- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- 797 millió euróra büntették a Metát a Facebook Marketplace miatt
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz #Morcosmedve #129652 üzenetére
Pedig egyértelmű
Évente eCCer vagy soha"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
stratova
veterán
válasz hackeeeee #129653 üzenetére
Press F2 to configure Boner setup?
(BBS = BinaryBullShit vagy csak egy specific rim )
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kresz tankönyvből melyik jelenleg az, amelyik úgymond aktuális? Van régebbi, újabb. Mindenhol mást írnak, javasolnak..
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos.. Erre nem tudok mit mondani..
Security Bulletin: NVIDIA GPU Display Driver Security Updates for Speculative Side Channels
Véleményem szubjektív...
-
Habugi
addikt
Az első értékelhető teszt amit a hiszti kirobbantása óta találtam: [link]
i3, nem pedig HEDT szörny.., továbbá játék mellé alárakva egy Ti csak hogy tuti biztos s garantált legyen a folyamatos CPU limit, kvázi worst case scenario mert ha ilyenkor nem látszik az update & Bios buher drámája játékokra vetítve.. akkor..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Habugi #129657 üzenetére
Fenét. Azon gondolkodunk hogy szombat éjfél helyett majd csak kedd este menjûnk vissza szürke Angliába. Itt nagyon frankó minden, Lisszabon csodás hely...nekünk nagyon tetszik. Tök Görögország érzésem van.
@Fincsibe: az egy fostaliga 106 lovas autónak csúfolt Renault. Ocsmány, magas, nulla csomagtartó....de erre a pár napra jó. Skodát vagy Fordot szerettem volna de nem volt...egy Dacia Logan lett volna még (1.6 mpi) de abban nem volt Isofix.
Francot sem érdekel....jó van az ugy...vánszorog. csak fura hogy ahol az Avensisal felmegyek 4-ben, ez a fostaliga még 2-ben is erőlködik. Hiába 2.0 d4-d VS 1.5 dCi-rocket.~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
hackeeeee
Jómunkásember
Viszlát Ti, köszi mindent.
Véleményem szubjektív...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Habugi #129665 üzenetére
ez nem worst case scenario es nem is realis.
az a helyzet, hogy kiserletnel jellemzoen minel kevesebb valtozot akarnak, tehat nem futnak hatterben programok.
a gyakorlatban meg fut a tuzfal, a virusirto, megy a spotify/youtube, megy a bongeszo, a teamspeak/skype, a mail client meg az istentudjami ami adott esetben kulonboz jogosultsagokkal futkaroz. tehat a rendszerben tobb processz van es (tädäm) tobb context switch. namost mivel ez az utemezonel / context switchnel kritikus, ha csak a jatek fut egy netrol levalasztott gepnel hogy semmi ne szoljon bele az eredmenyekbe, az pont, hogy nem lesz reprezentativ a valos teljesitmenyromlasrol ebben az esetben. tobbek kozott igy lehetett az, hogy dupla folottire ugrott a cputerheles par esetben a patchelt rendszerben cloud kornyezetben.
---
vegiggondolva: ennek akkor lenne ertelme, ha lenne egy time plot cpu terhelesre osszehasonlitani mi tortenik, hogy pl megnott-e a terheles.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
HSM
félisten
válasz proci985 #129671 üzenetére
Nálam eddig nagyon pozitívak a tapasztalatok. [link]
Teljesen natúr, takarítatlan win10, és nekem szokásom, hogy mindig megy egy böngésző egy halom nyitott lappal, víruskergető sincs kikapcsolva, és a HWiNFO is mindig monitoroz.
Fun fact, hogy nálam még ez a PCID-s gyorsító okosság sem aktív valamiért, pedig a CPU-ban aktív a PCID támogatás. Ráadásul ennek az L3-asa is lassabb, mint az újabb Intelekének, egyetlen dolog szól mellette, hogy elég jól belőttem, így elég alacsony a memória késleltetésem, 55-57ns környéke, ha jól emlékszem.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz proci985 #129673 üzenetére
Sajnos egyik sem éppen. Visual Studio van csak fenn, leginkább C++-os, és abban is csak nagyon kis projektek. Valami virtualizációs sw van, mert csináltam egy ubuntu-s virtuális gépet, de aztán végül nem lett rá szükségem. Így ezekről tapasztalatot előtte/utána viszonylatban sajnos nem tudok mondani.
Ami 100%, a multis BF4 pont úgy fut, mint előtte (pedig az kéri rendesen a CPU-t), hiába a sok vackom, a firefox is simán teszi a dolgát, 60fps streamelt videók sem akadnak (pedig azok háklisak pl. a dpc késleltetésre), háttérbe rakott zenelejátszás sem akad miközben nyomkodok mindenfélét. Erősen aggódtam hogy fájni fog ez a javítás, főleg, mert elég háklis vagyok az illetlen késleltetésekre, vagy ha nem folyamatos valami, de nagyon pozitívan csalódtam az én felhasználásom mellett.
Ha van valami konkrét teszt, amire kíváncsi lennél szívesen kipróbálom, ha tudom.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
koszi igazabol android amiatt jo, mert a virtualis gep is eleg sokat szorakozik a jogosultsagokkal tehat tippre ott lehetne meg eredmenye.
passz, egyelore el kene olvasni rendesen azt a whitepapert aztan leulni a linux patchel a githubon, hogy megis mibe nyult bele, aztan utana johetne egy rendes experimental design... de ugy hogy meg melozok igazabol ez az amire se idom se energiam, majd valaki kitalalja rendesen.
valamennyire en is, bar nalam a megoldas a 2133mas ddr3 quadban meg negy SSD volt.
-
HSM
félisten
válasz proci985 #129675 üzenetére
Igen, sejettem, hogy amiatt kérdezed az androidot.
Nem tudom, mennyire ástad bele magad, de első nekifutásra ez elég velős, de mégis rövid és jól érthető cikk: [link].
(Igazából ez a Meltdown fixje, dupla laptábla, egy a kernel címekkel, egy nélküle, csak november közepén ez még nem volt publikus.)Én szerencsére SSD terén elnézőbb vagyok, ott megelégszem egy fürgével, és memóriából is jól kiszolgál 1600Mhz és CL8 1T-vel három csatornán. Viszont a 12MB L3-as hatmagos az jó vétel volt, nagyon jól bírja az abúzusom 4Ghz-en, jobban mint előtte a húzott Haswell i5.
Én arra vagyok nagyon harapós ha pl. videó nem pontos időztésű vagy szaggat, az a halálom, a monitorom is meghekkeltem, hogy ne csak 60hz-et tudjon, hanem szépen 50 és 72-t is, mert az kell a smooth filmélményhez. Játéknál ugyanez, nagyon utálom, ha mikrolaggos.[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
jó reggelt, ma mintha munkanap lenne
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
Whysperer
addikt
[link] rz a grafikon most intel vagy amd marketing
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
stratova
veterán
-
CJ4567
nagyúr
BIOS frissítés kell, hogy életbe lépjen valamelyik frissítés. (Amelyik 30%-ot lassíthat. )
Akadás téren a régi beidegződések maradtak a gyengébb gépekről, single playerben általában elég a 30FPS, kivéve pörgős játéknál (Új Wolfenstein, Doom), autós játékoknál, multiban meg lehetőleg ne essen 60 alá.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
HSM
félisten
válasz CJ4567 #129683 üzenetére
Nem-nem... Ez a Meltdown javítás az, ami önmagában 5-30% árú lehet.
A többi büntetés, pl. ami a FW javításból jön, az ezen felül lesz, hogy még a branch jósló unitot is kicsit visszább kell fogni, amit ahogy nézek pl. a 8700K eléggé megérez... Az az egyéb Spectre változatok ellen nyújt védelmet.
Amúgy single-ben bizonyos játékokkal én is elszenvedek 30-40FPS-el, de ha nem egyenletesen annyi, hanem laggosan, akkor bizony erősen morgok.
(#129679) hackeeeee: Nagyon helyes! Vegyél valami olcsót, amivel el lehet lenni. Nálam sem véletlen lett az R7 250X 1GB. BF4 mediumon egész szépen szalad, plusz a StarCraft2 is, egész jól elszórakoztat 10K-ért. Mondjuk ha ma venném, azért inkább valami Bonaire lenne 15K körül.
-
törölt tag
ez lesz a következő profilképem
-
Habugi
addikt
válasz proci985 #129671 üzenetére
Egy nonK 2mag+HT cucc mellett 1080Ti-vel 1080p-ben sztem nyugisan nevezhető worst case scenarionak.
Ok, egy Penya még mindig jobb lett volna patchel előtt/után kontrasztmérésre de hatalmas előrelépés már az i3-is a 8/16os HEDT után.Egy átlag játékos gép így a Ryzenek/sokszálasodjunk éra közepén fele annyi konstans cpu limittől sem szenved mint ez amit összeraktak. Egy netről lehúzott 1709 mellett édesmindegy már szerintem, nem az a féltucat háttérfolyamat lesz a vízválasztó, pontosan azért mert magában a játékban, a sync/egyéb framekorlát nélkül pörögni próbáló bitang VGA annyira menne/futná ki magát hogy vért izzad a cpu, ami pedig marad a "saját dolgaira" annak bőven eléggé keresztbe tesz a 1709 alap process mennyisége.
A "nem reálist" kár szóba hozni, szerintem legalábbis, esetleg ha mutatsz egy átfogó játéktesztet az elmúlt ~15évből ahol az általad felsorolt, általánosnak mondható háttérfolyamatok/softverek is jelen voltak, folyamatosan mentek a hasonlított hardvereken, ráadásul realtime pontosan ugyan az a terhelést is rótták az adott hardverekre ( ) akkor meggyőzhető leszek.., most érted.
Arról nem beszélve, nem a szószoros értelemben vett reális terhelésen hanem a reális reprodukálhatóságon van a hangsúly tesztelések során, ettől lesz/javul a mihezképesti összehasonlíthatóság valóságtartalma.Kezd az az érzésem lenni hogy totál elbeszélünk egymás mellett.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Habugi #129689 üzenetére
latency a worst case scenario. avg nem jelent semmit, per frame render time mondana itt igazabol tobbet
nezd, tudom, hogy kiserletnel reprodukalhatosag fontos es emiatt nem szokas a hatterben mast futtatni. a problema itt szerintem az, hogy azzal, hogy megolik a hatterfolyamatokat a reprodukalhatosag miatt azzal pont, hogy a generalizalhatosag is romlik. tehat ertem mit mondasz es elfogadom, hogy reprodukalhatosag szempontjabol tenyleg rosszabb amit en vetettem fel (az interleavingek legkozelebb mashogy lesznek), de ettol fuggetlenul a problema jellege miatt szerintem ez nem worst case scenario.
frametime, cputerheles folyamatszinten kene. ahogy utobbit felhoben neztek is.
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz proci985 #129690 üzenetére
Amennyire ki tudtam venni a történések tengerííbűűű' "mindenkit" az foglalkoztat az első pillanattól, hogy az otthoni felhasználók gépének teljesítményére ez milyen hatással lesz.
Kvázi előtte/utána kontrasztkimérésre minél gyengébb CPU & bitang GPU páros kell, hogy a játékközbeni cpu terhelés az elérhető legmagasabb legyen, miközben a 1709 azzal a ~125háttérfolyamattal boldogít.
Worst case scenario mert ilyen kiegyensúlyozatlan config (cpu/vga) nem sok van, ergo ha emellé odakerülnek az általad hiányolt napi háttéralkalmazások/folyamatok akkor esélyesen egy ilyen config tulaját jobban fogja érinteni mint a 4/8, 6/12 stb társait.Arra a kérdésre hogy mennyit számíthat a "patch", mindenki számára kiindulási alapként szolgáló nettó értékként nem nagyon lehet ennél jobbat szolgáltatni. Mutat egy bizonyos kontrasztot 4szál & highend vga mellé és ebből mindenki kalkulálhatja magának h nála mennyivel lenne/lesz jobb, hasonlóan reprodukálható körülmények között.
Révén tesztről/tesztekről van szó, előbb öljenek meg bármi mást mint a mérések TESZT jellegét/reprodukálhatóságot.
Nyilván le lehetne futni ezt a kört Nagy Béla 2éves, soha újra nem telepített Win10 1709-én is, ahol húsz+ különböző alkalmazás/háttérfolyamat indul s megy szimultán már a beboot pillanatában csak a mérések mindenki számára használható/hasznosítható nettó értéke konvergálna a nulla irányába.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Habugi #129694 üzenetére
egyebkent ha tobb cucc fut a hatterben meg mindig lehet tobbszor futtatni a teszteket. a reprodukalhatosag gyengebb lesz, de sokkal kozelebb lesz a valosaghoz. ugyanugy, ahogy a cloud providerek cpu terhelesenel se ugyanaz futott a patch elott / utan, megis eleg nehez elvitatni, hogy azert volt hatasa.
kb ugyanaz a helyzet, mint amit az 1800Xnel a streamereknel lehet latni: lehet a 7700K gyorsabb egy tiszta gepen izolalt tesztkornyezetben, de abban a pillanatban, hogy egy csomo mas folyamat is megy a rendszerben az 1800X vegeredmenyben jobb megoldaskent mukodik.
szoval oke, reprodukalhato, de tenyleg valos kepet ad?
az mondjuk teny, hogy eddig ahogy kinez otthoni felhasznalasra meresi hibahataron belul vagyunk jellemzoen.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz proci985 #129695 üzenetére
Próbáltam mégvalamit, volt egy régebbi programom, ami hosszabb feladványokat old meg, és korábban nagyon örültem, hogy nem csak egy példányban tudom futtatni, hanem háromban is és halál pontosan az eredeti marad a végrehajtás sebessége. Ez most a patch-el sem romlott el, az eredeti eredményeket hozom, a szűk 70s körüli teszteset most is szűk 70s. De a háttérben erősen garázdálkodva (HWINFO, Firefox YT videó meg millió lap frissítgetése, piszkálása + speedtest 240Mbit nettel + feladatkezelő, így már egész magas kernelidőkkel) is csak 5-6%-ot rontott az eredményeken, de itt ugye bizonytalan faktor, hogy itt nem tudom, eredetileg ezt hogy bírta volna, sanszosan ott is vesztett volna néhány %-ot.
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz proci985 #129695 üzenetére
Nem kell/szükségszerű hogy teljesen valós képet adjon, elég ha egy mihezképestit mutat/szolgáltat.
Btw.., teljesen érthető márcsak a patch/probléma mibenlétének ténye alapján is hogy miért kötöd a lovat a karóhoz és fektetsz hangsúlyt a háttérfolyamatokra.
Annyi a probléma, ha csak az általad felsorolt dolgokat vesszük.."a tuzfal, a virusirto, megy a spotify/youtube, megy a bongeszo, a teamspeak/skype, a mail client meg az isten tudja mi.."
..ezek közül kiragadjuk mondjuk az AW-t egymagában, akkor előáll az a szitu hogy már nemcsak a teszt vs. randomJózsi/felhasználók/cikkolvasók szinten fullasztod hamvába az egészet egy esetlegesen eltérő AW-vel, hanem már a tesztkörnyezet előtte vs. utána állapotát/mérését is kinyírod, mivel hogyan garantálod hogy adott AW adott verziója, adott pillanatban/adott játék tesztje közben pont ugyan akkora (egyébként random) terhelést csináljon az állítólagos "teszt" közben vagy azonos helyen pásztázza a memóriát?! Sehogyan.., ez itt a bibi és ez csak egy a felsoroltak közül, érted.
Ezért fontosabb a reprodukálhatóság mint kb bármi más.
"eddig ahogyan kinez otthoni felhasznalasra meresi hibahataron belul vagyunk jellemzoen"
Reméljük így is marad.., a hétvégén sztem magam is felteszem pedig nagyon undorodom az egész cécótól.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Stellar Blade
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Call of Duty: Black Ops 6
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- Macska topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Hp 640 g3 7200U processzor 8 gb ddr4 memória 256 gb ssd kamera akku töltő világító magyar billentyű
- Xbox Series S konzolt keresek megvételre
- Lenovo l480 laptop 8250u 8 gb memória 256 gb ssd full hd világító billentyűzet akku töltő kamera Blu
- WHITE RGB GAMER PC! I5 11400F / RTX 3070 / 16GB 3200MHZ / 250GB+500GB / 700W
- MacBook Pro mid. 2014
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest