Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    válasz woodworm #6588 üzenetére

    Köszi, ez a GPSies nagyon jónak tűnik. :K Bár lenne még 1-2 hetem, hogy ebben is elmélyedjek, meg tervezhessek. De lehet, hogy azért a hétvégén megpróbálom. :)

    Amúgy valószínűleg nem az előre eltervezett és importált útvonalak alapján fogunk menni az OsmAnd-del, hanem mindig csak a következő célpontot lövöm be neki (Google Maps kedvenc pontokat importálok). Azt tapasztaltam már, hogy hosszabb, bonyolultabb útvonalak eléggé megfektetik. Jó lesz ez így, nem kell előre 8-900 km-eket betervezni, úgyis megállunk pár helyen minden hosszabb út alatt. De lesz valami rendes GPS is nálunk, meg még pár offline térkép, úgyhogy eltévedni talán nem fogunk. Azt sajnálom kicsit, hogy realtime forgalomfigyeléshez nem tudunk hozzáférni az utak alatt. Nem akarom, hogy a gatyám is rámenjen a méregdrága külföldi adatforgalomra, és gondolom más lehetőség nincs erre.

    Ez a GPSies app rögzítéshez milyen, nem tudod? A napokban épp azt tesztelgetem, hogy mennyire működnek jól és mennyire zabálják az akksit egyes GPS logger programok. Már csak pár versenyző maradt, az OsmAnd rögzítő pluginje, meg a Geo Tracker, a My Tracks, és a GPSLogger. Ezekből gondoltam 2-3-at fixen használni, hogy legyen biztosíték.

    De ha tudtok jobb alkalmazásokat, lgysz írjátok meg. ;)

    (#6587) huliganboy: Gondoltam, hogy privátot írok, de hátha érdekel mást is. :)

    Mi is a Marseille-i és a Lyon-i meccsre megyünk. Bordeaux-t nem is erőltettük, mert az már sok lett volna, és szerencsére sikerült is a magyar-izlandra és a magyar-portugálra jegyet venni (hatalmas mákunk volt az igénylésnél :) )

    Egy osztrák-olasz-francia-svájci-német-osztrák körutat építettünk a meccsek köré. 13 nap, több mint 3000 km, Airbnb-s, meg ismerős szállásokkal, brutál sok eltervezett dologgal (túrázás, strandolás, hegymászás, városnézés, stb.). Úgy összeségében nem is lesz olyan durva a végösszeg, bár így is minden pénzt össze kellett szednünk rá.

    Ami az útvonalat és a megállókat illeti:
    Mi Bécs-Linz-Salzburg felé megyünk, mert a Comoi-tónál lesz két éjszakánk (régi nagy álom), plusz meg akarjuk nézni Salzburg környékét, Hallstatt-ot, Innsbruck-ot, meg utána Svájcban Sankt Moritz környékét is. Aztán a Comoi-tótól Milánó mellett irány le a Ligur-tengerhez: Genova, Imperia, San Remo, Menton (meg ha még lesz idő, pár település a tengerparton). Aztán egy éjszaka+városnézés Monaco-ban. Másnap tovább a Francia Riviérán: Nizza, Cannes, Sainte-Maxime, Toulon, stb. Négy éjszaka 50 km-re a Vélodrome-tól, párszáz méterre a tengertől, egy Sanary-sur-mer nevű településen. 18-án meccs, plusz városnézés Marseille-ben, aztán egy Toulon-i nap, egy Cassis-i nap, strandolás, túrázás, stb. Majd 21-én megindulunk északnak, Provence-i utazgatás, hajókázás a Gorges du Verdon-nál, pár levendula út Nyons környékén. Lesz három éjszaka Lyon és Grenoble között, Téche-ben. Június 22-e városnézés+meccs Lyon-ban, aztán egy nap Grenoble és környéke, hegymászás, túrázás, stb. Utána elindulunk Svájc felé, útba ejtve a Mont Blanc-t. Végül két éjszaka a Zürichsee mellett, majd 26-án haza, a Neuschwanstein-i kastély felé, ismét Salzburg, Linz, Bécs, és végre Szombathely. Valahogy így. :)

    Ha kell valakinek infó az útvonalakról, városokról, látnivalókról, stb., nyugodtan keressen meg. Időm egy szál se, de igyekszem azért segíteni. ;)

    [ Szerkesztve ]

    VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Új hozzászólás Aktív témák