-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
válasz ILLDisPozed #99350 üzenetére
Hát szerintem jó dolog a Time machine, legtöbbször teljesen elvan a háttérben és végzi a dolgát. Nulláról sokkal egyszerűbb vele visszaállni.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Ez a kijelentés így azért egy kicsit erős.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
TigerCat
nagyúr
Nem csak erre jó, kicsit olvass utána, hátha találsz olyan funkciót, amit hasznosíthatsz magadnak. Például változásokat is követhetsz, ami azért gyakran jól jöhet.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Ear001
addikt
Hát ezt nem mondanám, sőt. Engem nem egyszer húzott ki a szarból a TM, nálam ez az elsődleges mentés, ehhez képest van Nas-ra, felhőbe másodlagos biztonsági másolat, amiből úgy érzem, hogy kell.
-
likeaRAINBOW
senior tag
Milyen egyszerű, kis méretű usb-c hubot ajánlotok, ami hozza az olvasás/írás szintet? Van egy Samsung T7 SSD-m, amit ha közvetlenül dugok a gépre, akkor hozza 600/600-at, ha a Verbatim kis usb-c hub-ra dugom, akkor csak a 300/300-at
-
user12
őstag
válasz ILLDisPozed #99345 üzenetére
Nálunk a Mac dokumentumok mappája az iCloud-on van, a NAS-on lévő közös mappa meg az Onedrive-ra van tükrözve.
Más ha veszik, akkor veszik. A programok visszaállíthatóak, a nason az adatokon kívül csak filmek vannak.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Jano_023
őstag
Sziasztok. Lassan új gépet kellene vennem és el döntöttem hogy macbook air m1 veszek. A kérdésem az lenne, ha jól tudom ez egy tavaly bemutatott gép várható hogy idén vagy jövő év elején lesz új frissítés nem is a dizájn hanem egy újabb M2 esetleg? Rebesgetnek ilyeneket? Köszönöm a segítséget.
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
sz.balazs.95
veterán
válasz Jano_023 #99358 üzenetére
Várhatóan a következő generációs SoC M1X lesz, és az lesz benne a legnagyobb trouvaille, hogy 4 db-ot is lehet egy tokozásba rakni, és így már akár az új Mac Pro, iMac Pro, de akár a Macbook Pro 16”-ba is kerülhet. Az jó kérdés, hogy a teljes paletta megkapja-e majd az M1X különböző kiszereléseit, vagy marad az M1 az olcsóbb modellekben.
Igazából itt az az igazi kérdés, hogy mennyire sürgős neked a gép vásárlás, de nem gondolom, hogy rosszul járnál a mostani modellekkel.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Jano_023
őstag
válasz sz.balazs.95 #99359 üzenetére
Köszönöm. Ezek szerint csak valami leárazást kell megvárni aztán akkor vehetem is. 379k most a Edigitalnal istyleban 399k.
Vajon be megy majd 350k alá?!''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
user12
őstag
válasz Jano_023 #99360 üzenetére
Szerintem nem nagyon lesz olcsóbb. Jön a brekk friday, akkor kb 20%-ot felnyomnak az árakon majd, azután jön a karácsony. Esetleg ezután lesz majd leárazás. Az új Mac vagy ősszel vagy csak jövőre érkezik, talán még ez nyomhatja lentebb a jelenlegiek árát egy kicsit - de még azt se lehet tudni, hogy mennyin fog nyitni.
Tipp: Istyle-nál ha megveszed, kapsz vele egy egy éves Office előfizetést, ami 25.000 Ft értékű. Ami akár ha nem kell, el is adhatod, így már "csak" 375-ben van az új géped.[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
akosvargaa
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy MBP 2017 13" [link] laptopom. Olyan dokkolót/kábelt/megoldást keresnék én, hogy a tv-vel szeretném használni, mint egy asztali gépet (billentyűzet-egér, tv-re kivetítve a kép, képernyő lehajtva..stb..stb). A tv-m az egy LG 43UP75003LF.
Van egy adapterem, amiben van egy HDMI kimenet, kábellel együtt, de az nem képes 4k 60 Hz-en megjeleníteni a képet, csak 30 Hz-en, ami nekem borzasztó zavaró.
Néztem a Verbatimnek [link] van egy ilyen kábele (Type C to HDMI), viszont akkor nekem csak egy Thunderbolt csatlakozóm marad, viszont az kevés (ugye ha töltőre rakom fel, akkor nem tudok mit rákötni már). Szóval keresnék én egy dokkolót, amibe tudok HDMI-t dugni (ami lekezeli a 4k 60 Hz-et!), USB-t, tudom tölteni is közben a macet. Talán ha lenne még egy gigabites RJ-45-ös csatlakozó is az már csak hab lenne a tortán.Ha nincs ilyen, akkor egy olyat keresek, amiben van USB, és tudom vele tölteni a macet, meg akár itt is előny lenne egy gigás RJ-45.
ebay/aliexpress/-ről is rendelek szívesen ha normális márkájú, vagy tudjátok hogy minőségi a cucc
Remélem érthetően fogalmaztam meg, köszönöm előre is Nektek.
-
Sefter
veterán
válasz akosvargaa #99366 üzenetére
szia!
Én ilyet: [link] használok az általad leírtakra. Meg vagyok elégedve vele.
Psn ID: sefter_hun
-
akosvargaa
csendes tag
-
Sefter
veterán
-
general
addikt
Helló! Bocsi, hülye kérdés következik, de eddig ezt sosem használtam, csináltam.
Szóval macbookról/asztali macről csak iTunes-on keresztül tudok bármit is átmásolni kábelen telóra? Vagy van valami progi, ami meghajtóként látja/kezeli a kábellel rákötött telót? Zenét, filmet szeretnék másolni, csak roppant körülményesnek érzem az iTunest (mert az..).
Eddig sosem keleltt, ezért nem néztem ennek utána.
Ez az egy, amit anno androidon kényelmesen lehetett mindig csinálni, sokkal egyszerűbben. (emlékeim szerint) -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz general #99370 üzenetére
Halihó, a Waltr nevű app pont ezt tudja.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Sziasztok uj OS van fent mbp-n (2017es)
Findert használok és a keresés (kulcsszóra és cimkére is probáltam) nem működik most.
Rendszer ssdn talál de cimkénél ott se ad ki mindent, de külső HDDn egyáltalán nem.
MI lehet gond?
köszönöm! -
Lallerboy85
tag
Sziasztok!
Használ valaki ilyen (Incase 13 hüvelykes ICON Sleeve Woolenex MacBook Air- és MacBook Pro-tok) tokot?
Apple oldalán lehet kapni. Védőkeret van benne. Bár nem tudom kép alapján, h mennyire könnyű ebbe belecsúsztatni a gépet...?
A másik amit kinéztem (Native Union Stow Slim Sleeve tok 13 hüvelykes MacBook Airhez és MacBook Próhoz)
Vagy mi lenne max 25K keretből az a "belebújós" tok ami jó minőségű, és véd is valamennyire?
Köszi előre is a segítséget!
Üdv Laller
-
sid87
senior tag
Sziasztok!
Most gondoltam arra hogy vennék egy MacBook Air M1 16gb-t, de látom hamarosan lesz új event. Kérdésem lenne hogy érdemes várni? Lesz új Air? Vagy most csak a Pro?
Köszi!
iPhone 12 Pro Max (Telenor) | Apple Watch S6 | iPad Pro 10.5 | MacBook Air M1 16Gb | Pana Lumix LX100II | burgerem.blog.hu
-
Jano_023
őstag
válasz bmakszim #99381 üzenetére
Érdekes lesz hogy a leakerek most mit találnak el és mitől nem. Az iPhone 13 esetében nem sikerült mindent eltalálni.
Megvárom én is az eventet hátha befolyásolja majd az m1 Air árát de nem hiszem. Kíváncsian várom.''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
bmakszim
senior tag
válasz Jano_023 #99385 üzenetére
Én is kevésnek érzem a két Prot egy teljes eventre. Biztosan lesz "one more thing".
Az idei iPhone specifikációkat viszont szerintem elég pontosan megjósolták. Ismertük az új kamera dizájnt, a 120Hz-et, az alap 128 GB tárhelyet.
A Watch esetén volt teljesen mellélövés, de ott az a sejtés, hogy az idénre tervezett modell nem készült el időben és csak egy fallback verziót kaptunk. Ezt erősíti, hogy a kijelzőt tekintve a 7 egy az egyben a tavalyi modell és még így is késett 1 hónapot.
Az iPad Airre tényleg nem nagyon számítottak, inkább későbbre várták. De hátha most is lesz valami hasonló.Mondjuk egy MacBook Air!#99388 user12 Igaz. 👍
Közben én is olvastam az Airpodsról. Nem is lenne rossz egy kisebb, nem agybadugós verzió.[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
válasz bLaCkDoGoNe #99371 üzenetére
Na közben látom, hogy az nem fog menni, amit én szeretnék. A zenefájlokat csak egy app-ba tudja átküldeni, jelen esetben a Vox-ba, de ott nem lehet megjeleníteni fájlnév alapján a trackeket és fájlnév alapján nem is lehet így sorrendbe rakni.
Nekem ez tanításhoz kellene, van 3 gigányi mp3 zeném, amik mind át vannak nevezve, a bpm ütemük benne van a fájlnévben, ez alapján választom, épp melyik kell.
Van olyan megoldás, applikáció, ami a fájl neve alapján (tehát nem metadata) látja és szortírozza iphone-on a zenéket egy mappában? Ez az egy, amit azóta is hiányolok az Apple-nél, ez annyira gáz, hogy nem tudnak ilyet. Androidon gyerekjáték volt... (más nem hiányzik onnan) -
evo87
őstag
Sziasztok!
Az összefoglalós és a topik részleges átfutása után azzal fordulnék hozzátok, hogy melyik gépet célozzam meg első MacBook-omnak?
Sosem volt még Mac-em, de már 2 éve iPhone-om van, azóta lett vaccs is, és összességében nagyon tetszik az Apple szemlélete, az egyszerű, hatékony szofveterek, jó kezelhetőség, vonz az ökoszisztéma, ezért arra jutottam, hogy a következő notebookom legyen MacBook.
Ha jól sejtem, akkor a Windowsról való átállás gördülékeny lesz, legalábbis remélem, hogy hamar meg fogom tudni szokni/tanulni a macOS használatát, sajátosságait.
Amire használni szeretném, azt gondolom általánosnak felel meg, pontosabban Office programok, Photoshop mindenképpen, valamiféle fájlszerverre való feltöltést megvalósító alkalmazás, minimális videovágás, böngészés... szóval semmi komoly, vélhetően még közel sem használnám ki egy alap MacBooknak tartalékait.
Azt gondolom, hogy érdemes már mindenképp az M1 gépek közül választanom... az általam megjelöltekhez elégséges a sima 13-as Air 256 Gb, vagy inkább érdemes a Pro-t megcélozni?
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
trobi28
addikt
Szerintem is elég lesz egy Air ilyen felhasználásra
Én kb 3 éve áltam át a sötét oldara , nem okozott gondot, pedig nulla MacOS ismerettel rendelkeztem. Az okozott kihívást, hogy másképp álljak hozzá, ne úgy akarjam használni,mint a Windowst, hanem egyszerűbben A Wint nem tudom kizárni az életemből, mert a munkám miatt szükségem van rá, de egyáltalán nem okoz gondot a prhuzamos rendszerhasználat, sőt, van amire a Windows a jobb és van amire a MacOSBoldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
bads1
aktív tag
válasz Lallerboy85 #99379 üzenetére
[link] Ilyet vettem M1 Airhez és tökéletes, bar iJoe-nál csak 10 rugó volt két hónapja, kérdezd meg őket ha tetszik ez a fajta táska.
-
user12
őstag
Szerintem megszokható. Nekem a Trackpad kézmozdulatok jönnek be nagyon. Van bluetooth egerem, de nem párosítottam vele, mert nincs rá szükség.
Ami nekem fura, a speciális karakterek. Rögtön a iCloud bejelentkezésnél guglizni kellett, hogy hol van a @ jel. (de még utána is volt pár, pl | , ° és a többiek).
A beépített screenshot szerintem nagyon nagy találmány.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
sz.balazs.95
veterán
válasz trobi28 #99393 üzenetére
Ez különben érdekes: én Linuxról váltottam macOS-re, és tulajdonképpen elég zökkenőmentesnek éreztem a váltást.
Inkább a megfelelő progik megtalálása került kis időbe, cserébe viszont tucatnyi új progit ismertem meg, amik meg Linuxra nincsenek, és nagyon fájó a hiányuk ott (pl Affinity).
Mondjuk így is van 1-2 progi, amire nem találtam meg a megfelelő alternatívát (pl. a GNOME karaktertáblája messze a legjobb a műfajban tbh, de a scannerjét is jobban szeretem, mint a Mac-es variánst.)Nekem 2015-ös Air-em van, és az általad felsorolt taskokra még ez is teljesen elegendő lenne. (Mondjuk képszerkesztésnél, pláne játéknál azért erősen érződnek a vas korlátai, meg szerintem pasztázni sem ártana egyszer, ha rászánom magam.)
Ami viszont totál érthetetlen számomra, az az, hogy az HBO Go totál megeszi a CPU-t, szinte használhatatlan.szerk. +1 a trackpadnek! Valóban elég kezes cucc. Rengetegszer van az, hogy a gesture-ök miatt akkor is odanyúlok a trackpadhez, ha egyébként külső egeret használok, mert a GUI-ban való navigálás marha jó vele. Igaz, a legtöbbre van megfelelő billentyű shortcut, de a felét se tudom fejből, mert felesleges.
[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
veterán
A múltkor már kérdeztem, hogy hogyan tudom átállítani azt, hogy a böngészőt megnyitva az teljes képernyőn legyen rögtön. Kaptam is rá választ, de akkor nem állítottam át, és már nem találom a hozzászólást. Tudnátok segíteni, mert magamtól még mindig nem jövök rá.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Kdani1
csendes újonc
Sziasztok!
Valaki tudna nekem ajánlani egy megbízható, egyszerű, ingyenes torrent progit, ami tökéletesen fut M1-es big suron, az uTorrent helyett?
Ha lehetséges linkkel , mert egyszer már bepróbálkoztam egy bittorrenttel, de azt nem volt hajlandó telepíteni, mert hogy nem megbízható forrástól származott(vagy valami ilyesmit írt ki..)..
Köszönöm szépen előre is..
Ui.: kezdő Mac-es vagyok, úgyh bocsi ha hülyeséget írok, vagy túl triviális a kérdésem, de nem szeretném összegányolni a gépet
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Apple Macbook Air Retina 2018 13' Laptop
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
- Új bontatlan Apple MacBook Air 13.6" M2 8GB RAM 256GB SSD Magyar Bill. (Silver) Ezüst
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest