- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
CrAzY88
aktív tag
válasz domerator #98849 üzenetére
Ezt én is meglőttem sörrel, csak sajnos nem volt bill védő rajta (iPad Pro 2020 Magic Keyboard ).
Azóta semmit sem merek csinálni a MB Air M1 körül, felett, mellett, között, megfelelő távolság nélkülLexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
pászka
tag
Hmm akkor jó volna ha orvosolnák ezt a problémát mert úgy látom mac specifikus. Nálam BisgSur van fent, úgy rémlik ezelőtti rendszereken nem volt ilyen problémám, illetve valószínűleg észre vettem volna ha nem tudok 0-át írni. BigSur-ra egyébként pár hónapja nyáron frissítettem csak a gépet.
#98847vadászcsiga. Akkor többen is vagyunk, kíváncsi lennék külföldi oldalakon is van valakinek hasonló problémája? Majd én is rákeresek, elég nagy bakinak tartom.
AMD Ryzen 5 5600x // ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI // ASUS GeForce Dual V2 RTX 3060 12GB OC GDDR6 // G.Skill 32GB /3200 Aegis DDR4 RAM Kit (4x8GB) CL16 (F4-3200C16D-16GIS)
-
domerator
veterán
A fajtája LENTION, vagy másfél éve vettem az xpro-nál nevetségesre árazva kettőt. Zavaró, mert sajnos én visítós gépelős vagyok és nem a billek közepét találom el, hanem itt-ott és van, hogy nem nyomom meg eléggé, vagy épp fordítva és 2 karaktert ütök... de innentől nem érdekel, életet mentett úgyhogy marad rajta lerohadásig
Rendeltem egyet aliról is, de nem mertem rátenni, mert elég "zsíros" szilikon volt és nem akartam megkockáztatni hogy a billt, vagy a displayt bántsa. Ezt is le szoktam szedni, ha hosszabb időre összecsukva hagyom a gépet.Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
domerator
veterán
válasz vadászcsiga #98858 üzenetére
Köszi, lehet... de ez kicsit ragadós pár csepp volt...
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
Fryskitt
addikt
Nem annyira note, de nem találtam jobbat, ez itt egész olcsó, de a termékszáma : MGNR3ZE úgy tűnik nem magyar, itthon a MGNR3MG megy. Mi a különbség? Az előbbi természám romániai verzió? És ha az, akkor ha ilyet veszek annak van hátránya? És mi lehet az iNT rövidítés? Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
CrAzY88
aktív tag
válasz vadászcsiga #98858 üzenetére
Annyi baja lesz, hogy ragadni fog a gomb lefelé irányba, mint a takony. Kb így is - úgy is szét kell operálni egy kiadós takarításra. Max at alaplapon nem csinál gebaszt, ha szerencséje van az ember (hülye) fiának. Azóta én kerülöm az ilyen hülye tetteket , de ezt ugye már leírtam egyszer... Hátha tanul valaki belőle
Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
mandleee
tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni, egy rokonom szeretne új mac gépet venni, de kicsit bajban vagyok a mostani kínálattal, nekem csak a pro modellekkel van első kézből tapasztalatom. Szerintetek melyik modellre lenne a legjobb a következő felhasználásra? Mekkora memóriával lenne érdemes?
- 13 col a kis méret miatt
- Böngészés/facebook/emailek
- Képszerkesztés tanulására
- Videószerkesztés tanulására (iMovie ha jól tudom alapból fent van)
- Nagyon ritkán weboldal szerkesztése (bár ez kimerül a böngészés kategóriában)Köszönöm előre is a segítséget!
Esetleg valami tipp, hogy milyen más videószerkesztő programot érdemes nézni, vagy kezdésnek megfelel az iMovie?
Köszönöm előre is!
-
mandleee
tag
-
Divinity
őstag
válasz Mr Bond 007 #98868 üzenetére
Mozgó alkatrész, ha olyan folyamatra kell ahol nem kifejezetten kell a venti akkor csak egy hiba forrás
return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
félisten
Mozgo alkatresz, plusz egy meghibasodasi lehetoseg. Beszivja a port, elkoszolodik. A szellozonyilast nem szabad letakarni (nehez lenne, de akkor is, +1 dolog).
while (!sleep) sheep++;
-
pászka
tag
válasz vadászcsiga #98854 üzenetére
Akkor nem az op rendszer csinálja.
AMD Ryzen 5 5600x // ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI // ASUS GeForce Dual V2 RTX 3060 12GB OC GDDR6 // G.Skill 32GB /3200 Aegis DDR4 RAM Kit (4x8GB) CL16 (F4-3200C16D-16GIS)
-
Mr Bond 007
őstag
Ekkora barmoságot se hallottam még... Hibalehetőség. Mintha hetente megmurdelne Ráadásul alapjáraton passzív, csak akkor kapcsol be ha már 10 perce gyűri valami a chipet. (akkor meg jól tud jönni, főleg úgy hogy melegszik így is a mbp)
Hogy lehet így gondolkodni?![ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Mr Bond 007 #98872 üzenetére
Mar regota tudjuk, hogy nem vagy egy komplikalt srac
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz Mr Bond 007 #98874 üzenetére
Tok jo, hogy te nem talalkoztal csapagyas ventilatorral, vagy nem kellett suritett levegovel kifujni a porcicakat a szellozonyilasokbol. Mas nem volt ilyen szerencses.
while (!sleep) sheep++;
-
Ear001
addikt
Mert van hangja, ami roppant idegesítő tud lenni?!
-
Mr Bond 007
őstag
Abba nehogy bele gondolj egy percre is hogy egy normál laptop ahol 100%-ban jár a venti az üzemidő alatt, is el botorkál egy életciklust max 1 venti cserével, itt mindez átlag használatnál kb 5-15%-ra esik vissza az üzemidő alatt. Emiatt borítékolható hogy nem kell majd cserélni élettartam alatt. (nyilván hibás itt is lehet, de ekkora futással kevésbé lesz gond) Nekem 12 év alatt 1x kellett a mbp-ban cserélni, de ott tekert is rendesen. Ja és ha meg nem pörög a venti, a port se fogja gyűjteni. De én vagyok egyszerű gondolkodású..
Ear001: Nincs hangja. Csak akkor kapcsol be ha kb 10 percen át hajtod 100%-on. De olyankor kell is, mert az M1-es mbp is nagyon fel tud melegedni.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz Mr Bond 007 #98878 üzenetére
Van ez a videó vágás nevű valami, meg képszerkesztés, hangeditálás, ahol nagy fájlokkal mojol a gép hosszasan, és csodás videók is születtek arról, hogy a venti nélküli Air kábé pont olyan gyors, mint a ventillátoros Pro M1 és még csendben is van.
-
norbertoth
senior tag
A 8 is elég ha nem vág komolyabban videókat, de akár arra is jó. Sokszor volt már szó róla hogy hosszabb távon a 16-os éri meg de a 8Gb is szuper, főleg amire neki kell, ha van rá +80k akkor azt kell venni, de nem tudom most mekkora az árkül.
[ Szerkesztve ]
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
Mr Bond 007
őstag
válasz Ear001 #98879 üzenetére
Ez nem átlag felhasználás.. 10 perc nyúzás után ott is vissza fog esni ha maximumon hajtod a cpu/gpu-t vagy mindkettőt. Nem hiába moddolták a hűtését az airnek extra thermal paddal. Úgy már tartotta a mbp aktív hűtésével a lépést. Továbbra is azt mondom, ha játszani akarsz vagy terheled, jobb az aktív hűtés. Azért pro a pro.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz norbertoth #98880 üzenetére
> A 8 is elég ha nem vág komolyabban videókat, de akár arra is jó.
Izles kerdese, nekem egyszerubb feladatoknal is neha pocsolt a 16 GB-os is, szoval en tuti nem vennek 8-asat. Meg egyebkent is megalazo erzes lenne egy 500k-s laptopot venni 8 GB RAM-mal 2021-ben
while (!sleep) sheep++;
-
Ear001
addikt
válasz Mr Bond 007 #98881 üzenetére
De, ez elég gyakori felhasználási terület és nem, nem esik vissza a teljesítmény az Air-en sem 30-40 perc vágásnál sem. Viszont nagyon nem mindegy, hogy ott zajong a kocsiban, sátorban repülőn, szállodai szobában, vagy tök csöndben megcsinálja minimálisan lemaradva a Prótól.
Az M1-maggal én nem látom a Pro többletét az Airhoz képest. Majd talán egy tökösebb procival, később.
[ Szerkesztve ]
-
Divinity
őstag
válasz Mr Bond 007 #98878 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy az, hogy neked nincs vele bajod az nem indok.
Persze nem nagy eséllyel de minden, ismétlem minden, mozgó alkatrész potenciális hiba lehetőség. Persze van az a helyzet, felhasználási mód aminél nem tudod megkerülni és akkor oly mindegy de ez alapvetően az állításon nem változtat.return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
-
Mr Bond 007
őstag
válasz Ear001 #98887 üzenetére
De pont ez az hogy nem zajong, mert ha nem adsz neki akkora terhelést, nem fog a pro-nál se beindulni a venti. (valószínű akkor az a vágás se terheli ki a chipet 100%-ra) Ha be is indul, akkor is csak annyira fog zúgni mint egy inteles mac közepes terhelésen. Olyan dologtól féltek ami nem is létezik.. [link]
Divinity: Én ezt értem, de ne úgy adjuk már elő mintha a venti akkora nagy veszély volna, mert baromira nem az. Főleg így nem hogy átlag tized annyi időt se üzemel mint előtte. (se zaj, se por) Másrészt meg nem nasa probe hogy megy a naprendszer túl felére. Ennyi erővel ablak se kell a házra mert rizikós hogy betörhet. Egy venti csere sem az az idegsebészet kategória.
Engem csak az zavar hogy túl toljátok az óvatoskodást mintha milliók mennének a levesbe egy rossz döntés miatt.. Mennyi is egy venti csere? (akár házilag is megoldva) Mekkora a bukta ha megfő valami a hő terhelés miatt, mert az airen toltad fullba a rendert/gamet éveken át? Nem tudhatjuk mit bírnak majd ezek a gépek hosszú távon, és azt se felejtsük el hogy ahogy telnek majd az évek, a proci és a gpu is nagyobb terhelést kap. Kijön majd 5-6 év múlva egy új videó kodek amit nem tud a chip gyorsítani és izomból gpu-val rendereli a web videókat akkor mi lesz? Pont akkor mikor már minden % teljesítmény úgy kell majd mint egy falat kenyér akkor vágja vissza passzív hűtésnél a teljesítményt átlag felhasználás mellett.
Syl: Igen, ebben egyet értünk, de ott állandóan megy. (a tápot is hűtenie kell)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Mr Bond 007 #98891 üzenetére
> de ne úgy adjuk már elő mintha a venti akkora nagy veszély volna, mert baromira nem az
Csak ertelmetlen, mert nem kapsz erte lenyegi pluszt.
while (!sleep) sheep++;
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
MacBook-ba nem vagyok otthon, adott egy Air 13" Mid2012-es, ebbe kell vennem egy olyan SSD-t ami a legnagyobb és tuti jó bele, hol tudok ilyet venni?
-
Head88
addikt
válasz Divinity #98888 üzenetére
Minden ami hőt termel és ezt a hőt el is kell viselje huzamos ideig szintén potenciális hibaforrás. Márpedig ami elektromos feszültség alatt van, az hőterhelés alatt is van.
(bármelyik kondi, ellenállás, tranzisztor vagy mosfet potenciális hibaforrás egy alaplapon)#98893B-L-A-C-K
A 2012-es airnek a többi mac ssd-hez képest is egyedi a csatolója. Se a korábbi se a későbbi modellek ssd-i nem passzolnak bele.
Air ssd kompatibilitások:
2010-2011 11/13"
2012 11/13"
2013-2017 11/13"[ Szerkesztve ]
-
TriX2010
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám... Próbáltam inkább Mac OS szoftveres topicot találni, de vagy én vagyok vaksi, vagy nem tudom...Szóval, mint még aránylag kezdő MAC-es....
Van egy almás gépem (Legfrissebb OS), van rajta jogtiszta "Paragon NTFS for MAC". Látszólag működik is, de valójában mégsem... A progi fut, nem próbamódban stb.., tudok vele NTFS-be formázni meghajtót, (A lemezkezelőben is), ez a művelet elvileg sikerrel végbe is megy, de aztán mindig az a vége a formázás után, hogy "...a diskXYZ nem csatolható fel.." A lemezkezelő látja a meghajtót, de ennyi.., Finder, vagy más filekezelő nem. A paragon progival fel tudom csatolni csak olvasható módban, olyankor jó. (Vagy annak látszik?)
Az NTFS-re formázott meghajtók más gépen (sima PC, TV stb.) Tökéletesen működnek.
A más gépen NTFS-re formázott lemezt szintén nem csatolja fel...
Vagyis a program tudja is amire való meg nem is... Nem értem
Ja és még egy dolog.... Emlékeim szerint régen teljes körűen működött a dolog.... (Vagy fél éve nem próbáltam NTFS meghajtóval semmit..)Van esetleg valakinek ötlete, tapasztalata..?
Előre is köszönöm\"Életem legnagyobb üzlete lenne, ha embereket vennék, annyiért amennyit érnek és eladnám őket annyiért, amennyire tartják magukat\" NE használj AdBlock-ot a prohardver oldalain!
-
Head88
addikt
válasz B-L-A-C-K #98896 üzenetére
Azért nem. Kb 1,5 hónapja kellett intéznem egy 128gb ssd-t egy 2012 13" Air gépbe és 23k volt szállítással együtt UK-ből.
Körbenézek neked. Ha találok jó áron 256-os samsungot (a toshibák szoktak elhasalni ennél az évjáratnál) akkor dobok linket pm.#98895 TriX2010
Melyik paragon verzió van fent? A legújabb? (15.8.243)
Nálam tökéletesen működik bigsur-on.[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz Head88 #98897 üzenetére
Mi adaptereztünk a 11" es gépemnél. 5K HUF ból lőttem egy noname 256 os SSD-t adapterrel a helyére került. Sajnos a mérete teljesen más mint a gyárinak, így nem is tudtuk visszacsavarozni, ragasztó került a storage alá, a tetejére meg jó vastag thermal pad, és a bottom case nyomja a helyére. Tudom, nagyon tákimáki, de így lett 80K huf alatt 11" es airem.
B-L-A-C-K:
Rég találkoztunk! Jól vagy, minden rendben?Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Head88
addikt
válasz hszilard666 #98899 üzenetére
Lényeg h működik...de néha azért nézz rá a csatlakozásra. Ha nincs becsavarozva, hajlamos kimozdulni
Új hozzászólás Aktív témák
- Üzletből, garanciával, újszerű dobozos Macbook Air Retina M1 13" Space Gray 8 RAM 256SSD magyar bil
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13"2020 Touch Bar i7/32GB RAM/512GB SSD/magyar billetyűzet
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13" 2020 M1 processzor 16GB RAM 512GB SSD
- !! 1 ÉV GARANCIA !! ÚJ állapotú, magyar bill, Apple Macbook Air 2022 M2 8GB RAM 256GB 97% AKKU
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest