- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
válasz philoxenia #24551 üzenetére
<3
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
A hagyományos A4-es rajztablanak mekkorák a méretei?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz DrojDtroll #24554 üzenetére
-
DrojDtroll
veterán
válasz philoxenia #24555 üzenetére
Köszönöm.
-
Predator2
addikt
Helló
Fura kérdés lesz, de hátha tudtok segíteni.
Adott egy felújításra váró ház, viszonylag nagy telekkel amit megtudnék vásárolni.
Sajnos nagyon nem vagyok tisztába az árakkal. Félig vályog/félig tégla ház (falun).Kihez forduljak akitől kitudnám kérni a véleményét, hogy jó vétel lenne e, mennyi lenne nagyjából a felújítás.
Mennyit érhet jelenleg stb....THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
törölt tag
válasz Predator2 #24557 üzenetére
Hát tudod falu és falu között is jelentős árkülönbségek vannak. Nagyban befolyásolja azonban az árat nemcsak a tényleges elhelyezkedés országon belül , hanem az is hogy adott településen belül hol helyezkedik el, szomszédok, kilátás, közmű és a lakóház életkora stb. stb- stb.
Ha kistelepülésről van szó érdemes esetleg önkormányzati szervet felhívni és telefonon hátha tudnak mit mondani, mondjuk az az ügyintéző, aki hagyatéki eljáráshoz, bírósági végrehajtáshoz stb, állít ki településre vonatkozó adó és értékbizonyítványt, esetleg még a megvásárolandóra is tud konkrét árat mondani.
De a szomszédokat is meg lehet és kötelező megkérdeni az árról, megnézni, beleférnek-e az elképzelésedbe, vagy a falu központjában érdeklődni. Nem utolsó sőt talán sokkal de sokkal, vagyis elsődleges szempont az ingatlan tulajdoni lapja, amit vagy ügyfélkapun le tudsz kérni, vagy személyi okmányokkal be tudsz abba tekinteni a helyrajzi szám ismeretében Járási Hivatal Földhivatali Osztályon.
Ti.azon nemcsak a tényleges tulajdonos, de az esetleges teher is megtalálható.
Na hirtelen ennyi jutott eszembe
[ Szerkesztve ]
-
unravel
őstag
hali
elhagytam/ellopták a bankkártyám.
letiltattam telefonon, mert az ebankba láttam, hogy visszaélés történt vele.
megbeszéltük hogy mi volt a legutolsó tranzakció a kártyával ami BIZTOSAN az enyém.
végül azt mondta hogy kivizsgálják és megnézik hogy mit lehet tenni a elvásárolt összeggel.
létezik olyan hogy a bank visszautalja nekem?¯\_(ツ)_/¯
-
pjen
félisten
Üdv urak,szerencsére csak 10 perce látom a meccset. Dzsudzsák nem játszik?
-
Met
nagyúr
Valakinek van hiteles (mentős, tapasztalat) infója hogy ha szívpanaszokkal elvisz valakit a mentő Pesten akkor azt melyik kórházba viszik? A legközelebbibe, az éppen ügyeletesbe legyen az akárhol vagy az ügyeletes szívsürgősségire (úgy tudom ebből három van pesten és felváltva ügyelnek)?
Tavaly barátnőmnek volt egy infarktusa, itt lakunk az Árpád hídnál a Honvédba vitték (az egyik szívközpont).
Lehet kiköltözünk (megint) kispestre, alapesetben onnan mindenki a Jahn-bahalálkórházvisznek.
Ezt szeretném elkerülni. A költözés mint lehetőség áll fent, nem kötelező."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
LilProphet90
senior tag
Sziasztok! Valaki használ filléres optikai --> jack átalakítót Samsung TV-hez? Mennyire működik megbízhatóan,és milyen átalakítót ajánlotok?
Met: Úgy tudom, hogy az adott körzet ügyeletes kórházába visznek ilyenkor. Speciális esetben gondolom felülbírálódik, de egy hozzáértő jobban tudja.
[ Szerkesztve ]
Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic
-
freaghill
őstag
Van valami ötletetek egy kisebb iroda illatosítására?
Szellőztetésen kívül
-
customer114
őstag
Annak a ketyerének amire telefonról bluetoothon keresztül átküldhetem a zeném és aux-on keresztül kapcsolódik a nagy hangfalra, micsoda? Tegyétek nekem kereshetővé.
Lényeg, hogy ne a telefonomról menjen a zene kábelen keresztül.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz customer114 #24569 üzenetére
Pont az: Bluetooth aux adapter
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Spet
addikt
-
Shingen
addikt
Hali!
samsung tv-n hogyan lehet a feliratot pozicióját állítani?
köszi風林火山
-
LilProphet90
senior tag
Vásároltam egy webáruházból egy TV-t személyes átvétellel, ott ki lett bontva és bekapcsolva pixelhibák ellenőrzése végett, és úgy hoztam el. Itthon látom hogy olyan szinten bevilágít végig az alja, hogy egy mozifilm nézése közben igen gyakran figyelemelterelő.
Írtam a cégnek, hogy szeretném, ha találnánk valami megoldást, mert számomra ez a TV nem teljes értékű (más hibák is vannak, de legfőképp emiatt), de ők azzal takaróznak, hogy én megrendeléskor csak "befoglaltam" magamnak a TV-t, megnézhettem, de emiatt engem nem illet meg a 14 napos elállás joga.
Ez mennyire elfogadható így szerintetek?
-
Spet
addikt
válasz LilProphet90 #24577 üzenetére
Semennyire, élj a 14 napos elállási jogoddal.
-
Met
nagyúr
válasz LilProphet90 #24577 üzenetére
Ha neten (webshop) rendelted meg, indok nélkül elállhatsz a vásárlástól 14 napon belül.
Nem számít hogy személyesen vetted át és az sem hogy neten vagy átvételkor fizetted ki.Keresd ki az ide vonatkozó rendeletet és másold be nekik.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
LilProphet90
senior tag
És az véleményetek szerint mit befolyásol, hogy a boltban a készülék ki lett véve és be lett kapcsolva? Nyomkodni nem nyomkodtam meg, egyszerűen a pixelhibákat néztük meg. Itt esélytelen volt, hogy a bevilágítás látszódjék.
Az ő ÁSZF-ük szerint szem. átvételes webshopos rendelés esetén még nem jön létre szerződés, akkor sem, ha ők utána visszaigazolják azt telefonon (a rendelet szerint ugyanis ekkor jön létre), hanem csak akkor, amikor én megnéztem a TV-t az állványon, és kifizettem az ellenértékét. Így "befoglaláskor" nekem még nincs vásárlási kötelezettségem náluk, bár szerintem más webáruháznál sem. Emellett a kormányrendelet szerint a bolt öntörvényűen nem módosíthatja az elállás gyakorlásának jogát.
Szerinte "Ez bolti vásárlás, még akkor is ha előtte a vásárlási szándékát az interneten leadott rendeléssel, foglalással jelezte felénk."
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz LilProphet90 #24580 üzenetére
Megrendelted? Igen.
Kifizetted, az-az létrejött a szerződés? Igen.
Kipróbáltad? Igen.
Tetszik? Nem
Elállási kivétel alá tartozik a termék? Nem (29.§)
Élhetsz a elállási jogoddal? Igen.
Törvény van rá? Igen, tartsák magukat hozzá.B@ssz oda az asztalra és vegyék vissza, ennyi.
-
Met
nagyúr
válasz LilProphet90 #24582 üzenetére
Szoktak ilyenekre hivatkozni hogy csak akkor él a 14 nap ha házhoz szállíttattad, bolti átvételnél nem.
Sokan el is hiszik.
Az ÁSZF-ükkel meg kitörölhetik mert a törvény a mérvadó nem az ő kis belső szabályzatuk.
Küld el nekik szépen a linkeket. Ahogy Spet írta, b@ssz oda az asztalra de udvariasan
Melyik bolt ez?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
LilProphet90
senior tag
Először normálisan írt a tag, hogy kedden próbálunk megoldást találni, aztán gondolom felindulásból írt még egyet, hogy én nem vagyok tisztában az internetes és a bolti vásárlás fogalmával, csak a saját jogaimat tartom szem előtt, és ezt a hibát láthattam volna a boltban is (kivilágított helyiségben, fehér képernyőn). És számítsak rá, hogy TV állapotával arányos árban lesz hajlandó csak visszavenni a készüléket, ha nem tetszik, akkor forduljak a Békéltető Testülethez. Folyamatosan a saját ÁSZF-ükből idéz.
Ezekről a hibákról van szó, úgy gondolom hogy túltesz a normál felhősödésen, hiába LED TV.
[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
válasz LilProphet90 #24584 üzenetére
Nagyon csúnya, ez így nézhetetlen
Annak idején én is beszéltem a tulajjal telefonon amikor mi is TV-t akartunk venni. Azt mondta ha felhős vagy bevilágítás van rajta amiatt nem cseréli. A technológia velejárója ez. "Akinek nem tetszik az vegyen OLED-et vagy plazmát".
Nem is ott vettem meg
-
Met
nagyúr
14 napon belül indok nélkül elállhatsz a vásárlástól és a teljes vételárat vissza kell kapnod ha nem sérült a termék.
Mivel szerinte ez nem hiba ezért nem is vonhat le semmit.
Szóval nyugodtan mehetsz a békéltető testülethez"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Krogoth
senior tag
Én meg abba a tudatba voltam, hogy ez így működik, ez egy természetes porfogó, így a gép belülről tiszta marad
-
Pew
tag
Sziasztok!
Tanuláshoz keresek valami “hangtompító” megoldást. A helyzet az hogy 0 vagy az alatti dB zajszint mellett tudok csak hatékonyan tanulni, minden apró nesz nagyon tud zavarni, nemhogy minden más. Gondolkoztam mit tudnék tenni ez ellen, mert valljuk be esélytelen hogy megszűnjön körülöttem létezni a világ.
Szerintetek egy ilyen munkavédelmi fülvédő mennyire tudná orvosolni a problémát? (Mindegy hogy nêz ki ) Társasházi környezetben kéne a lehető legtöbb hangot kiszűrni. Van egy ilyennek értemlme? Vagy egy jó zajszűrős fejhallgató kéne? Agybadugós fülest használok ha már nagyon nem bírom, de attól meg az ereim lüktetését hallom... Nehéz eset vagyok, tudom, de hátha tudtok segíteni. -
philoxenia
MODERÁTOR
Ez garanciális hiba szerintem, ha a beállításokkal nem csökkenthető elfogadható mértékre. Akkor is szerviz, ha boltban veszem meg.
-
Spet
addikt
-
Spet
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Minden ami hőszivattyú
- Politika
- Gumi és felni topik
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen program, ami...?
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest