Új hozzászólás Aktív témák
-
EmberXY
veterán
válasz philoxenia #25151 üzenetére
De ugyanazzal a max. 7 g/h kibocsájtással vannak ennél 4-5-ször olcsóbbak is, elég nagy tartományban mozog az ára... 400 k-ért nem mostanában lesz ilyenem.
Up the Irons!
-
kenwood
veterán
Az hogyan bizonyithato, hogy valaminek az allapota valtozik, ha megfigyelik?
Honnan tudjak,hogy mi volt az allapota a megfigyeles elott es utan ?Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
-
EmberXY
veterán
válasz philoxenia #25157 üzenetére
Ebben a cikkben annyi konkrétum van, mint customer114 eddigi összes hozzászólásában együttvéve.
A kommenteknél olvasható, hogy ez másnak is feltűnt már. Természetes, hogy mindenki a saját termékét propagálja és minden más szar, de konkrétumok nélkül ezt csak választások előtt szokás benyalni (ja, hogy ha konkrétan kritizálna és megnevezne (rágalmazna) termékeket, akkor perelhető lenne, de ha igaza van, mitől fél? )
Elvileg a magas páratartalom is eredményezi, hogy hamarabb bomlik a gáz mint kellene, ehhez nem feltétlenül kell kis teljesítményű gép MIG-29 hajtóműként eladva.Annyi biztos, hogy a nagy teljesítményűbe sem látunk bele, amennyire én értek hozzá, tőlem akár vanília fagyit is gyárthat, aminek a felezési ideje még kevesebb, de pusztán üres szavak miatt nem fogok 4-szer több pénzt kiadni. A kereskedelem világa majdnem olyan undorító, mint a politika, az embernek a saját szarát is eladják úgy, hogy még bűntudata is lesz, hogy milyen keveset fizetett érte. Engem inkább az érdekelt volna, hogy valaki használ(t)-e ilyen kütyüt, és ha igen, mik a konkrét tapasztalatok, számomra ez egy újdonság, amiről nemrég hallottam először. Az MTA-hoz hiába fordulok, a tudás keménymagja ebben a topikban van.
inf3rno: Nincsenek szobanövényeim, se állatok a lakásban (rajtam kívül), bármikor beengedném még a klórgázt is, semmi kockázat.
A párával küzdök folyamatosan, már vannak eredményeim...Up the Irons!
-
inf3rno
nagyúr
válasz kenwood #25153 üzenetére
Általában maga a mérés valamilyen kölcsönhatáson alapul a mérés tárgyával, ami a mérőeszköz és a mérés tárgyának állapotát is megváltoztatja. A mérőeszközök tervezésénél arra törekednek, hogy ezt a hatást minimálisra csökkentsék, viszont ahogy csökkennek a méretek, ezt úgy lesz egyre nehezebb megoldani. Bővebben: [link]
A wikipedia legegyszerűbb példának azt hozza fel, hogy a kocsinál a keréknyomás mérése csökkenti a nyomást egy picivel. A gyakorlatban ez nem feltétlenül additív és hat vissza az adott mérésre, pl ha ráállok a mérlegre, akkor mindig ugyanazt a súlyt fogja mutatni, viszont azzal, hogy ráálltam megváltozott a helyzetem.
Buliban hasznos! =]
-
EmberXY
veterán
válasz philoxenia #25163 üzenetére
Műszakilag? Ne viccelj, semennyire.
Annyit értek belőle, hogy az O2-ből O3 lesz, és árammal megy a gép. Kémiából rémlik, hogy az O3 eléggé instabil molekula, gyorsan bomlik, mert az oxigénatomok csak kettesben érzik jól magukat.
Az, hogy az O3 oxidál szinte mindent, többé-kevésbé érthető, ez a gép használatának lényege.
A generátorral kapcsolatos keresgélés során ehhez még hozzá jött az, hogy a gáz bomlását sok minden befolyásolja, pl a páratartalom.
A kommenteknél valóban gyanús az, hogy szinte helyesírási hiba nélkül íródtak, nem kizárt, hogy kamu az egész, de ez méginkább az oldal hitelességét csökkenti.De nem értem, hogy miként kapcsolódik ez ahhoz, hogy 50-100 vagy 400 ezerért veszek egy gépet, amihez nyilván van garancia és support, és ha forgalomba engedték, talán tartalmazza azt a technológiát amihez a nevét adta az adott cég...
Up the Irons!
-
inf3rno
nagyúr
válasz EmberXY #25166 üzenetére
Gondolom lehet ezeknél valami specifikáció, hogy mennyi ózont tud előállítani x idő alatt. Azt érdemes megnézni, ha össze akarod hasonlítani őket.
Egyéb vegyi megoldás ha rezes vízzel (pl bordói lé, rézgálic, stb.) áttörlöd a felületeket, ahol megjelenik a penész. Nekem pl az ablakon szokott a szigetelésnél, úgyhogy ott megoldható volt. A hipó párologtatásának is volt valami mérsékelt hatása, gondolom a szálló spórák nem kedvelték, vagy passz, de nem volt annyira allergén a levegő, mint előtte, viszont van egy aromája...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Ja nekem amúgy végleg az oldotta meg, hogy kivettem az ablakból a gumi tömítést, aztán így jár egy kicsit a levegő. Fűtésben szar, de legalább levegőt kapok. A szemem mondjuk így is be szokott dagadni reggelre, de azt az éjszakázásra meg az állandó gépezésre fogom.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz EmberXY #25166 üzenetére
[link]
Az nem mindegy, hogy ózonszagosító készüléket veszel, vagy valóban hatékonyat. A komolyabb cégeknél is, akik profi készülékeket forgalmaznak kaphatóak ilyen kis dizájnos asztali ketyerék relatíve olcsón. Azonban a dolog ott bukik ki, hogy mennyi levegőt forgat meg a készülék egy óra, vagy egy nap alatt. A helyiség levegője pedig, ahol használod, milyen mennyiségű.
Egy részét megtisztíthatják a kis készülékek, de a penész mindenütt jelen van és simán lehet akkora utánpótlás belőle, hogy nem sok haszon lesz a projekt végén.[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #25169 üzenetére
Én a harmadik szónál jutottam el odáig, hogy ne olvassam tovább. "Az O3 atom"
Ahogy nézem wikipedia-n, többszáz éves technológia, és nem annyira bonyolult az előállítása, csak elektromos kisülés vagy UV fény kell hozzá.
"Villámcsapás közelében nagy mennyiségben keletkezik az ún. koronakisülés hatására. A Tesla-tekerccsel végzett kísérletek használatakor keletkező elektromos ívek is nagy mennyiségű ózont képesek előállítani. Továbbá minden 185 nm közeli hullámhosszú UV (UV-C) sugárzás is ózont fejleszt. "[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Annyiban egyetértek, hogy jobb lenne először megbízni valami céget, hogy szagosítsa be a házat, aztán ha tényleg beválik, akkor esetleg venni valami hasonlót, mint amivel ők tolják.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
LilProphet90
senior tag
Sziasztok! Szeretnék ventilátort vásárolni. A kérdésem az, hogy mennyire éri meg a 4x-es ár egy párásítós darabért (pl.: ilyenért), persze nem légkondi-szintű eredményeket várnék tőle, de azért csak hatékonyabb, mint a sima levegőfújó? Van valakinek ilyennel tapasztalata? Köszi előre is.
Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz LilProphet90 #25173 üzenetére
Nekem nem jön be, így is túl magas a páratartalom általában. Beltérben. Kültéren jó tud lenni a párakapu.
-
carl18
addikt
válasz inf3rno #25159 üzenetére
Itt Ph-n nézzem hát írtam is neki hogy nekem 30E-nél többet nem ér, és pont az a 70%-os ára az újhoz képest.
Arra választ se kaptam pedig 160 pozitív értékelése meg van.Minden áron az új árán akarja eladni
Prívibe ha kell elküldöm a hírdetést
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
rii
nagyúr
válasz EmberXY #25161 üzenetére
a hozzászólásokat én is néztem ... a cég által adott válasz a 2. postban szeritnem nagyon jó álláspontot fogalmaz meg ....
ha tényleg vannak ilyen - a kis teljesítményük miatt értelmetlen, ál-biztonságérzetet adó - készülékek, büntetni kellene, mert a pénzedet elkérik, de amit igérnek, azt nem fogod megkapni ....
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz philoxenia #25172 üzenetére
ehh baromságokat beszélek .-)
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
sziasztok
azért írnék, hátha valaki ügyesebb mint én
ilyen vadhálót keresnék pest megyében - Tököl környéke - de sehogyse találok.
-
EmberXY
veterán
Ha vásárlásra adom a fejem, biztosan a kibocsájtási érték is közrejátszik majd a választásban, illetve sajnos az ár is.
Ahogy nézem egyébként a leírásban (ami hasznos, köszönet érte ), az árfekvés növekedésével inkább az ipari felhasználás felé mozdul a dolog, és a nagyobb üzemóraszám felé. Vagyis az alacsonyabb árnál gyakoribb a karbantartás, a csillagászati árak mellett pedig gondolom évekig nem kell hozzányúlni. A kettő szerintem valahol kiegyenlíti egymást, legalábbis én úgy gondolom, hogy ha egyszer sikerül kiirtani a penészt és tudatosan tenni ellene, akkor nem kell ezt állandóan használni. Gondolom én...inf3rno:
Abban is van ráció, miszerint először kipróbálni valamilyen gépet, esetleg szakemberrel felméretni a terepet, hogy ne zsákbamacskát kelljen venni. Nekem is megfordult a fejemben.rii:
Ilyen árfekvésnél megnézi az ember, hogy kitől veszi... Legalábbis utánanéz a cégnek, és hogy mik a tapasztalatok. Én biztos nem vennék ilyet noname helyről, vagy "porszívó ügynöktől". Így talán jó esély van arra, hogy tényleg olyan a gép, mint ami a papírjain szerepel.Up the Irons!
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #25172 üzenetére
Az ózon molekula, ha szabad oxigénatomokból állna, akkor O1 vagy simán O lenne a képlete, nem O3. Atomic force microscopy-val egyébként már elég jól láthatóak a molekulák. Az ózont nem valószínű, hogy vizsgálták vele, mert gyorsan bomlik, kicsi és egyébként jelentéktelen molekula gyógyszerkutatási szempontból, de ilyesmi képek elérhetőek AFM-el szerves vegyületekről:
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz LilProphet90 #25173 üzenetére
A párologtatás hőt von el, úgyhogy talán csökkenti valamivel a hőmérsékletet. Viszont a másik oldalról ha magas a páratartalom, akkor te kevésbé tudsz izzadni, és nő a hőérzeted. Ha nagyon meleged van, akkor jobban jársz vele, ha a bőrödet vizezed, mintha a levegő páratartalmát növeled. Szerintem.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz EmberXY #25179 üzenetére
Nem tudod 100%-osan kiirtani, és amíg van lecsapódó pára valahol a lakásban, addig visszanő. Gondolom néhány havonta használnod kell majd a kütyüt. Kell egy páraelszívó a konyhába, fürdőbe, meg ahol a ruhákat szárítod, oda is, és ki kell vezetni az ezeken a helyeken keletkező párát a lakásból. Ha felázik a fal, valahogy azt is meg kell oldani. Ezen kívül műanyag ablakokba lehet ilyen pára átengedő bullshitet tenni, nagyon minimális haszna még esetleg annak lehet.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz inf3rno #25180 üzenetére
Az ózon molekula, ha szabad oxigénatomokból állna, akkor O1 vagy simán O lenne a képlete, nem O3.
Ez aranyos, de nem beszéltem molekuláról. Nekünk még ilyen elektronhéjas kémia nem volt, csak vegyértékek.
Olyan korra gondolj, amikor még a Commodore 64 se létezett...
A jelölését így magyarázta valahogy a Tanárnő O′...Valamely fogalmad van az általad linkelt molekulák és a magányos oxigénatom/ózonmolekula méretkülönbségeiről?
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #25183 üzenetére
Iskola függő, úgy rémlik általánosban mi sem tanultunk elektron héjakról, csak gimiben jött be a fogalom. Maga az elektron héj az 1930-as évektől ismert, kétlem, hogy 90 fele tartanál. Szerintem egyébként kevered az oxigén gyökkel, amire elbomlik az ózon.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Én fogalmam sincs, hogy mit tanultam középsuliban, annyi rémlik, hogy talán 11-ben tanultunk valamit az elektron héjakról. A lényegi részét ennek az elméletnek egyetemen elsőben tanultam az általános kémia nevű tárgy keretében, vegyész karra jártam... Na az sem ma volt. :-)
Magához az ózonhoz egyébként kell a hibridizációs elmélet is, amit szerintem gimiben nem nagyon oktatnak, bár franc tudja, mert az a metánhoz is kell többek között. Az is a 30-as évekből van. [link]
Az, hogy az ózon molekula és háromszög alakú már 1933-ban is elég jól tudták: [link].
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
rii
nagyúr
álatlános iskolából nekem már csak annyi emlékem van, hogy biológián egyszer kva hosszú volt a macskáról szóló rész, és mikor arra a kérdésre, hogy szeretünk-e iskolába járni, nem-mel feleltünk, azt tanácsolták, hogy kenjük be az iskola sarkát szalonnával, és reggelre elviszik a kutyák ,-DDDDD
ja'meg hogy oroszul tanultunk
hleb szmaszlom - vajas kenyér
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Jégzselés tasakot szeretnék venni. Szerintetek hol lenne érdemes körülnézni? Gyógyszertár? Háztartási bolt?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Ispy
veterán
Anyám talált 2 darab idős tangóharmonikát, el akarja adni. A kérdésem, hogy hogyan lehetne kideríteni az értéküket ezeknek? A neten van 30k-tól 150-200-ig minden (weltmeister a márkájuk).
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
inf3rno
nagyúr
Ha már szóba került az értékbecslés, nálunk van dió hálószoba bútor. Még dédszüleimé volt, valamikor az 50-es évekből származhat. Azt szerintetek hogyan lehetne eladni vagy legalább értékbecsültetni?
Ilyesmi a szekrény része egyébként, de van ágy, tükör meg minden franc hozzá:
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
carl18
addikt
Üdv!
Jofogáson venni akarok egy hangszórót ami állítólag új, ráírtam az eladóra elsőnek írja nem postázza stb.
Most nagy nehezen válaszolt, írtam neki küldjön róla képet jött a válasz balatonon van nem tud róla képet küldeni. Nem tudja mikor ér haza
Persze amíg nem küld képet a dobozról hogy fóliás addig úgy se hiszem el hogy új.
Sajnos a jofogás, vatera elég híres arról manapság hogy átverik az embereket.
Szóval hogyan tudok egy kamust, lebuktatni milyen kérdéseket tegyek fel hogy ne legyek átverve.
Szóval már készültem is jofogásnál van ez a háztól házig szállítás, és úgy vagyok vele mielőtt jön a futár ott a kapu előtt viszek mérleget és lemérem a súlyát. Netten utána néztem dobozolt súlya 2,2 kg
Tudom érdekes megoldás, és a futár is furán fog nézni, de inkább mint sem hogy a pénzem bánja a dolgotNem egyszer olvastam már arról is hiába beszélt az eladóval telefonon ugyan úgy átverte, szóval a telefonbeszélgetés se garancia arra nem akarnak átbaxni.
" Azt nem értem hogy akik másokat megkárosítanak nem kapnak semmi extrát, 1 év börtön kijön utána ugyan úgy folytatja ezt a átbaszást. Szerintem ilyen embereket eleve elkéne tiltani az online adásvételtől, vagy megfigyelni tevékenységüket.
Egy barátomat is átverték vaterán, és a bíróságon az a nő aki átverte még ö volt felháborodva mi az hogy ö hőbörög.
[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Spet
addikt
válasz inf3rno #25193 üzenetére
Akkor első körben szettben eladni (nem marad rajtad a többi dolog). Korából ítélve már fél antiknak is mondható.
Próbálni kell hasonlókat fellelni az interneten. Lehet ugye tömör fából is a bútor, de ha olyan időszakból maradt fent amiből sok van/nem illik be sehova, akkor nehezebb eladni.
Illetve mennyire karcos, nincs megázva, dohosodva, megrágva. Ezek mind értékmódosító tényező,
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest