Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mike88

    senior tag

    válasz crue #35753 üzenetére

    Hjaaajjj! Írtam, hogy nem erre van berendezkedve az ország, írtam, hogy a szerencsén múlik, hogy van vétel. Te szerinted ez mit jelent? Hogy lehetetlen beltéri antennával vételezni vagy azt, hogy lehetséges, de az esetek többségében nem? Az így igaz, ahogy mondtam, s sajnos nagy valószínűséggel még sokáig igaz is marad! Azt nem állítottam, hogy Budapesten kívül lehetetlen a szobaantennás vétel.
    Boncolgathatjuk még, állok elébe, de ez, hogy neked van jel Kecskeméten a kertvárosi részen beltérben az még nem túl erős érv amellett, hogy az állításom nem igaz. S akkor még arról nem is beszéltünk, hogy jelerősség, jelminőség, amit a stick-ek set-top-boxok mérnek, az ált. hamis értékek.
    Eleve jó terepviszonyokkal rendelkeztek, nem mindegy, hogy egy TV-toronyból, egy magasabb átjátszó adóról kell teríteni (akár dimbes-bombos vidéken), vagy a terepviszonyok miatt elég egy víztoronyról. A maximális sugárzás az 100 kW, ezt jelenleg, csak Budapest Széchenyi-hegy használja ki, ez biztosítja a szobaantennás vételt, a többi adótorony az olyan, hogy valahol biztosítja, valahol nem, de inkább nem. Ha megvalósulna a szobaantennás vétel az ország jelentős részén, akkor az többek között azt hozná magával, hogy mozgó járművön is az esetek többségében stabil vételt biztosítana.

Új hozzászólás Aktív témák