- Fotók, videók mobillal
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iOS alkalmazások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
troll81
addikt
-
Cry0
őstag
Sziasztok!
ki van nézve 3 nyomó, mind 3 hasonló árba van, melyikről mik a tapasztalaitok?
Gladen Audio Sqx10", Rockford Punch P31202 12" , Spl wa300-77f.
előre is köszönömIphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Andralin
aktív tag
válasz Ear001 #71750 üzenetére
Nagyszerű, köszönöm a válaszodat, így most már képben vagyok.
Nem hinném, hogy hozzáértő által csinálva balesetveszélyes lenne, miért lenne az? Akkor lenne balesetveszélyes, ha én magam csinálnám az átfúrást, úgy, hogy nincs benne gyakorlatom, tapasztalatom.
Több autóhifis oldalon is olvastam leírva, hogy ha nem csináltál még ilyen tűzfal megfúrást, inkább vidd szakemberhez és vele fúrasd ki. Így lesz éppen biztonságos a dolog. -
-
Andralin
aktív tag
válasz troll81 #71751 üzenetére
Szia! Renaul Laguna I-es az autó. Hangszórókábelezést nem akarok csináltatni, csak és kizárólag a 2 darab tápkábel tűzfalon történő mechanikai átvezetését, elektromos bekötés nélkül. Mindössze ennyi lenne a feladat, amit nem merek magam bevállalni és szervízbe viszem inkább. Erre kértem tőletek, írjatok reális árat.
Nézegettem már elég alaposan az elektromos kábelkorbács és a fűtéscsövek átvezetését is, mind a motortérből, mind a műszerfal mögött, az óracsoport elektronikát kiszedve. De annyira be van az egész masszívan gumaharanggal tömítve, hogy én nem merek ahhoz hozzányúlni és megbontani. Ezért akarom ezt a részét szervízre bízni.
-
racskobalazs
senior tag
Na, sikeresen beszerelték, kiderült, hogy nem csak maga a fejegység füstölt el, hanem pár biztosítékot is megölt, azokat is cserélni kellett.
+1 még mindig recseg nagyobb hangerőnél / nagyobb huppanó után, ez már valószínűsíthető, hogy akkor a vezetékek / hangfalak hibája, mintsem a fejegységé?
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Andralin #71749 üzenetére
Én amúgy a Thalia-ban madam fúrtam ki a tűzfalat a gyári kábelköteg mellett és úgy húztam be. Nem kell nagyon félni hogy megfúrod ha ésszerűen fúrod és olyan helyen ahol közvetlen közelébe merevített a tűzfal.
Amúgy én télen kábeleztem be a kocsim az udvaron ahol -13 fok volt. Szoptunk is vele mert forrasztani nem tudtunk kint így azt bent a szobába kellett csinálni stb... és a kábel is olyan rideg volt hogy alig bírtunk vele bánni de nem érdekelt mert már kellett a hangtechnika.
(#71758) troll81:
Nem minden kocsiba vannak plusz dugók. Nekem a Thaliaba pl nem volt. A mostani kocsiba se, de itt szerencsére a gyári kábelkötegnek akkora lyukat hagytak hogy csak a gumit kellett megfúrni és már húzhattam is be.(#71757) racskobalazs:
Hát a gyári hangfalkábel nem igen okozhatja ezt max ha oxidált a vége stb... Vagy ha már nagyon elért a cserére. A hangszórók inkább. Lehet már nem gyáriak és a gyári fejjel nem tűnt fel mert azt még bírta.Smoke some weed nigga!
-
Ear001
addikt
válasz Andralin #71753 üzenetére
Ez ügyben már futottunk egy kört. Ha magadnak csinálod, a te felelősséged. Ha elmész szerelőhöz, akkor az övé. Befűzött lógicáló tápdrót az. Ez olyan, mintha elmennél szervízbe, hogy kicsit lazítsa már le az olajszűrőt, mert az nem megy de a többit megoldod.
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
válasz Wiz Khalifa #71759 üzenetére
2003-as autó, az ég világon minden gyári benne (a fejegység már nem). Nem lett nagyon hozzá nyúlva semmilyen szinten.
[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
krisz4b70
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy aktív mélyládát a bekötésben kéne egy kis segítség. Teljesen laikus vagyok a témában.
Annyi a szerencsém, hogy a kábelek már be vannak kötve csak a mélyládára kell rákötni őket.Erősítő rajz:
Ilyen kábeleim vannak:
Na most akkor az első képen lévő rca kábeleket rákötöm a 12-es pontban lévő R L-re.
Második képen a pirosat a BAT-ra, a feketét a GND-re.
A harmadik képen lévő kábellel mi a teendő?Ilyenkor és le kell venni az aksiról a negatívot?
-
BBéci
legenda
válasz pengusz77 #71740 üzenetére
Nem, az nem általánosítás, hanem hülyeség.
Bizonyos szintig megfelelő lehet a hegesztőkábel, magamnak nem szerelnék be olyat, az tuti. De méterenként 50000 forintosat sem, ha egyáltalán létezik olyan. A tizedéről szó lehet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
krisz4b70
aktív tag
Így van, nem törött csak úgy látszik a képen.
Sikerült a művelet, köszi. -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! 2011-es Ford Focus II-m van Bluetoothos Sonyval. Navigációt, Spotify-t szeretnék hallgatni rajta. Sajnos csak telefonkihangosítást tud. Azt mondták, hogy A2DP-s Bluetoothos készülék kellene vagy próbáljam meg AUX adapterrel. AUX-ot kipróbáltam kábellel, hangminőség tűrhető, persze nem olyan jó, mint a rádió, CD, viszont nagyon halk. Ami az utóbbiaknál 10-es érték, AUX-ról 20-as. Emiatt zajos. Nem tudom, hogy van-e olyan adapter, ami előerősítő is egyben?
Illetve A2DP adaptert be lehet-e utólag szerelni?
Ilyen van nekem is, csak pont a Bluetooth Audio hiányzik. USB-re írják a Bluetooth-os audio-t, nekem ott a 2. szivargyújtó van.[ Szerkesztve ]
-
mlado
csendes tag
Sziasztok!
Kérdeztem egy kérdést Suzuki jimnybe szeretnék normális hangzást. Nem érkezett válasz. Feltenném a kérdést kicsit módosítva és konkrétabban. Adott egy egy gyári 2 dines fejegység amit végülis cserélnék. 40-50 ezres ár körül. Pl. Pioneer Mvh-G110, vagy Macrom, de lehet bármi 2 dines érintő kijelzős.Előre 10 cm es hangszóró fér be. Szeretném ha ajánlanátok fejegységet és hangszórót hozzá. A hátsó ülés előtt be van kábelezve és oda 13 cm hangszóró fér be. Kérdés létezik e 13 as ami esetleg csak a mélyet adná? Ha jó így kérnék ide is egy típust. Ha nem működik így, lehet esetleg egy aktív láda az első hangszórókhoz, bár ez vész megoldás, mert így is kicsi a helyem hátul. Ha csak ez lehet kérnék ide ötletet. Illetve kell be építő keret vagy bármi ha fejegységet cserélek? Köszönöm a mielőbbi válaszokat. -
gyvince
senior tag
üdv használ valaki itt egy Pioneer SPH-10 BT tapasztalatokat kérnék...??
Apple Iphone 12 Pro Max + Apple Watch Series 4 44mm, Hp Omen laptop
-
szapor_v
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Bosion BX-410 androidos autórádió aminek az alacsony jelszintű kimenetére kötöttem egy ESX Signum SX480-as 4 csatornás erősítőt es Magnat RX44-et a mélynek.
A tápot a bal oldalon vittem, a 3pár RCA a jobb oldalon fut a hangszóró kábelekkel együtt az erősítőtől a fejegységig és ott az autó gyári ISO csatijára van rádugva a 8 hangszórókábel szintén ISO csatival. Motort elindítva halk de zavaró, állandó hangerejű fordulatszámtól független sípoló hang jelent meg minden csatornán. A hátsó szett RCA kábele vékonyabb mint ez elsőé, így a hátsót lekötöttem, így csökkent a sípolás hangereje de még mindig jelen van... Ekkor jött az ötletem, hogy mi lenne ha a gyári CD-tár jelkábelét használnám, meg is tettem, de az eredmény az lett, hogy most már a generátor zajt is hallottam a hangszórókból, fordulatszámmal arányosan. Így ez az ötlet el lett vetve. Kértem egyik ismerőstől egy Connects2 nevű 2 csatornás magas-alacsony jelszint átalakítót amin van 1-1 poti amivel ha vissza veszem a hangerőt akkor totál zajmentesre tudom csinálni az első szettet. A hátsó szett RCA kábelét is rádugtam, de zajos továbbra is, így gondolom az az RCA kábel nem jó...
Mi lenne a jó megoldás szerintetek? Csavart érpáros RCA, abból kettő? Talán akkor nem is lenne szükség magas alacsony jelszint átalakítóra? Egyébként ront a minőségen egy ilyen átalakító?Üdv.: Viktor
-
törölt tag
Üdv!
Egy alap szettet kéne összeállítani egy családi ladába 30-35 között Fejegység plusz 2db 2-3 utas hangszóró kalaptartóba. Tudom hogy ez itt maga a fertő, de szegényeknek nem véletlenül van ladájuk, szóval építő tanácsot elfogadok.
Szóval van most valami ajánlott olcsó fej?
-
törölt tag
válasz Gabbana #71747 üzenetére
Legjobb, ha kiveszed a gyári hangszórót az első ajtóból. Alpine-t vettem bele, beépitő keret nélkül raktam a másik helyére, de már nincs meg a doboza, nem tudom, pontosan melyiket. A magassugárzó rá volt épitve a mélyközépre, azt lekötöttem, meghagytam a gyári magasakat. Ha jól emlékszem, 10 centist tudtam beszerelni, nem illeszkedett pontosan, a gyári felfogatás 3 pontos, az Alpine 4 füllel rögzitendő, de sikerült stabilan rögziteni, a szigetelést sziloplast jellegű anyaggal oldottam meg. Egyébként ha érdekel, van egy darab gyári nokia, nekem egy ment tönkre, ezt postaköltség fejében elküldöm.
-
mlado
csendes tag
válasz Ear001 #71771 üzenetére
Nem új, 10 éves. Ajtóra egy helyre lehetne tenni, de az több szempontból sem jó. Teljesen takarja az ülés, eleve pár centi csak a hézag közöttük. És mindenképp ki kellene emelni. Plussz a gyerek nem tudna rá vigyázni ki és beszálláskor, így is ajtóba akad folyton. A huszonezer forintos gladen audio sem szólna elégségesen? Ha rakok bele egy kissebb aktív ládát milyen hangszórót ajánlasz, és milyen elrendezésben? Találtam meg egy helyet a kocsiban. Van kB egy 13mély x25 széles x50 cm hosszú süllyesztett rész a csomagtartóban, ott van az emelő kerékkulcs. Oda esetleg lehetne tenni mély hangszórót, vagy kicsi lenne a térfogat?
-
gramofon89
tag
válasz Wiz Khalifa #71775 üzenetére
Majd fogsz, előbb utóbb mindenkit utolér
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz gramofon89 #71776 üzenetére
Ne riogass.
Mondjuk nálam azért lehet hogy nincs ilyen mert az RCA kábel alapból duplán szigetelt plusz magam is beszigeteltem.
A hangszóró kábelt is külön szigeteltem.
Smoke some weed nigga!
-
BBéci
legenda
válasz Wiz Khalifa #71777 üzenetére
Nem biztos, hogy az segít a zavaró zajok elhárításában. Előző autómban - Passat 1,9 PD TDI - volt egy alap búgás, akkor hallgatott el, amikor az úgynevezett tolóüzemi lekapcsolás esete forgott fenn, vagyis elvettem a gázt, megszűnt a befecskendezés. Semmi módon nem sikerült megszüntetni, megtanultam együtt élni vele. Már negyed hangerőnél elnyomta a zene. A minden létező szigeteléssel ellátott, 5 méteres RCA kábel ára 54000 Ft volt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gxyb
aktív tag
Sziasztok!
Inverterhez kapott gyári tápkábelt szeretném lecserélni hosszabbra és könnyebben elvezethetőbbre. 6AWG a keresztmetszete ami ha lól láttam valahol 10-15 mm2 körül lehet. Kb 3 méter pozitív és negatív szálra lesz szükségem. Milyen tápkábelt ajánlatok vagy hol nézzem meg? Ausztriai vásárlás lesz.
Köszönöm. -
Wiz Khalifa
veterán
Fasza. Én szerncsére eddig egy kocsimba se tapasztaltam ilyet. Pedig volt eddig 3 a mostani előtt. Mondjuk mind benzines nem tudom lehet ez a kulcsa nem tudom.
Egyszer a Calibra-ba volt (mikor megvettem) egy kicsit zavaros a hang. De ott a hangszóró volt a rossz. Valami Sal volt. Amint kukáztam és betettem a Hertz a helyére elnémult.
Smoke some weed nigga!
-
gramofon89
tag
válasz Wiz Khalifa #71781 üzenetére
Ez nem attól függ, hogy milyen az autód benzin vagy dízel. Lehet minden külön vezetve bal táp jobb rca akkor is elő jöhet, nehéz kiírtani vagy ki sem lehet. Megtanulsz vele együtt élni. Nálam is van egy 10-20 perces halk sípolás utána abba marad. Cserébe én tudom mitől van csak időm nincs elrendezni a kábeleket. Hsz,táp,rca mind egymás nyakán.
-
BBéci
legenda
válasz gyvince #71780 üzenetére
Mégis mire számítottál? Kötelező az összes fejegységet ismernünk? Mi a bánatot írjunk, ha még nem találkoztunk olyannal?
De amiért kalap szarnak minősíted ezt a topikot, nem érdemelsz semmiféle választ.
Összetéveszted a fórumozást az ügyfélszolgálattal.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szapor_v
csendes tag
válasz Wiz Khalifa #71775 üzenetére
Szia!
Generátor zaj alatt azt értem, hogy amikor emelkedik a fordulat, vele együtt a sípoló hang frekvenciája is emelkedik. Mindenféle kábelt próbáltam de nem oldódott meg(még azt megpróbálom, hogy nem "befűzve" hanem a levegőbe viszem).... Ezekkel a magas-alacsony jelszint átalakítókkal milyen tapasztalatok vannak?
-
troll81
addikt
válasz gyvince #71790 üzenetére
az összefoglaló megvan?Ebbe a fórumba általában a hangminőség szerelmesei járnak kb a drága szarok használói......de azért nem irnak az emberek mivel nem tudunk benne állást foglalni és ha hülyeséget írnék azzal se vagy előrébb szerintem.ha nem tetszik ne írj ide menj a face csoportokba ott akad több ember.
-
pengusz77
senior tag
válasz Wiz Khalifa #71777 üzenetére
Én Hicon Ambience rca-val bármikor produkálok neked generátorzajt 😂
-
BBéci
legenda
válasz szapor_v #71788 üzenetére
Eleinte arra tippeltem, hogy valamelyik PD elem okozza, de garanciában kicserélték mindet, majd valamivel később a komplett motort, ezért ott kellett volna keresni a sípolás forrását, ami ezeken kívüli alkotóelem. De mint említettem, megtanultam együtt élni vele.
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Skoda Fabia I-es típusba szeretném lecserélni az elős hangszórókat.
Ha minden igaz akkor a 16,5 cm-es hangszóró belemegy előlre, viszont nemigazán értek a többi paraméterhez.
Kinéztem több darabot is:
1.
2.
3.
Olyan kérdésem lenne, hogy mit jelent az, hogy 2utas vagy 3utas?
Illetve honnan tudom, hogy milyen beszerelő keretet kell hozzá vásárolni?Ha tudtok tanácsolni hangszórót (10-12 ezer Ft-ig), vagy ezekek közül ajánlani valamit, azt megköszönném.
-
gxyb
aktív tag
Sziasztok!
Milyen tápkábelt ajánlatok 16mm2-es keresztmetszettel?
Lehetőleg könnyen hajlítható legyen.
Nem baj ha nem kerül sokba.
Köszönöm! -
¤Envy¤
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok a kérdésemmel, és valaki tud segíteni, tanácsot adni.Adott egy régi Ford Fiesta, melyben értelem szerűen egy régi autórádió található, kazettás lejátszóval.
Kérdésem a következő... Hogyan lehetne megoldani, hogy egy usb-lejátszós bármilyen eszközt csatlakoztathassunk hozzá?
Egy hasonló csodával már próbálkoztunk, de nagyon hamar tönkrement... Egyéb időtálló ötlene lenne valakinek?
Nagyon megköszönném....
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- iPhone 15 Pro 128GB FEHÉR TITÁN MAKULÁTLAN
- iPhone 14 128GB Lila Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3826
- minigép/ i5 6500T 35W/ Dell 3050 micro/ garancia/ ingyen foxpost
- Új Modell Apple Watch Ultra 2 49mm Black/2025.09.21 Apple Gar./p3825/
- Cisco SG200-50 smart switch - 48+2 portos Gigabites
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest