- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
a tv-készüléken, a kép arány menüben.
arra figyelj, hogy haa kodi menürendszer jól van megjelenítve akkor sem biztos, hogy a filmlejátsás is jó lesz, ugyanis ott átkapcsoltatja a tvdet egy másik felbontás/freki értékre és a tv-k (nagyon helyesen) minden csatlakozó, minden beállítására külön mentik a beállításokat. Szóval rkad t 16:9 direkt megjelenítésre a tv-det és jó lesz minden.[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
blakey
titán
Tulajdonképpen mi van? Azt látom, hogy elcsúszik a kép, de minden esetben? Állítottál valamit a Kodiban, TV-n?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Kerio
őstag
Teljesen el van csúszva. Csak a videó lejátszásnál. A menü rendben van. A felirat is a helyén van. Nem állítottam semmit. Sőt, reset is volt. Kalibárlásnál a bal felső és a jobb alsó sarok jelölője is a helyén van. A kép viszont van tolva. Több videót is próbáltam.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
Kerio
őstag
Mindegy a gyári. Kivéve, hogy Libreelec van rajta. De semmi beállításhoz nem nyúltam.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
blakey
titán
Tehát amikor eltolva látod a képet és bemész a beállításokba akkor a sarkoknál a kék vonalak a helyükön vannak és mögötte a film el van tolva?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Kerio
őstag
Pontosan
Megvan. A felbontást kellett 3840x2160-ra állítani.
Köszönöm a segítségeket!
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
Kalibrálni nem kell semmit, inkább a tévédet állítsd át 16:9-re, ahogy junkpod is írja. Automata képarány üzemmódban a tévé próbálja kitalálni, hogy legyen kitöltve, vagy nyújtva a kép. Ha van overscan beállítás a tévéden, azt is kapcsold ki - ennek az opciónak a neve tévé gyártónként változik, némelyiknél levágás nélkül a neve. Ha az adott bemenetre be tudod állítani, hogy az eszköz típusa PC, az is egyenértékű lehet az előzőekkel.
Ez a kép eltolás viszont elég furcsa jelenség.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
blakey
titán
Minden filmmel ezt csinálja? A sima 16:9-es filmeket is elcsúsztatja? Megnéznéd ezt a teszképet és feltennél róla egy képet, de úgy, hogy a kalibárlód menüt is behívod? Az utolsó képe lenne a jó.
Köszi(#9759) DoItYourself
Beelink Mini MXIII-on bizony kell, 1 pixelsor balra van csúszva, tehát nálam a kalibrálás a két oldalon (1,0), Mini MX-en még nem néztem, mert elment a kedvem a sok netes próbálgatástól, de ha megjön az új akkor megnézem.[ Szerkesztve ]
-
Kerio
őstag
1280x720 @ 60Hz-re volt állítva. UHD TV-m van.
Így meg másik filmek kis képet adnak.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Akkor állítsd UHD felbontásra de legalább FHD-ra.
Miért van 1280X720-ra állítva?[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
nincs véletlenül elállítva a kodiban a video eredeti méretre? Mert akkor nem csoda, ha a nagy kép kis felbontáson kilóg, a kis kép nagy felbontáson pedig kicsi marad.
(#9766) schawo
nem volt megoldva, mert a kis videó meg nagy felbontáson volt rossz. Ebből egyértelmű lett, hogy az a hiba, amit én is írtam
Ezt talátam meg ő is (#9765) Kerio kommentjénél. Nem vetted észre, hogy ott írta a megoldást?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Öszintén szólva szerintem egy nagy user error van, a megjelenítőnek megfelelő felbontást állítsd be, ne csodálkozz ha rosszul jelenik meg valami. Nem is értem honnan jött az 1280x720p egy UHD tv-n.
(#9765) Kerio
Oké, de ha tudod, hogy ha nem jó akkor meg ne hagyd úgy. Állítsd be úgy ahogy a megjelenítőd szereti. Érdekes, mert nálam 1920X1080p volt az alap.[ Szerkesztve ]
-
Kerio
őstag
Így volt beállítva "gyárilag." a KODI-ban. Én nem nyúltam semmihez. 1280x720p-n volt.
Közben meglett. a kép beállítások/nézet mód volt elállítva. Még a felbontás beállítása előtt nyomkodhattam el. Most beállítottam normálra és így jó a nagy felbontással.Köszönöm mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
blakey
titán
Azért nem vettük észre, mert amikor válaszolt még nem volt ott a szöveg és ugrott az oldal is, emiatt nagyon nem lett elolvasva és pontosan emiatt nagyon rossz ha visszafelé is javítunk vagy idézünk.
Nálam FHD volt az alap.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
LE alatt? Android 720p-re van állítva, az tiszta sor, de LE alatt FHD volt az alap, ekárhányszor telepítettem újra a rendszert.
-
Kerio
őstag
Én háromszor telepítettem újra. LE alatt 720p volt. (7.0.2.009)
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Ez fura, most csináltam egy kártyát és FHD-val indult. Lehet, hogy köze van az android beállításaihoz, mert ugye bootoláskor az android beállítása érvényes utána indul a kártya és nálam az android FHD-ra van állítva. Na mindegy, csinálok még egy kártyát és megnézem.
-
-
zetecR
addikt
Ezt én is pont most vettem észre, hogy az KODI UI felbontása LE alatt 1280x720 és nem is lehet állítani.
Ettől függetlenül a filmek a saját felbontásukban kerülnek lejátszásra, de fura volt, hogy miért nem lehet a UI-t skálázni.Másik kérdés:
mekkora SD kártya kell az LE+KODI kombónak? Elég egy gyors 8GB, vagy ha sok a film/zene, fénykép, akkor kihasználja a nagyobb tárhelyet? Mondjuk indexelésnek, mittudomén. -
Kerio
őstag
Én először egy 64Gb-os MicroSD-t tettem bele. Erről futott az LE. Azt hittem, hogy tudok majd mellé tenni filmeket. A Win32 Disk Imager 512Mb-ra particionálta a kártyát. Az kext4 particio meg ugye nem látható Windows-ban. Így gépről nem tudnék filmet tenni rá. Úgyhogy most egy 8Gb-os Pendrive-on van a rendszer, a 64Gb-os kártyán pedig a filmek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Szegedin #9748 üzenetére
Azt hiszem, megvan, hogy ebben a hónapban mivel tompítom a kütyüfüggőségem kínzó tüneteit.
KP-810-18V.
Nem telitalálat, de közel áll hozzá. Sajnos, ennek a voice dolognak a pontos működése még nem tiszta számomra, de majd csak összeügyeskedek valamit. -
retesz147
addikt
Ma érkezett egy Sandisk Ultra Flair 128GB-s pendrivom.
Leteszteltem KIII és Beelink miniMXIII-al is. Mindkét box felismeri és kezeli is, akár LE akár android fut.Xiaomi 13 eu dev...
-
blakey
titán
-
-
Imi1981
veterán
válasz #99499520 #9777 üzenetére
Android alatt nálam se változik se a fényerő se a kontraszt aláítására a kodin belül. LibreELEC alatt még nem próbáltam.
Nálam android alatt normális a fényerő, LE alatt kicsit világosabb talán. A mostani tévéken minden bemenetre külön el tudod menteni a kepbeállításokat úgyhogy szerintem így könnyen megoldható ez a probléma. -
blakey
titán
válasz #99499520 #9777 üzenetére
Valószínűleg a tv HDMI feketeszintje nem automatikus hanem fix ami nem egyezik a lejátszó kimeneti szinterével. a TV-n állítsd automatikusra vagy hozd össze a lejátszóval.
-
Imi1981
veterán
válasz #99499520 #9786 üzenetére
Őszintén fogalmam sincs hogy nekem milyen verzióra frissített a kodi mert meg se néztem. De azt hiszem ha törlöd és újra letöltöd a playról akkor már a legfrisebb lesz.
Ha ftp kliens kell akkor az es file Explorer-ben van egy egész jó és a total commanderhez is lehet leszedni ftp plugint de van még ezer a playen. Ha ftp szerver kell akkor ott a wifi ftp, primitive ftp stb.. abból is ezer van a playen. Nekem nem dobálja ki egyiket sem a ramból pedig csak 1 gb van.
-
lukxy1
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok segíteni abban, hogy Rii8-al lehet irányítani játékot valahogy pl. Beach Buggy Racing?
Próbáltam az összefoglalóban leírt telefonos vezérlést(Remotel ME), de amint elindul a program a telefonom a KIII box 5-10mp belül újraindul, mégpedig úgy, hogy teljesen inaktiválódik a wifije. Van esetleg más vezérlőprogi telefonra, amíg megjön a gamepad? -
glugi
tag
Újra itt, a téma a régi (Beelink miniMXIII), HDMI hang van vagy nincs. 007-et még nem tudtam kipróbálni, abban még mindig bizakodom....mert ez így finoman szólva is érdekes.
Megfigyeltem, mindegy, hogy AC3 2.0 vagy AC3 5.1, vagy akár mp3 2.0, ha lejátszás közben a hang menüből (nem lépek ki a system-be) kapcsolom a PT-t, utána visszakapcsoláskor (PT ki) már nem adja ki a hangot HDMI-n egyik film esetén sem, csak ha újraindítom a lejátszót. De pl. HUN/ENG hangsávok (lényegtelen, hogy 2.0 vagy 5.1) váltásakor nincs ilyen bug. Több film hangsávját is megnéztem mediainfo-val, semmi különöset nem láttam - és persze restart után van hangjuk... -
Imi1981
veterán
válasz #99499520 #9790 üzenetére
Az hozzá való android alkalmazással egyszerűbb irányítani mint a távirányítóval! Ez az [link] Ha hazaértem megnézem nekem hányas verzió kodi van fent mert én töröltem és újra telepítettem.Felrakod a telóra és wifin keresztül megy. Persze azért ez sem az igazi de jobb mint a távirányító.
[ Szerkesztve ]
-
glugi
tag
válasz DoItYourself #9793 üzenetére
009 de még próbálgatom, megint csak egy újabb clean install után. Esetleg 007, majd ha lesz időm.
-
Csicsóka
őstag
Nálam az friss telepítés után az mxq pro+ full HD, a T95M pedig 720-on indul. Először én is néztem nagyot amikor a T95M-en elindítottam egy filmet, és le volt csúszva az egész kép az alsó harmadba. Szóval ez vas függő is. A TV mindkét esetben ugyan az a full HD LG volt.
[ Szerkesztve ]
-
Pelican
őstag
Én is írtam már új LE verzióknál, hogy mi a helyzet a 4k képpel.
Amire jelenleg nincs megoldás (vagyis van, lentebb) LE alatt, az a 4k képnézegetés (igazából ez volt az ok a 4k tv vásárlásra):
A fotóimból csináltam 16:9-re vágott 4k-s válogatást, hogy majd a tv-n tudjuk nézegetni, aztán rögtön ki is szúrtam, hogy ez bizony nem 4k. A LE-ben hiába állítasz be 3840x2160-as felbontást, azt nem veszi figyelembe, hanem helyette 1920x1080 lesz a GUI felbontás, a képnézegető rész meg a guira méretezi a képet, majd az kerül visszanagyításra 4k-ra.
A 006-os verzióban kszaq megpróbálta kivenni ezt a kis csalást, de szerinte az S905 nem elég erős, hogy egyszerre 4k videót játsszon és 4k gui-t rendereljen, és mivel így pár másodpercenként szaggatott a videókép lejátszás, gyorsan vissza is rakta a már bevált trükközést (ami azóta is így van).
A kerülő megoldás, hogy csináltam egy kártyát ezzel a verzióval, ebben csak a "Képek" van kint a főmenüben (ezzel lehet képet nézegetni), meg egy másik kártyát, amin az aktuális LE verzió van a filmezéshez.
A normál 4k videókat gond nélkül viszi, bár nekem a MINI MX-G sosem birkózott meg azokkal a jellyfish tesztekkel, amiket mások egyéb S905-ösön még állítólag le tudtak játszani.
Eddig kevés filmet néztünk 4k-ban, amin látszott, hogy tényleg jobb, mint egy full hd, az a Crouching Tiger Hidden Dragon Sword of Destiny volt (30GB, 41.7 Mbps, 55", kb 2m).[ Szerkesztve ]
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
dugesz77
őstag
T3 távirányítóra kérhetnék egy linket? Volt valami keverés , már nem emlékszem pontosan de volt akinek más jött nem akarok én is így járni M2S-em elkunyizták,gondoltam akkor kipróbálnék most egy ilyet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen routert?
- Ukrajnai háború
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Háztartási gépek
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest