- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tenager18
senior tag
Üdv!
Ma megnéztem a HDD állapotát HD Sentinellel, és ez fogadott:
A merevlemez 10444alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált területek hibátlannak tűntek.100/70 %
Ez komoly problémát jelent?
[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
válasz Tenager18 #3551 üzenetére
Szia,
Hát ez nem túl biztató, mindenesetre jó lenne lementened a fontos adataidat. Figyelned kellene továbbra is, amennyiben tovább romlik, akkor cserélned kell. -Nincs problémád a rendszerrel, nem lassú, nem fagy le?
Ide beírhatod még a panaszodat, részletesen kielemzik Neked a HDD állapotát, így rövidre lehet zárni a kérdést. [link]
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
-
Tenager18
senior tag
Köszi a válaszokat. Nem tapasztalok semmi hibát. Dell Vostro 1400as laptopról van szó.
-
-
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy teljesen alapvető, és egyértelmű
lámakérdés lesz, de számomra nem világos.Van egy acer aspire 5742G notebookom ([link]) SSD-t szeretnék tenni a DVD író helyére a (közel)jövőben.
A kérdésem: bármelyik SSD jó lehet ilyen felhasználásra, nem kell odafigyelni semmire?"... and I hope you have a great day!"
-
taxi
aktív tag
Hakuna matata
-
Rivaul
addikt
Fizesd ki a 3600-at ha úgy érzed megvezetnek. Billt-t találsz 4-5 k ért amit akár te is kicserélhetsz otthon. Esetleg egy szakit keresel aki szintén 3-4k-ért cseréli. Akkor is beljebb vagy a garinak meg mindenképp lőttek. Kérheted a régit de attól nem leszel okosabb hogy az nálad van.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
válasz Dell XPS #3557 üzenetére
Szeretnék biztosra menni így sztem te tudnál a legbiztosabban válaszolni.
A Dell Vostro 1320 képes kezelni 4 gigás memóriákat? 800 mennek benne ddr2-ből de az előző tulaj 2gb 667 és 2gb 800-ast tett össze. A 667-est cserélném de akkor már 4 gigásra. Esetleg fajtája fontos? Supportot nem találtam az oldalon ezért kérdezem. Esetleg megfelelőbb e ha veszek egy 2gigás 800ast a jelenlegi mellé?[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
mcintosh
tag
Sziasztok!
Olyan problémám akadt, hogy:
a belső hangszórók sztereón szólnak, ha bedugok egy fülest, akkor az monón szól. Drivert próbáltam már újratenni, nem segített. Valakinek ötlet? Acer 5755G a gép. -
Mankó
veterán
Adott egy Dell Latitude D430-as masina 60 Gb-os 1.8"-as ata csatolású winchesterrel.
Az lenne a kérdésem, hogy 2.5-es ATA csatolású ssd-k bele mennek-e, illetve milyen vastagsággal kell számolnom?
Esetleg átalakítóval belemenne Sata-s csatolású ssd is? 1.8-as vagy 2.5-es?Köszi a válaszokat előre is!
-
kmarci25
veterán
Sziasztok!
Feleségemnek van egy ilyen Asus Eee PC netbookja. Szereti, mert pont elég neki a méret, jól elvan vele, csak egy a baj, hogy nagyon nyüszög már a gép, lassú, mint a tetű. Próbáltam vele már, amit tudtam szoftveresen, defragmentáltam, optimalizáltam az autostartokat, növeltem a lapozófájlt, egy ideig (pár hónapig) jó volt, de most újrakezdte. (Chrome indítása 2-3 perc!) A gond, hogy 1 GB ram van benne, ami ráadásul alaplapra forrasztott, így elvileg nem növelhető. Kérdésem, hogy van-e valami ötletetek, hogy gyorsabban működjön, illetve nincs-e valaki olyan szaki, aki el tudná távolítani a ram modult, és mondjuk a helyére rakni egy nagyobbat (pl. 4 gb-ot)?
Vagy ez ennyi aztán kész?"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
nagyúr
-
kmarci25
veterán
válasz Sub-ZeRo #3572 üzenetére
XP-t nem tennék már rá, akkor inkább ubuntut. Az ssdt még nézegetm ár szempontból... Ez tényleg ennyit dobna rajta? Láttam, hogy telepítő pendrivról lehet futtatni próbaképpen a rendszert, asszem megnézem.
Plusz azt nem tudom (sosem használtam linuxot), hogy egy olyan átlag user, mint a nejem, hogyan birkózik meg az ubuntuval. Pl. office mennyire működik rajta... Bocs, ha nagyon off."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
nagyúr
válasz kmarci25 #3573 üzenetére
Hát ubuntun van alapból minden, cask itt libre office van. De ha nem vagy biztos benne, dobd fel pendrive-ra majd live usb-ről kipróbálhatod és akkor meglátod hogy kell-e neked.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz pető bá' #3559 üzenetére
Szia!
Inkább a belső merevlemez helyere rakd az SSD-t (gondolom azon lesz a rendszer) és az ODD helyére a HDD-t amin inkább az adatokat fogod tárolni. Nézd meg milyen csatlakozó felülete van az ODD-nek és olyan CADDY-t vegyél majd bele ami a SATA merevlemezed fogadja.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz kmarci25 #3575 üzenetére
Szia!
Utána néztem Neked, a memóriák át-BGA-zása még csak-csak megoldható lenne (főleg, ha a pénz nem számít) de nem vagyok benne biztos, hogy a BIOS-ban nincsen-e valami limit erre vonatkozóan. Tudnak a gyártók huncut dolgokat is kifundálni, ha arról van szó, hogy a termékük minél macerásabban legyen bővíthető...
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy a húgom aksija besz@rt :/
Asus a32-k53 (a gép meg azt hiszem Asus K53TA SX003D )
Folyton váltogatja a töltést, és ha aksiról megy, akkor van, hogy ritkán nem ad áramot, és akkor ugye azonnal megáll a gép...
Az asus csak 1 évet adott a tartozékokra :/Ha jól látom, akkor egy új most 20 köröl van... ez túl sok! Javítható ez a hiba, vagy van valami olcsóbb megoldás (használtat venni kockázatos, ugye?)?
-
jel1
aktív tag
válasz KillHates #3580 üzenetére
tölt - nem tölt - tölt - nem tölt...
Másik töltővel is ez volt.
Leginkább azon látszik, hogy váltogatja a telepről működő és a hálózatról működő energiasémát(vagy mit) és valami alap asusos program mindig kiírja. Nemigazán értem hogy miért van ez, mert rajtvan a töltő... :/
Ezt a töltőt nem tudtam kipróbálni másik gépben, és másik aksit sem tudtam szerezni kipróbálásra, de majd megpróbálok, mert még én sem érzem biztosnak, hogy csak az aksi a rossz :/ Most aksi nélkül megy rendesen... úgyhogy az a legvalószínűbb, hogy csak az aksi rossz.[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz KillHates #3578 üzenetére
(főleg, ha a pénz nem számít)
De, számít...
Tudnak a gyártók huncut dolgokat is kifundálni, ha arról van szó, hogy a termékük minél macerásabban legyen bővíthető...
Hülye voltam, hogy anno nem nézte meg alaposabban. Drága tanulópénz volt. Marad az ubuntu, hátha dob egy kicsit a teljesítményen.
Köszi a segítséget!
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
jel1
aktív tag
válasz KillHates #3584 üzenetére
Ilyesmire is gondoltam, csak még nem hallottam róla... Köszi!
Meg tényleg hülyeség volt írnom. Gyorsan keresek valakit, biztos van valakinek hasonló gépe, és akkor kipróbálom a dolgokat.Vagy gyorsan szétszedjem és megnézzem? A gépre még van garancia... nem lesz baja a garinak?
Mi az a "kh"?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Szia!
A KH = KontaktHiba.
Szét is szedheted a géped, ha gondolod, így is-úgyis ugrik a garancia róla, mert ezt nem javítják garanciális hibaként a szervizben.
De ha rábízod egy szakira (pl: én ) akkor az úgy szét tudja szedni a gépet, hogy nem fog meglátszani rajta.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
gettz
csendes tag
Sziasztok!
A címben említett géppel lenne kis problémám. A következőt produkálja:
- windows normál mód: random időközönként leáll, elmegy a kép, szaggatva megy az egér, újraindul a gép
- windows csökkentett mód: a végtelenségig elmegy hiba nélkül
Elvittem szervizbe, videokartyat ujra"golyózták". Állítólag hajlamosak a kártyákban lévő kis golyók tönkremenni, ezt egy ólommentes golyózással lehet orvosolni.. Azért mondom, hogy állítólag, mert most fizettem érte X pénzt, hogy működjön a kártya, viszont a hiba maradt.
Valaki találkozott hasonlóval? Elképzelhető, hogy a Windows 7-et nem szereti, mint új oprendszer? Lehetséges directx eltérés, mert Vistarol váltottam.üdv,
s -
kornyiktamas
aktív tag
hali új netbookra hogy rakjak rá win7et ha nincs cd olvasó.. pendrivra raktam rá egy win7et.. beállítottam bootot meg minden..
disk i/0 error replace the disk and then press any key
viszont ezt irja ki.. mi a hiba? köszi
Acer aspire v5 -
kmarci25
veterán
válasz kornyiktamas #3595 üzenetére
Pont most néztem én is ilyet. Az ubuntu.hu-n (telepítés menete, telepítés pendrive-ról) van link egy usb installer (vagy ilyesmi) nevű programhoz, ez csinál bootolható pendrive-ot. Muszáj mennie, már raktam win7-et pendrive-ról.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Szerintem nagyon sokan meg tudják ezt válaszolni Neked, sőt...
A chipset támogatása (GM/PM45): max. 8GB RAM (2*4GB), szóval elméletileg menne, de mindenképpen próbálnod kellene, mert szinte biztos, hogy nem fognak együtt működni. Amennyiben nem szeretnél kettő egyező modult vásárolni (Kit), és elég 4GB-t, akkor maradj szerintem a 2GB-os memória modulnál ( 2048MB-800 MHz DDR2-800 PC2-6400). Természetesen, ha van lehetőséged cserére, akkor megér egy kísérletet.
Üdv, Dell XPS
-
gettz
csendes tag
válasz kornyiktamas #3595 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Ukrajnai háború
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Öregszem
- PlayStation 5
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- HP Pavilon 14-ce3012nh I5-1035G1, 8GB RAM 120GB SSD MX 130
- Új Acer Nitro V 3év garancia, i5-13420H, 16GB, 144Hz IPS, RTX 4050 6GB, Windows 11 Home
- Kensington Laptop Locking Station 2.0 K64453WW
- Acer 5750G csere vgara
- 88.000 ft -tól vihető. TOP ÁR. Részletfizetés - Bankmentes & Kamatmentes! I5 , 512 GB , 16 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest