- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonic*
aktív tag
Van rá mód, hogy a macbook képét a monitorra ,,streameljem" wifin keresztül?
Majd kiderül..vagy beborul!
-
TigerCat
nagyúr
Ma sikerült "kifektetnem" a gépem. 1 órás videó konvertálás (1080p), képszerkesztő, böngésző 20 tabbal, levelező, fájlmásolás NAS-ra, Skype beszélgetés, táblázatkezelő, plusz néhány apróság. Így érezhetően belassult a rendszer, ráadásul szerencsétlen Pixelmator is elszállt egyszer.
Milyen Mac gépet kellene venni, hogy a fentiek ne akadjanak?
Csak mert mindezt fél éve megnéztük 15-ös retinán is és ott is lassult minden, ha komoly terhelést kapott. Az iMac egy i7-es procival jobb választás lenne, mint a 15-ös retina? Vagy csak az asztali Pro egy vagyonért? Vagy neadj' Isten épített PC csak erre a célra?
A lényeg, hogy ha megy egy videó konvertálás, akkor mellette minden gördülékenyen menjen tovább...♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TigerCat
nagyúr
válasz MoP_FX 57 #21457 üzenetére
8 gigás FHD videót eresztettem rá és még volt dolga bőven. Ja, most nem ikerült megfelelően elosztani a processzoridőt...
A kérdés ettől még adott: Milyen Mac-et érdemes venni, ha az ember néha meg akarja izzasztani?♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
MoP_FX 57
őstag
válasz TigerCat #21458 üzenetére
Szerintem a legokosabb az lenne, ha első lépésben te próbálnál meg okosabb lenni a gépednél.
Az affinitást be kellene állítani kézzel arra az x264 encoder frontendre.
Mondjuk az első fizikai és logikai magot kezdetben, a többit meghagynád magadnak.
Pl.: [link] vagy gugli 'set cpu affinity in os x' -
troszti
aktív tag
-
ielektros
senior tag
válasz troszti #21462 üzenetére
2011 Late, Sandy Bridge.... NINCS sata III tamogatas. Optibayben NEM fog stabilan mukodni. Ha kell mutatok ezer error logot.....
Nem a gyorsasag miatt mondtam hanem mert kompatibilitasi bajok lesznek.SSD-t tedd oda ahol a HDD volt eddig. Optibay-be meg a HDD-t de nem fog menni sata 3-ban. Itt amirol most ebben a pillanatban irok is ez a gondom. Alig talaltam kompatibilis 1TB HDD-t. Beindul a gep es mukodni fog de laggol mint az allat. Neha ritkan neha surubben de van, hogy 1percre felugrik a HDD terheles es nem megy a gep semerre. Ez azert van mert a SATA III Sandy Bridge eseten ezzel a HW kiepitessel bugos az optibay porton. Ismert hiba es rendesen ki lett mar vesezve kulfoldi forumokon. 2011 Early eseten szerintem nincs ilyen gond. De te 2011 Late -et mondtal. Nem szivatnam magam sem ha mukodne mert akkor beleraknek 2DB SSD-t es kesz de nem tudok mert nem talalok 512 vagy 1TB SSD-t ami az optibayban mukodik SATA II modban.
Nem megy a SATA III stabilan ezert van nekem is SATA II HDD benne.
MajaG: tudsz mutatni egy system pref kepet? Mert ez komolyan nagyon erdekelne. Sorozatos gondunk volt veluk minden ugyfelnel...
[ Szerkesztve ]
-
ielektros
senior tag
Tele van vele a net ha vicces ha nem... Hidd el nem unalombol talalom ki. Segiteni akarok. En is beleraktam aztan amikor mar minden fasza volt elkezdett vacakolni. Addig kinoztam amig megborul a file rendszer.
Kimondottan a Sandy bridge tamogatja de a lap nem. [link]
[ Szerkesztve ]
-
MajaG
senior tag
-
Misi1979
őstag
Volt early 2011 13" es late 2011 15", mindketto ssd+hdd komboval. Elsonel a gyari 320as kerult optobaybe, masodiknal az 500as. Most is tokeletesen mukodik az utobbi, ismerem az uj tulajat.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
ielektros
senior tag
válasz Misi1979 #21469 üzenetére
errol beszelek.... Ha sata-II komp a hdd akkor megy. DE nem amolyan felig meddig sata 2 komp. hanem teljesen nativan. 1TB HDD ilyen szinte alig van. 500GB szinte mind mukodik. Plane a gyari apple altal eladott hdd-k. de SSD szinte megint alig van ami mukodik optibay-ben. Ezert mondtam, hogy SSD a HDD helyere es egy SATA I vagy II komp. HDD optibay-be.
ez a gep amirol irok is igy megy csak egy nehezen levadaszott toshiba sata2 1TB hdd-vel. Ha megnezted volna akkor latod, hogy nem sata III hanem II sebeseggel megy 3Gbps-el. Ez annyit tesz, hogy nativ SATAIII drive nem fog stabilan mukodni. Nincs mit bonyolitani mert HW-es korlatozas.
[ Szerkesztve ]
-
xedos
addikt
válasz TigerCat #21456 üzenetére
???
Nem értelek.
A videó konvertálás mindig gépigényes volt! Emlékszem amikor még 486-os gépem volt, akkor egy óra konvertálása kb 8óra volt TV felbontásról beszélünk...
Ha egyszer nagy adatmennyiséget kell mozgatni a cpu-memória-ssd között az mindig is "lassú" lesz.
Ha mellette még 1000dolgot csinálsz, akkor mégjobban.
Persze lehet alá tolni még durvább hardvert i7-es iMac, vagy 12magos Mac Pro :-)
Gyorsan összedobtam a csúcsot : 9600dollár :-) [link] -
Menslee
tag
válasz MoP_FX 57 #21457 üzenetére
Bocsánat hogy csak így hirtelen betoppanok a témába de azért azt ne feljtsük el hogy
még a MAC-nek is (akármilyen hiper szuper) megvannak a korlátai.
Én egy MacBookon (szintén midnegy milyen i7, retina, stb stb) neki se állnék ennyi feladatnak egyszerre.
Erre inkább már egy komolyan Mac Pro-t keresnék. Természetesen csak akkor ha tényleg nagy szükség van rá,
mert ugye más ennyi pénzért autót vesz, nem számítógépetMinimalism is a scam invented by big small to sell more less.
-
baly_hu
csendes tag
2 év garival tervezek Macbook Airt venni. (külföldön)
+25e HUFért adnának még 2 évet ('send-in'), összesen 4et. Megéri, vagy elég a kettő? -
Menslee
tag
válasz baly_hu #21473 üzenetére
Nekem 2010es MacBook 7.1-em van és mióta megvan semmi garanciáztatással kapcsolatos probléma nem volt vele, ismerőseim között szintúgy semmi. Én azt mondanám hogy felesleges, ennyi pénzért inkább keress egy jó táskát+tokot hozzá hogy védve legyen
Minimalism is a scam invented by big small to sell more less.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz Menslee #21472 üzenetére
Természetesen megvannak a korlátai, de egy feladatütemezőnek meg pont az a feladata, hogy elkendőzze az éles határokat.
NT kernelben például így néz a TigerCat által vázolt forgatókönyv:
1) Elindítom a processzorigényes feladatot, pl. x264 encoder, 100%-ra terheli mind a 8 logikai processzort
2) Az ütemező nem engedi a konvoj-hatás kialakulását, és szépen adagolja az időszeleteket más folyamatoknak is, természetesen a nagy löketű feladat kárára, de teljesen reszponzív marad az OS
3) Elindítok egy másik erőforrás-igényes folyamatot, pl.: valami könnyedebb játék, az ütemező egyensúlyozni kezd a játék és az x264 között, mindkettő megy, csak nyilván lassabban, az OS továbbra is reszponzív maradEgy szó mint száz, attól, hogy a fizikai erőforrás 100%-on van, még nem kell összetojnia magát az OS-nek, és ez magszámtól független.
-
baly_hu
csendes tag
Még egy amatőr kérdés: Machez milyen külső adattárolót lehet venni, mondjuk 1 TB-s méretben? Lehet sima külső HDD vagy valami spéci cucc kell?
-
Menslee
tag
válasz baly_hu #21477 üzenetére
Nekem egy 1 terrés maxxel merevlemezem van. ilyen
Tökéletesen működik vele, ha windowsal is használni akarod akkor egy Paragon NTFS programot be kell szerezni hozzá de ezt leszámítva semmi gond nincs vele[ Szerkesztve ]
Minimalism is a scam invented by big small to sell more less.
-
TigerCat
nagyúr
válasz MoP_FX 57 #21475 üzenetére
Jobbnál-jobb ötletek jönnek, köszi srácok!
Van egy Windows-os vas, ami az én gépem volt régebben. i5 2500K, 8GB RAM, SSD, GTX460. Konvertálásra ezt használom amikor csak lehet, viszont alkalmanként a Mac-en kell megcsinálnom. A konvertáló app: VideoConverterUltimate. Persze lényegesen lassabb a négymagos gépnél, viszont ha olyan a forrás formátuma, az app támogatja a szupergyors konvertálást. Egyből adja magát a kérdés: - Mi az a formátum, amely gyorsan konvertálható? H264 tudom, de ezt hogy jelölik? Vagy ha nem jelölik, miből lehet kideríteni? Vagy ez már másik fórumtéma?
Köszönöm szépen!♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
MoP_FX 57
őstag
válasz Menslee #21476 üzenetére
Az egész beszélgetés onnan indult, hogy: „A lényeg, hogy ha megy egy videó konvertálás, akkor mellette minden gördülékenyen menjen tovább...”.
Ezt foglalja magában a kettes pont, és igen, így megnő a kódolás ideje, mondjuk 60-ról 60,5 percre. De magát az OS-t sosem fogod tudni kizárni, mert ugyebár nem batch OS-sel nyomulunk, hanem preemtív multitaskinggal. Egy valag cucc fut a háttérben, aminek mindenképpen kell idő.A hármas pont egy extrém példa, de nálam egy encode eltart akár 12-14 órát is. Ha egy fél órát-órát lövöldözni támad kedvem, akkor nem fogok várni, csak belekalkulálom, hogy szumma 15-30 perccel tovább fog tartani.
-
Xero
nagyúr
válasz TigerCat #21456 üzenetére
Komoly munkára Mac Pro. Nem bánod meg. Piszok gyors és halk teljes terhelés mellett is szemben elődjével.
Ha nincsen ekkora keret, de OS X specifikus SW-t kell mindenképpen futtatni amihez kell az erő, akkor hackintosh.(#21459) iOce: Ezt egy 27-es iMac is lelépi.
[ Szerkesztve ]
-
iOce
tag
Én egy 2x2.4-es Quad 5.1-en dolgozom, bár nem videóvágás, de kapja (parallels alatt win 7 termeléstervezés, efi proof szerver, megnyitva kb a teljes adobe csomag, pitstop extreme, vnc alatt levelezés, és még pár munkaspecifikus kliensprogram). Ha ezt lelépik a 27-es iMacek, akkor az lesz a következő
Xiaomi Redmi Note 5 Blue, Apple Macbook Pro 13" 2.9GHz, Dell U2713HM
-
MoP_FX 57
őstag
Én pusztán arra célzok, hogy elég nagy overkill 1-1,2 milliós gépet ajánlani alkalmi videókonvertálásra, főleg annak a tükrében, hogy az általa használt alkalmazás nem valószínű, hogy GPU-gyorsított lenne. Onnantól meg a gép árának a felét gyakorlatilag kidobta az ablakon. Teljesen jó a mostani 2500K alapú gépe akár OS X-szel, akár W7-8-cal.
Más: Némi ellentmondást vélek felfedezni a 89-es és 87-es kommented között. Most akkor hogy viszonyul egymáshoz a '10-es MP és a rMBP a saját mérésed alapján?
-
Xero
nagyúr
válasz MoP_FX 57 #21492 üzenetére
Mivel a laptopot sosem gyilkolom annyira ezért írtam, hogy bőven bírja azt amit egy quad 5,1-es.
Számosítva, geekbench-el méregetve: MP 5,1 egy szálon 2100 pont, több szálon 8500. rMBP 3500, 13500. '13-as MP 6 mag egy szálon 3600, több szálon 20000. A vicc kedvéért pedig a MBP 2007-es 1100 és 2100.Én ezeket méregettem és alapvetően ez nagyjából összhangban van a realitással. Ha GPU is számít, ott nyilván árnyaltabb a kép. Az SSD előny pedig az új gépeknél van szintén, hiába van egy belépő SSD az öreg MP-ban is.
szerk: Azt pedig aláírom, hogy overkill. Ahogy fel is vázoltam ez termelő munka esetén, ahol visszahozza pár hónap alatt az árát, ott nyer értelmet.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz CharlieDrop #21494 üzenetére
Egyik sem "kraftosabb" csak a '13-as 6 magos MP.
-
MoP_FX 57
őstag
Na, így már mindjárt más, hogy vannak konkrét adatok. Én is kimértem a móka kedvéért a 2012-es, alapórajelű i7-3770-emen:
Single-Core Score: 3238
Multi-Core Score: 12746Ha ideális skálázódást veszünk figyelembe, akkor plusz két maggal / plusz négy végrehajtó szállal olyan 19k körül lenne a multim, ami kb. a hatmagos MP szintje. Ezért írtam azt, hogy a processzor-résztől nem esek hasra. A duál GPU kiszerelés a nyálcsorgató, a lebegőpontos erő nagy része oda koncentrálódik, csak ahhoz kell egy olyan alkalmazás, ami használja is.
-
Miamiquake
aktív tag
Szép állapotú Macbook AIR late 2010 reális ára most mennyi?
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
KMan
őstag
válasz Miamiquake #21498 üzenetére
Sokmindentol fugg, legfontosabb h mekkora az ssd, 11" vagy 13" es hogy magyar bill ?
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
troszti
aktív tag
Formáznám a 3TB-os vinyóm egyik portícióját HFS-re. Valamiért viszont nem akarja az igazségot. Tudnátok segíteni?
fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OTP Bank topic
- Weblap készítés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- MacBook Air 2018 Használt/8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3807
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13" 2020 M1 processzor 16GB RAM 512GB SSD
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- Macbook pro 2020 M1 13"
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest