egyező board ID-jű és FW ID-jű paneleket kicserélni, de az EPROM tartalom megfelelő részeit is át kell vinni, ami a rossz szektorokat és egyéb eszközspecifikus adatokat tartalmazza. Ennek hiányában az új elektronika pillanatok alatt tönkreteheti az addig még menthető adatokat tartalmazó lemezt és utána örökre búcsút mondhatunk a fájloknak...Ráadásul a MyPassport még hardveresen titkosít is, úgyhogy azt még trükkösebb visszahozni).
- sérült fejblokk egy vagy több sérült fejjel, ebben az esetben tiszta térben szét kell szedni és egy donorból a lemez geometriájához passzoló kiosztású fejblokkot kell bele átültetni, meg a firmware-ben a hozzá szükséges paramétereket beállítani,
- sérült mechanika: a motor / a tányérok csapágyazása sérült, ilyenkor ugyanaz a teendő, mint a fejcserénél,
csak a lemeztányérokat is át kell áthelyezni abba a másik, jó motorral rendelkező donorba - a trükk az, hogy a lemez tányérok nem fordulhatnak el egymáshoz képest, mert akkor nem fogja megtalálni olvasás közben a sáv folytatását, de erre is van megoldás,- sérült firmware: a legtöbben úgy tudják, hogy a HDD-k firmware-je az EEPROM-ban vagy a vezérlőben található, viszont ez csak féligazság, ugyanis a boot része valóban ott lakik, de a hozzá tartozó paraméterezések magán a lemezen a szervizterületen, így ha valamilyen oknál fogva ezt nem, vagy csak hibásan tudja olvasni, akkor ugyan felpörög, meg talán még valami életjelet is ad, de valójában cselekvésképtelen agyhalott. Ilyenkor ki kell pótolni a hiányzó firmware modulokat és a paraméterezésüket, ami tapasztalatot igényel.
Privátban írok pár kérdést: első lépésként azokat válaszold meg, hogy közelebb kerüljünk a megoldáshoz!
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz macilaci78 #117231 üzenetére
FYI: A Kürt már nem Budaörsön van, hanem Gazdagrét alján, az Eleven Center mellett.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
mike1334
veterán
Na pár napos akciónak itt hagyom, aztán ha nem megy el, akkor beszámíttatom...
Ps4 1tb slim, nem garanciás, de szép állapotú, dobozzal, minden tartozékkal (kivéve usb kábel, az sajnos elromlott, de gondolom nem gond pótolni senkinek), 5.05 firmwarerel nap végén vagy hétvégén, Örs vezér tér környéki átvétellel 65e forint. Nap közben Lehel térnél is megoldható, de úgy 70e...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
HUTCHDB
nagyúr
Az albérlettel kapcsolatban jeleznem, hogy árban szerintem teljesen reális amit írtam.
Nézegetjük folyamatosan a hirdetéseket, és bőven van 150-ert.
A gond az, hogy nem nagyon van olyan, ami szeptemberi költözéssel lenne kiadó.
Nagy részük azonnali, viszont, fizetni sem szeretnénk feleslegesen 1,5-2 hónapot, illetve azt sem, hogy augusztusban már ki legyen adva szinte minden.
Azért írtam a topikba, hogy ha valaki tud olyat, aki megbízható lakókat keres, és épp szeptembertől akarja kiadni, akkor tudja, hogy van ilyen jelentkező!" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
bandus
veterán
válasz HUTCHDB #117240 üzenetére
pedig jobb ha felkészülsz, hogy augusztusban megrohamozzák az albérleteket a friss egyetemisták is, minden nagyon gyorsan el fog kelni. nálam a főbérlő most emeli a bérleti díjat (130-->160), szóval én is költözök, remélem sikerül megállapodni, hogy szeptember végével, kíváncsi vagyok, hogy milyen gyorsan fogja tudni kiadni.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
rushty
őstag
775-ös alaplapot keresek. Lapul valakinél ilyen?
Revolut meghívó pü-ben
-
macilaci78
nagyúr
-
rushty
őstag
PC2100 notebook memória wanted
Revolut meghívó pü-ben
-
Sziasztok!
Van esetleg valakinek Tihany-Balatonfüred konstellációban étteremre ajánlása? Hollandiából jönnének üzletfelek és kérdezték mi hol merre, a bor miatt északi partot konkrétan Tihanyt választották uh tippem nincs hol tudom megetetni őket.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
gzbotii
nagyúr
válasz bitpork #117245 üzenetére
Mondanám, hogy Tihanyban a Malackrumpli, de így látszik utolérte őket a magyar vendéglátás lépfenéje).
Esetleg ezt nézd meg, bár a legtöbbel nincs személyes tapasztalat + két év alatt lehet, hogy már elévült.
[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Mercutio_
félisten
válasz bitpork #117245 üzenetére
Ha Köveskál még belefér, akkor Kővirág étterem
Asztalt foglalni ajánlott és ahogy a honlapjukon írják nyáron
"16:30- 17:30 közötti időszakban délutáni SZIESZTA- t tartunk, mikor kipihenjük a fáradalmakat, elfogyasztjuk az estebédünket, és felkészülünk a vacsorára."Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Köszönöm szépen az ajánlásokat!
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest