- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz sz.istván #65850 üzenetére
A lap BIOS-ában kapcsold ki a fast boot-ot.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz sz.istván #65851 üzenetére
Már ne is haragudj, de az utóbbi években számtalan ellenpélda volt erre...
Másrészt meg a jó pap is holtig tanul.Egyébként, érdekelne, meglett a megoldása a problémának ?
PCI/PCI-E csatolós LAN kártyával is ugyanezt produkálja ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
sz.istván
tag
válasz jokeph #65854 üzenetére
Folyamatban az ügy, viszont most egyéb tennivalók elszólítottak a gép mellől, természetesen, vagy nem, megírom, ha történik pozitív változás, mindenesetre korábban, akármilyen boot-olást állítottam be, ez a hiba soha nem jelentkezett, kb féléve tapasztalom!! Úgy hiszem, ez valami külső tényező eredménye, mint ahogy azt írják, hogy a win10 egyik frissítésében okoz ilyen jelenséget, de én a win7-nél is tapasztalom!! Már számtalan külföldi fórumot is átnyálaztam, de erre vonatkozó konkrét megoldást sehol nem találtam, most akkor kukázzak ki minden "újabb" deszkát, vagy wifi-vel bohóckodjam, netán pci-os dedikált hálókártyákkal szarozzak, aztán meg a még újabb lapokon, már nincs is pci slot!!
-
veterán
Letezik az, hogy mindketto m2 foglalat tonkrement a lapomon ? ( Asrock Z370 Fatality K6)
Kezdodott fel eve ,hogy random elvesztette a kapcsolatot a samsung nvme-s SSD vel ,erdekes modon reset utan mindig jo lett egy idig aztan fel / 1 ora utan ujra eltunt az SSD .
Azt hittem az ssd a hibas , de azert kiprobaltam a masodik m2 foglalatban , ahol minden gond nelkul uzemelt 3honapig ,most par napja a 2. slotban is ugyanaz a hiba jott elo ,eltunik az ssd ,kidob a jatekbol . Ujrainditas utan jo. -
Starchm
őstag
válasz abridabri #65859 üzenetére
Van a gép mozgatva napról napra vagy esetleg vmi rezgetné a házat?
Esetleg procit próbálhatod megmozditani foglalatba, bár nem hiszem h az mindennap kedve szerint mozogna és amiatt vesztené el az ssd-t...
Másik nvme ssd-d nincs amivel kitudnád próbálni a dolgot, esetleg ezt az ssd-t másik gépben? -
MrDerekas
addikt
válasz abridabri #65861 üzenetére
HDSentinel mit ír az ssd állapotáról és a részletekben? Több dolog is okozhatja a jelenséget, ezért próbáljuk meg szűkíteni a kört.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz abridabri #65863 üzenetére
Érintkezési hibára vagy az ssd vezérlőelektronikájára tippelnék elsőnek. De hallgatva fentebb a kollégára, lehet szét kellene kapni, cpu-t is kivenni és felépíteni elölről, különösen figyelve az ssd csatlakozására is.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
mileston3
csendes tag
válasz prabhu #65848 üzenetére
https://www.msi.com/Motherboard/support/FM2-A85XA-G43#support-cpu
Itt a teljes lista a gyártó honlapján.
Amúgy a proci még az, amit használtan vennék is, nekem vidáman elketyegett 9 évet az előző gépemben egy s478-as intel proci, pedig abban még semmi extra nem volt.[ Szerkesztve ]
-
mileston3
csendes tag
válasz varmi2 #65849 üzenetére
A kompatibilitási lista szerint igen, de a kérdésem elsősorban arra vonatkozott, hogy hol találok FM2-es procikat lehetőleg újonnan, de gyanítom az AM3-4-es darabok okán már nemigen forgalmazzák. Egy helyen találtam, de a mostanihoz viszonyított plusz teljesítmény nem éri meg azt a 15 ezret sem, amennyiért árulják. Akkor inkább veszek használtan A8-at.
-
mileston3
csendes tag
válasz prabhu #65856 üzenetére
Szia, eladni azért nem akarom, mert egyrészt valamin addig tolni kell a játékokat, másrészt ha "leselejtezem", odaadom egy ismerősömnek. És ha azt vesszük, hogy ez a megépítés idejében egy 150 ezres konfig volt, mostanra már nem érhet annyit, hogy jelentősen hozzáadjon ha esetleg összegyűlne pénz újra (igazából 5-6 hónap alatt félre tudnék tenni újra eleget, havi 40-et akár, de van másra is, amire költeni kell.)
De azért érdeklődés szintjén, mennyit érne ez most?Alaplap: MSI FM2-A85XA-G43 (4 DDR3 DIMM), 2x PCIe 16x, 8xSATA III, 2xUSB3, 4xUSB2, Xfire és DualGraphics kompatibilitás
Proci: AMD Athlon II X4 740X 3,2GHz / hűtő: Arctic Freezer 7 Pro rev2
Memória: 4x2GB Corsair XMS3 1600MHz CL9 DDR3 RAM
Táp: Chieftec Smart Series 500W
VGA: Sapphire R7 260X OC 2GB GDDR5, 1075MHz, 128bit
Sharkoon Vaya házban, benne plusz egy rendszerhűtő az előlapin felül.[ Szerkesztve ]
-
Starchm
őstag
-
SirKero
őstag
Üdv.
Proci cserén gondolkozom. A jelenlegi Ryzen5 2400G helyett egy Ryzen5 2600 lenne.
A kérdésem a következő. Egy Gigabyte GA-AX370-Gaming 3 lap ki tudja-e szolgálni a 2600-as procit ha tuningolni is szeretném?
Köszi a segítségetMost olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Quentin Ruby
senior tag
Létezik az, hogy egy GIGABYTE AM4 GA-A320M-S2H alaplapot AMD Ryzen 3 1200-el indítok el és a 8-as pin csatiba csatlakoztatott 4 pines ATX 12v ág nem elég ahhoz, hogy az integrált VGA elinduljon? Ha berakok egy VGA kártyát a gép rögtön pöcre indul!
Ötlet?
CAPITAL AND COUNTY GOVERNMENT COMMISSIONER
-
abdulka1
őstag
válasz Quentin Ruby #65872 üzenetére
Szia!
Abban a prociban nincs integrált VGA!
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
nagyúr
válasz Quentin Ruby #65874 üzenetére
Az IGP a CPU-ban van, azaz a Te esetben nincs benne, az csak a "G" jelzésűekben van.
Az alaplapon csak az IGP csatlakozói vannak, semmi más.
-
abdulka1
őstag
válasz Quentin Ruby #65874 üzenetére
A mostani lapokon már egyiken sincs integrált VGA, sajnos a néhány prociban sincs.
A tiéd pont ilyen, ezért kénytelen vagy PCI-e kártyát használni ehhez a konfighoz.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
varmi2
nagyúr
válasz Quentin Ruby #65878 üzenetére
Lehet, hogy ez neked új, de amd oldalon ez az fm1 foglalattal kezdődött, azaz 2011-ben.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Alaplap VRM-el kapcsolatban van egy általános kérésem. Ha egy lapon mondjuk 3+1 fázis van. Akkor 3 fázis adja a CPU-nak a kakaót 1 az egyéb elemeknek (RAM). Itt a CPU ágnál 3 fázison oszlik meg a terhelés, míg egy mondjuk 4+1-es lap esetében 4-en. Ez eddig helytálló?
Mi van akkor, ha az alaplap gyártó „duplázza” a fázisokat. Sok helyen olvasom, hogy hirdetnek lapot 6 v. 8 fázissal, de azok valójában 3+3 ill. 4+4-et takarnak, más (magasabb árfekvésű) lap meg tényleges 6 v. 8 fázist tud. Hogy viszonyul a kettő egymáshoz? Pl 6 fázisnál ennyin oszlik a terhelés de mi van 3+3 esetében?Köszi, Pakmara
-
szimi57
őstag
Sziasztok!
Win7/64 rendszer inditás után 2 perccel kékhalál. Csökkentett módban nem csinálja, sem Win10-en. Mi lehet a gond? Driver, virus?
Eseménynaplóban van egy beirás:
System- Provider
[ Name] Microsoft-Windows-WMI
[ Guid] {1edeee53-0afe-4609-b846-d8c0b2075b1f}
[ EventSourceName] WinMgmt
- EventID 10
[ Qualifiers] 49152
Version 0
Level 2
Task 0
Opcode 0
Keywords 0x80000000000000
- TimeCreated
[ SystemTime] 2019-04-17T18:39:06.000000000Z
EventRecordID 46803
Correlation
- Execution
[ ProcessID] 0
[ ThreadID] 0
Channel Application
Computer Imre-PC
Security
- EventData
//./root/CIMV2
SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99
0x80041003Mi lehet a dond? Semmi új hardver ill. driver telepités nem volt, a rendszert sem frissitettem.
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
pergabb
senior tag
Van vkinek ötlete mi lehet a gond, ha ma arra jöttem haza, hogy nem kapcsol le teljesen a gép? Szépen kilép a windowsból, leállnak a winyók, de a táp nem kapcsol le és pörgeti tovább az összes ventit, ill alaplapon is világít a kis led. Áramtalanítom akkor oké, ez egyértelmű, de amint visszadugom a tápkábelt elindul a gép és feláll a win, pedig a bekapcsoló gombhoz hozzá sem értem. Ez most vmi winfos hiba, vagy a tápom rendetlenkedik? Alaplap ötletet elvetettem, mert amint áram alá kerül a táp elindítja a gépet, persze bármi lehet, nem vagyok szakember.
-
MrDerekas
addikt
válasz szimi57 #65881 üzenetére
Ram vagy driver első blikkre. memtest86-ot futtass modulonként. Lehet ugyan eszközhiba is (mondjuk vga) ami akkor jön kis, mikor a driver is betöltődött hozzá.
-
szimi57
őstag
válasz MrDerekas #65883 üzenetére
Elöször meg fogom nézni IGP-n, kiszedem a VGA-t. Ha nem változik van mentésem a Win7 particióról. De elötte még mindig van, amit kiszedhetek, a hálókártya és a hangkártya. Az alaplapi hálót már régebben ki kellett iktatnom. A hang, van amikor csak akkor jön meg, ha restartolok. Az alaplapival nem volt gond.
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
Segítségetek kérem egy alaplap pótlásában.
Egy Asus K20CD-HU001D asztali számítógépben az alaplap tönkrement. Pótolni szeretném, de a gyakori szabványoktól eltérő specifikációval rendelkezik az alaplap. Már a keresőbe begépelve is keresgélni kell hogy hasonló alaplapot találjunk: ASUS H110-M/K20CD/DP_MB
Ami miatt ritkaság:
- 19 V-os külső tápról kapja a betáplálást
- DDR4 SO-DIMM memóriákat fogad
- az optikai meghajtó táplálása az alaplapról történikEgyébként Intel platform, proci LGA1151, alaplap mérete (megmért) ~19,8x22,8cm.
Ha valaki(k) tudnak segíteni hogyan pótolható a lap kérem tegyék meg.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
laci12234
tag
Sziasztok van egy asrock fatal1ty h97 performance alaplapom és van egy 4 pines táp csati elvileg a videokártyának táp csati oda bekel dugni vagy nem ?? Egy asus rog strix rx580 8gb vidikari van és egy i7 4790 proci
-
4pache
csendes tag
Sziasztok!
Vettünk egy Gigabyte Z390 M Gaming alaplapot, és az alaplap dobozán és a guideban az szerepel, hogy 8th generációs procit támogat, ellenben a hivatalos weboldalon az van, hogy 9th Gen and 8th Gen.
Egy Intel i5-9600K proci lett hozzá véve, szerintetek fogja tudni futtatni?Köszi előre is a választ.
-
rayoliviero
veterán
-
nagyúr
válasz rayoliviero #65892 üzenetére
Üdv !
Hajszál pontosan mi a memória típusa, és mennyin megy/mire van beállítva ?
Ez a típusa ?
PV48G300C6K (14M1)
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz jokeph #65893 üzenetére
Üdv!
Igen, ez.
Közben átettem A1-ből, B1-ből A2, B2 foglalatba, a proci hűtő csavarok is túl voltak húzva, azon is engedtem és azóta jó. Valószínű az A2, B2 miatt. Amúgy 2100 körül ment, de most betöltettem az XMP profilt és így 3000-en. De ezzel sincs baja.
[ Szerkesztve ]
-
vepe
őstag
Sziasztok,
Érdekes eset, de remélem valaki tud segíteni megoldani ezt a számomra érthetetlen esetet:
Szóval adott 2 gép, mindkettő szinte azonos kiépítettségű, csak az egyik i7 8700K a másik i5 6800K procival szerelt. Alaplap Z370 Gigabyte Aorus, táp FSP Hydro G 650W, VGA-Memória is azonos 1080 és 16GB, M2 ssd.
A lényeg, hogy ezek a gépek 2018.év közepén új alkatrészekből lettek összerakva, eddig mentek is tökéletesen.
Az i7 gépnél egy ház csere után nem indult a gép (csak az RGB ledek 1x villannak, ventik nem indulnak el).
Gondoltam magamban, hogy a táp tönkrement volna,....ok nézzük meg a másik gép tápjával, viszont azzal ugyanez a szitu, van még egy tápom (FSP Aurum 750w) azzal is megnéztem, de ugyanúgy...az RGB ledek 1x felvillannak és utána semmi. Ezzel táp kizárva.Gépet szétszereltem és a másik gép alkatrészeivel elkezdtem tesztelgetni mi lehet a hibás, de mindig ugyanaz a helyzet ledek 1-et villannak és nincs tovább.
Gondoltam, akkor vagy alaplap vagy proci meghalt, mehet vissza gariba és elkezdtem vissza összerakni az i5 gépet és láss csodát ugyanezt csinálja, mint az i7 már ez sem indul el csak az RGB ledek egyet villannak.
Van valakinek valami ötlete mi lehet a hiba?
Az, hogy két működő gépnél egyszerre menjen tönkre az alaplap és vagy a proci nagyon pici az esélye.
Nem ma kezdtem el gépeket összerakni, van benne tapasztalatom és nagyon precíz is vagyok ezen a téren, szóval alkatrész sérülés kizárva.
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
Szia!
Félek, hogy a házba építés során került valami zárlat szituációba. Legalábbis a leírt jelenség erre enged következtetni. Bekapcsolod, akar indulni és az önvédelem letiltja a tápot/gépet. Szereld ki a házból és csak asztalon rakd össze egy minimum konfigként, majd úgy próbáld indítani. Ha táp hiba volt eredetileg a hibaforrás, akkor az veszélyes az összes komponensre, mert kb bármit magával ránthat egy hibás táp. (Nem hiszem, hogy ez történt, de ez csak sejtés). Szóval asztalon és minden periféria nélkül elsőre. Még egér és bill se kell, csak legyen egy sikeres indítás. Utána lehet mindent visszapakolni egyesével. A házon a hátsó I/O panel takaró lemezt is lesd meg, nem-e lóg bele/rá valamelyik port érintkezőre. A cpu tápcsatlakozóit is ellenőrizd.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz varmi2 #65897 üzenetére
Itt valami félregépelés lesz... 6800k-ból nincs i5, csak i7, és az s2011v3-as Broodwell proci, egyszóval nagyon más mint az s1151v2.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Starchm #65899 üzenetére
Az már inkább....
Ezek a fránya számozások.
Kíváncsi vagyok, mire fog jutni, ház nélkül összedobva.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest