- Motorola G86 - majdnem Edge
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Magisk
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
peugeotmate
addikt
válasz
ribarszki #119406 üzenetére
+1
Én amúgy 6 éves korában gyári akksit kértem még a 2014-es retina MBP gépembe 80 ezer forintért, amivel a topcase is cserélve lett. (Ergó új alsórészt kaptam az alaplapot leszámítva. Mivel a kijelző is volt cserélve előtte, így már nem lett staingate sem rajta.) Még 4 év után is 90%-os volt majdnem az akku benne 500 ciklus után is miután eladtam tavaly szeptemberben.
Én tartom azt, hogy megéri a gyári akkut belekalkulálni, ha valaki hosszútávon tervez és nem látja limitációit a gépnek még. Ezzel vígan kihozható a 10 év, vagy még eladni is el lehet nyugodt lelkiismerettel, értelmezhető áron.CharlieDrop
1. A legfrisebb OS nem támogatott
10 éves PC-n is általában csücskös (vagy lényegében nem alkalmas futtatni) a legfrissebb op.rendszert, sajnos.2. Nem túl acélos proci (ez nem az Apple sara)
'M' szériára ezt nehéz lesz mondani.3. Kijelző bevonat full lekopott (egy notimnál sem volt soha ilyen probléma)
Anno cserélték nekem, kétszer is. Most már tudom hogy szigorítottak rajta, de ha full kopik, akkor cserélni fogják. A harmadik viszont 6 év után sem lett staingate-es a MacBook Pro-n. -
CharlieDrop
veterán
válasz
ribarszki #119406 üzenetére
No, ami “nem tartós”
1. A legfrisebb OS nem támogatott
2. Nem túl acélos proci (ez nem az Apple sara)
3. Kijelző bevonat full lekopott (egy notimnál sem volt soha ilyen probléma)Mikor az Akku elfáradt, eltettem pihenni, akkucsere után a gyerkőc használja még.
De amennyibe került, ahhoz képest gyorsan amortizálódottVolt olyan Thinkpad a családba, ami 10 évig használatban volt, elkerült itthonról, még most is használják.
-
herdsman12
őstag
válasz
ribarszki #119395 üzenetére
Nem egyszerű... [link]
Tavaly szeptemberben rendeltem a fixshop FixPremium minőségből (úgy nézem ilyet már nem is árulnak), küldtek egy noname akksit, amire az eredetinél nagyobb kapacitás volt írva. Nem bíztam benne, ezért visszaküldtem és megrendeltem az 1-2k-val olcsóbb, de ismert nevű változatot (Cameron Sino).
Nem vagyok elájulva tőle, felveszem a kapcsolatot az eladóval, hogy ilyenkor mi van, 93 ciklus/86%. [kép]
Mivel iPhone 6P-ba cserélt NOHON akksival pozitív tapasztalatom van, ezért most simán kifizetném a 6k felárat érte. [link]#119396 odrif
Nem olvastam át a garancia feltételeket, de jó az a 2022/11 havi dátum? -
Head88
addikt
-
Balinov
titán
válasz
ribarszki #84115 üzenetére
udv ribarszki
nem egesz 2 hete jatszottam el ugyanezt a mid-2012 rmbp 15-on (sajat hibambol az igaz, de 2x 2 nap alatt).
En is az elerheto legfrisebb win10 iso-t toltottem le, bootcamp-el letrehozattam a telepitokeszletet, de ilyen nem fordult elo, pedig pendrive hijjan C10-es SanDisk Extreme SDHC+Transcend USB-s SD olvasoval csinaltam. Mojave alol.
2 dologot tudok elkepzelni.
1) Valahogy az ISO fajl megserult letoltes (vagy ubs-re iras soran)
MD5 checksumot ellenorizd. Pl. MS fele tool vagy WinMD5Free-vel.
2) Masik pendrive-val (es/vagy USB porton)B
-
TheMarci
addikt
-
Head88
addikt
válasz
ribarszki #84101 üzenetére
Nem hit kérdése.
Tudod mivel apple macbook szervizeléssel foglalkozom, ezért mondjuk úgy, rengeteg gép fordult/fordul meg a kezeim közt. És most jön a tapasztalat része: A Te gépeden kívül nem láttam Magyarországon hasonló esetet.Az aluminium pitting jelenség létezését nem kérdőjeleztem meg. Felület kezeletlen alumíniumoknál láttam már ilyet. (pl: szemüvegkeret)
Részemről a témát lezártam. Annyira azért nem érdekel, hogy kinek milyen savas az izzadsága.
-
30z.Samu
titán
válasz
ribarszki #62331 üzenetére
Lehet ezt is egyén válogatja. Én WP-ről váltottam iOS-re még 3 éve kíváncsiságból, de elég hamar megszerettem a telefont. Utána volt Android is (meg WP előtt is próbálkoztam vele becsülettel), de valahogy azzal nem tudtam megbarátkozni, egy idő után hiányzott az iOS. El is adtam, vettem megint egy iPhone-t. Ez sem hibátlan rendszer, tény és való, de eddig nem produkált olyat, amitől az agyvérzés kerülgetne.
-
Somansky
aktív tag
válasz
ribarszki #44408 üzenetére
Ugy értttem, hogy ha 2 modell fut még...az ára nem lehet azonos, max az előző csökkentik jobbam, de ismerve az applet nem teszi/tette.
Canon EOS 5D mk4..kicsit "sem" túlárazott jelenleg, de az a 3-as verziónál is így volt, s lásd már mindenki azzal futkos és lecserélheti jobbra, mert ha csere van akkor jobban ját, ez igy vagy a MAC vagy iPhone-nál is. Ellenben egy Android, vagy PC nem tatra ennyire az árát.
Igen, én is örülnék, mondjuk azonos árnak, bár akkor sem cserélném mág le, főleg, hogy az sem derült ki mennyivel gyors munkában és mi is került valójában bele. De majd, jövöre, vagy utána, akkor lehet még egy + usb 3 is beletolnak a sok panasz miatt, hely vanA sima Macbook na az túlárazott és "selejt egy gép...lassabb mint az AIR, 1 port és semmi más... és sokkal drágább..na azt lehet összevasaljak az AIR-ral (gyorsabb, több port...
és lesz egy jobb belépő gép. Én azt tenném.
-
Black Dragon
addikt
válasz
ribarszki #44361 üzenetére
Nyilván az Apple megelőzte kicsit a korát, és nem úgy értem, hogy forradalmi technológiát vetett be, hanem korábban rakta bele ezeket az új cuccokat a gépeibe, és vette ki a jacket a telóból, mint bárki más.
Ez egy részről rossz, hiszen a vásárlók szívnak ezzel, viszont egy új irányt ad az egész piacnak. Úgy gondolom, hogy 1-2 éven belül fognak tömegesen jönni a telefonok és gépet jack és USB-C vel, még ha most cikizik is ezért az Applet, mert csak így lehet tovább haladni(fejleszteni).Az iparági verseny pedig ösztönzni a gyártókat, gondolok itt az összes periféria gyártóra, hogy csináljanak USB-C megoldást egyre több mindenből, legyen egyre több vezeték nélküli füles egyre inkább megfizethető áron.
Nyilván az Apple az első, aki nagy fába vágja a fejszéjét, de ahogy beindul a verseny, úgy lesz egyre inkább élhető ez az egész, ami csak most indult el.
Szó se róla, néha én is tudok szentségelni, hogy bmeg otthon hagytam az átalakítót a 12" macbookhoz, így nem tudok rádugni egy vinyót sem. Viszont a legtöbb esetben nem kell semmit rádugnom, el tudom intézni wireless. Az iphone jack pedig most még szintén zavaró, átalakítóval kell használni a fülest, de nemsokára beruházok egy wireless fülesre, és megoldódik a dolog, és bár nem tudom egyszerre tölteni a telót és hallgatni a zenét, de nem is szoktam.
Most mély sebet ejtett mindenkin az Apple, ami csak évek múlva forr össze, de akkor már a nyomát se fogjuk látni.
-
megema
őstag
válasz
ribarszki #40197 üzenetére
SMC és PRAM reset megvolt?
Safari által okozott fagyásokról beszélsz? A szaggatás neked nem akkor jön elő, amikor elkezd swap-et használni? Nálam újraindítás után nem sokkal is képes szaggatni egy 3 ujjas jobbra-balra swipe. Külső kijelzővel (2560x1080) sokkal folyamatosabb.
-
Ragnar95
félisten
válasz
ribarszki #38139 üzenetére
Nálam 2 nagyon idegesítő probléma van, az egyik a memory leak (Safarit és Previewt kaptam eddig rajta, hogy már bezárt weboldalak foglalják a RAM-ot feladatkezelő szerint, illetve már rég bezárt PDF-eket nem tudok törölni, mert a Finder szerint a Preview még használja őket...), erre neten is nagyon sok a panasz, a másik meg hogy az egyik USB port random nem működik, System infoban látom a rádugott eszközöket, de nem vesznek fel áramot és Finderben/Disk utilityben/más appokban se jelennek meg, ezen is csak újraindítás segít.
Nálam rendszerszintű belassulást csak a Safari képes okozni, az is akkor, ha több gigányi swap gyülemlik fel a memory leak miatt.
A letöltőcsík beragadása meg csak egyszerűen idegesítő, hogy egy ilyen kis problémát nem sikerült megoldaniuk a Yosemite beták megjelenése óta...
Az már csak hab a tortán, hogy bizonyos appok még mindig nem támogatják a splitscreen módot, nem is értem ezt miért a fejlesztőknek kell megoldania... -
válasz
ribarszki #37324 üzenetére
Ja, akkor oké. Benéztem...
:-)Nálam egyébként teljesen rendben van minden. Szó szerint hasít a Kapitány.
Safari 12 tabbal, Chrome 4 tabbal, Skype, Chatty, MS Office, Mail, Wunderlist, Naptár, Vox, Pixelmator, JDownloader, Forklift, Fotók és VLC is fut (plusz háttérben egy halom apróság), mégis minden gond nélkül működik. Ráadásul 3440x1440-es külső kijelzőn TB kábelen.
-
megema
őstag
válasz
ribarszki #37318 üzenetére
Nem tudok más mondani sajnos, mint hogy "teljesen normális", amit tapasztalsz.
Nekem újkorától ilyen a lassan 2 éves 2013-as retinám. Amikor jó ideje nem volt újraindítva, akkor hol szaggat, hol nem. Plusz a memóriát is zabálja orrba-szájba. Az utóbbi időben, amikor több napig használtam úgy, hogy az Xcode mellett meg volt nyitva Megtekintőben kb. 8 PDF, Safariban ~30 lap, akkor 4 GB csereterületet is megzabált. Újraindítás után ugyanez kb. 0 MB csereterülettel is ment neki.
Az előbb egy olyan bugom is volt, hogy iTunesban ment a zene, majd leállítottam, kihúztam a fülhallgatót. Erre kijelentkeztetett a fiókomból és szétdobálta a mappába pakolt alkalmazásokat a Launchpadben.
Egyszer használok Chrome-ot, akkor is meghülyül tőle a gép... Sikerült még egyszer reprodukálni, de többször már nem.
-
imgfact
csendes tag
válasz
ribarszki #36900 üzenetére
Szia!
Végülis a hozzászólásodban megjeleölt helyen vásároltad meg a gépet vagy másik cégtől? -
csabi94
őstag
válasz
ribarszki #36945 üzenetére
Direkt nem válaszoltam, nem akartalak befolyásolni (Air irányába), már csak azért sem, mert ha belegondolok, én is inkább vennék egy i5-ös, 8 gb-os, 256-os rMBP-t, mint i7-es Airt. Tökéletesen megfelel mindenben az Air, de egy Pro többet tud nyújtani a gyönyörű kijelzőjével.
-
lmno
őstag
válasz
ribarszki #36943 üzenetére
Aki látott már Retina kijelzőt, aszerint ég és föld a különbség
Aki még nem látott, az elvan az Airrel is.
Arról nem is beszélve, hogy nemcsak a felbontás számít: az Air-ben TN panel van 300+ ezerért, nem IPS, mint a Pro-kban.
(A 4GB Ram szerintem már most is kevés egyébként).Tehát én nem vennék már Air-t,
- ha fontos a hordozhatóság, és a teljesítmény nem annyira: alap 13-as rMBP
- ha a teljesítmény is számít: feltuningolt 13-as rMBP
- ha a hordozhatóság nem annyira, de brutál teljesítmény kell (+ nagy kijelző): 15-ös rMBP -
nrbi001
senior tag
válasz
ribarszki #36931 üzenetére
Én 2014 early gépről váltottam retinás 2013MBP-ra egyrészt a biztosítás miatt ami van a mbpron ,másrészt kiakartam próbálni milyen 1 retina kijelző, mennyivel több a 8gb ram és picit erősebb proci. Amire én használom eget rengető változást nem veszek észre . ( Net, néha ps, munkahelyi feladatok) ... Ha nem is ide esetleg privátban elmondanád h működött ez a biztosításos folyamat ?
-
Peetey91
senior tag
válasz
ribarszki #34300 üzenetére
Én úgy terveztem, hogy frissítek, majd frissítés után újra rakom. Vagy a frissítés ez esetben fölösleges, mert úgyis a legújabbat töltené le?
A Spotlight új funkciói működnek Magyarországon? Mintha azt olvastam volna régen, hogy nem működnek majd, erre akkor van mód, hogy aktiválhassuk? Elég jónak tűnnek az újítások benne.
-
válasz
ribarszki #22826 üzenetére
Köszi, szuper, ez nagyon jó hír ugyanis éppen ilyen kimenete van az imac-nek is, csak azt a leírásban másképp írja a weblapon, ott írja hogy optikai kimenet. Pont ilyen kábelt használok most is a dac-hoz.
Az a helyzet hogy van egy baromi jó ajánlatom 15-ös rmpb-re, ami ugyan - számomra - nagy és feleslegesen erős hardverben, de akkor átgondolom a dolgaimat és legfeljebb azt veszem meg desktop replacement gépként. Csak az adattárolást kell megoldani valahogy. Az a helyzet, hogy teljesen le vagyok maradva, lövésem sincs hogy pl ilyen thunderbolt 2 külső vinyókat lehet-e kapni, mennyibe kerülnek, de akkor kelleni fog valami olyasmi... -
TBMC
addikt
válasz
ribarszki #22775 üzenetére
koszonom mindenkinek az eddigi valaszokat!
irtam nekik egy emailt, hogy nyoma legyen, majd felhivtam oket:
- a "kollega" szerint ez minden Pro retina-nal fent all, igy nem nagyon all modukban ismetelten cserelni, mert allitolag u.olyan lesz (kerdezem en, akkor alapbol miert csereltek, ha tudtak, hogy szar lesz...)de ha gondolom vigyem be s probaljuk meg megint, de felhivja figyelmem, hogy mivel refubished alkatreszekbol csereli minden reseller, ezert vszeg fent fog allni a hiba (es tenyleg ez olvashato az altaluk kiallitott szervizinfo-s lapon)
vicc, hogy egy 450rongyos gepre 1 ev garit kapot, OK. de akkor ne csessze mar meg az a franya elet, hogy nem tudnak uj alkatreszt beletenni a gepembe??? miert kell refurbished szarokat belepakolni? - holott koztudott azok kozott is nyilvan van tokeletes de kb a negyede-fele u.ugy szar...
...tenyleg nemtudom mi tevo legyek, de nagyon cseszi a csoromet, mert idegesitoek ezek a kek savok a kijelzo szelein, sott mar alul is eszreveheto (kiveve a kepernyo tetejet), minden egyes vilagosabb fotonal, grafikanal fellelheto, s mivel ejjel-nappal mac en grafikazok, oke, hogy masik monitor van mellette de mindket kepernyot hasznalom, iszonyatosan zavaroak a kek savok...
-
tigomigocika
senior tag
válasz
ribarszki #20316 üzenetére
Mivel lassacskán össze gyülik a pénz egy macbookra és teljesen elbizonytalanodtam..
Pro-t vagy airt éri meg jobban venni?
Mivel kis pénzű átlagember vagyok így csak használtra tellik( szégyen-nem szégyen de ez van sajnos)
És mivel rengeteg hirdetést megnéztem illetve egy konkrét sráccal fel is vettem a kapcsolatot
Így találtam rá egy i5-ösre ami elég jó árba van ssd-vel használtan!
Kérdésem az hogy honnan tudom hogy nem lopott a gép?
Ha ad garanciát Z jó???
13,3 az jó?
Vagy inkább 15"?
De abba az árban 15" csak sima c2d van 512 videochippel...
Most ha én megveszem a gépet és itthon belépek id-mel és ha lopott ...
Akkor pár nap és csenget a rendőrség???
Tényleg elbizonytalanodtam most...
Legyen szives valaki privátban erre válaszolni!
Köszönöm! -
iOce
tag
válasz
ribarszki #20266 üzenetére
Ez elég jól néz ki, csak nincs hely a töltőnek és egyébnek
Én ezt rendeltem tegnap V7 Cityline Toploader 13 kicsivel több, mint 5 ezer Ft, majd meglátjuk, mit bír.
-
-
Ragnar95
félisten
válasz
ribarszki #20051 üzenetére
+1
Műszaki cuccnál az esetek nagy részében nem érdemes várni, mert mindig jön újabb és jobb úgyis...Persze hogyha van egy konkrét termékciklus, aminek a változtatását semmi nem indokolja és 1-2 hónapon belül várható nagy valószínűséggel az új modell, abban az esetben érdemes lehet várni, de jelenleg nem ez a helyzet áll fenn.
Én olvasgattam 100oldalas PDF-eket is a gépen és egyáltalán nem tűnt fel benne akadás, sem az olvasás közbeni lassú görgetésnél, sem amikor direkt gyorsan görgettem teszt céljából.
FIREBLADE78: ha neten rendelted, akkor átvétel után is visszaviheted 8 napon belül, az egyetlen hátránya ennek, hogy a bolt 30 napig "ülhet" a pénzeden, mielőtt visszautalja. Hogy a már megrendelt terméket visszamondhatod-e még átvétel előtt, azt meg kell érdeklődnöd a boltnál/el kell olvasnod a vásárlói feltételeket. -
trisztan94
őstag
válasz
ribarszki #19884 üzenetére
Valszeg figyelt már egy ideje a tag, ha rögtön lépett amint elfordultam. Tényleg nagyon gyorsnak kellett ehhez lenni, pontosan tudta hogy mit csinál.
Kezdek azon gondolkozni amúgy, hogy a kávézó személyzete volt, rendőrrel meg akartuk nézni a kamera felvételt abban a 20mp-ben, de egy ilyen kis fontoskodó manager magyarázott, hogy nem adják ki, csak nyomozás keretében, plusz még ironikusan odanyomta, hogy "Ja, amúgy csak 30 napig őrizzük meg". Még a rendőr is mondta, hogy elég gyanúsan viselkedett, mert egy ilyen elitebb helyen főleg a vendég az első, pláne akkor ha het 2-3x oda jár... Remélem kiderül, hogy ő volt.
Find my mac amúgy be van kapcsolva, de ez nem kezdő dolog volt. Azóta nem ment fel wifire a gép, tehát valszeg alkatrésznek megy külföldre..
-
ielektros
senior tag
válasz
ribarszki #19806 üzenetére
Nem ertem miert istenitik sokan a Sony meg Samsung es hasonlo temaban mozgo cegek notebookjait amikor egy Dell vagy egy Lenovo klasszisokkal jobb. De megint ott a kategoria kerdes, mert nem mindegy, hogy egy olcso Dell Inspiron vagy egy Dell Latitude vagy Precision gepet nezunk. En szemely szerint Lenovo ThinkPad T/W parti vagyok, de az is biztos, hogy a MacBook felepiteset szeretem a legjobban. Nagyon jol ossze vannak rakva. Apple kepes nagyon nagy igenyesseggel odafigyelni a HW megjelenesre.
-
ielektros
senior tag
válasz
ribarszki #19794 üzenetére
Ezen en is kacagtam egy jot. MacBookom is van, lenovo w520 is van. Nincs jobb meg rosszabb ebben a kategoriaban. Masabb van. Engem peldaul a vilagbol kilehet uldozni a retkes 2db usb porttal a MacBook-on.
Printer, eger (utalom a nehezen tologathato magic mouset), usb hdd, kulso webcam, pendrive etc. Ossze vissza kell dugdozni mert nem dokkolhato. Az OSX-et imadom viszont. Nehez kerdes ez. Szeretem a hardwaret is apple macbook eseteben sot meg szervizelni is szeretem. De vannak gyengei boven.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest