-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Hát a legfrappánsabb megoldása a virtualbox, mert állati bonyolult egyébként, más a partíciószerkezet és az MBR is. Fordítva könnyebb volna, de itt helyet kellene csinálnod a partíción, majd átmozgatni és átírni a GRUB bootloder-t, stb.. Szóval inkább le kellene töltened a programot, majd a telepítőről kellene egy image fájl és utána lehetne telepítened az XP-ét.
Üdv, Dell XPS
-
altair66
csendes tag
tudtok olyan külföldi oldalakat mondani amin vehetek notebookot megbízható és viszonylag gyorsan szállít?
fontos lenne -
Spiggy
csendes tag
sziasztok.
lenovo t420. SSD-re szeretnék egy tök tiszta win7-et tenni, úgy,hogy a winyón lévő xp-től függetlenűl menjen.
HDD-t kivettem, SSD-t caddyben bedobtam a DVDiró helyére, de nem hajlandó telepíteni, mindenféle hibaüzeneteket kapok. Ha ctrl-s-el behívom a biost, ott meg a boot részen nem tudok mást választani,mint a mostani beállítást. Pórbáltam már külső DVD-ről, betettem az SSD-t a HDD helyére és a gép DVD-ről telepíteni, de semmi...
pls help :-)
-
Spiggy
csendes tag
nah jól elbeszélgetek itt magammal, hátha felbukkan valaki :-)
Valahogyan sikerült a boot listába betennem a pendrivot. El is indult a telepítés, fel az SSD-re. Aztán mikor végzett a windows fileok kibontásával, a gép restartolt, és újraindulás után ismét elölről akarja kezdeni a telepítést, de úgy, hogy a kiválasztható helyek ketten vannak, van egy 100 megás (???) rendszer partíció, meg a majd 120 Giga másik partíció... mit cseszhettem el? :-)
Köszi
-
Spiggy
csendes tag
végül felment a windows, el is indul, de van egy pár cucc, amihez nem talál drivert?? :-S
Sajna köztük van az a driver is, ami a háló kártyához lenne, így nem tudok netet elérni, és online drivert keresni... ilyenkor mi a legjobb megoldás?? Alapvető rendszereszköz hiányzik többek között... a régi op rendszereim ezeket maguktól felismerték és feltolták...
-
ravail
senior tag
Szia!
Sajnálom, hogy korábban nem voltam itt, de Dell XPS kolléga adta a linket. Mivel -ha jól azonosítottam- van benne ODD ezért elég ha pl a HirensBootCD-t letöltöd egy másik gépen és megcsinálod a bootolható lemezt, majd arról bootolva a belinkelt ezzel kapcsolatos kétféle megoldás közül a neked tetszővel letörlöd a laptop (HP 650) szétszedése nélkül a HDD összes partícióját. (A HirensBootCD-n lévő miniXP látja a Linuxos partíciókat. ) Aztán a particionálatlan HDD-re megkezdheted hagyományosan -mintha szűz gép első installálása lenne- az XP telepítését.
Sok sikert! -
atee_13
őstag
Üdv mindenkinek!
Egy Acer 5742G -m van. Már egy ideje bajlódok a touchpad -el. Mikor megvettem olyan volt, hogy egy pár perc kellet mire rendesen érzékelt. Mostanában meg teljesen használhatatlan. Ha ujj heggyel érintem semmi ha vastagon ráteszem az ujjam akkor valamennyire működik. De legtöbbször akár hol érintem az oldal görgetőt érzékeli és a böngésző fel le jár, hiába, hogy a touchpad közepén az ujjam. Tud valaki valami ötletet, tanácsot, hogy mit kezdjek vele? -
Tomikapc
aktív tag
Üdv! Acer Aspire 5750 laptop belsejében szétment a a jack tápdugó. Eddig házi megoldással volt megjavítva, de most szeretném kicserélni az egészet.
Néhány kép a mostaniról:
[link]
[link]
[link]
[link]Látható, hogy az egyik vége 4-pines csatlakozó, a másik pedig egy sima dc jack aljzat.
A következőket néztem ki:
[link] Közepén nincs kocka, de azt írja a termék neve, hogy jó hozzá...[link] Itt van, de kevésbé megbízhatónak tűnik az áru és a kép sem túl jó minőségű róla
[link] Itt nincs a kábel közepén olyan kocka...
Szerintetek megéri megrendelni valamelyiket? Ha igen melyiket?
Továbbá az én képeimen úgy tűnik, mintha nem lenne olyan széles a csatlakozó, mint az e-bayeseken. Mondjuk ha már csak az nem stimmel, akkor rá lehet műteni azt a csatlakozót arra, amit rendelek, azon már nem múlik.
Nagyon szépen köszi! Illetve ha valaki meg tudná mondani annak a mágikus kocka alkatrésznek a célját, annak örülnék (Talán kondenzátor, de miért?)[ Szerkesztve ]
Tomikapc
-
surgyi
senior tag
Sziasztok,
Új Lenovo G580AH laptopom akkuról használva:
- közepes fényerő
- energia takarékos teljesítmény beállítássalTeljes feltöltés után kb 2 órát ment, netezéssel (wifi), illetve kevéske tétlenségben, de aktív képernyővel
Minden forgalmazó 4-5 órás akkuidőt ír rá. Nem kevés akkor az akkuidőm? -
siposattilaa
csendes tag
válasz Dell XPS #2400 üzenetére
Winchester és akksi nélkül, hosszan nyomva továbbra is ugyanaz a helyzet.
Viszont ha már leszedtem az alját, megpróbáltam RAM nélkül is és úgy egy kattanás után elindult.
Nem tudom ez jelent-e valamit, de azért holnap megpróbálom egy másik memóriával.
Egyébként telepítőlemezzel raktam újra, formáztam a merevlemezt és újra partícionáltam. Nem tudom, hogy ez lehetett-e az oka mert nem közvetlenül a telepítés után vettem észre a hibát, ráadásul ha winchester nélkül is fennáll a hiba akkor szerintem más lehet a gond. -
Impressa
őstag
Szia!
Szerintem elég szubjektív, hogy a 4-5 órás üzemidőt a gyártó milyen felhasználás mellett állapítja meg.
Ha a gépedben 2 videokártya van (egy integrált, és egy dedikált ), akkor érdemes megnézned a nvidia vezérlőpultban milyen beállítások vannak. Valószínűleg a dedikált kártya dolgozik inkább és nem az integrált, ez jelentősen csökkentheti az akkuidődet.
Ha előre telepített win 7-el vetted, akkor érdemes megnézned a Lenovo Energy Managementet is, milyen beállítások vannak.
Esetleg nézd meg utp kábelen is (wifi nélkül ) tapasztalsz e javulást üzemidő tekintetében.Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
surgyi
senior tag
válasz Impressa #2428 üzenetére
Szia!
Optimus szerint az integrált grafikát használja, csak a játék alatt az nVidia-t.
Lenovo Energy Managment - Energiatakarékos üzemmódba van állítva, cpu nem is nagyon megy 798Mhz fölé, csak ritkán 1GHz környékére, és 20-30%-os kihasználtsággal! Képernyő eggyel a közepes fényerő alatt.
[ Szerkesztve ]
-
surgyi
senior tag
válasz Impressa #2430 üzenetére
Lehetséges, bár van egy teszt erről gépről a Laptopkalauz oldalon, és elég jó üzemidőket írtak rá.
Idézem: "
Az akkumulátor 6 cellás 4100mAh-as (10.8V). Minimális fényerővel, minimális fogyasztással 7 óra 10 percet üzemelt. Közepes fényerővel és hanggal, DivX film lejátszása közben, viszont már soványabb 4 óra 30 percet ment az IdeaPad G580."Aida szerint 0% az akku-m elhasználódás mértéke, tehát ez is kizárva.
-
oncsi
őstag
Üdv!
Egy Dell D630 az áldozat (de nem is ez a gép a lényeg, hanem a gondolat ami erre sugall)
A gyárból egy t7100-as procival jött ki. 5-6 proci járt benne a skálán felfelé. Most egy 45nm-es T9300 van benne. SSD-n van a rendszer és tökéletesen jól megy. Átlagos felhasználásra jó (sokkal fürgébb, gyorsabb, használhatóbb. (viszonyításnak 3db van belölle, és csak a sajátomat turbóztam kicsit fel. NVQuadro a video (de már cserélt az alaplap újra, ez kevésbé melegszik, meg azt igérték nem jön elő még egyszer a szokásos quadro hiba) mindig stabil, általában video nézésekor, vagy netezés slatt mindig 55C körüli
A kérdés lényege:
A hűtés eredetileg nem erre a procira lett méretezve. Hangsúlyozom, a gép tökéletesen működik. De nem Orthos stabil. 1-2 perc alatt eléri a 100C-t. Nem áll le, nem ad hibát, de szerintem ez már nem normális színt.
Létezik hozzá noti hűtő tuning? Gondolok itt pl. gyorsabb ventire, Az eredeti alapban nem megy, 50C körül kapcsol 2500-ra, 70 körül kapcsol 3000-re, és 85C fölött meg 3500-at forog. Asus hasonló méretű ventije 5000 forog 80C-nél. Őtlet esetlegKinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Muerte
addikt
Ha saját ventiprofilt akarsz kreálni regisztrálj be ide és keresd Mumak-ot.Techinferno Ő csinálta a HWiNFO progit amiben van fan control is.Ha alapból nem fog menni akkor ő majd segít hogy elinduljon.Egyébként itt találtam hozzá debug fájlt amivel már mennie is kell elvileg [link].A hűtésen is lehet tuningolni,én pl.most az én laptopmba jövő héten próbálom ki ezt 82W/mK
,de egy MX4 is már tud -8-10°C-ot hozni egy noname-hez képest ha megfelelően van alkalmazva. Thermal pad-okból is vannak már egész jó hővezető képességűek a linkelt oldalon pl.Fujipoly 11W/mK.
Ha nem leszel megelégedve az eredménnyel keresd fel őt [link] mert akkor fizikailag is be kell avatkozni a hűtésbe és ő szakember ebben a témában(is). -
juve600
nagyúr
üdv
asus k50ij tipúsu laptop
nem tom szétszedni,kipucolni
kivettem minden csavart de nem akar szétjönni,van valami trükje ??
thx
kb 3 éves gép ,azóta nem volt szétszedve,a dvd meghajtó se nagyon akar olvasni -
keszo
őstag
Szia
Elindítottam a Boot hirens a hp 650 B6N06EA#AKC ez a pontos típusa
látok 5 partíciót
HP_TOOLS fat32 9.99GB
meghajtóban a HBCD 15.2van 3ismeretlen
2.00GB unknown partition
25.00GB active
428.76GB unknown partitionAkkor tulajdon képen hagyjam meg a HP_TOOLS-t
és a másik 3-mat egyszerűen töröljem?
ezzel eltűnik a SUSE Linux?az xp tutira fog települni?
fogja tudni kezelni a sata illesztőt az xp sp2?Attila
-
Impressa
őstag
Megnéztem, nos elég árnyalt a megfogalmazása. A minimális fényerőt még értem, az jelentős fogyasztás csökkenést eredményez, de a "minimális fogyasztással", ez nézőpont kérdése. Ebből számomra semmi nem derül ki, használt-e wifit, böngészőt, egyéb programokat, és ezeket mennyi ideig.
Tesztelheted te is egy DivX filmmel, és azonos beállításokkal, hozza-e az általa leírt 4 óra 30 percet.
Érdemes lenne
ezt
a cikket is elolvasnod, részletesebben írja le az eredményeket.
A gépek közül a Packard bell ami a legközelebb áll a géped teljesítményéhez. A tied azért jóval erősebb.Ebben a topicban is megkérdezheted a többi Lenovo tulajt is, mert többeknek is ilyen típusú laposa van.
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
surgyi
senior tag
válasz Dell XPS #2441 üzenetére
Mi lehet a gond akkor, mivel a gép elvileg jól működik, az akku elhasználódása 0%, program nincs beragadva...
Viszont az is érdekes, első 1-2 napban 40C körül volt a CPU és GPU hőmérséklete, mostanában viszont nem nagyon mennek 50C alá, pedig szinte idle a használat (pl fórum olvasgatás). -
Dell XPS
veterán
válasz siposattilaa #2426 üzenetére
Ezért kértelek, hogy vizsgáljuk meg merevlemez nélkül (kizárjuk). Bár a "kattanást" nemigazán hallottam, de ha leellenőrzöd a memória modulokat, előrébb leszünk. (felváltva, kivéve esetleg..) Mindenesetre érdekes RAM probléma lesz, ha az áll a háttérben...
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
Elsőre kérdezz rá a topic-jában: Lenovo G580 mégis napi szinten használják, ha nem kapnál választ (amit azért kétlek), akkor jelezzél vissza légy szíves
Üdv, Dell XPS
-
juve600
nagyúr
most már ott tartok hogy telepités után a " A TELEPITŐ ELŐKÉSZITI A SZÁMITÓGÉPET AZ ELSŐ HASZNÁLATRA" feliratnál megáll,
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Háát....nekem vannak kétségeim, hogy hibátlan lenne rajta az XP. Lemented vagy majd újra letöltöd a SUSE Linux-ot, de akkor mindenképpen elveszik a recovery partíció ( HP_TOOLS), mert teljesen törölnöd kell a merevlemezt. A másik problémára a kolléga megadta a választ, a chipset alapján Neked kell megkeresned, letöltened, majd beleintegrálnod a telepítő lemezbe a Sata illesztőt.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest