- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
nickedez89
senior tag
válasz nickedez89 #27600 üzenetére
Kipróbáltam egy másik telóval, az gond nélkül megy rögtön!
Mégis valami driver gond lehet?Igaz régi teló (Vodafone Smart II) nyitott BL-el custom rommal..
[ Szerkesztve ]
"...ne gondoljuk, hogy egy kikapcsolt számítógép biztonságos! Elég rávenni valakit, hogy kapcsolja be!" - Kevin D. Mitnick
-
Keeperv85
nagyúr
válasz nickedez89 #27601 üzenetére
Mikor elvileg bootloader módban van, Linuxon add ki az:
lsusb
...parancsot!
Ott van a vendor id, ha van kapcsolat. Az szokott lenni a 19d2, de lehet ez más. Azt az értéket add meg a fastbootnak!
-
dirtrider
csendes tag
Sziasztok, van egy android keszulek nalam (galaxy ace 4), a kepernyoje betorott es a gazdaja megkert, hogy vhogyan mentsem ki a telefonszamokat belole. Szinkronizalas ki volt kapcsolva, sajnos usb debuging mode sincs bekapcsolva, recoverybe nem tudok belepni, tv-re kapcsoltam az nem ismerte fel. Vmelyik modon eleg lenne ha az usb debuggingot betudnam kapcsolni. Vkinek vmilyen otlete?
-
beg
veterán
-
nickedez89
senior tag
válasz Keeperv85 #27602 üzenetére
Köszi szépen, közben XDA -n is kaptam egy tippet és a "fastboot -i 0x1bbb devices" működik!
A kérdés az, hogy most akkor a "fastboot -i 0x1bbb boot cwm.img" parancs jó lehet bootolni a recovery -t?
Illetve ezt hogy kell elképzelni? Beírom ezt a parancsot és a teló magától rebootol a cwm -el? Vagy utána ki kell még adni neki valamit?
[ Szerkesztve ]
"...ne gondoljuk, hogy egy kikapcsolt számítógép biztonságos! Elég rávenni valakit, hogy kapcsolja be!" - Kevin D. Mitnick
-
Keeperv85
nagyúr
válasz nickedez89 #27605 üzenetére
Ha nem kapcs rá hibát, rebootol CWM alá, onnan már talán mehet a mentés...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz nickedez89 #27607 üzenetére
Persze. De a flashsble zip-ben is img fálj van.
-
nickedez89
senior tag
válasz Keeperv85 #27608 üzenetére
Akkor bepróbálkozom, nagy gázt nem tudok csinálni nem?
XDA-n azt írják, hogy mivel nincs még a telóhoz twrp, ismernem kéne a partíciós táblát és megcsinálni hozzá a twrp -t!
Viszont mivel a teló egy az egyben az Alcatel Idol 4s, ha ahhoz találok végre valamit, az jó lenne talán ehhez is.."...ne gondoljuk, hogy egy kikapcsolt számítógép biztonságos! Elég rávenni valakit, hogy kapcsolja be!" - Kevin D. Mitnick
-
Mr Dini
addikt
válasz nickedez89 #27609 üzenetére
Nem. Mivel nem égeted be a recoveryt, csak betöltöd a ramba (bootolod).
De a cwm miért nem jó? Tudásilag ~ugyanaz...
Viszont mivel a teló egy az egyben az Alcatel Idol 4s, ha ahhoz találok végre valamit, az jó lenne talán ehhez is..
Nem feltétlen. Láttam már olyat pl, hogy ugyanannak a telónak más volt a particiótáblája szolgáltatósként, mint a függetlennek... De ha csak bootolod, akkor me lehet próbálni.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
válasz nickedez89 #27611 üzenetére
Nos, ilyen hibával még nem találkoztam, de az talán világos, h kliensoldalt van valami gyengeség... Más recovwry.img bootolásánál is ezt kapod?
Ha igen, akkor valószínűleg az eszközöd nem tud bootolni. Akkor marad a flash:
fastboot flash recovery twrp.img
De mielőtt flashelnél, lehet ez driverhiba is...
-
nickedez89
senior tag
válasz Mr Dini #27612 üzenetére
Most keresek épp másik recovery -t..
Flashelni nem merem, mert semmi nincs az egész neten ehhez a telóhoz még, stock rom se, ezért is szeretném lementeni az egész gyári romot még bármilyen flash előtt!
Sourceforge.net -en találtam hozzá egy ilyet, gondolom ez full rom lenne vagy nem tudom mi, mert kicsomagolva elég nagy! De ez (is) meghaladja a képességeimet!
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz nickedez89 #27615 üzenetére
Vannak / voltak olyan alkamazások, amik nem rootooták véglegesen a telót, csak újraindításig. Jellemzően nem piszkáltak semmit a rendszerben.
-
nickedez89
senior tag
válasz Keeperv85 #27616 üzenetére
Amit az előbb linkeltem az mi egyébként? (Azon kívül, hogy az egyetlen cucc amit találtam a telómhoz az egész neten! )
Ha kicsomagolom akkor három mappa van benne: -external; -kernel; -system és mindegyik elég rendesen tele van cuccal!
Vmi forráskód vagy mi?[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz nickedez89 #27617 üzenetére
Igen. A forráskód az eszköz mellé.
-
Starling
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung S4-es telefonom, és az utóbbi időben olyan hibát produkál, hogy kiírja, hogy sim eltávolítva, és muszáj utána rebootolni. Ezt random játsza el néha, most viszont teljesen bekrepált egy időre és nem lehetett telefonálni, aztán fél nap múlva megjavult. Az a tervem hogy ebayről beszerzek egy kártyaolvasót, és kicserélem, hátha az megoldja a problémát. Viszont belefutottam olyan hirdetésekbe is, ahol külön direkt Tmobilos slotot árulnak, és nekem függő a telefonom, telenoros, amit nem hiszem nagyon be lehetne szerezni külföldről. A kérdésem az, hogy működne-e a függő telefonom egy "mezei" olvasóval, vagy csak egy telenor specifikussal?
Köszi a válaszokat. -
félisten
Sziasztok!
Ubuntun szívok az adb-vel és fastboot-tal.
Egyik sem akar működni.
Az adb disconnected-ként látja egyik telefont, másikat offline-ként.
A fastboot semmit nem lát egyikből sem.Ez alapján raktam fel a dolgokat: [link]
Valakinek van ötlete?
Sajnos elég láma vagyok ubuntu téren, semmit sem úgy csinál, mint a megszokott fedora-m, így most a töketlenkedés korszakát élem át újra.Egyáltalán honnan szokás letölteni a hivatalok leges legújabb adb-t, és fastboot-ot? Mindenféle sufni weboldalra mutat az összes leírás, amit eddig találtam.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Orionhilles
senior tag
Láma kérdés, de USB debugging be van kapcsolva?
Első csatlakoztatásnál engedted, hogy a telefon és gép közötti adb kapcsolat létrejöjjön? (fel kellene jönni a telón egy ablaknak, hogy unauthorised adb access)
Próbáld meg esetleg sudo-val.Ubuntu alatt a repos adb eddig nálam mindig működött azonnal.
[ Szerkesztve ]
– Yet, thou serves with thine eyes clouded in chaos. Thou, bound in the cage of madness. I am he who commands those chains – Fate/Zero Berserker Mad Enchantment
-
félisten
válasz Orionhilles #27623 üzenetére
USB debugging be van kapcsolva, de semmilyen üzenet nem jön fel a telefonon.
Az adb ezt dobja ki:
~/Android/Sdk/platform-tools$ adb devices
List of devices attached
???????????? no permissionsmásik eszköznél:
~/Android/Sdk/platform-tools$ sudo adb devices
List of devices attached
597455e2 offlinesudo-val is ugyanez.
Felinstalláltam az egész android studio-t a platform tools-szal együtt, de ugyanezt produkálja.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
nickedez89
senior tag
válasz Keeperv85 #27618 üzenetére
Azzal csak egy dev tud mit kezdeni?
BL nyitás amúgy gari vesztős? Nem lehet visszazárni "nyom" nélkül? Csak azért kérdezem, ha rápróbálnék egy "fastboot oem unlock" -ra?!#27619 Starling: Szoftveresen van letiltva a sim, tehát köze nincs az olvasónak hozzá, szerény véleményem szerint!
Sim kártya cserét próbáltál? Ingyen ki kell hogy cseréljék, főleg ilyen hibánál..[ Szerkesztve ]
-
beci
őstag
Sziasztok.
Vásárolt apám egy Vernee Thor telefont.
Vodafon kártya van benne,mobilnet letiltva.
Wifi működik,böngésző megy.
Viszont nem enged google fiókot hozzáadni,így a play áruház sem működik.
Hosszas keresés után azt írja ki,hogy hiba a google szerverrel,ismételje meg később. Ezt csinálja már 1 napja.Mi a gond?Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
Shade45
senior tag
Jó napot!
Adott egy LG G Pad 7 (root nincs), ami csatlakozik egy Wi-Fi hálózathoz, ezt a Wi-Fi kapcsolatot szeretném USB kábelen keresztül az asztali gépemen használni.
Mi ennek a menete?
A tablet beállításainál nincs ilyen lehetőség, hogy USB-n keresztül megossza a vezeték nélküli kapcsolatot. Próbáltam a Play-ről leszedni USB tethering alkalmazásokat, de úgy tűnik ezek csak mobillal működnek, és mobilhálózat megosztásra lettek kitalálva!
Valahogyan tuti meg lehet oldani, mert volt egy Sony Xperia SP telefonom, az alapból, a beállítások menüből megtudta osztani, mind a 3G/LTE, mind a Wi-Fi hálózatát!
Ötletek?
-
enginev3.0
félisten
Van egy Samsung telefon, gyári rom, rootolt, át tudom tenni az appokat sdre? Android 5.1
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Mr Dini
addikt
válasz enginev3.0 #27638 üzenetére
Hello!
Szerintem ez app topik téma, de igen. Link2SD &/ Foldermount.
-
hatpersze
tag
Üdv
Van egy Nexus 5-öm, 6.0.1 droiddal, stock, rootolva. Lehet nagyon alap dolog, de nem nagyon tudom hogyan értelmezzem a fejlesztői beállításokon bellül, az alkalmazások csoport alatt van egy olyan lehetőség: inaktív alkalmazások. Ez most pontosan mit jelent? Alap beállításban minden aktív. Én párat átállítottam inaktívvá, de semmi "esemény" nem történt, ugyanúgy működik minden.
Egyéb problémám:
Amikor új alkalmazást telepítek, és futtatnám, ugyi engedélyeket kunyerál. A felugró, engedélykérő ablakban nem tudok engedélyt adni, csak ha az alkalmazások között kikeresem a szoftvert, és "manuálisan" megadom neki. Ez azért elég idegesítő hosszútávon. Valamit be-el állíthattam?
-
Lizardman
tag
Sziasztok!
Egy olyan kerdesem lenne, meg lehet oldani valamilyen úton-módon, hogy az eddig MAGYAR Play Store NÉMET legyen? Természetesen úgy, hogy ne kelljen formatálni, újra rakni, stb.
Azt próbáltam eddig, hogy a táblagép rendszernyelvét átállítottam Németre, de ez persze nem működött.A válaszokat előre is köszönöm!
-
tuzolto1981
csendes tag
'Napot!
Android 6.0 van a telefonomon (Blackview BV6000), elvileg szinte "alap" Android.
Hol találom benne a hívás átirányítás beállításának a lehetőséget?
(Vélhetően a hiba az én "készülékemben" van, már több napja nem akadok rá...)
Előre is köszönöm! -
nickedez89
senior tag
válasz tuzolto1981 #27642 üzenetére
Tárcsázót megnyitod -> jobb felső sarok 3 pötty -> Beállítások -> hívások -> GSM hívásbeállítások -> hívásátirányítás.
[ Szerkesztve ]
-
tuzolto1981
csendes tag
válasz nickedez89 #27643 üzenetére
Köszönöm... meglett...
-
shunter
aktív tag
Sziasztok!
Átszeretnék cuccolni a régi mobilomról az újra, csak sajna a régi telón megrepedt az érintő felület. Ha PC re dugom nem férek hozzá az adataimhoz, mivel pinkód védi. Így nem érzékeli a számítógép. Full PC vezérléssel viszont kitudnám kerülni az érintőpanelt.
Milyen programmal lehetne megoldani, hogy PC ről tudjam irányítani?[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
válasz shunter #27645 üzenetére
Itt már kaptál választ, ha a második opció él, akkor gyere ide.
(Legközelebb várj egy kicsit mielőtt ennyi helyre beírod )
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
stewe780
őstag
Szép 'stét!
Hova kell másolni az mp3-at, hogy a gyári óra megjelenítse az ébresztőhangok között?A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest