- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ielektros
senior tag
válasz HarryPotter #20549 üzenetére
Mar leirtam feljebb. 750GB nekem keves Ugorjunk szerintem mert nem akarom teleoffolni a topikot. Mindenki masra hasznalja a gepet. Mi dolgozunk rajta. Es nem excel tablazatokkal. Szamomra az is egy elethelyzet a privat gepemen peldaul, hogyha elutazunk valahova 1-2 hetre akar munka akar privat akkor ne kelljen masolgatni ide oda a cuccaimat. Viszem magammal, ott van minden. Kesz. A produktivitas szempontjabol szamomra elonyos. Es ha ez penzt er, idot takarit meg vagy szorakoztat akkor termeszetes, hogy van prioritasa a tarkapacitasnak.
-
M@trixfan
addikt
válasz MoP_FX 57 #20533 üzenetére
A virtualizált megoldással csak a felszínes dolgokat fogja látni és azt sem teljeskörűen. A ritkán játékra használt Win 7-es gépemen is már érzem, hogy igényelné az újratelepítést. De hogy mitől azt nem tudom... Mai napig nem mindegy egyes eszközöknél, hogy melyik USB portba dugod, OS X felől nézve ez nettó nevetséges, az induló "varázslóval" együtt. Múltkor másik Ethernet aljzatban nem látta meg a dhcp-t a Win. Mac-ben egyikből átdugva a másikba bármilyen üzenet nélkül egy másodperc alatt mar hálón volt. Van ugyebár rendes parancssor, az ablakkezelés és a multi monitor támogatás is sokkal jobb OS X alatt. Ami gyenge az a grafikus driver "feature set"-je és a teljesítménye egy gyártói AMD/Nvidia Win driverhez képest. Most ezeket csak azért mondom, hogy bizonyos dolgokban, logikában bőven kategórikusan jobb mint a Win, csak ez azoknak értékelhető akik valamilyen alkalmazott célra vesznek mac gépet. Egybites felhasználónak hiába ecsetelném, hogy pl. mennyivel logikusabb a color management és Win alatt meg az ember haja hullik tőle, már a control panel ezen része is egyszerűen retardált.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, tudom hogy nem Ipod topik de hátha tudtok nekem segíteni. Van egy Ipod Classicom 6gen 160 GB.
Úgy vettem hogy rossz volt a vinyója kerreget kattogott de nem ismerte fel. Előző gazdája esett vele. A vinyó tipusa: Samsung HS161JQ 2M/CEATA. Na most rendeltem hozzá egy ugyan ilyet, azonban az eladó nem CEATA-t küldött hanem egy 2M/PATA-sat. Összeraktam viszont meg se mozdítja a fejet, se kép se hang és nem ismeri fel. Kérdésem az lenne hogy a CEATA és a PATA az teljesen más csatlakozó és egymással nem kompatibilisek és emiatt nem ismerheti fel? A csatlakozója amibe a kábelt dugom az teljesen ugyanaz. Segítségetek előre is köszönöm. -
MoP_FX 57
őstag
válasz M@trixfan #20554 üzenetére
A virtualizált megoldással csak a felszínes dolgokat fogja látni és azt sem teljeskörűen.
A nyilvánvaló kötekedésen kívül nem látom a problémádat igazán. Természetesen nem lesz hardveres gyorsítása a grafikához, és nem lesz teljes értékű. De nem is ez a lényeg. A lényeg, hogy egy olyan ember, aki még nem használt OS X-et, az ismerkedhessen a GUI-val, a beépített programokkal, OS X-es alternatívákat kereshessen és próbálhasson ki a megszokott Windows-os alkalmazásaihoz, mielőtt elkölt vakon egy jelentősebb összeget. Erre pedig tökéletes egy előretelepített virtuális gép, amit percek alatt össze lehet lőni.
A komment további részére:
Én direkt nem mentem el abba az irányba, hogy konkrétumokkal bombázzak bárkit is pro vagy kontra.
Nem akarok senkit meggyőzni egyikről sem, csak nem árt elgondolkozni minden leendő switchernek, mielőtt az érzelmei és a hirtelen felindulása elragadják.Abszolút megértem és elismerem, hogy vannak olyan szakterületek, amelyhez kiváló az OS X. Nem vitatom egy percig sem. Itt nem erről van szó. Alap felhasználásról, kezdőknek. Egy olyan átlagemberben, aki egyik napról a másikra átül a Windows elől az OS X elé nem az a kérdés fog megfogalmazódni, hogy a color management miért ilyen vagy miért olyan, hanem az, hogy az eddig használt, megszokott „ingyenes” shareware Total Commandere helyett miért kellene a Forkliftet 30 dollárért megvennie, és a többi.
-
TigerCat
nagyúr
válasz MoP_FX 57 #20558 üzenetére
Nagyon jól megfogalmaztad a dolgot, teljesen egyetértek. Minap ideültettem egy munkatársam a gépemhez. 5 perc után sírva könyörgött, hogy visszaülhessen egy Windows-os gép elé, mert nem tud görgetni, ahelyett hogy megnyitná, mindent át akar nevezni a rendszer és nem találja a mentés másként gombot. Szóval igen, ezek a dolgok elrettentőek lehetnek az elején. Annak pedig, aki nem bírja a változásokat, különösen nehéz.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TigerCat
nagyúr
Egy kis segítség kellene:
Van pár nagyobb méretű mp4 videóm és ezeket szeretném kisebbre konvertálni, de a lehető legjobb minőségben megtartva, hogy kevesebb helyet foglaljanak a lemezen. HandBrake és VideoConverterUltimate van a gépemen. Ha ezekkel nem megoldható, jöhet fizetős AppStore-os megoldás is...♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TigerCat
nagyúr
Mától hivatalosan is csak Mac-em van. Munkatársam megkapta a Windows-os gépem... Nagyon kíváncsi vagyok, mikor kezdem el tépkedni a hajam...
Tegnap konvertáltam pár órát és rendesen melegedett a masina, viszont meglepetésemre a rendszer full terhelés alatt is tökéletesen használható volt, pedig grafikáztam, böngésztem, leveleztem, fájlokat másolgattam és még egy alkalmazás is frissült közben. Kész csoda, tekintve, hogy csak egy kis mobil eszközről beszélünk, nem túl erős procival.
-
addikt
Tuxera vagy Paragont érdemesebb megvásárolni, ha NTFS filerendszerre akarok írni?
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Zjunior
veterán
Aki hivatalosan akar venni rMp 13" az megteheti 395-ért Istyle 8gb rammal igaz 128gb ssd-vel
Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
TigerCat
nagyúr
válasz Tyler Durden #20563 üzenetére
Paragont használtam, nekem bevált és Windows alatt is több termékével volt dolgom, szóval szerintem azt.
-
Ragnar95
félisten
válasz Tyler Durden #20563 üzenetére
Tuxera tökéletesen bevált nekem.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
addikt
Köszönöm a válaszokat. Első kanyarban betesztelem a Tuxerát 15 nap triallal.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
ribarszki
őstag
válasz Tyler Durden #20569 üzenetére
Nálam a Tuxera tökéletesen müxik
-
Somansky
aktív tag
Milyen tokot/táskát ajánlotok MBA13 hoz, amit alátétként is lehetne használni pl az ágyban?
Ilyesmire gondoltam.[ Szerkesztve ]
www.somansky.com
-
buci30
addikt
válasz Tyler Durden #20569 üzenetére
Ha lejár torlod es a fájlokat is, amiket hagy akkor ujra tudod tenni es ujra triál
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
bull84ghia
őstag
Mi a legegyszerűbb megoldás a linux futattása pendriveról? Macbook 4.1-em van. Mac linux usb loadert próbáltam de nem tölt be
Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
MoP_FX 57
őstag
válasz TigerCat #20561 üzenetére
Tegnap konvertáltam pár órát és rendesen melegedett a masina, viszont meglepetésemre a rendszer full terhelés alatt is tökéletesen használható volt...
Én leginkább azon csodálkozom, hogy ezen meg vagy lepődve. 2 fizikai mag + HT és korszerű preemtív OS ütemező, ezt illik hoznia.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz TigerCat #20578 üzenetére
Valószínűleg azért, mert az OS X feladatütemezője is egyfajta 'Shortest Time Remaining First' elven működik (több más elv mellett persze), tehát az alacsony lökető feladatokat preemtíven beütemezi a nagy löketű feladatok elé (ebből következően azok szinte úgy futnak, mintha nem lenne terhelés), tehát nem alakul a klasszikus konvoj-hatás, és reszponzív marad az OS.
Én egyébként talán az XP-s időkből emlékszem utoljára ilyenre, amikor egy Prime95 vagy XviD enkóder teljesen megette az egy fizikai magot, és az OS teljesen használhatatlanná vált.
-
TigerCat
nagyúr
Hát srácok, kicsit azért meglepődtem. Mert ez csak egy hordozható eszköz és nem egy bika asztali gép. Mindössze ennyi. A Windows is jó volt (nálam), mert ott sem volt probléma sok egyidejű feladat futtatásakor. Persze jó hardverrel és korrekt, legális szoftverekkel.
MoP_FX 57
Köszi, így érthető! Teljesen logikus...
XP alatt párszor belefutottam, bár igazán csak a gagyi gépeken rémlik hasonló probléma. SSD, jó proci, bőséges ram és nem nagyon lehet gond.[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz MoP_FX 57 #20580 üzenetére
illetve XP-ben a végrehajtási prioritás kezelése hulladék volt, símán kaphatott egy folyamat magasabb prioritást a rendszerszintű folyamatoknál, és akkor akár az egérmutató is megállt, aztán ha kivártad, magához tért
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Blaise
veterán
Fel szeretném rakni egy külön partícióra a Yosemite bétát.
Külön adtam neki 50 gigát, végigfuttattam a telepítőt, majd amikor újraindul a gép akkor némi gondolkodás után a Mavericks indul. Ha újraindítom és nyomom az ALT gombot, akkor se látszik a másik lemezt indítólemezként. Szerintetek mi lehet a gond?
-
MoP_FX 57
őstag
válasz Viszlát #20583 üzenetére
Persze, mellbevágó lenne a különbség, de sajnos nem lehet a szőnyeg alá söpörni, hogy közben az MS is iterálgatott tovább, és eggyel pokolian be is talált.
(#20584) biker: Ezért is írtam, hogy számos más elv mellett, egy alap SRTF algoritmus simán ki is éheztetné a nagy löketű feladatot. Elég masszív heurisztika dolgozik ott a háttérben.
Igazság szerint én már-már nosztalgiával gondolok azokra az időkre.
Mekkora durranás volt a batch OS után a kooperatív, aztán a preemtív multitasking.[ Szerkesztve ]
-
johndeegwed
tag
MacBook Pro 1.1 15" 32 bit Intel Core Duo 2 GH. 2GB ram 500GB-ra bővített HDD, OS X 10.6.8 oprendszerrel. meddig lehet a ramot bővitteni?
-
nagyúr
válasz johndeegwed #20588 üzenetére
Addig.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz johndeegwed #20590 üzenetére
Hivatalosan nem. Az 1.1-es MBP az MA463/464-es modell, arról pedig itt találod a gyári specifikációt, miszerint "up to 2 GB main memory".
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz johndeegwed #20592 üzenetére
Az MBP-ben található T2500-as picivel jobb, mint a HP-620-asban található T3100, de sok különbség nincs köztük teljesítményben. Az MBP-nek jobb ugyan a felbontása, viszont 4 évvel idősebb konstrukció, így hacsak nem volt cserélve az akksi, akkor nem nagyon mehet sokat tápról. Én nem cserélném el a HP-620-at az 2.2-es MBP-re.
-
r3dsnake
nagyúr
Nézegettem az air hirdetéseket, és megakadt valamin a szemem: KÉP
Ezek az akksik ilyen kevés újratöltés alatt ennyit veszítenek a kapacitásukból?
-
-
-
r3dsnake
nagyúr
Köszi a válaszokat, megnyugtató.
-
nagyúr
Egy mid-2012-es MBA-ban hány éves legyen az akksi?
Persze érthető, hogy nem csak a töltési ciklusok számától függ a kapacitás.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Spórolós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- DIGI kábel TV
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- LEGO klub
- További aktív témák...
- MacBook Air 2018 Használt/8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3807
- ÚJ Macbook Air 15inch retina kijelző 256GB SSD, GARANCIÁLIS!
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest