- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
tfe
tag
Kicsit meg kell csiszolni, és utána újrakenni. Visszaadja a színét.
Én részemről biztosan rubiot használnék, de az auro is nagyon jó. Előbbi sokkal hamarabb kikeményedik (2C verzió). Általában színeset használok, olyat, ami megegyezik a fa eredeti színével. Sokan esküsznek a tung-ra, jó cucc az, csak sokáig szárad.
Mostanában tele a youtube ezekkel a mindenféle kerámia bevonatokkal, lehet érdemes annak is utánanézni (olaj fölé szokták kenni, lásd pl blacktail studio a YT-on)
-
pali923
aktív tag
Az álmoskönyv szerint a bükk nagyon nem szereti a vizet, vagyis nem biztos, hogy jó ötlet kitenni a napra/esőre. Arról nem beszélve, hogy telibe ragasztott asztallap a szabad ég alatt amúgy sem jó ötlet akármilyen fából sem. Szoktak hagyni réseket a lécek között, hogy a víz ne tudjon megállni rajta. Jó eséllyel vetemedni fog, vagyis elkajszul, mielőtt a bükkfa tönkremegy. Vagyis nem a ragasztás és az olajozás lesz a problémád.
Ne legyen igazam, csaxólok, hogy ne csodálkozz.[ Szerkesztve ]
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
York
tag
válasz thomgrande #64247 üzenetére
Tobbszorosen hatranyos helyzetu a projekt (en is csak hobbizom), de bukk nagyon nem szeret kint lenni (finoman fogalmaztam), a d3 se az igazi kulterre inkabb d4 (en legalabbis amit kulterre csinalok az d4). Az uv ellen a pigment vedd a legjobban tehat valami pigmentalt olaj lenne az igazi vagy vekonylazur pl. remmers. De majd jonnek a profik es megmondjak, de en a helyedben bevinnem a bukk asztalt.
(valamiert rossz helyre ment a valasz, bocs)[ Szerkesztve ]
-
Zigi
senior tag
válasz pali923 #64254 üzenetére
Szia. Akkor lakkozzam le? Úgy vízmentes lesz? Én meggyőzhető vagyok, az asszony kevésbé
York
Sajnos ez marad a teraszon, nem lesz más helye most. A párom szeretett volna valami szuper természetes nagyon bio cuccot, amivel lekezelhetjük, de egyre jobban azt látom, hogy valami komolyabb szer kell neki.[ Szerkesztve ]
-
gaboka75
tag
Esetleg érdemes ránézni az alul található Yacth és Teakfa olajra. Ez UV állónak mondott, a leírás alapján egzotikus és keményfákra javasolt.
Plusz előny hogy személyesen megnézhető és boltban átvehető. Már más olajat vásároltam náluk, nem gyors az ügyintézés de kivárható.
-
Zigi
senior tag
Kap esőt ès napot is
Kösz mindenkinek, èrtettem a cèlzásokat, de ez az asztal mostmár marad kint. Mivel azt vettem ki a szavaitokból, hogy gyakorlatilag a halálos ítéletèt mondtuk ki azzal hogy kikerül a szabadba, ezèrt nem áldozok rá nagyobb összeget. Beolajozom ès letakarom nèha azán meglátjuk meddig bírja. Ezt találtam, ami szerint egy pár èvig jó lesz:[ Szerkesztve ]
-
T J
tag
válasz civicfan #64265 üzenetére
Én ismerem őket.
A két legrosszabb terméküket sózták rád.
Csak a PA (parketta) lakkjuk érdemes megvenni beltérre. De ez csak fedő, az összes lakkjuk az egyébként, alapozót nem árulnak. Amit annak adtak el, az valamiféle impregnáló lehet, ami nem tudom mire jó, de töltőalapozónak biztosan nem, mivel a szárazanyagtartalma közelít a nullához.Tisztességes vizes-bázisú színtelen töltő alapozó: milesi HAC 6
Fényes fedőt csak egyet találtam: milesi HDA 6A01A
Ezt az alapozót már használtam, és jó. Fedőből csak a matt verziót (HGA14), de talán a fényes is jó. A fedőt 2k-nak írja, de lehet hogy edző nélkül is megköt.Fedőnek jó lehet a fénylakk PA fényes verziója is, ilyennel van befejezve a munkalapom. Fényesnek fényes, de nem az az üveg felület. Ha ennél jobbat akarnék, tennék egy próbát a milesivel.
[ Szerkesztve ]
-
passatgt
aktív tag
Sziasztok! A képen látható játszóházat próbálom reprodukálni:
Lenne pár kérdésem:
1. Anyagméretek, én a kép alapján ezekre gondoltam:
- az oszlopok 100x100-as gerenda(a hinta A-hoz is)
- a felső hintatartó 2db 50x200-as palló összeragasztva/csavarozva
- szarufa 50x100-as palló
- fogópár(amin a járófelület van) 50x150-es palló
- karpánt 50x100-as palló
- tetőre deszka(+zsindely)
- korlát tetőlécből + 30x100-as palló
- járófelület/mászóka pedig valamilyen teraszburkolat.
Amerika kép, terv nincs hozzá, do gondolom a szokásos "2 by X" anyagból van, az alapján próbáltam belőni. Ez így kép alapján jó lehet? Igazából azon gondolkodok, hogy talán túl sok is... 140x140cm lenne az alapméret, a vízszintes hintatartó gerenda pedig 450cm, így 100cm-t kilóg jobb oldalra, ahova lehet mást akasztani, bal oldalt meg marad 200cm a két hintának. Az oszlopok magassága 250cm, a tető csúcspont kb 300cm.2. Anyag: a képen ugye az amerikában szokásos treated lumbernek néz ki, ami nálunk talán a telített/impregnált a megfelelője. Érdemes ilyenben gondolkodni, vagy sima gyalult fenyő fűrészárú normálisan vékonylazúrova(pl fénylakk v)?
3. Kötések. A képen ugye nincs semmilyen csapolás, lapolás, átmenő csavarkötés. Ez azért jó, mert a gyerek nem fejeli le kapupántcsavart, illetve könnyebb is a szerelés talán. De kérdéses, hogy szerkezetileg elég e sima süllyesztett fejű ácsszerkezeti csavarokkal összerakni egy ilyet?
-
T J
tag
válasz civicfan #64265 üzenetére
Mondjuk magas-fényhez nem tudom jó ötlet volt-e vizest választani, mert dagad tőle, amit később vissza fog mozogni. Vagyis síkra csiszolod dagadt állapotban, majd pár nap-hét múlva a fa visszaszárad a vizezés előtti állapotába, és kis egyenetlenségek jelennek meg.
Magas-fényhez ezért lehet jobb választás lett volna a 2k akril. De előtte meg kell várni hogy teljesen kiszáradjon, kimozogja magát a fa. Illetve ha már van rajta vizes, akkor maradj annál, nehogy ráfújj oldószerest! Csak a következő magasfényű munkánál elgondolkodhatsz az akrilon is.
[ Szerkesztve ]
-
tfe
tag
válasz passatgt #64267 üzenetére
1. A méreteket én is valami ilyesmire tippelném.
2. Lehet kapni merített és telített anyagot is. Szerintem nem jó ötlet gyerekeknek ilyenből csinálni. Én BSH/KVH elemekből csináltam, de csak azért, mert éppen olcsón hozzájutottam. Egyébként mezei gyalult anyagból csináltam volna. Remmers GW310-el kezeltem, egyszer lazúroztam újra kb 6 év alatt.
3. Teljesen jó az ácsszerkezeti csavar, én is azzal raktam össze, olyan stabil mint állat, 6 év után is.
-
T J
tag
Beszámolnék az ABS ragasztás eredményéről:
Sikerült olyan ragasztást produkálni amivel elégedett vagyok. A spray-kont tudtam hamar beszerezni, és abból a "finish"-t választottam (forgalmazó szerint ez a legerősebb). A legjobb eredményt két ragasztó kombinálása hozta. Balról jobbra haladva:
1. Sima felület, csak spray-kon.
2. Érdesített felület, csak spray-kon.
3. Érdesített felület, kenhető patex 10 perc száradással és spray-kon.
4. Érdesített felület, kenhető pattex 1 óra száradással és spray-kon.
5. Sikabond AT universal (ez nem kontakt ragasztó).1-2. Az első két képen látszik, hogy akinek elég csak a spray-es megoldás kötőereje, annak nem érdemes érdesítenie az élfólia hátoldalát, mert nem kap vele jobb eredményt, sőt még rosszabbat is. A magyarázat erre, hogy a spray-kon fújáskor nem fog belesimulni a felület egyenetlenségeibe, hanem inkább áthidalja azokat. Ezért az érdesítéssel nem növeljük, hanem csökkentjük a ragasztó és az élfólia közötti érintkezés felületét.
3-4. Nem így a kenhető pattexnél. Ecsettel felhordva a ragasztó belesimul a recékbe az élfólián, és befolyik a forgácslap élén levő résekbe. Ezzel nem csak a forgácslap és a ragasztó érintkezési felülete nő meg, hanem a kiszakadó forgácsdarabok is nehezebben szakadnak ki, mert a befolyt ragasztó a forgácslapban is rögzíti a forgácsokat egymáshoz ott, ahová be tud folyni. De ahhoz hogy ez érvényesüljön, ki kell várni a hígító elpárolgását. Mivel a bútorlap éle sok ragasztót be tud szívni, ezért hosszabb (~1 óra) várakozásra van szükség az igazán jó eredményhez.
Az jól látszik a 3, 4 képeken, hogy az érdesített felületre felkent pattex jelentősen javította a következő réteg (spray-kon) tapadását az élfóliához. Ami viszont nem annyira látszik, hogy a 4.-ik esetben kb kétszer akkora erő kellett a fólia letépéséhez, mint az első három esetben. Vagyis 1 óra száradás után a kisebb szemcsék a bekent pattexnek köszönhetően annyira rögzültek, hogy hozták magukkal a nagyobbakat is. Ezt egy kézzel már nehéz volt letépni.
Ezt a módszert alkalmaztam végül.5. Az ötödik darabról nem tudtam letépni az élfóliát, gyakorlatilag eltört a 42x2mm-es ABS. Így a Sikának ez az elasztikus poliuretán ragasztója hozta a teszteltek közül a legerősebb kötést, de mivel ABS esetében ez 1 napos folyamatos préselést igényel, ezért nem igazán az élzárás a neki való terep.
A spray-kon nekem tetszik, de jobb lenne kenhető verzióban, mert így elég nagy felfordulással jár, és az igazán erős ragasztáshoz egymagában nekem nem volt elég. Amiben jobb mint a pattex, hogy nagyobb a szárazanyagtartalma és/vagy habosodik, ezért egyenetlen felületeket is szépen megfog, szemben a pattexel, aminek kicsi egyenetlenség is nagyon lecsökkenti a két oldal közötti érintkezés (ragasztás) felületét. Pattexel ez csak több réteggel és jó sok száradási idővel küszöbölhető ki. Ugyanakkor a spray-con vastagsága azzal is jár, hogy az illesztés nem lesz láthatatlan.
Lehet hogy vadászok tovább egy magas szárazanyag tartalmú és kenhető ragasztóra.Köszönöm a segítséget mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Cheesy #64272 üzenetére
egyengető, vagy vastagoló állásban? illetve ha nem jöttél rá, hogy sikerült egyáltalán beindítani?
amúgy ez az egy dolog van, amit kifejezetten utálok benne, egyengető állásba visszaállni és játszani vele, hogy nyomja már be azt a nyomvadt mikrokapcsolót.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Cheesy
őstag
válasz fogtunder #64273 üzenetére
Tegnap este 9-kor jutottam el addig, hogy a lábakat, asztalokat, egyengető magasságállító tekerő rudat, kapcsolót felszerelve beindítottam, hogy működik-e, van-e valami fura zaj, találok-e hibát, ilyesmi. Egy deszkát azért végigtoltam rajta párszor
Fáradt voltam már folytatni az összerakást.www.vakbelmutet.hu
-
civicfan
tag
Köszi a tanácsot! Korábban lakkoztam PA fénylakkal a fenyő beltéri ajtókat, azzal elég jó lett! Igen a bükk mintha másképp viselkedne mint a fenyő, mert megduzzad! Én is gondolkodtam Milesi-ben! De azt írja a honlapján, hogy szórással kell felvinni, én meg inkább hengerrel dolgoznék! Azért a vízbázisú, mert gyerekjátékra megfelel!
Milesi-ben ezt találtam, ami hengerelhető [link] (50 gloss, annyi is elég)[ Szerkesztve ]
-
pacman_123
tag
válasz Cheesy #64274 üzenetére
Gratula, használd egészséggel. Nekem is van, szeretem, talán a legjob középút a nagyon barkács és a profi gépek között. Ezt meg nézd meg, odatekertem ahol az elszívó burkolatot (gondolom erre gondoltál) teszi fel:
Metabo HC260C Planer Thicknesser - Out of the Box - Set up and Assembly Tutorial
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
kavalkád
aktív tag
Keresek 30mm-es T-track-et hazai forgalmazónál, de nem igazán találok, felteszem rossz névvel keresem. Milyen elnevezéssel fut ez?
-
pacman_123
tag
válasz kavalkád #64277 üzenetére
Legtöbbször külföld pedig a megoldás, sztem ezt a T-track dolgot megfutottuk itt már párszor.
Alumínium C profil néven pl fellelhető, de hogy 30 mm széles, ill olyan vastag fallal amilyennek neked kell (mire kell? milyen vastag fallal? csak a 30 mm széles az elfogadható?)Itthon nagyon nehezen található, de a külföldi forrás miért nem jó? Itt van 30mm széles, x-y-z hosszban ... hmm? Nemrég aliról rendeltem kis dísz dobozzsanérokat (abból sem dúskál a hazai kínálat, pedig adott esetben szívesen vennék én is hazai kereskedőtől), 10 nap alatt itt volt, pedig a kiindulópont Kína volt, nem EU-s raktár.
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
Cheesy
őstag
-
kavalkád
aktív tag
válasz pacman_123 #64278 üzenetére
Okés, köszi, akkor megrendeltem én is a banggood-ról. Nem a külföldi rendelés a probléma, az ALI-ról elég sok cuccot rendelek, csak, hogy vajon a 1220-as sín túl fogja-e élni az utat sérülés nélkül, amiatt félek tőle. Azért a sztenderd 30-as sín, hogy kompatibilis legyen a meglévő eszközeimhez, pl: szögvezető, szorító.
Végülis szerencsém volt, a banggood-on még nem voltam regisztrálva, ingyen adták a sínt, mivel első rendelés, postaköltséget kell kifizetnem. Szóval ha valaki vágyik ingyen sínre akkor előre, ez az. Sok egyébb cucc is van ingyen, fenőkő szett, digitális szögmérő, stb, érdemes szétnézni.
-
thomgrande
tag
-
pacman_123
tag
Sziasztok!
Nem tudom belefér-e itt (van a PH-n nem "hardver típusú" adokveszek topik? én nem találtam, ha mégis van, mondjátok melyik) , talán pár embernek lehet jófogás Lenne 3 tekercs Hermes tépőzáras csiszolószalagom (P40-P80- P120, 25m-15m-20m hosszokban) , a részletek ebben a hirdetésben vannak. Akinek kérdése lenne, nyugodtan zargasson PH-s privát üzenetben.
[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
válasz thomgrande #64281 üzenetére
Jól hangzik, akkor él a remény, köszi!
-
Winner_hun
titán
-
Cheesy
őstag
Kissé csapdahelyzetnek érzem, de hátha lenne tanácsotok: adottak tölgy kerítéslécek, amiket fehérre szeretnénk festeni.
Zománcfestéket kizártuk, mert hamar felhólyagosodik állítólag.
Mi az az anyag, amivel szép fehérre tudjuk varázsolni a léceket és minél hosszabb távon időjárás állóvá is tesszük őket? Van egy pár, így nem szeretném túl gyakran csiszolni-újrakenni.
Nem baj, ha látszik a fa erezete, struktúrája, de a minél fehérebb, jól takaró színt keressük.
Milesi XGT 6100 fehér színű vékonylazúrt próbáltam, de 2 rtg-ben sem adja azt amire gondoltunk.Válaszotokat előre is köszönöm!
www.vakbelmutet.hu
-
fogtunder
nagyúr
válasz Cheesy #64285 üzenetére
szerintem nem ezt a választ keresed, de én vettem aluprofilból készült, előre festett kerítésléceket, azt egyszer felrakod, aztán elfelejted.
amúgy valami idősjárásálló vastaglazúr, van ilyen pár gyártónak, de az is repedezve fog feljönni, mert felületképző, nem penetráló.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
pacman_123
tag
válasz Winner_hun #64284 üzenetére
Ó, köszi! Na akkor majd ide felteszem. Nem vagyok túl rutinos PH/HA hirdető.
[ Szerkesztve ]
-
kapu2006
tag
válasz pacman_123 #64282 üzenetére
Felszámolod a dobcsiszolót?
-
pali923
aktív tag
válasz Cheesy #64285 üzenetére
Ez szerintem is csapda, de legalábbis furcsa: vettél olyan fából készült léceket, amik gyakorlatilag örökéletűek, és le akarod kenni olyan színnel, amit nehéz szépen felhordani, és utána folyamatosan újra kell majd kenni. Szerintem ez így nem jó konstelláció.
Bár tudom, hogy a "megrendelő" szava szent, főleg, ha együtt élünk vele.
Valamilyen vastaglazúr talán, sőt, van pl. a Milesinek kifejezett ablakfestéke, ami nekünk is van 21 éve. Igaz, ahhoz nem árt egy spéci festőgép, vagy nagyon sokszor kell lekenni.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
matta2003
tag
Sziasztok!
Offtopicba rakom, ne legyen a kérdésemből gond. Ha van jobb hely ezt megbeszélni, akár privát üzenetek, akkor kérlek jelezzétek.
Pályamódosításon gondolkodom.Bár ritkán kell mostanában, de szeretek bútorokat készíteni saját és családtagok részére laminált forgácslapból, felmerült bennem lehetőségként az asztalos szakma is. Kizárólag laminált konyha- és szobabútorok készítésében tudok jelenleg gondolkodni.
A gondolataimban egy átmeneti időszak után akár főállású, de a jelenlegi mellett akár mellékállásban végzett tevékenység szerepel.
Tudnátok-e saját tapasztalatokat írni, ti hogyan indítottátok be a vállalkozást?
Mivel nincsen szakmai tapasztalatom és minimális hely- és gépigénnyel eddig meg tudtam oldani a saját igényeket, nagyvonalakban sem tudok konkrét kérdéseket feltenni, csak különböző kulcsszavakat tudok írni, amelyek eszembe jutnak:
Kell-e a végzettség (végzettség nélkül feketén?)
Milyen eszközökkel érdemes belevágni? (Kell-e egyből a Lyuksorfúró készlet LR 32-SYS?)
Ha nincsen saját műhelyem, milyet/mekkorát kell bérelni, mi a fontos egy műhelyben (fűtés, hűtés, elhelyezkedés stb.)
Kell-e könyvelő? Milyenvállalkozási formát választottatok?
Mivel történik a kiszállítás?
Hogyan történik a felmérés? Kérsz-e érte pénzt?
Árképzés?
Lehet-e egyáltalán egyedül csinálni?
Work-life ballance alakulása.
Kinek mi számít jó bevétel-kiadás aránynak?
Vannak-e továbbképzések, honnan szereztek ötletek?
És bármi ami segíthet még a döntést meghozni.Nyilván tudom, hogy ebből sok minden egyén függő és saját elhatározásom múlik. A saját tapasztalatodra, véleményedre vagyok kíváncsi.
Előre köszönöm válaszod.nem 21 éves vagyok...
-
Viperator
őstag
Szép napot, Urak!
Vélemények Makita N1923B gyaluról...?
Köszönöm!"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
tfe
tag
válasz matta2003 #64291 üzenetére
Huh, nem lesz egyszerű
Nem vagyok asztalos, de a vállalkozási oldalról:
> Kell-e a végzettség (végzettség nélkül feketén?)
Igen, kell papír hozzá, amennyire tudom az összes faipari TEÁOR végzettséghez kötött.> Kell-e könyvelő? Milyenvállalkozási formát választottatok?
Kell. A formát neked kell eldönteni. A Kft szint akkor érdemes, ha előbb-utóbb alkalmazottakat tervezel felvenni, egyébként EV / Bt egyszerűbb.
> Mivel történik a kiszállítás?
Aki asztalosokat ismerek, azok mind ilyen Crafter (-szerű, méretű) dobozosokkal oldják meg a logisztikát
> Lehet-e egyáltalán egyedül csinálni?
Lehet, de nem skálázódik. (értsd, annyi bevételed lesz, amennyi melót meg tudsz csinálni)
> Work-life ballance alakulása.
Alapvetően rajtad múlik, de lásd előző pont.
> Vannak-e továbbképzések, honnan szereztek ötletek?
YT, pinterestA többi kérdésben nem vagyok illetékes
-
varsam
őstag
válasz matta2003 #64291 üzenetére
Én IT szektorban dolgozom fő állásban 8 órában, mellette amikor időm/kedvem engedi asztaloskodom. Vannak "idegen" megrendeléseim is, nem csak ismerősnek gyártok.
Én 3 éve végeztem a sima asztalos sulit (2 éves képzés), szakmunkás középiskolában, felnőtt képzés keretein belül, államilag támogatottan. Utána mentem tovább faipari technikusira, annak tavaly lett vége. Szintén 2 éves képzés, államilag támogatott, szóval 1 forintomba nem került az egész 4 év. Annyi, hogy asztalos képzésen 95%-ban fával fogtok dolgozni, mi a 2 év alatt egy kis lamináltas szekrényt raktunk össze, az egy konyhához még kevés. Nekem volt szerencsém egy 30 éve szakmában lévővel összetársulni.
Vállalkozás indításhoz kell a képzettség és én ajánlom hogy váltsd ki a vállalkozóit. Nem kerül sokba, biztonságban vagy, tudsz magadra biztosítást közni, nem bűntetnek meg, fehéríted a gazdaságot. Én egyéni vállalkozó vagyok, általány adozó, mert vannak céges megrendeléseim is, amit KATA-val már nem lehet végezni, előtte KATA-s voltam. Könyvelő kell hozzá. Általány adózóként 80%-os költséghányadba esel, évi majd 7mFt-ig adómentes vagy, minimális egyéb költségek vannak csak (2% iparűzési adó ahol van, könyvelő, kéményseprő...). KATA többe kerül.
Eszközpark: ez egy nem egyszerű kérdés, itt majd a munkák adják, hogy mire lesz szükséged és lehetőséged, helyed. Lapszabászattal ugye a nagy munkákat meg kell csináltatni (szabás/élzárás), kézi gépeket pedig tudsz venni. Laminált lapos bútorokhoz amik kellhetnek így hirtelen: behajtók (több nem árt), lapostiplimaró, dekopír, merülő fürész + sín, porszívó, állványos fúró pántoláshoz, szorítók, felsőmaró kellhet, és a kézi szerszámok, mérőeszközök. Amit itt ajánlani tudok, hogy ha tényleg komolyan gondolod, akkor engedd el a belépő parkside és hasonló cuccokat, azokat úgyis könövöd aztán veszed a rendeset és csak feleslegesen költötted rá a pénzt, a munka minőségéről, gyorsaságáról nem is beszélve.
Szállítás: minél nagyobb, annál több minden fér bele.... Költözető cég szóba jöhet ha kell.
Műhely: minél nagyobb, annál több minden fér el....
Felmérés: én személy szerint nem kérek érte pénzt, mivel nekem másodállás, úgy effektíve sokat nem dolgozom, tudok válogatni is, és ritkán volt hogy nem kaptam meg a melót, amit mégse, azzal pedig így jártam.
Egyedül: sok mindent lehet, de azért a cipelést, pakolást nem egyszerű, néha lehetetlen egyedül megoldani, oda kellhet segítség. Pl egy beépített hűtőhöz való, 240-es szekrényt felvinni a 4. emeletre lift nélküli házban. Itt még opció lehet ilyenkor egy költöztető rendelés és árba beépítés.
Work-life: csak tőleg függ.
Képzés, új dolgok: Először is suli, aztán ahogy előttem is írták, YT, Pinterest, másik asztalosokkal beszélgetés, bútorkiállítások (pl konyhakiállítás), nagyáruházú bútorok tanulmányozása stb.
Árképzés: munkafüggő, de egy jó kiindulási alap lehet egy anyagár = munkadíj alapszámítás, aztán a többit adja a bonyolultség, logisztika stb..
Hirtelen ennyi, ha van még kérdés, jöhet -
pali923
aktív tag
válasz varsam #64294 üzenetére
Általány adózóként 80%-os költséghányadba esel, évi majd 7mFt-ig adómentes vagy, minimális egyéb költségek vannak csak (2% iparűzési adó ahol van, könyvelő, kéményseprő...). KATA többe kerül.
Sajnos ez így nem igaz, vannak még járulékok is (TB és szocho legalább a minimálbér után), és ha eléred az 1,2M Ft adóalapot (ez 6M bevétel), akkor szja is. A KATA ennél kevesebb adót jelentett.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Szerszámot keresek, de nem tudom mit, talán tudtok segíteni.
Adott egy falra felszerelt 5x10cm es gerenda, ami felszerelés után eldeformálódott. A leszerelés elég körülményes lenne, viszont erre záródik egy ajtó, ami emiatt alul és felül eláll. Arra gondoltam, hogy a gerendából, ha ki tudnék valahogy szedni kb 2cm mélyen egy csíkot, ami egyenes lenne, akkor arra záródhatna az ajtó. Nem tudom, sikerült-e elég érthetően leírni. Szóval, gondolom felsőmaróval kivitelezhető a dolog. ? A kérdésem ezen kívül az, hogy van-e valami más módszer, gép, amivel meg tudom ezt csinálni? Felsőmaróm sincs, azt is kölcsönözni kell úgyis, ha az marad a megoldás.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA® driverek topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Sorozatok