-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andras828
tag
Sziasztok! Lenne egy gép, ami pár napja furcsán viselkedik (Asus M5 A99X EVO alaplap, Phenom ll X4 965 proci, 4x2 GB Kingmax DDR3-1600 RAM, ASUS EAH 6870 1 GB Videókártya, és egy Western Digital Caviar Green 2 TB vinyó, mindez megtámogatva egy Chieftec GPA-500S 500w-os táppal). Sokszor random módon újraindul(t), illetve kikapcsol(t). Cirka fél éves a gép, eddig hibátlanul működött, megnéztem az illesztéseket, külön leteszteltem az összes hardvert, ezért kicsit tanácstalan vagyok. Bekapott egy vírust, ami a boot szekcióba beépült, de végül sikeresen formatáltam, és raktam rá Windos 7 64 bites rendszert. Azóta eljut a Windows töltőképernyő utánig, és amikor felállna a rendszer instant kékhalál, és hirtelen újraindítja magát a gép. Egyrészről azért is posztoltam ide, mert nem tudom hol kérhetnék segítséget ebben, másrészről -ami témába is vág- világít a boot_device_led, méghozzá szép pirosan. Ez a LED mit jelöl egyáltalán, és van-e olyan fórumozó aki találkozott hasonlóval, esetleg tudna segíteni ebben a kérdésben. Privátban, vagy fórumon mindegy, a lényeg, hogy meg kéne oldanom. Átlapoztam elég sok fórumot, és nem találtam kielégítő választ. Előre is köszi a válaszokat.
-
Andras828
tag
válasz ravail #12330 üzenetére
Ramot nem hinném, hogy gond lenne, mindegyiket mindegyik slotban kipróbáltam. Az a probléma, hogy van egy szöveg, amit nem tudok rendesen elolvasni, mert szinte azonnal eltűnik. Na abban valami Sata vezérlő cuccot említ, meg errort. Gondolom az nem biztos, hogy túl sok jót jelentene. Amióta jelentkeznek ezek az újraindulásos tünetek, azóta írja ki (nem tudja checkelni a sata vezérlőt talán?). Ha minden kötél szakad, holnap elviszem a szervizbe, úgyis van mindenre még 18, vagy 30 hónap garancia.
Mindenesetre köszönöm szépen a válaszaitokat.
[ Szerkesztve ]
-
Andras828
tag
Sziasztok! ASRock 970 Extreme3 meg lenne támogatva egy PhenomII X4 965 BE-vel, 8 GB 1600-as memóval, és egy OC-s 7770 Radeonnal. Kérdéseim a következők: Belemegy-e a proci (elvileg igen, de a biztonság kedvéért megkérdem, láttam már csúfságokat...)? ASRock, és kiváltképp erről az alaplapról mik a vélemények, illetve tapasztalatok (sok fórumot átolvastam, ott az esetek óriási többségében megbízható, és korrekt alaplapnak írják le, nem ismerem az utóbbi 2-3 évben a márkát, előtte nem szimpatizáltam velük)? Elég lehet-e egy 450-es Cooler Master táp ennek a meghajtására 2 vinyóval (200 GB samu, 80 GB WD), és egy DVD-íróval? És jó üzlet-e ez a félkonfig 80k-ért, vagy valaki tud esetleg tutibbat ennyiért? Előre is köszi.
-
Andras828
tag
B.U.É.K., srácok!
-
Andras828
tag
Sziasztok! Adott egy Asus M5A99X Evo (Rev 1.01) alaplap. Sokszor előfordul, hogy CRC hibát ír ki, bármilyen fájlt próbálkok kitömöríteni (nem, nem csak torrent meg ilyen baromságokról van szó). Sok helyen memória hibát olvastam, viszont másik memóriákkal is ki lett próbálva. Szintén zenész. Itt viszont kettő memória van bent (2*4 GB, amúgy 4*2 GB), de csak az egyik működik vele (mindkettőt érzékeli, de csak 4096 Mega a felhasználható, meg single channelben megy. 64 bites Win7-tel). Elképzelhető-e, hogy az alaplap hibás -második ilyen Asus alaplap lenne, az első elfüstölt-? BIOS verzió: 1208, ami release dátum szerint 2012.05.25-es, viszont a BIOS-on belül 2012.04.18-as a dátum. Előre is köszi a válaszokat.
-
Andras828
tag
Sziasztok! Sürgős lenne a problémámra megoldást találni, és eddig még nem válaszolt nekem senki a szerintem megfelelő topicban. Mivel nem tudom tökéletesen kizárni az alaplapot, mint lehetséges bűnöst, ezért ide is linkelem: http://prohardver.hu/tema/nem_indulo_gepek_topicja/hsz_19675-19675.html
Előre is köszönök mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest