- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Smiley
addikt
válasz --HARDCORE-- #65452 üzenetére
Nalam ez nem tamadas volt, egyszeruen beleraktam egy RX560-at a GTX560 helyere, nem kapcsolt be. CMSOS reset utan mar mukodott, de eltunt a szorzo beallitas. Probaltam frissiteni, de mivel a hulye eszrevette, hogy a legfrissebb van fennt nem foglalkozott vele. Elkezdtem utanaolvasni, aztan odaig jutottam, hogy CMOS resetnel rosszul ir vissza valamit, es csak a teljes eeprom ujrairasa segit ezen. Valami dos-os cuccot bebootoltam, letoroltem az eeprom-ot, utana felulirtam az eredetivel, aztan reboot. Aztan itt jott a felismeres, hogy tovabb kellett volna olvasni, ugyanis mukodott a gep es a szorzo is meglett, de nem ismerte a ramok orajelet. A gyari flash progi meg beleirja, hogy milyen cimeken talajla a az Intel ME-t, tehat ehhez is kellett egy masik tool dos alol. Amint ez megvolt mukodott minden mint elotte.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
rétisün
veterán
válasz rétisün #65447 üzenetére
nos, érdekes fejlemény USB ügyben, meg újabb problem.....tehát: úgy tűnik, sz USB problem windowsos sz****kodás volt, friss rendszerrel minden csatlakozó működik, ahogy kell. ennek örömére(?) új gond: ha használni akarom a vga-t (gtx 1660 ti) fel kéne tennem hozzá a driverét, amit nem tudok megtenni, mert a telepítő szerint a rendszer nem kompatibilis.
viszont, ha bent van a gépben a kártya, az eszközkezelőben van egy pci eszköz, amihez nem tudok drivert feltenni. ez az eszköz akkor jelenik meg, ha bent van a gépben a vga, és gondolom emiatt nem tudom feltenni a geforce drivert.találkozott már valakki ilyennel? mi lenne a megoldás? Asrock Z390 Pro4, Georce GTX 1660 Ti
ja, a régi rendszerrel (amiben a korábban említett USB gondok voltak) minden gond nélkül felment a friss geforce driver.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz Smiley #65455 üzenetére
Elmondás alapján akkor komolyabb problémája volt az ismerősömnek. Egyik napról a másikra eltűnt a tuning lehetőség, az IGP, és 32GB ramból 16GB-ot ismert fel. Ezekre még jött az, hogy akármelyik kártyát rakta a gépébe, az rejtélyes módon egyből 90°C körül üzemelt. R9 290 vagy GTX970 mindegy volt neki. Másik gépében a kártyák normál hőmérsékelten üzemeltek. CPU és RAMok az én "hibás" lapomban egyből működtek. Az ő lapján BIOS csere már csak akkor történt, amikor semmi más nem jöhetett már szóba.
Mindemellett még egy olyannal is szenvedett, hogy az egyik merevlemezén az adatai jogosultságát teljes mértékben módosították. De szerencsére mindent megoldott azóta.Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
rétisün
veterán
válasz Starchm #65460 üzenetére
közben addig jutottam, hogy a geforce telepítőt nem zártam be a hibaüzenet után, így nem törlődött le a telepítő által kibontott mappa (nem tudom, érthető-e) abból meglett a pci eszköz drivere, ami viszont ha jól néztem, usb-re vonatkozó driver volt. geforce driver továbbra sem települ, megpróbálom amit írsz, hátha.....
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Gabesz87
veterán
A segítségeteket kérném, mert nem boldogulok az alaplapom USB 3 driverével. SZüleim gépébe tettem SSD-t, és ezért újratelepítettem a Win 7-et frissen. A lap egy Asrock FM2A75M DSG R2.0, egy A6-5400K APU-val.
Az eszközkezelőben látok 2 ismeretlen eszközt, a Hardverazonosítónál ez van:
AMDUSB30\ROOT_HUB30&VID_1022&PID_7812&REV_0003&SID_78121022
AMDUSB30\ROOT_HUB30&VID_1022&PID_7812&REV_0003
AMDUSB30\ROOT_HUB30&VID_1022&PID_7812Ez valami AMD USB3 Root Hub driver lenne. AZ előlapi USB 3 portok nem mennek így most.
Az alaplap letölthető dolgai közt ennyit látok.
Rákeresve neten jó pár fórumon olvastam ugyanerről, 1-2 helyen írták a kérdezőnek, hogy feltette-e az All-In-One drivert. Én azt nem telepítettem fel, mivel úgy láttam, az a Catalyst driver, és hozzá tartozó dolgok. Elindítottam azért a telepítőt, de a kiválasztható dolgoknál semmit nem látok ami ilyen chipset/USB driver lenne.
Nem tudjátok honnan tudnám leszedni ehhez a drivert? -
MrDerekas
addikt
-
rétisün
veterán
válasz rétisün #65462 üzenetére
miután kivártam a szó szerint órákig tartó frissítési macerát, végre fel tudtam tenni a geforce drivert. egyszerűen csak túl új volt a GTX 1660 a régi telepítő
lemezenpendrive-on tanyázó win10-nek.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz prabhu #65467 üzenetére
Az 1. linken itt is Catalyst drivert szed le, de megnézem mi van benne. A 2-nál, az AMD honlapjáról meg a 6-9 CHipsetekből melyiket válasszam?
Hurrá, sikerült! Az 1. linken letöltött Catalyst pack-ban már valóban benne volt minden USB-s maszlag.
Nem értem az Asrock honlapján lévőben miért nem...csúcs...
Köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
Bocsi srácok adott a leírásban szerepelő gép asus z97-a. Rz csinálja.[link] nem jut el a bipig
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Starchm
őstag
válasz Whysperer #65473 üzenetére
Rakd vissza az elemet, és a jumpert is az alap pozicióba. Aztán próbáld meg elinditani 1 rammal és minden hdd és vga legyen lehúzva/kiszedve. Tehát csak a lap, proci és 1db ram legyen bedugva.
Esetleg ha van valami gémer egered/billentyűzeted v fülesed akkor azt is húzd le ha van benne memória. -
Whysperer
addikt
"manualba volt irva ,hogy vedd ki a elemet"
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
-
Pete55555
addikt
válasz MrDerekas #65468 üzenetére
Sajnos lehet korai volt az öröm
Most megint újraindult. Betöltésnél kiírta, hogy számítógép frissítése... Na mondom ez most valami frissítés miatt indult újra?...
Aztán mire betöltött megint újraindúlt. Log-ot néztem, ez van a végén
Namost lehet valami frissítés miatt indult újra, de ez a LogonUI.exe többször is szerepel a listában, lentebb görgetve...
Mi lehet ez?......Szeretem leracsniztatni...
-
Whysperer
addikt
válasz Starchm #65477 üzenetére
Na hazaértem kivettem minden memóriát minden hdd ssd lehuzva egy memória cmos lehuz elindult rogton. Aztan egyessevel visszarakosgattam a többit es működik eddig. Köszönöm szépen a segítséget. Nem tudtam,hogy mert akadt be a hdd/ssd-vel
-
törölt tag
Hello. Én vagyok a vak, hogy nem találok csak 2 sata csatlakozót az MSI B350 Mortar Arctic lapomon? Mindenhol azt írják 4 db van rajta.
-
Megyo86
újonc
Sziasztok,
egy másik topicba írtam a kérdésem, de még ide bemásolnám, ha megengeditek, mert nem tudom hol relevánsabb:
https://prohardver.hu/tema/2_1_hangfalat_de_melyiket/hsz_46977-46977.html
Kérem, aki tud, segítsen. Köszönöm.
-
nagyúr
válasz Pete55555 #65487 üzenetére
Arra gondolt MrDerekas, hogy a túl okos USB-s eszközök, pláne gémer billenytűzetek és egerek, képesek érdekes anomáliákat okozni...
Javallott volna a konfigot snassz bill.+egér-el tesztelni, pl. egy napig.
Hibaszűrés gyanánt.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
kodaek
tag
Sziasztok!
Az alaplapomon van 4-5 elhajlott láb, ezze lfoglalkozik valaki? Mennyibe kerülhet ilyen hibajavítás?
Köszönöm! -
kicsiogre
tag
Hello, a vramnak mi az ideális hőmérséklete? Nálam 40-45fok ( asus rog b350 f gaming alaplap)terheles nélkül ez jó vagy sok ?
-
Starchm
őstag
válasz kodaek #65489 üzenetére
Cink_Eleket keresd hardverapron.
(#65490) kicsiogre
Nem ismerem pont azt a lapot de olyan átlag, picivel átlag felettinek mondanám. Inkább játék közbeni/munka közbeni számit jobban, h az ne legyen túl magas.
[ Szerkesztve ]
-
Mans20
addikt
Jó napot!
Van egy B250 lap G4560 cpu-val, ebben a lapban lehet a HD610 igp-t tuningolni? Biosban valahogy nem találok beállítást. youtubon láttam, hogy H81-es lapban lehetett.
[ Szerkesztve ]
-
Mikeee89
senior tag
Üdv. Tervben van egy ASRock B450 Pro4 alaplap egy Ryzen 5 2600 (non X) procival együtt. A tápom nem tartalmaz 8 pines 12V-os (link, hogy mire gondolok) tápcsatlakozót. Amint látom ennek az alaplapnak ilyenje van. Azonban a Ryzen 5 2600 csak 65W TDP-vel rendelkezik. Nekem a tápomnál csak 4 pines 12V tápcsatlakozó van.
Kérdésem lenne, hogy az alaplapon a 8 pines csatlakozó csak az erősebb procikhoz van és a Ryzen 5 2600 elszaladgál vígan 4 pin 12V-tal, vagy mindenképp kötelező a 8 pin 12V? Feltételezem, hogy a 8 pin pl egy Ryzen 7 2700X-nek kell. Jelenleg egy 84W TDP-vel rendelkező Intel Core i5-4460 van a gépben és megy a 4 pin 12V-ról (4+24 pin 12V). Kérem homályosítsatok fel a témában!
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Mikeee89
senior tag
Ok értem. A 8 vagy esetleg 4 pin 12V és a 20+4(24) pin 12V miket szolgál ki? A 8/4 a procit, a 20+4 pedig a PCIe-t, ramokat stb, vagy ez nincs így megkülönböztetve?
-
Mikeee89
senior tag
Rendben, köszönöm a válaszokat. Megfontolom akkor a tápcserét is. Ami kimaradt, egy GTX 1070 lenne még a gépben.
-
szucs54
csendes tag
Sziasztok!
Netezős, filmnézős gépemben a következők vannak:
Asrock 41C-GS R2.0 alaplap
Pentium® D 945 proci
4GB DDR2 ramRégebben ezek voltak itthon kéznél ezért kerültek ezek bele, viszont gondoltam, hogy a lehetőségekhez mérten egy kicsit fejleszteném a procit. (pár ezret talán megér)
Az Intel® Core™2 Quad Q6600 ra gondoltam.
Mondtak nekem olyat is, hogy ebben az alaplapban a Q6600 hoz DDR3 ram kell.
A Q6600 a fenti alaplapban és DDR2 rammal működne?Köszi a segítséget.
-
Mikeee89
senior tag
Hello. A Core 2 szériás procikban még nincs memóriavezérlő integrálva. Így az alaplaptól függ, milyen memória van a gépben. A lapod ddr2/3 hibrid azt látom. Rakhatsz bele ddr3 ramokat, gyorsulni fog egy kicsit vele a régi és az új proci is. De menni fog a q6600 proci ddr2-vel is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest