- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
-
Mobilarena
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz HELLAFLUSH #71196 üzenetére
Azok olyan boyracerek, hogy még lenne mit tanulniuk, hogyan kell vezetni és közlekedni!
Szép állapot az amid van. Ilyen egy rendes tulaj.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
kardkovacsi
senior tag
Offcopic, de azért volt itt téma párszor. Ma kint volt a Premier Outletben és kint voltak a Teslások is, lehetett teszt vezetni is.
Hát...beültem egybe, eleve elsőre nem tudtam beleülni rendesen, az a fekete műbőr ülés volt vagy csillió fokos, rendesen sütötte a hátam, miközben ezerrel ment bent a klíma. Az ajtó amikor becsapódott mint egy vidéki budiajtó, nagy csörömpöléssel. Az a belső tényleg színvonalon aluli, ahogy bull szokott fogalmazni ipari hulladék. A kijelző, az se egy BMW minőség, tükröződött, enyhén csillogott, mint egy közepesen gagyi monitor. Átmentünk megnézni a Model Y-t is, de már bele se ültem. Az a fehér dekor csík. Áhhh bazdmeg, a legszarabb műanyagból. 3 éve a házunk alatt lévő tárolóba vettünk egy legolcsóbb Gorenje hűtőt, annak százszor szebb műanyagai meg borításai vannak mint ami a Tesla belsejében vannak, pedig már azon is morgolódtam, hogy nem egy Bosch de ok, az a pincében van, jó lesz.
Végül teszt vezetni el se vittük, fordultunk is ki, majd fél óráig ott hüledezett még az asszony is, hogy ő se gondolta ez ennyire gagyi lesz.Marad a BMW
-
tasiadam
veterán
Ettol az autotol mar agyrakot kapok. Injektorokra ralestek, jok. Ma megint indokolatlanul hosszu ideig tekert, nem indult egyszer sem. Agyalunk, hogy mi a fet baja van. Hat... Ugye egyet gyujt es aztan csak teker. Fust nincs. Veztengely jelado. Lehuztuk, kontakt sprayt bele, csari vissza, azonnal, poccre indult. Rendeltem abbol is egy ujat, jovoheten megy bele. Ha tovabbra is szar, teljes tanacstalansag
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
haddent
addikt
válasz tasiadam #71204 üzenetére
Bocs, nem ismerem az előéleted/autód, szóval csak gyors rákerestem a topikban. E39, ugye? Próbáld ki, hogy csak a főtengely jeladót és minden ráolvasás nélkül indítod. Ha szerencséd nekem igazam van, akkor elsőre indulni fog, bár talán ici-picit tovább teker, mint általában. Anno saját E36 -om 2x, haver E39 -eiből 2-ből 2, E46 ismerettségi körben szintén 2 játszotta el. Ha az beszarik akkor se kép se hang, de lehúzod és "safety módban" simán. Volt, hogy tudtam, hogy szarakodik, de épp ezért, mert tudtam szartam rá, majd a város közepén megállt az autó. Lehúztam (szétégetve a kezem) és elmentem a Bárdiba venni egyet
kardkovacsi egy igazi igénytelen hasmenés kívül-belül az az autó, mármint az összes. Még egy Suzukin vagy Dácccsián is jobbak az elemek illesztései kívülről és tényleg az összes ennyire undorító. Innentől soha bele se akartam ülni egybe sem, köszönöm szépen, mert kívülről fél perc alatt megvolt az "egyik oldal kisujj másik oldal papírlap sem fér be"
-
Shadowbull
addikt
válasz kardkovacsi #71203 üzenetére
A fő probléma az, hogy ha ennyire figyelnek oda arra, hogy milyen minőséggel találkozik közvetlenül a vásárló, akkor gondolhatod milyen színvonalú az, amit nem látsz.
Na, olyan.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
chess001
aktív tag
A műbőrt tényleg jobban csinálja-tapintásra a BMW, csak nem olyan tartós, mint ez az igénytelenebb. Engem sem a belseje fogott meg, de mozgás közben olyan az egész kocsi, hogy a 2x drága olyan BMW-knek kifújja az orrát. Veszel bele egy hűthető, fűthető recaro sportstert, meg átbőrözeted a kormányt, kicseréled a középső-gorenje műanyagot akármilyenre, hátra is raksz tabletet, BT gombokkal csinálsz magadnak 5 M-gombot, és még mindig sokmillióval olcsóbb, qva jó élménnyel megy, mert könnyebb és van egy pont neked tetsztő kocsid. A bmw lehet, hogy magasabb beltér minőséggel indít, de amíg nincs a villanyplatform, csak a márkahűségben jobb összeségben.
A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
-
chess001
aktív tag
válasz Shadowbull #71208 üzenetére
Nekem az 5 ajtós kaszni, egyedül ami tetszik benne, a többi meg vagy nem érdekel, vagy jobban teszik a tesla féle megoldás. Ugye szvsz.
A m3 kombi viszont vitán felül nagyon jó kört ment Kakucson...A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
-
-
hruodnand
senior tag
Sziasztok
Meg akarom vásárolni az ISTA P / ISTA D programot. Honnan ajánlott megvásárolni? K+DCAN-nel lesz használva.
-
N_A_S
veterán
Sziasztok!
Bal oldali légrugóm reggelre leenged, majd gyújtásra kiszintezi magát. Mennyire sürgős cserélni? (E61)
https://tinyurl.com/phnas
-
FIREBLADE78
addikt
Jó h leírtad. Kezdtem elcsábulni..
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
tasiadam
veterán
Ma egész szép dolgokat láttam Vác-Zebegény között. Bordó E30 M3, M8, Citroen kacsa, 911 léghűtéses, meg egy rakat E92, de abból mindenfélét is. Lehet, hogy valami privát gyülekező volt, aztán meg több darab 3 coupe, ez e36tól kezdve E93-ig minden
-
kardkovacsi
senior tag
válasz chess001 #71207 üzenetére
Tehát veszel egy új autót majd elkezded hackolni, hogy legyen belőle egy normális autó. Tiszta Dacia stílus, mint amikor kijött a 80-asévekben a gyárból és egyből mehettél vele szerelőhöz, hogy minden csavart húzzanak meg rajta mert elfelejtették a gyárban.
[ Szerkesztve ]
-
H.Ezredes
őstag
-
chess001
aktív tag
válasz kardkovacsi #71215 üzenetére
A Dacia amikor kijött a gyárból, még nem tudtad megvenni, csak amikor a Merkúr megengedte ;P BMW-ken is van még tettnivaló bőven, de ha valaki fél a csavarhúzótól tényleg jobban jár a BMW-vel (mondjuk akkor már ix3 szvsz), sokkal kevesebb is fog szembejönni, mert olyan kicsi a termelés és tényleg másik minőség szint.
A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
-
chess001
aktív tag
válasz Shadowbull #71218 üzenetére
Igen, nekem anno az E90 mellett is ez volt az egyik érv (még japokat néztem), lesz alkatrész, meg szaki aki foglalkozik majd vele ;P
Ahogy nézem az utcaképet mostanában a kiák-corollák mennek, már nem octavia-passat-bmw a céges...A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz chess001 #71217 üzenetére
Azért itt nem csavarhúzásról beszélünk, hanem arról, hogy átépíted a fél autót. Veszel bele Recarót és az együtt fog működni a Tesla saját rendszerével? Be fogod tudni állítani per felhasználó az üléseket motorosan? Egyáltalán motoros lesz? Mi lesz a garanciáddal? Egy ilyen móka után úgy fognak elhajtani, hogy csak nézel.
Szóval ez nem csak ennyi, hogy veszel egy garnitúra ülést (mondjuk első hátsó elég combos tétel szereléssel együtt, főleg ha motoros) meg újrabőrözöd a kormányt. -
chess001
aktív tag
válasz kardkovacsi #71221 üzenetére
Nem értem a problémád, nem értesz hozzá és akkor más sem érthet? Kormány max 3 csavar, ülések 4 per db, a hátsók az I4ben is oldaltartás nélküliek, meg daciából marad a fa golyós üléshuzat, ha a műbőr nem tetszik.
A számítógépedre sem teszel fel semmilyen programot, csak amivel gyárilag kapod?[ Szerkesztve ]
-
kardkovacsi
senior tag
válasz chess001 #71222 üzenetére
Van Teslaba való motoros Recaro? Négy csavar és ennyi? Hátsó ülés is van?
Milyen szép is lesz ott az autód, elöl ilyen ülés, hátul meg megint másik.
Garancia? Az smafu? Végül is 20M-et ráköltesz és kidobod a garit az ablakon. Én értem, hogy ez a kendácsolás megy 15-20 éves autóknál de újnál?
Arról meg ne is beszéljünk, hogy a legtöbb új autót itthon cégre veszik, lízingre, ott meg nincs ilyen móka mert az autó eleve nem is tiéd.De mindegy, vegyél Teslát, barkácsold, te dolgod.
-
kardkovacsi
senior tag
"A számítógépedre sem teszel fel semmilyen programot, csak amivel gyárilag kapod?" - erről meg annyit hogy enyhén szólva sántít a példád, mert itt nem szoftverről van szó hanem hardverről. Kb veszel egy laptopot és elkezdesz belekendácsolni egy másik kijelzőt mert ami benne van az gyenge minőségű.
-
Chris0321
addikt
Két teljesen különböző dolgot próbálsz összehasonlítani, hogy igazolja a teoriád. Egy számítógép belakása teljesen normális, legálisan ingyen és fizetősen is sok programot tudsz rá tölteni. Egy autó belsejének átalakítása, új fékek és futómű beépítése az után rögtön, hogy újonnan megveszed csak azért, hogy normális minőségűek legyen benne viszont egyáltalán nem természetes. Ez már nem az az idő amikor a Dácia klinikára kellett vinni az új autót, hogy biztos működjön.
-
chess001
aktív tag
válasz kardkovacsi #71223 üzenetére
Nincs motoros Recaro, de az ülést 4 csavar fogja, nyilván kicsit bonyolultabb, mert légzsákindító, foglaltságjelzőt is át kell rakni, de aki fél tőle elviszi egy szervízbe, gari nem ugrik...
-
chess001
aktív tag
válasz Chris0321 #71225 üzenetére
Normális minőségűek, de aki extrát akar, az azt is meg tudja kapja. A számítógép belakása egyáltalán nem normális, ahhoz is tudás kell, hogy mire akarod használni, olyat választasz, olyanná teszed, amit te használsz. Dobsz bele RAM-ot, SSD-t. Kocsi ugyanez, csak máshogyan hívják. Csak a géptől Kati néni fél, a kocsitől, meg a K-sok...
-
chess001
aktív tag
válasz Shadowbull #71226 üzenetére
Igen, nagyon durván jót ment. Úgy néz ki, hogy a hátsójának a hízása jobbá tette a balanszot ilyen kanyarós helyen, a motor meg elbírta azt a kis pluszt...
-
tasiadam
veterán
No. Csere megvolt, es most a probaut is. Mentem az autoval, valto es minden fasza. Hazaertem, leallitom, inditom ujra teszt miatt, erre a valto hoba sargallik. Hibat nem ir, hogy safe mod, barmi, csak vilagit. Ha adok ra ujra gyujtast, elmulik. Ugyan ezt a hibat jelezte, amikor lehuztuk a jeladot korabban. Van barmi osszefugges a jelado es a valto kozott? Semmi baja. Valt rendesen, nem rangat, nem csuszik
[ Szerkesztve ]
-
Ummon
csendes tag
válasz rayoliviero #71240 üzenetére
Ez lenne a hivatalos emelési pont. Aliexpressről tudsz rendelni jack pad néven cserealkatrészt, ha a két hét szállítási idő belefér. Amíg ideér addig leragasztod a lyukat tuti ami biztos .
-
tasiadam
veterán
válasz rayoliviero #71240 üzenetére
Emelesi pont, ja
-
rayoliviero
veterán
Schiedmann.hu oldalról tudtam rendelni. Innen meg kell jönnie pár nap alatt.
A másik probléma, hogy menet közben, rosszabb úton a bal oldali ajtó környékéről folyamatos "nyekergő" hangot lehet hallani. Azt tanácsolták, hogy kenjem át szilikonos ronggyal az összes kédert. Kíváncsi leszek, hogy ez megoldja-e. Attól félek, hogy nem lesz ilyen egyszerű... -
szabi325
tag
válasz rayoliviero #71244 üzenetére
A szilikonos nem lesz jó mert idővel kiszárítja a gumit. Glicerinnel vagy a gyári BMW gumiápolóval (az glicerines)
[ Szerkesztve ]
-
hruodnand
senior tag
Egy kis szakmai... IHKA_E60.C09 - klímavezérlő
Ezek a bitek mit jelentenek pontosan?Standheizung
Zuheizung
Pseudozuheizen
Umwaelzpumpe
ZusatzheizleistungKöszi előre is a választ, ha valaki tudja
NCS Dummy ír pár szót, de hátha valaki jobban vágja. -
brumi1024
veterán
válasz hruodnand #71248 üzenetére
Standheizung - allofutes (mint a Webasto)
Zuheizung - kiegeszito futes (dieseleknel jellemzo, a keves vesztesegho miatt utasteret futi)
Pseudozuheizen - maradvanyhovel tudsz futeni leallitott motor eseten
Umwaelzpumpe - keringeto szivattyu
Zusatzheizleistung - kiegeszito futoteljesitmeny? nem tudom mit szabalyozhat, aktiv/nem aktiv ertekekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Óvodások homokozója
- Hyundai, Kia topik
- Macska topik
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bitcoin topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple iPhone 11 - népalma
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest