- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
Aktív témák
-
icon
senior tag
Mi a különbség a PCMCIA és a CardBus között?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon
-
LALA_kiraly
őstag
Mi az hogy: ami most van az egyszerre több esközzel nem akar megbírkózni Hisz az a dolga, h egyszerre töb dolgot kezeljen. Én a tecsóba vettem 1,5k-ért technikát, abba 4 dolog simán ment (egér, pendrive, nyomtató, mobil winyó).
Ha még sem, akkor még lehetőség van pcmcia-s kártyára. pl: [link]50/1160-447 Találkozhatunk: 21, 22.ker
-
NovaBlue
aktív tag
Hali!
Lenne egy eléggé idegesitő problémám miszerinnt van egy az aláirásomban lévő laptop és 2 féleképp kapcsolodhat a netre ethernet lan és Wlan ez windózba teljsen simán is megy de felraktam a Mandriva linuxot és az felismeri mind a 2 fajtát de egyikhez se csatlakozik a kábeleseónél kiirja h nincs ilyen kapcsolat vagymi a WLAN meg nem megy nemlehet nemengedi konfigolni.
A 2 "kari"1.LAN.: Marvel Yukon 88E071 PCI-E gigabit ethernet controller
2.WLAN.: Broadcom 802.11g hálózati adapterAki tud segitsen köcce
bye
[ Szerkesztve ]
-
Reszi
tag
Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem, van két noti egy HP: Core 2 Duo T5470 procival és egy Lenovo: Dual Core T2310!
Csak a procit tekintve normál (női) felhasználás mellett: internet, zenehallgatás, filmnézés, exel, word, stb.... észrevehető-e a különbség a két noti közt?
Köszönöm!
-
R
senior tag
válasz LALA_kiraly #3202 üzenetére
lehet hogy külön táp kellene neki?
nem tudom, de sajnos valami van vele, mert ha azon keresztül használnám az eszközt nem működik -
-FM-
csendes tag
Hali!
Most vettem egy MSI notebookot és az a problémám,hogy fekete háttér alatt van 1 halott pixel. A kérdésem az,hogy cseréltethetem-e a boltal 1 újra? jól tudom,hogy 3 nap alatt ha bármi hiba van akkor a bolt köteles javítattni/cserélni? -
nagyúr
Hali!
Ez olyan mint a rovar és a bogár esete. Minden Cardbus kártya PCMCIA, de nem minden PCMCIA kártya Cardbus!
-A PCMCIA az aljzat fajtáját jelenti (hosszúkás rés a gép oldalán) alapból régen 16 bites volt, de most már kizárólag 32-bitesek, tehát ezek PCMCIA Cardbus aljzatok. (illetve mostanság már a PCI-Express van elterjedőben)
-a Cardbus pedig azt, hogy 32 bites 3.3 és 5 Voltos a PCMCIA aljzatunk, továbbá van direkt DMA címzése is, tehát FIFO-t igénylő eszközök is belerakhatóak.
-Volt még a ZV, ZoomedVideo aljzat is ezek az első lépések voltak a 16 bites aljzatokról a 32 bites Cardbus felé. Ide digitalizáló és videó out kártyákat lehetett tenni. De mindezt már tudta a Cardbus ami néhány hónapon belül felváltotta. Fontos: ez a Pentium megjelenésével egyídős történet, tehát a mai notebook-okat nem érinti!Üdv: KillHates
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Ha van külön pixelhiba garanciád, akkor tuti, de szerintem 72 órán belül bármilyen nyűg miatt kötelesek kicseréni a terméket. Azt hiszem ezt Mézga Aladár egy Euróért jobban meg tudná mondani
De ha gubanc van akkor klikk ide: OFE
Vagy ide: NFHTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz NovaBlue #3203 üzenetére
Szerintem ezt próbáld meg Linuxos Topic-ban. Ott tuti tudnak rá megoldást.
Rákerestem Neked kuglival, de nem egy gyakori probléma, összesen egy darab francia nyelvű leírást talált A franciázás meg nem az erősségemTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
baliii
senior tag
valaki nem tud segiteni a laptopom halkitásában? (gericom webshox asztali P4es procival) lehet esetleg szabályozni biosbol avgy vmi progival a venti fordulatszama? esetleg vmi program ami automatikusan teszi ezt? 1700as ceelron van benne az lehetséges hogy leveszem mondjuk 1GHZ-re a sebességet és igy csökken a hőtermelés, és igy le lehet állitani a ventit? vagy lehet kapni valami halk ventillatort amit beszerelhetnék?
nem szeretnek ennek egy uj topikot nyitni -
AMD Power
titán
Tud valaki még olyan oldalt/oldalakt ahol jó Notebook tesztek vannak magyarul?
-
AMD Power
titán
Notiban az X1250 tényleg nagyon kazán?
-
Quass
tag
Lécci, na!
Nektek biztos nem nagy probléma válszolni egy ilyenre....Üdv!
Van egy Portocom 8500P (P2 400MHz, 256 MB RAM) notebookom, amire Xp-t telepítettem. A drivereket rábíztam az xp-re, de az eszközkezelőben látom, hogy van egy ismeretlen eszköz. Ha jól látom, az s-video csatlakozót nem ismeri fel a dög. Így arra gondoltam, hogy keresek új vga drivert, hátha segít. Ehhez kellene segítség, mert lövésem sincs, hogy ATI 3D RAGE LT PRO vezérlőhöz milyen driver kell, és honnan.
Tudnátok segíteni? -
nagyúr
válasz AMD Power #3221 üzenetére
www.laptopkalauz.hu , de ezt tuti ismered. Szokott lenni a magyar THG-in is.
Igazság szerint itthon nem nagyon tesztelgetnek notikat a szakújságírók, mert az importőrök vagy a disztributorok nem nagyon adnak ki gépeket. Egy darabig a HWSW-nek tesztelgettem, de nagyon sovány volt a felhozatal. Meg ahogy a PH-n is említették, nem nézik jó szemmel, ha lefikázza az ember a tesztalanyt. És lássuk be mindegyik gép valamilyen szinten kompromisszum..
Az x1250 mondjuk egy 12"-os vékony gépbe már nem szerencsés, de különben nem túl meleg. Nagyon jó kis videochip, szépen játsza le a videókat, egyszerübb játékok egész jól tekernek rajta, (még a HL2 is), és jó a TV kimenete!!!
Valamelyik gépbe raknak X1600-ot is, na az "kazán" ! Kazánabb mint az x2600 mobility.
A Toshiba is hamar letett az x1600-asok beépítéséről. Baromi sok Satelite-ot vittek vissza.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Cölöp
tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy nem működik rendesen a speedstep a gépemen? Semmi terhelés nincs a CPU-n (2-3%), és mégis full sebességen megy a gép. Sőt! Az Everest szerint 10-12%-nyi túlhajtás is van. A magfesz 1,30 körül van. Ha nyugton hagyom a gépet, alig van hangja, de ahogy megnyitok valamit, felpörög, aztán persze leáll, ha nem nyúlok hozzá.
WinXP SP2-m van, frissítések telepítve, a noti HP 6720s GR650EA."Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!"
-
nagyúr
Légyszíves nézd meg a gép hasán a nagy matricát ( fekete fehér vagy ezüst betükkel , amin az is rajta van hogy made in taiwan) , hogy mi a gép eredeti tipusa.
Pl: CLEVO D85P vagy UNIWILL P 8500 vagy ilyesmi.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Ha minden igaz akkor ez egy 1.6-os Dual Core. Szerintem tedd fel ezt, ingyenes program, és Te is tudod kapcsolgatni, kényed-kedved szerint a procit. Én is ezt használom. Ha minimumra teszem, akkor a venti be sem indul, és a gépem 3 órát elmegy.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Cölöp
tag
Köszi, kipróbálom. Igazából annak örülnék, ha ezt magától megtenné a gép, ha épp szüksége van a kakaóra, de azért alternatív megoldásnak megfelel.
"Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!"
-
Quass
tag
válasz KillHates #3226 üzenetére
Szia!
Eszközkezelőben látja a VGA vezérlőt. Azt írja, hogy ATI 3D RAGE LT PRO. Az ismeretlen eszköznél is NTATI....szöveget ír ki, ezért gondolom, hogy azzal van gondja. Azt hol tudom megnézni, hogy mit nem ismert fel? Lehet az s-video, de az RCA csatlakozó is. Nem tudom.
Érdekes, amit írtál. Megnéztem a "hasát" és ott csak ennyi van: MODEL: 8500M. + a serial number. Én úgy tudtam, hogy a noti egy Portocom 8500P.
-
BluEyes
őstag
Öööö...www.ati.com? A Legacy(Discontinued) a tiéd a középső ablakban.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
kapcs-ford
őstag
válasz LALA_kiraly #3157 üzenetére
LI-on, kiszárad ígyis úgyis ha használod ha nem. 60% -on 10-15fokon tárolva egy kicsit elhúzható a tartama.
Aláírás
-
BluEyes
őstag
[link]
Előbb azért nézd meg a mostani drivered verzióját, mivel ez is 2002-es, lehet hogy ez van az xp-ben is. Ha ez frissebb, akkor install előtt az előzőt távolítsd el a rendszerből.
Azt írja a rilíz notes. hogy rage pro alapú kártyákhoz jó a driver. Szerintem az LT is belefér.[ Szerkesztve ]
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Quass
tag
válasz BluEyes #3234 üzenetére
Már késő
Felraktam a drivert, a win. végig nyálalt, hogy ez az illesztőprogram nem ment át a Windows Logo tesztelésén bla-bla. A régi driver 2001-es volt, az újjal egyből felismert még vagy +két dolgot az ismeretlenen kívül...
Köszi a segítséget, nem is tudom, hogy nem vettem észre az ati honlapján a dolgokat. Ez amolyan fától az erdőt jelenség volt.
Mégegyszer köszi mindenkinek!
-
nagyúr
Bázz! Ebben a gépben van egy MPEG digitalizáló!!
A linken válaszd ki a 8500M/8600M/8900M családot, és alant a legördülő menüben le tudod tölteni a drivert mindenhez!Sok sikert!
-
nagyúr
Nézd meg a proci hűtőbordájának az alját. Kell rajta lennie egy vékony aluminium lapocskának, azt piszkáld le a sarkánál fogva óvatosan, hogy ne szakadjon el, mert csak több munka lesz vele, ez után el is dobhatod, nem kell. Ez alatt sötétszürke festék szerű anyag van a hűtőbordán. . Ezt le kell vakarnod mondjuk egy tapétavágóból tört penge darabbal, ovatósan, hogy ne sértsd fel a bord felületét. Egész könnyen le fog jönni. Ugyanezt vakard le a prociról is. Nézd meg, hogy nincsen szöszmösz beszorulva a szellőztető bordák környékén, vagy magában a coolerben, ha igen piszkáld ki csipesszel. Ez után kb egy nagyobb gyufafejnyi AS5-ös vagy valamilyen jó pasztát kenj a procira, és a megtisztított bordát tedd vissza rá. Az alu lemezke NEM KELL!!!
Elméletileg így jobb lesz a hőátadás, kevesebbet fog menni a ventid. A lényeg az alu lemezke eltávolítása volt! Még lehetne a venti vezérlését piszkáni, de azt így "távírányításban" kicsit necces. Fél évente érdemes takarítani a gépet így.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Philippe
csendes tag
Sziasztok!
Mennyit ér most egy IBM gép ami megközelítőleg,1.73Gh, 512ram, 15" monitor, CD/DVD ír/olvas? -
sksporky
tag
Nincs ilyen téma hogy notebookok beárazása ?Szerintem függ a gép,aksi állapotától 60-70k sztem...ha jó az aksi(kb fele min.)EZ CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM!
-
baliii
senior tag
-
nagyúr
A notebook-ok más történet, mint az asztali gépet. Mivel a hűtőrendszerek (venti+borda) ritkán (szinte soha) csereszabatosak, nincsen szükség a fordulat szám figyelő kábelre, mert elméletileg nem tudhat a tulajdonos másik coolert berakni a gépbe, tehát a gyári ventihez méretezik a fordulatszámokhoz tartozó feszültségeket. Tehát nem kell visszacsatolás a venti részéről, 3.5V-1000 rpm, 4.2V-1500 rpm 5V-2500 rpm valami ilyesmi. Nem az a lényeg, hogy mennyit és hogyan forog a venti, hanem az egyenletes hődiszipáció, mert az a leggazdaságosabb az energiafelhasználás tekintetében.
Nem akarlak szakzsargonokkal fárasztani, az a lényeg, hogy a kis alufóliát vedd le a bordáról, kend meg valami jó fajta hőátvezető pasztával, rakd össze és reménykedjünk, hogy ez megoldotta a dolgot...
BÉ project, a ventit fixre állítjuk (mindig menjen) de nem fullon, hanem valami fájdalomhatár alatti értékre (kb 1200-1500 rpm) és akkor folyamatosan de legalább csendesen fog menni, és ez által nem hagyja a procit felmelegedni teljesen. De ehhez, páka, és szkóp kell.
Nem add fel!Üdv: KillHates
Aktív témák
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MSI Cyborg 14 A13VE
- SAIJI notebook laptop asztal 60x45 cm könyvtartóval,tablettartóval,dobozzal,összecsukható, állítható
- HUAWEI Matebook D15 Ryzen7-3700/8GB/512GB
- ÚJ, BONTATLAN, Midnight Black MacBook Air 2024 15" M3 CHIP 8/10 / 8GB RAM / 256GB SSD
- Dell Latitude 3590, 15,6" FHD, I5-8350U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest