Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kesztió

    aktív tag

    Új problémába ütköztem, nehogy ne kelljen mindig valami marhaságra lekötnöm az erőforrásaimat.
    A Lenovo D2-es Androidos fejegységnek megvan az a szép szokása, hogy ébredéskor kinyír egy csomó mindent, pl. az acessibility service-eket, és a Taskert se hagyja elindulni.

    Az érthetőség kedvéért: ahogy én láttam, 3 szintje van a fejegség PM-jének:
    1. Ha csak pár percre vetted le a gyújtást, mindent úgy kapsz, ahogy találtad.
    2. Ha ennél több ideig marad gyújtás nélkül, akkor van egy ultragyors boot, 2–3 másodpercen belül működőképes a rendszer, de az interfészt alaphelyzetbe állítja.
    3. ha jó pár napig áll a kocsi, akkor szabályosan bebootol a nulláról.

    Nos, nálam a 2. esettel van a baj (mert a 3. esetben amúgy is inicializál mindent, tehát a Taskert is.) Ilyenkor nemhogy az Autoinputos, de a banális Tasker profilok se triggerelődnek. Vagy be kell menni az Accessibility-be, vagy meg kell indítani kézzel a Taskert és matatni kell a profilokat (pl. letiltani és újraengedélyezni).

    A battery optimised beállításokra gyanakodna az ember, de azokból kereken 0 van, a battery szó nem is szerepel sehol a beállításokban (autós fejegység).

    Eddig ugye az volt, hogy mindenre a Tasker a megoldás, de ha már az se megy, akkor kilátástalannak tűnnek a dolgok. Három út valamelyikében tudok reménykedni.

    1. Adtok egy ötletet, hogy ezek után még mit tudok kipróbálni, hogy induljon a Tasker,
    2. Ajánlotok egy megoldást, ami pl. pár másodpercenként ellenőrizni tudja az accessibility beállításokat és újra tudja indítani őket, ha kell.
    3. Akármilyen watchdog-szerűség, ami pár másodpercenként elindít egy bizonyos appot, akármi is lenne a rendszerrel, és innen intézem tovább, pl. egy Taskerből exportált app-pal.

    Tudnátok segíteni?

    Bug és debug fia vagyok én

Új hozzászólás Aktív témák