Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pesekvera

    friss újonc

    Üdvözlök Mindenkit!

    Meglehetősen egyszerű lehet számotokra a kérdésem, de én jelenleg annyi információval találkoztam az interneten ezzel kapcsolatban, hogy inkább úgy gondoltam innen, tiszta forrásból merítenék információt.

    Jelenleg egy AMD Radeon 6670 HD 2GB DDR3 kártyát használok. (bőven elég ahhoz, amivel/amely játékokkal játszom). A kérdésem a következő lenne. Valójában mit jelent, ha változtatok a kártya órajelén. Ezt én a valóságban - tehát nem tesztprogramokban - érzékelem/érzékelhetem, vagy inkább nem érdemes ezzel játszani? Ugyanis a Catalyst Control Centerben van egy olyan opció, hogy Teljesítmény -- AMD overdrive. Ott GPU és Memória órajelet lehet állítani. Jelenleg mindkettő 800 MHz-en van. A kártyát már jó ideje használom, de most olvastam róla valahol, hogy valaki állította és azzal teljesítmény növekedést ért el.

    Ezért fordulnék szakértőkhöz, azaz Hozzátok, hogy ha valaki lenne olyan kedves és érthető (40-es irodista nő számára is :P) nyelven leírná, hogy pontosan mit takar a két órajel, és valójában milyen jelentősége lehet - elméleti, vagy gyakorlati szinten - annak, ha ezeken a csúszkákon mondjuk 60-80MHz-et felfelé húzok.

    A válaszokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák