Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hintalow

    senior tag

    Ebben a vitában f4te álláspontját osztom, nem fogsz úgy megtanulni valamit, ha nem foglalkozol vele.
    Az sem működik, hogy majd ha megtanultam annyira, hogy... csak tanulással, ha egyébként semmi kapcsolatod nincs a nyelvvel, ez nem fog menni.
    A nyelvtudásomat nem tudatos szinten pár év masszív rajzfilnézéssel alapoztam a kilencvenes évek elején, amikor bejöttek a műholdas csatornák (sky channel & tsai), aztán nekem is jöttek a játékok, (rpg-k masszívan) stb. jó közben persze tanultam is a nyelvet, de csak a közoktatásban, ami ugye legendásan kaki.
    Most a 30 kapujában a munkámban is sokat használom, de közben olvasok (lassan de biztosan dogozom fel a teljes Warhammer 40k bibliográfiát :) )
    Tudom, hogy öregemberes "bezzegazénidőmben" féle nyavajgásnak hangzik, de ma nincsenek rákényszerítve a nyelv befogadására azok, akik bármi ilyen után érdeklődnek, mert ott a fansub, a végigjátszás, a magyarítás, az animecsatorna szinkronos sorozatokkal, a képregény honosító oldalak stb. nincs motiváció, mert inkább keres olyat, amit megért.
    Én (és többen itt) azért voltam rákényszerítve, hogy megértsem angolul, mert más lehetőség nem volt akkor még, internet sem.
    Mostmár ez nagyobb elhivatottságot igényel.

    Az animeaddicts azért olyan amilyen, mert nagyrészben sacc 13-17 éves a felhasználóbázisa, akik bár lelkesek, de mégiscsak gyerekek még. (amúgy dizájnjukat szeretem, a tartalom meg olyan amilyen)

    Lassan visszatérek majd én is ide, nemsokára végzek a marvel/dc animáció maratonommal, aztán bek tu anime :)

    Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

Új hozzászólás Aktív témák