- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Serialkiller
csendes tag
Üdv!
Tegnap hoztam haza az iPonbol egy uj alaplapot és memóriát.
Asus sabertooth 990fx
CORSAIR 8192Mb XMS3 DDR3 2000MHz CL9 KIT CMX8GX3M2A2000C9Összeszereltem mindent ahogy kell. A processzort a régi gépemböl raktam át
AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition (c3)A probléma: Bootolásnál csak 4GB-ot ismer fel a RAM-bol. Biosban pedig látja mind a 2 memória modult de csak 4GB ot ír ott is. A windows 7 64bit ultimate van a gépen. Ott is 8GB ramot ír ki de mögötte van zárójelben, hogy csak 4GB elérhető.
Amit eddig próbáltam:
Manuálisan beállítottam a gyártó által ajánlott időzítéseket. Az órajelet 1333mhz-en hagytam.
Kipróbáltam más slotokban a memóriamodulokat, 2 modul esetén egyszinű slotban voltak.
Ha csak 1 modult raktam be el sem indult a gép.
2x2GB os kingston rammal is kipróbáltam akkor is csak a felét ismerte fel.
4x2GB os kinstonnal is csak 4GB volt elérhető pedig látta az alaplap, hogy mind a 4 slotban van memóriamodul.
Dual channelben sem indul el.Ami még érdekes lehet, hogy a procim előző alaplapja túlfesz/áram miatt elvillant. Lehet, hogy ezáltal károsodott a prociban lévő memóriavezérlő? (most lehet hülyeséget mondtam)
Másik processzorral nem tudom most hirtelen kipróbálni mert nincs
Vagy az alaplap lenne hibás? Vigyem vissza gariba? -
spista222
addikt
válasz Serialkiller #8552 üzenetére
Kétesélyes lehet alaplap és proci miatt is.
kérjél kölcsön egy másik porocit szerintem.
Nem tudom hogyha bevizsgálják és nincs hiba akkor orr fizetni kell-e a bevizsgálásért. -
atti_2010
nagyúr
válasz Serialkiller #8552 üzenetére
Szerintem próbálj ki egy másik procit nagy az esélye hogy az egyik csatornán a vezérlő is elszállt.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Serialkiller
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszokat! Jövőhéten megpróbálok szerezni egy másik processzort.
-
Boogie33
senior tag
Hali. Lenne egy-két alaplapos kérdésem kérlek segítsetek.
1. Van egy GIGABYTE AM3 78LMT-S2P AMD 760G lap , ha az CPU Unlockot enable-ba teszem , akkor kell még valamit álítani vagy minden maradhat auto-n ?
2. Ugyan ez a lap , a windows boot-nál van egy Post screen , na ezt nem lehet valahogy ki kapcsolni ?
3. Ha jól veszem észre ha unlockolom a procit nem működik a hőmérséklet érzékelő ? ( 19 fok )"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
Brucehun
aktív tag
sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy a Gigabyte alaplapom bios-át hogyan tudom frissíteni?
Mert az tudom, hogy nem a szokásos módon mint az Asus vagy az Asrock alaplapoknál![ Szerkesztve ]
HALF-LIFE FOREVER! 3dfx & Glide power!
-
Brucehun
aktív tag
Közben tudtam frissíteni Windows alatt, még annyi kérdésem lenne, hogy van 2x2 GB ram-om hogy a bios-ban hol tudom beállítani hogy Dual Channel-ben tudjam használni 2x2 GB ram-ot, mert hallottam, hogy az ilyen dual bios-os alaplapoknál ezt bekell állítani!
-
-
törölt tag
Giga X48-DQ6 és X48-DS4 lapok közül melyik a jobb? Melyik tud CrossFire-t és tudja ezt 2.0 x16-on? És melyik Ultra Durable 3-as? A DS4-en rá van írva, de az csak kettes és a hőcső nem megy a déli hídra, a másikon igen.
-
törölt tag
válasz spista222 #8572 üzenetére
Köszönöm, én a Giga honlapján néztem (remélve, hogy az a tuti) ott nem voltak kiírva. Vagy jól elrejtették.
Akkor még két kérdésem lenne.
P45 az ICH10 déli híddal van, ezek pedig ICH9R-rel, valami érdemi különbség közöttük?
A másik pedig, hogy Ultra Durable 3 az mennyivel lenne jobb, vagy ezekből nincs is? Több réz van benne, meg jobb kondik talán már nem emlékszem.[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz #90933760 #8573 üzenetére
Igen ott én sem találtam semmit pedig nagyon hirdetni szokták magukat. Szerintem nincs jobb ezekből.
ICH9-10 különbséget itt nézd meg.
Az R a végén azt jelenti hogy biztos támogat AHCI-t és RAID-et. A többi a linken. -
törölt tag
Üdv!
775i65g alaplapom van.
win7 et telepítettem, de nincs hang.
Valaki tudna segíteni működő Hang és VGA driverrel ?
-
-
djculture
félisten
válasz #81556480 #8577 üzenetére
Az örvendetes, bár Integrated Intel® Extreme Graphics 2 and DirectX 8.0-al nem sokáig fogod élvezni a win7-et. Alapvető gyorsítási funkciók se mennek vele már xp alatt se.
Ha van lehetőséged inkább szerezz bele valami nvidia fx5200 vagy ati 9550/9600 -ot.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz djculture #8578 üzenetére
Ez egy netezős gép, gondoltam a 90 mega körüli integrált VGA elég bele.
Mire gondoltál hogy nem fogom sokáig élvezni? Lassítja egy ilyen dolog a gépet?
Egyébként gondolkozom valami 250 vagy 512-es agp-s kártyán hogy venni kéne bele. Eddig xp volt a gépen de megszünt a tisztaszoftver program és csak w7em van ami jogtiszta. így azt tettem fel. 2gb memó, prescott 531 proci 3.5 ghz-en. Egyedül ez a vga a gyenge pont.
x1950 prot akarok bele egyszer.
Előzőleg tök ugyan ilyen konfigom volt és gta iv-eztem vele x1950proval.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz #81556480 #8579 üzenetére
Igen a win7 nem kicsit lassúl ha nem dx9-es videokártyás rendszeren fut.
Windows 7 – rendszerkövetelmények
Ha a Windows 7 rendszert szeretné futtatni a számítógépén, a következőkre lesz szüksége:
•
1 gigahertzes (GHz) vagy gyorsabb 32 bites (x86) vagy 64 bites (x64) processzor•
1 gigabájt (GB) RAM (32 bites) vagy 2 GB RAM (64 bites)•
16 GB (32 bites) vagy 20 GB (64 bites) szabad lemezterület•
DirectX 9 grafikus eszköz WDDM 1.0 vagy újabb illesztőprogrammal[ Szerkesztve ]
-
Szigi90
csendes tag
Sziasztok
Van egy Gigabyte GA-965P-DS3 alaplapom, mostanában lett tuningolva, kérdésem az, hogy a PCI frekvenciáját hol tudom állítani? A PCIe-t megtaláltam az 100-ra fixálva van. Feltettem ezt a kérdést az adott lap topicjában is, de elég kihalt már.
Köszönöm a válaszokat. -
atti_2010
nagyúr
-
Brucehun
aktív tag
válasz DigitalAngel #8570 üzenetére
Közbe megoldodótt a probléma, az eggyik memória foglalat behalt, de hála istennek az alaplapot még betudták cserélni! És most már rendesen működik!
-
laca500
aktív tag
Sziasztok.
Egy 5 forintos csatlakozót keresek.
Valaki megtudná mondani, hogy az alaplapi tüskesorra hol tudnék venni 1 db dupla csatlakozót? Arra gondolok ami a házikó kábelein szokott lenni. Pl. power kábel végén.
Vagy hogy mi ezeknek a neve, hogy mi szerint keressek rá.Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
spista222
addikt
válasz Szigi90 #8583 üzenetére
Mint írták az fix és nem változik elég csak a PCI-e-et fixálni.
atti_2010 Amire te gondolsz az a "PCI Latency Timer" ami nem a működési frekvencia hanem hogy egy eszköz mennyi ideig használhatja a sínt.
laca500 Itt külön megrendeled a belső hüvelyt és a külső tokot
-
laca500
aktív tag
válasz spista222 #8587 üzenetére
Köszi szépen!
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
balcsy
aktív tag
Sziasztok. Barátomnak újra raktam a op rendszerét. Xp-ről át áltunk windows 7-re.Nem a legújabb a gépe és akkor már újat verziót raknák fel így windwos 7re. Nem tudjátok honnan lehetne leszedni.Az alaplap neve : MSI P31 Neo (szerintem nem a V2 es mert külön nincs ráírva hogy V2) Valai tud segíteni?
Nem én írom a szabályokat, csak kitalálom.
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok.
Ha prime95 képtelen 2 workerrel futni 2 percnél tovább, az ugye azt jelenti, hogy teljesen instabil a gép? (SmallFFTs illetve minden egyéb teszt esetében is.) Van hogy mindekktő leáll, van hogy egyik tovább bírja 1 perccel mondjuk.
( Asus P5G41T-L-MX , LGA775 E5700 fsb 800, 2x2 GB Kingmax FLFE85F-C8KM9-NAES DDR3-1333).
Köszi, üdv! -
törölt tag
Giga X48-DQ6 lapról szeretném kérdezni, hogy szerintetek CF-be befér a két kari meg rajtuk AC S1 hűtők? Ventik nélkül.
-
TGWH
őstag
Mi a különbség a Z75 és a Z77-es alaplapok között? Az új Ivy Bridge procikhoz melyik ajánlott? Esetleg valamelyik a chipkészlet nem ajánlott? Asrcokban gondolkodom, Z77 pro 4 m tájékán, csak atx-es lap kéne, nem m-atx, bár ez nem olyan fontos. De azért z75-öt is vennék, ha nincs semmi különbség lényegében. Kérlek, segítsetek a keresgélésben köszönet
[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
spista222
addikt
válasz funkygee #8595 üzenetére
Szerintem próbáld másik memória modullal de(vagy) csak 1 db-al.
Memória, alaplap, táp esetleg proci lehet ludas az ügyben.
Tuning van?Baltoafarkas Ha ebbe nem fér bele akkor semmibe 3 slotnyi(sajátja+ kettő) hely van neki alul és felül is, bár akkor mást nem raksz bele.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Adott egy gép:
Noname 400W táp
ASUS A8N-E alaplap
X2 4200+ CPU
4x512Mb DDR Kingmax
3870 512Mb PCI-E
160GB HDD SATA2
LG DVD író
LG DVD olvasóAzzal a problémával hozták ide, hogy hibátlanul ment évekig, egyszercsak játék közben belassult. Ekkor kikapcsolta a tulaj szabályosan, de aztán a következő bekapcsolásnál már nem adott képet, csak a ventik pörögtek. CMOS reset után sikerült képet varázsolnom, de aztán megint lefagyott. Beleraktam másik ramot, azzal jó volt, ment a MEMTEST 1,5 órát, 5 pass, 0 error. 3DMark05 kétszer lefutott hibátlanul és vagy 5ször újraindítottam, minden rendben volt. Visszaraktam azokat a ramokat amiket kaptam hozzá, ekkor megint jó volt, memtest 1,5 órát ment hibátlanul, újraindítások során sem volt probléma. Ha viszont bemegyek a biosba és valamit beállítok, újraindul de ismét nincs kép. Mi a rozszseb lehet ez, alaplap gond? Valami gyógyszer rá?
Új hozzászólás Aktív témák
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Kingston Fury 2x16GB kit DDR5 5600mhz CL40
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest