- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsero
aktív tag
válasz pacman_123 #65350 üzenetére
Köszi! Én elég régóta álmodom róla hogy legyen egy ilyen állványom, volt hogy csak ilyenért mentem egy barkácsműhelybe.
Jófogáson egyébként találtam egy céget aki sok Scheppach DP55-t árul használtan, azokba bele szabad vágni garancia nélkül? -
zsero
aktív tag
OK, értem. Akkor lehet megveszem ezt a Soká által linkelt állványt, pont ott van ahol én.
https://www.facebook.com/marketplace/item/680518140669314 -
Soká
senior tag
"Köszi a választ. Barkács állványos fúrógépet hol találok?"
beírod az árukeresőbe hogy állványos fúrógép, emelkedő sorrendbe állítod az árat és láthatod őket.
Mostanság 40-től indul.
Régebben az volt a trend, hogy szerelték ezeket 350W-os motorral, meg 500W-os motorral. Utóbbi volt az ajánlott darab. Most megjelentek olyan darabok, amire 1850W van írva, de tuti, hogy itt valami nem stimmel és nem erősebbek ezek a motorok.
A régi daraboknak a talpa és a tárgyasztala öntött acél volt. Újabban ezt felváltotta az acéllemezből préselt változat, ami még szarabb mint a régi. hajlamos görbülni. Ami lemezből készült annak legömbölyített a formája, ami öntvény az sarkos.
De teljesen bizonytalan vagyok, amit én úgymond elfogadhatónak gondolnék (pl. Einhell BT-BD 501) elég rendesen lehúzzák a véleményt írók. De közben hülyeséget is írnak, mert a fotó alapján öntvényasztalos, de az egyik író szerint lemezből van. Most akkor kinek higgyen az ember?
A legolcsóbb 500W-os gép talán ez. Persze, külföldi webshop... De szemre szerintem semmivel nem rosszabb, mint amiket drágábban árulnak. ezzel együtt senkit nem mernék rábeszélni. -
kavalkád
aktív tag
Van valakinek tippje honnan tudnék egy 90x20cm-es vékony sárgaréz lemezt?
Ajtóra kellene "berúgó" lemeznek és nem akarnék egy egész táblát venni emiatt. -
kavalkád
aktív tag
válasz Amadeus214 #65361 üzenetére
Köszi! Felhívtam, van nekik, vágnak is, az ár is jó, mondjuk 1 hónapig zárva lesznek, de annyira nem sürgős nekem.
-
epmd
tag
Ma véletlenül belebotlottam az egyik márkaboltjukba [link] és bementem körbenézni. Ukrán gépek egész jó áron.
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
Olyan fogantyut keresek , mint a kepen levo
talalkoztatok e mar vele ?
mi lehet a neve, tipusa ?eladó: vadi új soundcore motion+
-
pacman_123
tag
válasz lorcsi #65364 üzenetére
Ez a most készülő konyhátokhoz kell? Vagy pótolni kell (azaz muszáj az egyezés).
Ha az előbbi, én szétnéznék itt. Ránézésre a világ összes fogantyúja megvan Mert vagy szerencséd lesz, és valaki találkozott már pont ugyanazzel, és még a gyártót is tudja és olvassa is a fórumot ÉS válaszol is .. vagy nem.
Csak fém fogantyúkból van itt 1400 db. Szűkíthetsz gyártóra/furattávra/anyagra/színre .. kb minden fontos paraméterre:
Vagy az asszony ragaszkodik a linkelthez, és csakis ahhoz és balhé lesz ha nem lesz olyan?
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
lorcsi
veterán
válasz pacman_123 #65365 üzenetére
Uj konyhabutor keszul es a pinteresten ez jol nezett ki
de ha ehhez hasonlo az is megteszikoszi az oldalt szetnezek
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Viperator
őstag
39mm vastag rétegelt lap jó lépcsőnek?
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
pacman_123
tag
válasz Viperator #65372 üzenetére
Csak úgy, "natúr"? (nem a felületkezelésre gondolok).
A terhelést biztos bírná. Kérdés, ha natúr, mikor rúgják le a szélét/élét. Kültéri, beltéri ...? Az se mindegy, hogy a nappaliból az emeletre, vagy a kamrából a padlásra (látvány). Ha natúr, akkor én biztos valami keményebb rétegeltet választanék (pl: bükk, nem "puha" nyír)
Kicsi plusz infó biztos jól jönne
[ Szerkesztve ]
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
Még ősszel kerestem excenter csiszolót, de mivel nem sürgős, még nem vettem meg.
Most lehetőségem lenne 30k ért (új) Bosch GEX 125-1 AE gépet venni, vagy alternatívának ott a korábban kinézett DEWALT DWE6423-QS ez kb 32 - 32k (+ szállítás).
Melyiket ajánlanátok jobb szívvel (nem ipari felhasználásra lesz). -
-
MDMA
tag
válasz Acheron #65375 üzenetére
Szia!
Nekem ilyen DW van, nagyon szeretem. Jó hosszú, masszív zsinór van hozzá, viszonylag jól gyűjti a fűrészport, kézreáll. Akksisban még kényelmesebb lehet, de hobbira ez is tökéletes. Amúgy kissé nehéz, de ez segíti a csiszolást. Ajánlom.
A Bosch-t nem ismerem.Bocsköszi
-
pali923
aktív tag
válasz generatoros #65376 üzenetére
Nekem nagyon régi Bosch dekopírom van, az nagyon jó gép. A maiak lehetnek rosszabbak, ami elég szomorú.
Nekem meg ilyen GEX csiszolóm van, és szerintem jó gép, de a DW-tal nem tudom összehasonlítani. Szóval valószínűleg mindegyik jó lehet, döntsön az ár vagy valami szubjektív dolog.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
-
Acheron
őstag
Köszönöm a hozzászólásokat!
Kicsit még vakarom a fejem, alapból a Dewalt -ot néztem ki, de a Bosch is hasonló paraméterekkel bír, a teszteken nem írtak róla rosszat, és ez most egész jó ára van (jellemzően inkább 40k körül vesztegetik)
A Dewalt erősebb kicsit, a Bosch halkabb, és a keménx dobozos szűrő miatt jobbnak mondták teszteken a szűrését. Korong és rezgés terén kb egál. Mindkettő jónak tűnik, ház körüli munkákhoz gondolom több, mint elég bármelyik. -
gaboka75
tag
válasz Acheron #65380 üzenetére
Ebben a tesztben viszont nem tarták jónak a szűrését: [link]
Szerintem a gyári szűrő használata csak végszükség esetére van. Azért is írtam a megfelelő porszívó rákötését, mert jobb lesz a csiszolás minősége és a papír is hosszabb ideig megtartja a minőségét/teljesítményét.
-
tfe
tag
válasz Acheron #65380 üzenetére
Sem a dewaltot, sem a bosch nem ismerem, de kb ugyanez a kategória makitám volt (valamelyik linkelt tesztben is azzal hasonlítják össze). Arról tudok nyilatkozni: házkörüli melóra szódával elmegy. Nagyot rezeg (az ember keze tőle), az elszívása nem az igazi, magasan van a súlypont illetve a fogantyú, ezért képes akaratlanul is táncolni az anyagon.
A legroszabb benne a rezgés volt, fél óra után már rendesen éreztem a csontjaimban is. A nem túl hatékony elszívás miatt pedig ette a papírt, mintha muszáj lenne.Ha ritkán kell, akkor teljesen jó, de nagyobb melókra nem az ideális (eleve csak 125-ös), illetve még porszívóval is túl sok por marad a korongon.
Tekintve hogy egy árban vannak, olyan óriási csodára a bosch-tól és a dewalt-tól sem számítanék ehhez képest.
Annyi még, hogy a gyári papírok ezekhez a gépekhez semmit nem érnek, valaki már emlegette a 3M cubitron-t, az tényleg nagyon-nagyon jó, hasonló még az abranet, illetve talán a bosch-nak van még hálós korongja. Megérik a plusz pénzt. Egyszer csináltam egy nem túl tudományos tesztet, nagyjábol 1db cubitron fogyott el ugyanannyi felületen, mint 10db makita papír (alap bosch, dewalt papírok is ugyanilyen hulladékok)
Szerk:
Az a baj, hogy azok a csiszolók, amik ennél érezhetően jobbak, sokkal többe kerülnek. Viszont én elgondolkodnék egy 150-es csiszolón, azzal a nagyobb melók sokkal hatékonyabbak.[ Szerkesztve ]
-
Acheron
őstag
Kifejezetten ritkán van rá szükség. csak ház körüli munkák, pergola, garázsajtó(k), pár pad, stb. Ha tavasszal rendberakok mindent, egy darabig nem is lesz rá szükség. Nagyobb sem igen kell, épp emiatt. A 30 - 40 k a nagyon maximum, amit erre akarok költeni - ezért is szimpi a 40k -s Bosch 30k -s akcióban. Holnapig megálmodom - ha egyáltalán lesz még belőle addig
-
York
tag
Bosch megvette a SIA-t, csiszolas termekeik atcimkezett SIA-k. En most hasznalok SIA halos csiszolokat ugy veszem eszre nem nagyon birjak a strapat pl. ives csiszolas stb. A nem halos csiszpaprijaival jobban meg voltam elegedve.
A DW porszivoval hasznalva nem hagy port a feluleten. En azert szeretem mert pici konyu, ha nagy feluletet kell csiszolni akkor persze a 150-sel nyomom, de az meg 2+ kg azt meg nem szivesen emelgetem . Jah meg jol belecuppan a parki porszivo es nem akar kiesni belole . -
kavalkád
aktív tag
-
Acheron
őstag
Én a másik irányból nézem: bármelyik gép jobb lesz, mint kézzel végigbohóckodni
#65388kavalkád: Nem kell eltávolítani, nincs felpattogozva, elöregedve, igazából csak egy frissítő réteg kellene rá. A padhoz, pergolához pedig attól tartok sok lenne a szalag, ezek egyrészt csak vékonylazúrral vannak áthúzva, másrészt a szalag nagyobb - nehezebb, körülményesebb lenne erre a munkára. Itt inkább az a lényeg, hogy ne kézzel keljen szórakozni vele
#65386Kiscsőke: Meglehet, maradok az eredeti tervnél (Dewalt), annak az ára is kb állandónak tűnik, pár ezressel lesz több, mint amennyiért most a Bosch -t vesztegetik.
#65392York: Az speciel van, ha mégis el kellene távolítani a vastaglazúrt.. -
pacman_123
tag
válasz Acheron #65394 üzenetére
Szia, nekem van egy "nagy" Bosch (125-150 AWE) meg a kinézett Dewalt is. A Bosch nagyszerű csak - nehéz. Gondolom a kistesója sem lehet rossz, azt nem tudom hogy a csatlakozuója menniyre "porszívókompatibilis", a Dewalt-ra minden adapter nélkül rámegy a klasszik 35mm-es porszívócső.
Porszívó: már más is írta, megerősítem: az igazi akkor lesz az elszívás, ha van A gyári beépített elszívások is működnek, mondjuk rövidebb, kisebb csiszolásokhoz. De elmondok egy esetet: a hobbiasztalos indexes fórumon monbdta egyszer valaki, hogy külcsönadott egy ugyanolyan Bosch excentert, mint ami nekem van. Lakkot csiszoltak vele. Külső elszívás nélkül. Be is sült a csapágya ahogy illik. Nemcsak sokkal jobb az elszívás porszívóval, de te is kevesebbet nyelsz (ok, pormaszk), a csiszolóanyag is tovább bírja, éshát kap azért plusz hűtést is a gép. Ami hosszab csiszolásnál jól jön a csapágyaknak is.
-
spacer
aktív tag
válasz pacman_123 #65396 üzenetére
Szia!
Ezt megtudom erősíteni. Nekem a 150-es Gex 40-es gépem van. .
Nagyon jó vol, és szerettem is a gépet a nagy súlya ellenére is.
Viszont elkövettem azt a hibát, hogy kölcsönadtam az egyik kollégámnak. Mint később kiderült egy nappaliban a parketta szélét csiszolta fel vele. Az hagyján, hogy nem erre való a gép, de nem tett rá porszívót se, és ott akkor a nappali vége felé meg is makkakt szegény.
Aztán szerviz lett belőle. Ő intézett mindent, de hiába minden, már nem azt a gépet kaptam vissza mint amit kölcsönadtam.
Ugyan működik, csörög, csattog, de már rázza a kezemet, és nem nagyon szeretem. Pont most gondolkodok én is azon, hogy nyugdíjazom szegényt.
Ennek ellenére most is azt mondom, hogy nagyon jó kis gép, és ár teljesítmény tekintetében is egészen megérte az árát.>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
Tanuló 1.0
újonc
Uraim,
Segítséget szeretnék kérni. Egy asztallap rögzítéséhez volna szükségem néhány ilyen andgolul Z-clip-nek vagy Z-fastener-nek mondott fémre.
Ha véletlenül itthoni forrást tudnátok mondani, nagy segítség lenne, de ha csak a nevét magyarul, ahogyan keresni tudnám, máris az is segítség lenne.
Köszönettel,
T[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
válasz Tanuló 1.0 #65398 üzenetére
félő, hogy pont ilyet nem kapsz, de egy lakatos üzemben meg tudják csinálni. Persze készen egyszerűbb és olcsóbb lenne...
netán melegen kikalapálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- alza vélemények - tapasztalatok
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest