- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyszerű funkcionalitást kínál a frissen bemutatott Galaxy Fit3
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Android szakmai topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz spista222 #9601 üzenetére
Ami volt fenn, azt frissítettem a legfrissebbre. DMA if avaliable módban van és így aktuális módnak Multi-Word DMA Mode 2-t ír. Próbáltam PIO-ba rakni, majd vissza, driver eltávolít, újrarak, eszköz eltávolít újrarak. Elvileg nem használja semmi, bejelentkezés után vártam egy jó pár percet, semmi látható jelét nem látom annak, hogy valami program használná. (indexelés, virusscan)
Ja és az írási gyorstár is be van kapcsolva.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz spista222 #9603 üzenetére
Az első Primary IDE channel és Secondary IDE channel-nél is ezt írja, úgyhogy nem tudom melyik melyik, de a drivercserés kékhalálból ítélve Primary IDE channel a vinyó és itt is ezt írja. BIOS-ban Transfer Mode-nál FPIO4 / DMA2 van, Ultra DMA Mode-nál Mode 6 van.
A DVD olvasónál a Bios ugyanezt írja, csak az Ultra DMA Mode-nál Mode 5 van.[ Szerkesztve ]
-
MeroM
senior tag
üdv!
Van egy CM gépházam elöl 2db usb vel és egy firevire(1394) es port nah már most azt a portot hova kéne bekötni az alaplapba mert valaki mondta nekem h az usb tűkre belehet ez igaz?Köszi a választ!
-
-
Akcok94
senior tag
hello
egy kerdesem lenne az alaplapom F2 hibat jelez de kezikonyvbe nem talalom ehhez a leirast. valaki tudna segiteni?
gigabyte ga990fxa ud7 a lap.
akcok94Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
spista222
addikt
válasz Akcok94 #9610 üzenetére
Az újabbal is menni kellene.
Működött már az alaplap?
Nem csináltál véletlen BIOS frissítést ami nem sikerült, mert a hiba kód arra utal elvileg:F2- a pc analyzer kis könyve szerint AMI BIOS-nál:
Next, reading and analyzing the floppy diskette FAT to find the clusters occupied by the AMIBOOT.ROM file -
Akcok94
senior tag
ma vettem, és a legújabb bios van rajta elvileg és nála müködött.
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
spista222
addikt
válasz Akcok94 #9613 üzenetére
Amit írtam leírja hogy a floppy meghajtón keresi AMIBOOT.BIN-t.
Mivel az alaplapon ilyen csatlakozó nincs ezért szerintem próbáld meg hogy létrehozol egy pendrive-ot vagy CD-t ami tartalmazza ezt a file-t. Azt sajnos nem tudom hogy hol lehet megtalálni valószínűleg a kézikönyvben le van írva hogy a hibás BIOS-t hogy kell újraírni.golya87 Azzal nem kellene bajnak lennie.
-
neorow1
aktív tag
Üdv!
Most vettem egy AsRock Z77Pro4-M alaplapot mellé 8 GB Corsair 1600MHz-es ramot 2x4-es kitben. Az a problémám, hogy ha csak 1 modul van a gépben tök jó minden, viszont ha a második is belekerül, akkor nem ad képet és kb, 10 mp-ként újraindul. Legfrissebb UEFI-t feltettem, de nem változott a helyzet. Ötlet?
-
spista222
addikt
válasz Árjaharcos88 #9616 üzenetére
Nem is jut el odáig már képet sem ad az alaplap.
neorow1 Próbáld ki külön mindkét memóriát ha még nem tetted volna meg és utána 1 memóriával teszteld végig az összes foglalatot hogy mindegyikben beindul-e.
Ezzel kizárod a memóriahibát és a memóriaslot hibát.
Ha ezekkel végeztél és minden jól ment ilyen felállásban akkor sajnos kompatibilitási hiba lesz amit csak cserével tudsz orvosolni. -
neorow1
aktív tag
válasz Árjaharcos88 #9616 üzenetére
win7 64 bit. Mi köze az oprendszernek a boot előtti folyamathoz? Még képet sem ad, nem hogy oprendszert.
spista222: már megvolt minden, köszönöm válaszod. ezek szerint csere. tudtam, hogy a hyperx-et kellett volna vennem.
[ Szerkesztve ]
-
Árjaharcos88
aktív tag
-
spista222
addikt
válasz neorow1 #9618 üzenetére
Csak olyat vegyél ami szerepel a gyártó Memory QVL-ben mert csak azzal garantált a működés.
Azt még megpróbálhatod hogy adsz neki lazább időzítést esetleg egy kis feszültséget(ezt intel-nél nem nagyon ajánlom) hátha úgy beindul, bár ha beindul akkor se biztos hogy stabil lesz.Árjaharcos88 3 Giga felett kell 64 bites Windows ha használni akarod a 3 giga feletti részt mert 4GB-ot se fog felismerni a 32 bites hanem kb 3,25 öt szokott.
-
neorow1
aktív tag
válasz Árjaharcos88 #9619 üzenetére
"viszont ha a második is belekerül, akkor nem ad képet és kb, 10 mp-ként újraindul."
Mindegy írok a supportnak, hátha lesz rá megoldás 2 hétig visszaveszik a PCX-ben.spista222: így is 1.65-ön megy alapból, egy fórumban azt olvastam, hogy lehet, hogy a memvezérlő nem bírja 2 modul esetén a feszt és azért dobja el, bár ezt hülyeségnek tartom.
[ Szerkesztve ]
-
Creep
tag
Szevasztok.
Lenne egy kérdésem.
Van nálam egy Msi 945p neo2 H lap,valaki tudna segíteni abban,hogy ez a lap kezelie az e szériás procikat?
Előre is köszi"Googlbe Msi 945p neo2 F ír csak ki valamiért,honlapon is f van.Különbség lenne?"
Privátra válaszólj.
-
Akcok94
senior tag
válasz spista222 #9614 üzenetére
de dual-bios van benne elvileg így kéne lennie még egy épp biosnak?
ha resetelem a biost akkor vissza áll rá az eredeti "F2" típusú bios?
ha nem akkor a pendrive-nak milyen fálj típus kéne( NTFS, FAT......stb)?
és ezt vissza lehet vinni az Iponba garanciával?Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
spista222
addikt
válasz Akcok94 #9625 üzenetére
FAT ra kell formázni.
Ha tényleg baj van vele akkor garizzák nem tudom hogy ha véletlen még sincs baj akkor kell e fizetni.
A Gigabyte féle Dual BIOS csak a frissítés közben történő hibák ellen véd amennyire tudom és a tiéd most nem az.Nem tudsz kölcsönkérni egy másik processzort?
-
Akcok94
senior tag
akkor elmondom az elejétől,(mert lehet hogy nem érted meg én is tisztázom magammal a helyzetett)
ma reggel vettem át az alaplapot Gyálon itt Ph-n még van rá 2,5gari,
hazajöttem összeraktam és bekapcsoltam egy hosszú síp és villog a 'F2" a kijelzőn, és közbe megy a gép de se kép se hang azóta.Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
Akcok94
senior tag
meg ő egy FX 4100 én meg Phenom II 705e használnék.
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
Akcok94
senior tag
nem mert már söét van majd holnap csinálom. bocs csak nem nagyon értek hozzá. majd holnap megcsinálom.
elég ha megnyomom az alaplapon lévő reset gombot vagy elem ki-be és indít?Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
veterán
Alaplapi 3 pines venti csati, szerintetek hány ventit bírhat el? Z77 Pro4-nél pl?
4 venti olyan 1A azt elbírhatja kb? Vagy annyira nemérdemes megterhelni, inkább tápra rá?
iPhone 13 Pro Max
-
tototos
őstag
Sziasztok!
VAn egy Asus A7N8X-E Deluxe alaplap ami ha áramtalanítom elveszti a bios beállításokat. Már cseréltem benne elemeket amiket működő lapokból vettem ki de ugyanaz a probléma. Ha egy időre táp alatt hagyom a gépet az segíthet a problémán? Vagy valami nagyobb gáz van? Ha nem áramtalanítok akkor minden rendben megy.
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Alaplap vásárlás előtt állok.
Ahogy nézegettem a termékeket, feltünt, hogy pár alaplapból már van 2.0-és verzió (pl.ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0), ami kb annyit takar, hogy ugyanazt a lapot Windows 8 ready minősítéséssel adnak ki, directkey alapapi bios gomb a lapra, bios frissítés, valamint 2 mpes boot után tölti a win8-at. Ennél a terméknél még van pár finomítás 2 USB 2.0-át lecseréltek 3.0-ra.
kb +8e HUFal többért mint az 1.0 (ami lássuk be kész "rablás").Gondoltam megnézem a Gigabyetnál is, hogy mi a helyzet, ott új termék nincs kidobva egyenlőre, csak jelzik, hogy frissítik a meglévő lapok biosát.
Asrocknál,MSI-nél nem láttam semmit, többit nem néztem.Mivel a Sabertooth-ot néztem ki magamnak és nem 1-2 évre tervezem a használatát ezért elgondolkodtatott a windows 8 ready.
Nem mintha annyival több extrát kapna érte az ember, pl az alaplapi dirctkey-nek semmi hasznát nem venném.
Viszont a másik két "extra" szimplán csak szoftveres változtatást ígényelne.Szerintetek mennyi arra az esély, hogy a régebbi termékek is kapnap BIOS frissítést, ami windows 8 ready minősítésűvé teszi a terméket?
Gondolom itt a Sabertooth R1.0 esetében nem nagyon lesz érdekükbe, hisz kint van az R2.0 aztán akinek nagyon kell, úgyis megveszi, nem?Vélemény?
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
spista222
addikt
válasz tototos #9638 üzenetére
Az ASUS lapoknak elég rossz minőségű elemtartója van.
Elsőnek vegyél bele egy új elemet.
Ha ez megvan akkor az alaplapi elemtartónak az alsó érintkezőjét görbítsd meg úgy hogy ne ott érintkezzen az elemmel ahol eddig(én általában a közepénél meghajlítom), ez a mutatvány után elvileg jónak kellene lennie, ha mégsem akkor ha nem kapcsolod le a tápot és kap mindig készenléti 5V-ot az alaplap akkor nem felejti el a BIOS beállítást sem. -
siebener
aktív tag
Üdvözlet.
Tudnátok nekem tanácsot adni?
Szükségem volna egy olyan alaplapra, ami kezel kettő, vagy négy magos Intel procikat, és nem DDR ram megy bele, hanem DDR2, vagy esetleg 3... De persze nem a százezres lapokra gondolok, hanem minél "olcsóbban".[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz siebener #9643 üzenetére
Intel 965 chipsettől felfele az összes tudja amit kész(945 ből is tudja egy kettő(2 magos procikat) de ott nagyon utána kell járni).
Amik szóba jöhetnek chipset terén: 945*,965(pl.: ASUS P5B), p/g-31/33/35(Pl.: Asus P5K, P5KPL, MSI P35...), p/g-41-43-45(Pl.: Asus P5Q)
Persze a többi gyártónak is van ilyen lapjai csak azokat nem tudom fejből.[ Szerkesztve ]
-
Akcok94
senior tag
hello.
lenne egy kerdesem van egy wifi kartyam pcie es az alaplspon nincs olyan pcie csatlakozo.
bele lehet tenni egy pcie8 vagy masikba???
akcok94Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
viperabácsi
addikt
Üdv urak
Asrock conroe alaplap win7 x86 van telepítve.Leállítás után nem tud elindulni .Próbáltam indítás javítását de azota csak fekete képernyő látszik és pörögnek a ventillátorok.
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
tookie
tag
Sziasztok
Mikor elkezdek netezni akkor valamikor fogja magát a cursor és megnő a 3 szorosára majd a helyén egy fekete kocka látható utána meg lefagy minden. Utána újraindítom a gépet és simán megy hiba nélkül, mi lehet a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest