- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tapsi17
csendes tag
Sziasztok!A következő gondom akadt.Fujitsu 2724 alaplapba tettem 2 x 2 giga ramot..Az összegzésben viszont csak 3,19 -et írt.Hova tűnt a maradék?Alaplapi videokártya megy benne,de az csak 256.még mindig van pár hiányzó mb.Van ötlete valakinek?kÖSZÖNÖM
-
spista222
addikt
-
spista222
addikt
válasz tapsi17 #8707 üzenetére
Akkor 64 bit-es lehet hogy orvosolná a problémát ha nem alaplapi korlátozás.
Ahogy nézem alaplapi korlátozás nincs MAX 8GB ram rakható bele.Biztosra nem tudom mondani hogy két azonos vagy két különböző színűbe kell rakni, mert van olyan alaplap amikor így és van hogy úgy. Próbáld ki pl CPU-z vel tudod ellenőrizni hogy dual-ba megy-e, ha nem akkor átrakod.
[ Szerkesztve ]
-
daredar562
tag
sziasztok. segítséget szeretnék kérni alaplap választásban, eddig crossfire lapot akartam, de valahogy nem tetszik az x4mód, ezért kérnék segítséget egy sima pci 16x foglalatos alaplap választásához.
A gép ez lenne :
Processzor: AMD Phenom II X4 965
VGA: ATI Radeon 6770/HD MSI
Memória: 4GB /1600 MHz (2x2GB KIT2) DDR3 (PC3 10666), Kingmax
TÁP: ATX 600Watt N PowerVálaszokat előre is köszönöm
Asrock B450 Steel Legend - Ryzen 5 2600 - 2x8 GB Kingston HyperX
-
spista222
addikt
válasz daredar562 #8711 üzenetére
Ezek után már csak márkát kell választani.
-
daredar562
tag
válasz spista222 #8712 üzenetére
köszönöm válaszod, ahogy nézem nem soknál van 8x8x vagy 16x16x... akkor lehet sima alaplapot nézek hozzá
Szerk: néztem 2x16 osat és hát eléggé borsos nekem az ára , így keresek egy sima alaplapot , köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz daredar562 #8713 üzenetére
-
daredar562
tag
válasz spista222 #8714 üzenetére
ojj... asrock bocsánat , nekem asus lapom volt mindíg és asus-lapokat is néztem nem is jutott eszembe asrock
Akkor ez a lap képes a 2 x16-os módra ha jól sejtem , mert akkor holnap megyek és megveszem
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz daredar562 #8715 üzenetére
az drágább 50%-al
-
daredar562
tag
válasz spista222 #8716 üzenetére
hát árat nézve az asus 40k-volt amit találtam , és azért nem mindegy hogy mennyi akkor még egy utolsó kérdés:
AMD Phenom II X4 965
Ati Radeon 6770 ( a 2. kártyát kicsivel később )
4GB /1600 MHz (2x2GB KIT2) DDR3 Kingston
800w-os táp
és Asrock 990fx extreme 3
Ez lenne akkor a vaskó így őszinte véleménynek eldöcögne egy pár évig ?Asrock B450 Steel Legend - Ryzen 5 2600 - 2x8 GB Kingston HyperX
-
spista222
addikt
válasz daredar562 #8717 üzenetére
El kellene.
Az más kérdés hogy általában jobban megéri egy erősebb kártya de ha már van egy akkor természetesen olcsóbb mellé venni még egyet és kb hozza a drágább szintjét.
26k*1,5=39k -
mgm81
aktív tag
Hali nem tudom hol kérjek tanácsot, talán itt.
Van egy MSI 970A-G46 alaplapom.
Abban van 2x4gb ddr3 1333mhz-s ram.
De nem imeri fel csak 667mhz-nek.
A win7 élményindeksz is csak 5,5 pontot ad rá.
Már mindent meg próbáltam.
PLS segítsen valaki, vagy ha tud valaki egy olyan topikot ahol ezzel foglalkoznak.
Üdv.: mgm81
-
kornyiktamas
aktív tag
Sziasztok.
Asrock Conroe D667 R3.0 alaplapom van és persze a beépített relatek hangkártya.. 2 fel nem telepített eszköz van az egyik:
Ismeretlen eszköz
a Másik pedig Hangeszköz a High Audio Definition Audio buszon.. azaz a hangkártya..
valaki tudna adni drivert hozzá? lehtőleg a legújabbat vagy a legjobbat mert már a régi xpvel is godnolom votl ezzel a hangkártya driverrel.. köszönöm -
mgm81
aktív tag
A proci:AMD Phenom(tm) ll x6 1075T 3,45ghz,
A Cpuz és a bios is 667-et mutat.
És mint mondtam a win élmény index is csak 5,5 pontot ad rá.
Más alaplapba sokkal jobb volt.Üdv.: mgm81
-
Royalkrisz
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek.
Van egy Asrock H61M/U3B3 és lehet e játszani az integrált VGA-val??Mit kell beállítani hozzá??Mert nekem nem sikerült mindig hibát ír ki mikor elindítok egy játékot.A másik nem tudok 32Mb nagyobb memória beállítás adni.A lapon egy Core i5 2400 proc és Kingston hyperx blue 4 Gb memória van.
A válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz kornyiktamas #8723 üzenetére
Innen letöltöd a vistás drivert és telepíted ha nem menne fel akkor kompatibilitási módban futtatod.
mgm81 Az a 667 MHz egyenlő 1333-al elvileg bár az 5.5 tényleg nagyon kevés de mérd le valami mással is hogy tényleg van csökkenés vagy csak a win7 mérője bug-os.
Royalkrisz akkor BIOS-ban ezt az értéket"Onboard VGA Share Memory" nem tudod 32MB fölé emelni?
Pedig elvileg 512MB-ig lehet.[ Szerkesztve ]
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.
Na jól megszívtam az MSI lapommal.
MSI 880GMA E35 FX lap b1-es biossal ami pont az fx-es procikat nem támogatja ezzel a verzióval,kéne hozzá egy b3-as verziójú bios.
Nem találtam bele procit ,gondoltam visszaviszem az extreme digitalba,bemegyek ők ebben nem tudnak segíteni menjek be valami számtech bolt szervízébe,mondanom sem kell marhára örültem.
Bemegyek első boltba közlik ők nem frissítenek msi-n biost mert már kettő tönkrement így és a vevő pattogott utána,mondom éljen na megkérdem máshol,második boltban 6500 ft-ért megcsinálják ja mondom persze ,simán megéri,megyek tovább ,harmadik bolt ,nem itt vettem a lapot nem foglalkoznak vele vigyem vissza ahol vettem.
Itt egy 26000 ft-os lap amivel nem tudok mit kezdeni.
Ennyit az extreme digitalról meg az msi-ről...Tiszta hülye aki nem normális
-
1989rigo
tag
Üdv Mindenkinek!
Van egy ASUS P7P55D Deluxe alaplapom és azt csinálja hogy beindítom felvillan a vga led aztán cpu utána a memOK és itt megáll egy picit aztán egy hosszat és két rövidet símol utánna meg 2-3 még rövidebbet?Mi lehet a gond?
Van 4*2GB kingston memom amit egy működő gépből tettem át meg egy i5 750esem is ami ment.
Üdv Szabolcs
A megvásárolt termék értékelése után reklamációt nem fogadok el. Üdv Szabolcs
-
vazzz
őstag
válasz LaciMc82 #8729 üzenetére
Simán szétvertem volna az eladó fején. Mondjuk edigital valóban így adja elő. Vásároltam náluk én is párszor, nem tudom, mennyit fizetnek az alkalmazottaknak, de azok úgy viselkednek, mintha ők tennének szívességet már azzal is, hogy beléphetsz a boltba. Ez így volt Szegeden és Kecskeméten is.
-
spista222
addikt
válasz 1989rigo #8735 üzenetére
Akkor valószínűleg csak a VGA nem megy a lapban de a boot folyamat folytatódik.
Szerezz bele egy sima PCI-os kártyát vagy másik PCI-e-est és azzal próbáld.LaciMc82 Elnéztem
De ha véletlenül hibás lesz a lap BIOS frissítés miatt akkor vissza kell venniük mert nem működik, persze azt nem kell elárulni hogy BIOSt próbáltatok frissíteni csak azt hogy nem megy el sem indult egyszer sem. -
pigsty
aktív tag
Üdv, remélem jó helyre írok!
Úgy tűnik, súlyos probléma adódott BIOS frissítésnél. Pedig jó párat csináltam már. Most UEFI alól ment, pendriveról, elvileg végig rendben, a végén újraindította magát, aztán semmi. Lehet, előtte Load default opcióval kellett volna indítani? Pedig nem lett tuningolva nagyon, kis alufeszelés volt. (Ráadásul elején volt már BIOS frissítés ugyanezzel a felállással, akkor rendben.)Modell: ASRock H61M/U3S3, 2.10-es BIOS ment volna fel.
Olyan szinten bedobta a trét a gép, hogy bekapcsoláskor semmit nem csinál, még a reset gomb se megy. Sajnos nincs számba vehető ismerős hasonló alaplappal. A lapot most tavasszal vettem, érdemes szervizbe vinni? Valaki Bp-n tudja vállalni az újraírást? Valószínűleg EEPROM újraírásra lenne szükség....
[ Szerkesztve ]
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
_csocso_
senior tag
válasz becsitibi #8747 üzenetére
Szia! Amennyiben jobban megnézed a képet te is láthatod, hogy míg a mATX-en a proci és a PCEex slot között nincs más ( csak egy gombelemnyi hely ), addig az ATX lapon van egy 1x PCIex slot, tehát azon valóban több a hely a kettő között.
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
lakisoft
veterán
Sziasztok,
Adott az alábbi konfig:
Alaplap Gigabyte GA-A75M-S2V AMD A75, mATX s-FM1
CPU AMD A-Series A6-3500 BOX
RAM DDR3 4096Mb 1333MHz Kingmax
Egy lényeges kérdés:
Elég lesz a gyári hűtés hozzá?- Árad -
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Kingston Fury 2x16GB kit DDR5 5600mhz CL40
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest