Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • neogeo2

    újonc

    Sziasztok!
    Szenvedek egy kb. 2 éves számítógéppel, valami miatt nem sikerül életre kelteni az IGP-t. Eddig egy pciexpress videókártyával használtam a gépet (gond nélkül), de most azt ki kell vegyem, mert az kell egy másik gépbe. Az alaplap asus P8B75-M LX, a proci Intel G850, win7-el próbálkozom.
    A hibajelenség: a win7 nem indul el. Semeddig sem jut el, helyette újraindul a gép. Ha visszarakom a videokarit, megy rendesen minden. Csökkentett módban sem indul, a menüig sem jut el, ezért ki sem tudom választani a csökkentett módot. A BIOS megy rendesen az IGPvel is. Linux live (kali) rendszer elindul rendben. Egy másik partíción ubuntu van és az is megy rendesen. Természetesen emiatt van bootmanager is (grub). Ennek jók a beállításai. Nyilván itt nem is kell változtatni semmin.
    Amit eddig próbáltam: BIOS beállításokkal játszottam (Default is volt). Driverek eltávolítása a win7ből a régi kártyával, majd restart nélküle. Rendszervisszaállítást/javítást a win7 telepítőlemezről nem akartam, mert mint írtam, a videókártya visszarakása után minden jó megint, tehát a win7 nem sérült.
    Esetleg volna valami tippetek, amivel próbálkozhatnék? Esetleg BIOS frissítésnek van értelme? Vagy a BIOSban van valami beállítás ami okozhat ilyen hibát? Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák