Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tibi666

    senior tag

    hazaértem a nyaralásról.
    3000km-t vezettem az 530d-t, 70km/h-s átlagot írt a számítógép. sokat álltunk dugóban. :D
    a fogyasztásom kereken 8 liter lett, szintén a számítógép szerint.
    szerintem korrekt, mivel vagy autópályáztam, vagy szerpentineken toltam az automata dögnek. 4 személynél kevesebb sosem ült benne, a táv felét 5 emberrel, plafonig pakolva, másik jó részét 4 emberrel, szintén plafonig pakolva utaztuk. kb 500km volt az, ahol 5 emberrel, de üres csomagtartóval mentünk. a klíma végig ment.

    nagyon kényelmes hosszú távon is, megnyugtatóan erős, jó vezetni, élmény volt néha a szerpentineken végigcsapatni vele és megalázni a tádéi passzátos apukákat, akik túl sokat gondoltak magukról. :)

    de 3000km után én meg vagyok győződve arról, hogy ez chippelt motor, mert 170-nél még akkorát tol, hogy meglepődök rajta. ja és nagyon szép a hangja. viszont hazafelé megviccelt várpalotán. araszoltam egy lámpánál, lefulladt a motor. már gondoltam, hogy gáz lesz, mert automata nem fullad le. harmadik indítózásra beindult, bevitt fehérvárra. ott egy körforgalomban leállt, és úgy döntött, hogy ő nem indul be. valamelyik üzemanyag pumpája rossz lehet, kb 10 liter gázolajunk lehetett még, de csak cseppek csorogtak át a motortérben a csövön. hívtam a barátom, hozott 5 liter gázolajat, szépen légtelenítette magát a rendszer, aztán beindult. teletankoltam és gond nélkül hazahozott.

    kezd döglődni szerintem a tanknál lévő pumpa, mert alacsony üzemanyagszinten nem tud eleget kinyomni. jövő héten megy szerelőhöz.

    ja és nagyon fura volt a saját, kéziváltós autómat hazavezetni az automata után. a jóhoz könnyen hozzászokik az ember. :)

Új hozzászólás Aktív témák