-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabi011
tag
Sziasztok!
Elromlott az ASUS k50ab típusú laptopom. Már egyszer volt javítva kb. 6 hónapja (garancia lejárta után). Akkor alaplapi chipkészlet csere történt elvileg. Akkor is és most is, ha lenyomom a bekapcsoló gombot, a ventilátorok felbúgnak de aztán nincs kép és nem bootol be. Valószínű most is alaplapi gondok lesznek. Amennyire utána olvastam, ez elég sok ilyen típusú laptopnál előjön.
Most egy szervizben azt mondták, hogy gazdaságtalan lenne a javítás. (alaplap csere~60k+ , forrasztás ~25k körül, de nem sokáig húzná most sem..)
Érdeklődnék, hogy esetleg ti mit gondoltok? Ha valóban nem lesz javítás, akkor mit lehet kezdeni vele? Eladni alkatrésznek vagy valami?Köszi,
Csabi -
invasio
tag
válasz csabi011 #2051 üzenetére
Valószínűleg nem volt "chip-készlet" csere.
Szerintem csak melegítéssel javították, az meg tényleg csak pár hónapi tart.
Az alaplap csere lenne a jó megoldás, de az meg anyagilag tényleg húzós.Szerintem add el alkatrésznek.
Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Kbali
nagyúr
válasz DeathAdder #2050 üzenetére
Pucolva mikor volt utoljára? Nem melegszik túl véletlenül - és csak hűlés után tudod újraindítani? Fater Toshibája pont ilyen tüneteket produkál, ne tudd meg mi van benne belülről pormennyiség.
-
-HajTömeg-
őstag
ziasztok
Adott egy lenovo t400, beépített sxs kártyaolvasóval. Valamiért a honlapon lévő kártyaolvasó driverekkel sem akar működni, pedig fontos lenne. Ötlet? Linkeljetek please, mit kéne föltenni. Lenovo T400, 32bites win7-el. HELPAlias: Júzer error
-
xcds
őstag
válasz -HajTömeg- #2055 üzenetére
System update nincs fent? Az azt tölti le,a mi kell hozzá. Mi a típuskódja? (négyjegyű szám+ méghárom karakter pl 2241-w8q)
[ Szerkesztve ]
-
xcds
őstag
válasz -HajTömeg- #2057 üzenetére
A lenovo oldaláról lehet azt is letölteni. Egy program, ami felteszi az összes drivert, szinte semmiit nem kell csinálni. Csak most ahogy nézem, nem megy a lenovo oldala, uh egyébként is várnod kell.
Most látom, nekem megvan a system update, mindjárt feltöltöm vhova.
[ Szerkesztve ]
-
fetye
tag
Sziasztok!
Mielőtt kidobom a gépet, megfuttattom itt, hátha vkinek volt már hasonló gondja.
Fujitsu-Siemes Lifebook C1110
Kb. fél éve elkezdte azt csinálni, h a nyomógomb megnyomásakor néha csak felvillant egy pillanatra a fény, felpörgött a venti, de aztán nem indult el. Néha simán elindult. Néha 10x egymásután elindult, néha sok próbálkozásra nem. (Mindegy volt, h hálózatról v aksiról ment.)
Arra gondoltam, érintkezés lehet, kicsit körbeforgattam, enyhén ráztam rajta egyet (nem ütöttem), ami néha segített, néha nem. Ha egyszer elindult, sosem állt le magától, tehát kizárólag az elindításnál volt gond.
Most már egyáltalán nem indul be, ugyanúgy csak felvillan, felpörög, aztán le is áll. Leszedtem a fedőlapokat, és nem volt különösebb kosz, érintkezés a nyomógombnál is tökéletes. Tovább nem akarom bontani, mert félek, h nem tudom összerakni.
Szerintetek mi lehet a gond? Valaki esetleg vállalja, h megnézi? Term vmi szívességért cserébe.[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
Szia,
" Ha egyszer elindult, sosem állt le magától, tehát kizárólag az elindításnál volt gond, és nem mindegy volt, h hálózatról v aksiról ment.."
Úgy látszik "szezonja" van....tipikus hiba a táp-áramkörön, zárlatos MosFet az alaplapon.
Notebook-labor, Vele kellene egyeztetned és megoldja...
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
PiciKenny
senior tag
Tiszteletem uraim!
Hogy a fenébe lehet a vga teljesítmény módjait változtatni ? boot 2d 3d stb..mert pl. cs1.6 nál kicsit frusztráló hogy füstnél beakadok egy pillanatra akkor hirtelen jó lesz.. néztem msi afterburnerrel hogy a vga csak "boot" módban van s ilyen 180mhzen működik meg 2-3% os kiasználtságon mikor a cpu meg dolgozik mint a huzat.
(vga egy nv 8600gtm sli)
-
B.i.L
senior tag
Hello Mindenki!Lehet nem jó helyre írtam...
Kérem segítsetek : érdekes jelenséggel állok szemben.A gyanu behalt a PackardBell TK81-laptopba (eredeti Win)a Bluetooth,ugyanis az illesztőprogramokat már a 4.napja rakosgatom(mind gyártói,illetve máshonnan)minden rendben lenne csakhogy az ezközkezelőben a *bluetooth perifériaezköz*azt jelzi,hogy az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve. (Kód: 28).Frissítés Winnel.Eredmény 0 - azaz nulla a Win nemtalál semmitsem.Leszedtem 10-szer.
Újratettem 10-szer.Semmi.Hogy tudom megtalálni a hibát?Horgászni mentem...B.i.L
-
Dell XPS
veterán
válasz DeathAdder #2066 üzenetére
Szia,
Ajjaj.....akkor Kbali kollégának igaza lesz, azzal kellene kezdeni! Én nem gondoltam erre sajnos, de így igazolt a probléma.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
s4NtiaGo
csendes tag
Most hogy mondod megnéztem dobozát SN tényleg. Bár nem értem mert SV Ultraként árulták és extrákkal kaptam bőven, nem csak mint egy sima SN-t. Egy karcolás sincs rajta, nagyon gyors és szép gépecske, mindent tud és tökéletesen működik. Nagyon a szívemhez nőtt. Leht inkább csak egy SSD-vel kellene megpumpálni kicsit? Esetleg vki tudna ajánlani valami jót?
-
s4NtiaGo
csendes tag
válasz Dell XPS #2069 üzenetére
Én azt értem, hogy nem lesz nagyobb a teljesítménye. Nem is feltétlenül kellene, így is szépen futnak HD-ban FullHD-ban a játékok. Csupán úgy gondoltam tudom fejleszteni egy GTX-re.
Nem tudom, hogy SV vagy SN, mivel össze vissza írták és rakták bele a cuccot.Ez van benne ami biztos
Processzor: Intel Core i7-2630QM 2.00GHz
Memória: 8GB DDR3 1333 Mhz
Kijelző: 17,3 1920*1080 ( FullHD LED )
INTEGRÁLT VGA TÍPUS: Intel HD Graphics 3000 2Gb
Második VGA: NVIDIA GeForce GT 550M 2Gb DDR5 -
SUPREME7
addikt
válasz Dell XPS #2069 üzenetére
Én is most tervezem egy SSD befaragását, viszont nem igazán jövök rá, hogy simán be tudom-e varázsolni. A gépembe (L750-1ME) így megy be a HDD, viszont nem volt szerencsém még SSD-hez. Azt is simán csak így rácsúsztatom, és a kis HDD tartó lemezt rá tudom ugyanúgy csavarozni, hogy fixen tartsa? Vagy kell valami beépítőkeret?
[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
válasz SUPREME7 #2072 üzenetére
Szia,
Nekem még sosem kellett befaragnom, mindig be tudtam tenni a HDD keretbe/tálcába és ugyanúgy rögzítettem, mind ha csak a merevlemezt cseréltem volna ki. Természetesen egyező méretűt kellene vásárolnod: 7', 9.5', 12.5' Szerintem Nálad sem fog gondot okozni, inkább az ODD helyén problémásabb.
Üdv, Dell XPS
-
rolii21
aktív tag
Sziasztok. Honnan tudom h cserélhető e a procim a laptopomban illetve a videó kártyám. videó káryta ati radeon hd 4500 proci intel dual core t6600
köszi.
Az eladó dolga, hogy az árat meghatározza, a vevő dönt, hogy azt elfogadja vagy sem. "Jobs legnagyobb alkotása nem egy Apple termék, hanem maga az Apple." Pü re válaszoljá'
-
rolii21
aktív tag
Koszi a faradtsagot. Esetleg érdemesnek tartod cserélni egy erősebbre? nem lenne hutessel problema?
[ Szerkesztve ]
Az eladó dolga, hogy az árat meghatározza, a vevő dönt, hogy azt elfogadja vagy sem. "Jobs legnagyobb alkotása nem egy Apple termék, hanem maga az Apple." Pü re válaszoljá'
-
SUPREME7
addikt
válasz Dell XPS #2078 üzenetére
Hát mostanában nem terveztem, ennél többre nincs szükségem mivel nem játszom. Leginkább munkára kell, meg hobbi photoshop-videóvágás, de leginkább átlag felhasználás, arra meg untig elég. Most vettem bele +4GB ramot, és ez a max amit bele lehet tenni, úgyhogy még egy SSD-n agyalok és akkor azt hiszem ebbe a gépbe ez a vége.
SATA II-nél is látványos a sebességkülönbség?
-
Dell XPS
veterán
válasz rolii21 #2080 üzenetére
Szia,
Ezekkel biztosan nem:
CPU:Core 2 Duo P8400 2,2Ghz 3MB L2 cache 1066MHz FSB 45nm
Core 2 Duo P8600 2,4Ghz 3MB L2 cache 1066MHz FSB 45nm
Core 2 Duo P8700 2,5Ghz 3MB L2 cache 1066MHz FSB 45nm
Core 2 Duo P8800 2,6Ghz 3MB L2 cache 1066MHz FSB 45nm
Core 2 Duo P9500 2,5Ghz 6MB L2 cache 1066MHz FSB 45nm
Core 2 Duo P9600 2,7Ghz 6MB L2 cache 1066MHz FSB 45nm
Core 2 Duo P9700 2,8Ghz 6MB L2 cache 1066MHz FSB 45nmVGA:
HD4670 1GB
Üdv, Dell XPS
-
rolii21
aktív tag
-
rolii21
aktív tag
Én azt úgy vélem előző kérdésem alapján h a hűtésproblémákra irja h nem lenne baj, de tényleg félre érhető, azért kérdeztem rá.
-
Dell XPS
veterán
válasz rolii21 #2084 üzenetére
Igen, ez támogatva van, az i3, i5, i7 sorozat nincs, meg fizikailag se menne, mert más a foglalat az alaplapon.
A benne lévő: HD4570 512MB MXM-es kártyát tudod lecserélni az ajánlottra hűtés problémák nélkül.
(#2085) Rivaul jogos, ez félreérthető volt!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
-
rolii21
aktív tag
válasz rolii21 #2091 üzenetére
Videokártya típusa ATI Mobility Radeon HD 4500 Series
Összes elérhető grafikus memória 2286 MB
Dedikált grafikus memória 512 MB
Dedikált rendszermemória 0 MB
Megosztott rendszermemória 1774 MBezt írja a gép. lehet cserélve lett?
[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
-
Rivaul
addikt
válasz rolii21 #2092 üzenetére
Az a sorozat fajtája. Nem tér ki ténylegesen a típusra csak a kategóriára. Nem lett hozzányúlva nyugi.
Szerk. Igen az van benne Dell XPS is aláhúzta a ténylegeset amit a géped is ír.
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
rolii21
aktív tag
válasz Dell XPS #2093 üzenetére
Szóval? mert nekem ez nem mond semmit
Rivaul igy már értem. Szóval 4570 es van benne.
Köszönöm uraim. Gondolkodom egy cserén, további szép estét
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
Sziasztok!
Tudom, hogy a Socket 478 és a Socket P nem kompatibilis egymással, de ettől függetlenül bele tudom tenni a Socket P-s procit a Socket 478-ba azzal a céllal, hogy a meggörbült lábakat kihúzzam?
-
smiley85
csendes tag
Mostanság tervezek új laptopot venni és érdekelne, hogy mit javasoltok, mi most a tuti
(1)Maximális keretösszeg Ft-ban?
kb: 200000Ft(2)Kijelző mérete, felbontása, fényes, matt?
15,6(3)Notebook súlya?
nem számít(4)Felhasználási kör (játék, munka stb...)?
mindenes(5)Mi a fontosabb számodra, a megbízhatóság vagy a teljesítmény?
megbízhatóság(6)Operációs rendszerrel, ha igen milyennel vagy FreeDOS-al kéred?
nem lényeg(7)Tárhely (HDD) és memória (RAM) mennyisége?
hdd mindegy
ram 8gb(8)Egyéb kívánság (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb...)
(9) Eddig kinézett notebookok, linkeld be a boltot (Ez azért fontos,
mert ha jót választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresni)
[link](10) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Március közepe-vége.Köszi a segítséget.
-
Rivaul
addikt
válasz smiley85 #2097 üzenetére
Szia. Ez inkább technikai segítség nyújtásra van. Ami neked kell: Milyen notebookot vegyek? topic.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
válasz SUPREME7 #2099 üzenetére
Ugyan azt az lcd kábelt vetted? Sajnos én is felhúztam már ezzel a szo..óálarcot... Nem ugyan az volt a szalagkábel s még zárlatot is vágott a laposba. A zárlatot megoldottam de másik kábel kell. Pedig ugyan azt a dell vostro kábelt vettem csak 12 félével szerelték... Esetleg XPS is írta hogy valamelyik csati a rossz még amibe magát a kábelt dugod.
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest