-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Adott egy Dell Latitude E6430 noti beépített HD4000-es GPU-val és egy nVidia NVS 5200M 1 GB GPU-val.
Mikor kikötöm HDMI-n keresztül, akkor az Nvidia kártya dolgozik, ha pedig simán a notit használom, akkor a HD4000. (legalábbis legtöbbször)
Az lenne a kérdésem, hogy megoldható lenne az, hogyha kikötöm a notit HDMI-n keresztül akkor használjon másik .ICC profilt, mint amikor simán a noti kijelzőjét nézem?
Ha igen hogy?
-
kmisi99
addikt
válasz Boogie33 #2248 üzenetére
Egy éves sincs szóval még garis így nem tudom szétszedni. Esetleg sűrített levegővel fújjak a szellőző nyílásokba? Mikor lámpával belenéztem a szellőzőnyílásokba tiszta volt. Nem is az a baj hogy meleg hanem már annyira meleg gyakran hogy throttingol azaz visszavesz a teljesítményből mert túl meleg így pl a játékok szaggatnak egy idő után.
-
Boogie33
senior tag
válasz kmisi99 #2257 üzenetére
Próbáld csak meg nyugodtan ki fújni de csak flakonos spray-vel óvatosan mert a venti könnyen megsérülhet, először próbáld ott fújni ahol szívja a levegőt az az alján azután a kifúvón . Egy év az sok idő simán lehet koszos , egy próbát megér.
Ha nem segít semmit akkor más lehet a baj."Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
PG989
csendes tag
Sziasztok!
Barátnőm ASUS F5RL tartalék laptopja bemondta az unalmast. Régóta törött a zsanérja, egy ügyes szerkezettel fixálva használta.
Tegnap windows xp boot alatt lefagyott. 1-2 újraindítás után sötét maradt a képernyő, a BIOS se látszódik.A hdd-t leteszteltem, 10 hibás szektorral 77 %-os, adatokat sikeresen lementettem
Bekapcsolást követően az akksi töltést és bekapcsolt állapotot jelző ledje világít, a ventillátor felpörög, talán még a hdd is duruzsol (nem biztos). A tápkábel kihúzása után értelemszerűen az akksi töltést jelző led nem világít. Ha hdd nélkül próbálom elindítani nem ad hang-hibajelzést (nem tudom, hogy az asztali pc-hez hasonlóan kellene-e hibajelzést adnia).
Alaplap hiba?
Szabadpiacon kb mennyibe kerül egy használt alaplap? (ebay-en 20k, amit úgy gondolom nem ér meg). -
Muerte
addikt
válasz Vasinger! #2255 üzenetére
A színkezelésnél betallózod a külső monitornak az ICC-t és azt fogja használni.Itt van két leírás hogyan telepítsd helyesen a monitort és az ICC-t : Display driver , ICC profil aktiválása
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Volt már valakinek SD kártyaolvasó problémája?
Acer 5735z laptopom van XPSP3-al.
Régebben is előfordult, hogy ha SD kártyát dugtam be az olvasójába, akkor nem mindig vette észre, hogy ott van. De ha újraindítottam a gépet, akkor azért valahányadikra olvasta.
Most viszont megint nem látja a bedugott SD kártyát, és már többször újraindítottam.
Mi lehet a baja? Felülíródott valami driver?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
ravail
senior tag
Szia!
A kártyaolvasó legfrissebb driver-ét használod? Próbáld meg frissíteni. Esetleg, ha az Acer nem adott ki frissítést hozzá, valamelyik driver keresővel is megnézheted. Én a "DriverPack Solution 13 build for DVD"-t javaslom. Sokaknak bevált!
Sok sikert! -
cettlee
őstag
az lehet hogy egy enyhe ütéstöl bedöglött a vinyo a laptopban? kiprobáltam pc-n és ott sem ismeri fel a gép a vinyot, csak kerreg egy ideig.
garit hogy lehet ilyenkor érvényesiteni? az egész laptopot vissza kell küldeni?
-
Rivaul
addikt
Nálam sd gazdaadapter címszó alatt szerepel. Nem is azt mondtuk hogy felkiáltó jeles lesz. A win gondolhatja úgy hogy megfelelően működik de attól még nem biztos hogy úgy is van. Frissítsd a driverjeit.
cettlee
Lehet. A gari elvileg komplett gépre van s lehet nem örülnek neki ha kiszeded mert rád kenik hogy szakszerűtlen bánásmódba sérült. Gondolom nem volt matrica vagy stb. Jobb ha besétálsz vele a szervizbe s ott elveszik ami kell.[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Kbali
nagyúr
válasz cettlee #2267 üzenetére
Igen, be tud dögleni. Ha garanciában visszaküldöd, akkor az egész gépet kell - és véletlenül se mond el nekik, hogy megütődött a gép. Elég annyi, hogy egyszercsak nem indult.
De gyorsan reagáltunk hárman is
Egyébként én olyanról nem hallottam még, hogy a HDD-nek más gariideje lett volna, mint a gépnek (ugyanis komplett kofigot veszünk, nem részegységeket), márha nem utólag, külön lett vásárolva (akkor meg úgyis csak a HDD-t kellene gariztatni) - ilyet csak az akksira szoktak játszani, hogy annak rövidebb a garideje.[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Megpróbáltam a firssítést a CardReader_Realtek_v.6.0.6000.20076_Vistax86.zip fájlal
De nem lett jó
Elkezd telepedni, aztán kér egy RTSTOR.sys file-t, ami ott van a könyvtárába.
Betallózom neki a saját könyvtárát, hogy ott van ni, rámogyok az OK-re, és megint kéri RTSTOR.sys-t....
A végtelenségig...
A kártyát meg nem olvassa...Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Dell XPS
veterán
Igazából ez lett volna a kérdésem lényege, hogy van-e v.mi rendellenesség, azonkívül hogy nem látni semmit a kijelzőn (még rávilágítva sem..) A ventilátor felpörgés egy önellenőrző folyamat része, nyilván ennek "hullámzása", erőteljesebb működése, már mást jelentene közvetlen bekapcsolás után. Viszont említetted az optikai meghajtót is...
Mindenképpen meg kellene nézned külső monitoron, ill. memória modulokat is ellenőrizni szükséges ilyenkor. LCD kábel hiba igen ritkán jelentkezik elsőre "fekete kijelző szindrómával", ezért muszáj körbejárni.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Adott egy Acer laptop, pár hete jelentkezett, hogy nem mindig töltött, ha rá volt dugva a töltőre, csak ha éppen olyan kedve volt. Egy ideje már egyáltalán nem tölt. Kipróbáltam több működő töltővel is, azzal se tölt rendesen. Szóval a hiba nem a töltőben van. Valószínű kontakt hibás lehet a csatlakozó belül. Van egy régi Toshiba (kb egy idősek) laptopom, ami már nem működik. Szerintetek át lehet egyik csatlakozóját műteni a másikba? Vagy típusonként teljesen mások ezek a csatlakozók.
-
t72killer
titán
Üdv mindenkinek: Adott egy HP notebook ami 4 memóriamodul fogadására képes, eddig volt benne egy 1600MHz-es, CL10-es időzítésű modul, most vettem bele két CL9-es (szintén 1600Mhz-es) modult.
Kérdés: Vajon lehet úgy pakolni a RAM-okat, hogy a két gyorsabb példány a gyári időzítésen fusson?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
cettlee
őstag
köszönöm a válaszokat. természetesen nem küldöm vissza gariba, már vannak külsérelmi nyomok a laptopon, ugyanis idegbeteg vagyok anno kár volt kicserélnem az ssd és a vinyo helyét, akkor még élne
-
Jucimam
csendes tag
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy Samsung notebookot szeretném összekötni LG TV-vel HDMI kábelem van. A notebook-on indított filmet szeretnénk nézni a Tv-n. Mit kell átállítani a TV-n, mert sajnos nemlátszik semmi.
előre is köszönöm a segítséget Juci -
SUPREME7
addikt
válasz Jucimam #2284 üzenetére
Nem írtad a tv milyen pontosan. Az én LG tévémen Menü/Bemenet és ha van bedugva HDMI akkor ki lehet választani. Ezután jöhet rá a gépről a kép. (Ha windows 7 rendszered van akkor asztalon jobbgomb/képernyőfelbontás és itt kiválasztod a tv-t mint megjelenítőt)
[ Szerkesztve ]
-
-
Rivaul
addikt
válasz Jucimam #2284 üzenetére
Attól függ. Ha csak sima D-sub van a laposon akkor hiába mert nem megfelelő jelet küld.
Ha dvi/hdmi amivel össze akarod kötni akkor a tv-n kell a bemeneti csatornát váltani s a lapos videó kezelőjénél kirakni a képet tv-re.Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
Nem tudom pontosan hova kéne raknom...
Dell vostro 1320. Külső monitorról használom.
Ma vettem hozzá Fujitsu l20T-2 LED háttér világításos.
Van egy Icon7 z500 as gamer egerem.
Ahogy megmozdítom az egeret a monitor képe halványan "hullámzik".
Egér dpi-jét 400-3200ig és érzékenységét is állítottam 125-1000hz-ig.
A probléma marad. Talán 1000hz nél jobban csinálja mint 125nél de idegesít.
Másik usb-be is áttettem az se jó neki.
Valami tipp?Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
surgyi
senior tag
Sziasztok!
Adott a Lenovo G580AH laptopom. Akár D-SUB, akár HDMI kábellel kötöm össze a FHD-s monitorommal, ha 1280x768-ra állítom, akkor teljes a kép, de e fölött, minden szélén keretet hagy, még az 1920x1080-nál is. Hogyan lehet beállítani, hogy teljes képernyőn jelenítsen meg? -
B.i.L
senior tag
válasz SUPREME7 #2276 üzenetére
Szia!Figyelj - 37-éves vagyok és már általános iskolában(VI ker.Nagy László)a programozást tanultam a Basic*ben,volt már mindenféle gépem,mindenféle(tört*)verzióm,de eddig nem találkoztam olyan esettel,ami most történt.PB TK81 Gyári Win7(partíción mentve)Laptop.2 éve vettem,és a ventillátor most kezdi megadni magát a sok kosztól.Időközben feltettem a gépre Usb-dongle-t,miért ne alapon - ahhoz a szoftokat,és amikor már nem kellett,leszedtem.Igenám,csakhogy az alaplapi Bluetooth*nem ment.Gyakorlatiasan reset*uninstall drive,reset*reboot,driver install,és KÉPZELD NEM MENT SEMMI! Na most ha forróságtól kimegy az eggyik konntaktom,akkor tönkreteheti az egész gépet(gondolom én,bár lakapcsol 90'celsiusnál) - már pedig 160.ezer forintnyi cucc égett volna bent,csak mert 2 ezer forintos hűtés vacakol,nah azt nem!Tehát összefoglalva:1 hétig driver-eztem és rebootol-tam,mert nem ismerte fel az ezközt a Win7.Az Avastom félóránként óbégatott a sok letöltött cucctól,és akkor az eggyik kliensnél megláttam,szép kis piros betűkkel a Win8-as driver számát - fél óra volt mire lejött : Istentudja honnan***és installal véget vetettem a macerás procedúrának.Megbizonyosodtam affelől,hogy nem a hőség akasztotta ki a konntaktból az ezközt és nemfog a többi alkatrész is tönkremenni.
Bocsika az OFF-értXp hmmmm......mintah azt teljesen elfelejtettem volna ....
ON : igaz Xp-t nemnéztem[ Szerkesztve ]
Horgászni mentem...B.i.L
-
siebener
aktív tag
Üdv Urak.
Van egy IBM Thinkpad Type:2737 típ. laptop.
XP-vel telepítve elindult, aztán lefagyott, onnantól se kép, se hang. A led-ek felvillannak, ha bekapcsolom, hallom, hogy valami megy benne, de képet nem ad, akkor sem, ha monitorra dugom. Mi lehet a baja? Van valakinek ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PlayStation 4
- Futás, futópályák
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest