-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz Bacusuz #72738 üzenetére
Bár még nem a pontos időt mutatja - ???????????? nem értem kifejtenéd bővebben?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Zirowe #72741 üzenetére
Ez a hang kimaradás már elég régen jelen van.De amikor a pause indításánál jelentkezett.
Lehet, hogy az AVR ludas benne?
Most nincs AVR a láncba és pause indításnál az eddig 1-2 mp helyett csak éppen egy torpanás észlelhető induláskor és megy a hanggal együtt tovább a film.
Ha visszakeresel még a 8.2 sorozatnál is észlelhető volt a jelenség.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
fecus
őstag
Ma, egy áramszünet után bekapcsolta a TV-t a box a CEC-en keresztül. Én minden ilyen beállítást letiltottam - azt hiszem - kivéve, hogy a TV kikapcsolásakor aludjon el a box. Ez működik is.
Mit kell mire állítani, hogy ne kapcsolja be a TV-t?
Van a Neten valahol olyan táblázat vagy fa ahol minden beállítás megtalálható a CE-hez?[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
gyűrű
addikt
válasz nfsu17 #72750 üzenetére
Elég butaság amit írsz. Nem is tudom honnan veszed... Van szinkronos tartalom, és heti /napi frissítéssel feliratos is. 4-5 különböző fiók használható egyidőben, az eszközök száma nem korlátozott. Kb. 2 éve használom napi szinten, akkor még nem is volt magyar hivatalos lokalizáció. A családban mindenki, ismerősök nagy része is használja szereti. Az hogy te nem nézed, a te dolgod. Szívesen fizetek egy legális lehetőségért reklámok nélkül, jó minőségben. A tv-n levő appok nem frissülnek túl gyakran, de ott pl megy rendesen. Sokkal kényelmesebb nekem a kodiból, egybe mindent nézni mint ezt külön. A Kodi beállítások is jobbak mint az appban levők. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Pelican
őstag
válasz nfsu17 #72750 üzenetére
NF: Szinkronos tartalmat akkor sem néznék, ha fizetnének érte , magyar felirat viszont szinte mindenhez van, amihez nincs, ahhoz meg van angol. A legdrágább csomag sem egy vagyon (3.990 Ft, két mozijegy ára), és azzal 4 ember nézhet egyidőben különböző FHD és 4k tartalmat és nem kell filmeket töltögetni, tárolni, stb. Az új tévék legtöbbje tökéletesen kezeli, nem kell hozzá semmi külön eszköz. Nincs itt semmiféle mánia, egyszerűen kényelmes.
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
TCr
veterán
válasz Pelican #72757 üzenetére
"Semmi gond a 9.2.3-al..."
Tisztelettel megjegyzem, hogy kicsit erősnek tartom ezt így beírni ide.
Az én problémámat sokan észre sem veszik, pont ugyanúgy, ahogy a nem kadenciahelyes lejátszást sem, de ettől függetlenül az első feliratkor megjelenő "riccenés" egy ismert probléma, nálam most ez az egész film alatt jelentkezik, ugyan látszólag véletlenszerűen, de pont elég sűrűn ahhoz, hogy idegesítő legyen.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
cof
veterán
válasz Pelican #72757 üzenetére
Ez BOX függő, meg hát nem minden felhasználó jelez vissza, én sem jelzek semmit.
A 9.2.0 CE jó volt az S905 vasamon, 9.2.1 használhatatlan volt, 9.2.2 az megy, de még egy SD film beletekerésnél is csak másodpercek múlva jön meg a hang. A 9.2.3-at még nem próbáltam.
Szerintem már kevesen használnak régebbi BOX-ot, lehet, hogy az újítások miatt a régiben komplikációkkal jár a módosítás, nem is ajánlom S905, S912-re az új CE-t, lényegi változás nem történt már jó ideje a régi vasakat illetően.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
blakey
titán
Simán frissíted. Milyen boxon tapasztalod és milyen beállítások mellett? Mostanában elég sok feliratos filmet néztem és nem láttam röccenést, pedig elsők közt szoktam írni erről a hibáról viszont most csak olvasok róla.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
TCr
veterán
válasz blakey #72762 üzenetére
"Simán frissíted."
Korábbi verzióra? Hogyan?
Mini M8S II - S905X
Mely beállításokra vagy kíváncsi?
Ezért kérdeztem az elején, hogy van-e valami a javasolt beállításoktól eltérő kapcsoló, amit ezzel az új verzióval át kell esetleg állítani?[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
blakey
titán
Sajnos régi generációs eszközöm nincs így megnézni sem tudom, hogy milyen a lejátszás, GT-Kingen jelenleg nem tapasztalom ezt a hibát, de itt már ugye a kernel is új.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ginola
addikt
Ha pl csináltál mentést még a régebbi CoreElecről, megtalálható a mentés a Backup mappában dátum alapján.
Kíírnám a régebbi jól működő CE-t, majd a fenn említett mentést visszaállítanám.
Így működhet pl.
Egyébként 2 micro SD-t használok...Egyiken a legfrissebb rendszer, a másikon egy régebbi jól működő rendszer.GT-Kingn-en nincs az általad említett probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Pelican
őstag
Tegnap is néztem, meg tegnapelőtt is feliratos filmet, igaz ng-s eszközön, de nem volt riccenés és kadenciahelyes volt a lejátszás. Van egy M8S II-m otthon de azon most nem tudom megnézni (200 km-re vagyok), de eddig az összes verzió jó volt rajta, nem hinném, hogy pont most romlott volna el...
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
Beni2360
félisten
Én úgy teszem vissza a régi verziót, hogy a letöltés után bemásolom a Update mappába és reboot a boxnak.
De az SSH-n beírt az autostart.sh-ban benne volt : touch /dev/.update_disabled nem volt hajlandó semmi frissítést csinálni se le se fel felé. Ki kellett vennem és máris ment az másik fw fel.
Minden beállítás megmaradt. Média tárt meg lehet külön menteni az jó szokott lenni visszaállításnál, ha nem változtat ip címet a box.
-------------------------
Ui: Most a 9.2.3 van fent nr boxon és semmi döccenést nem látok a feliratoknál én pedig csak feliratosan nézek filmeket. A régi s912 boxon sincs már semmi döccenés, ott 9.2.1 van fent.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #72769 üzenetére
DE amíg az autostart.sh-ban benne volt : touch /dev/.update_disabled nem volt hajlandó semmi frissítést csinálni se le se fel felé - pedig működik a manuális frissítés, hónapok óta íott van az autostart.sh-ban a tíltás és oda-vissza frissítek mindenféle gond nélkül. Update mappába bemásolom és újraindítom a boxot, máris frissül.
-
csubyy
tag
Tudom, hogy igazán nem ide tartozó információ, de régebben voltak itt néhányan, akik fake boxokba botlottak, amik RK3229-es procival voltak szerelve. Amennyiben nem dobták ki ezeket, most lehet próbálkozni a használatukkal, mert Összedobtak egy használható Libreelec-et ezekre.
-
Beni2360
félisten
Sz,gép hálózati megosztás fájlkezelőben eléred az Update mappát.
Éppen most csinálgattam vagy 3x. Mivel nem frissítette a fentebb leírtak végett.
Ezen keresztül szoktam mindent másolni akár a rádugott HDD-re is.
Alap mappának a Configfiles mappa van megadva és onnan visszalépve a nyíllal tallózható már minden mint a képen látható is.[ Szerkesztve ]
-
Szabi_82
tag
Hi Mesterek!
Projektor miatt fixáltam a hdmi kimenetet evvel a paranccsal:
cat /sys/class/amhdmitx/amhdmitx0/disp_cap > .kodi/userdata/disp_cap
Tudja valaki hogy lehet "vissza csinálni"? Kiszeretném próbálni egy 4K tv, viszont a felbontás limitálva van.
Segítséget előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
Nálam is ugyan úgy jelen van 9.2.3 alatt S912-n. Meg nem nevezném "riccenés"-nek, néha mintha több képkocka is kimaradna ilyenkor. Ugyan azzal a filmmel a 9.2.0 alatt tökéletes (leszámítva az első felirat megjelenést).
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
szeky81
tag
Helló skacok!
Nekem is megjött a box x96max+. Az istennek sem bírom CE-t előhozni. Reset gomb után full fekete kijelző fogad. És még az sd kártya helyem is szar. Nem akad be a kártya és nem is jelzi, hogy látná, mint az usb-nél. Arról ha indítanám recovery menü jött elő. Mondom f.sza!
Valami ötlet? Próbáltam 9.2.3 majd 9.2.2-vel is. Jah igen az átnevezés természetesen megvolt. dtb.img-re Total Commanderben.[ Szerkesztve ]
szódabikarbabónábó'
-
szeky81
tag
win32diskimager. 9.2.2 most egy pendriveon van. próbáltam usb2-3 portból is indítani. fekete kép. G meghajó gyökerébe a dtb fájt bemásoltam, átneveztem. még a remote.conf-ot isamit te linkeltél is bemásoltam ugyanoda. pofon egyszerűnek tűnt és mégis itt sz...k.
szódabikarbabónábó'
-
tomy86
addikt
válasz szeky81 #72782 üzenetére
"És még az sd kártya helyem is szar."
Próbáld ki több kártyával, ha tudod! Elsőre az én boxomban sem akart "beakadni", de a harmadik kártyát sikerült megetetni vele és utána már a korábbiakat is elfogadta. Csak annyi különbséget találtam a kártyák között, hogy amit elsőre elfogadott az egy régi kártya volt és pár tized milliméterrel vékonyabb volt, mint a másik kettő. -
Vtmk
tag
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni,hogy egy boxot távolról is elérhetek sshn? Mármint ip port alapján be tudok lépni barátom boxára? Ths előre. X9zs905x li reelec 8.2.3.1 van fenn neki.
Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
nfsu17
veterán
válasz Szabi_82 #72786 üzenetére
Én tettem a boxom alá (X99) legoból épített kis emelvényt, ez két fok mínuszt hozott. Alul vannak hűtőlyukak gyárilag, felül semmi, oldalt pár kisebb, alul van az alaplap, rajta a borda, a meleg felfele száll. Felül kéne lyukakat fúrnom, de most nem szedem szét ezért.
4k60 (hdr is) most 72 fokon tetőzik. Üresben 50 fok, ha a tv off. Ha a tv megy, akkor 54 fok körül. 1080p50 youtube 59 fok, 4k25/30 ilyen 60-62 fok. Nekem ez most bőven jó. Még 74 fok esetén sem volt skip/drop frame. -
Beni2360
félisten
válasz nfsu17 #72789 üzenetére
Nekem olyan boxon amin csak alul vannak lyukak egy ilyen venti -10 c foot hozott. Igaz amikor vettem akciósan csak 1248 Ft volt. Hátha az alin olcsóbban megleled.
[ Szerkesztve ]
-
Vtmk
tag
válasz Pelican #72790 üzenetére
A routerben ami local ip azt adjam meg a portnál?
Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
Beni2360
félisten
válasz nfsu17 #72792 üzenetére
legoból épített kis emelvényt - gondoltam ez azért valamivel szebb mint egy legó raklap és még hűt is. Ezért vettem a bátorságot leírni.
20 dcb zajszint 0.02 A fogyasztással azért már nem egy nagy zajkeltés, szvsz.[ Szerkesztve ]
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Kérnék segítséget.
Pár napja vettem. Dobozból ki, ugyanott kaptam hozzá egy SD kártyát melyet csak bedugtam és ment a coreelec. Aztán jött egy frissítés és mintha azóta nem lenne jó a coreelec alatt a távirányítós ki-, be kapcsolás.
Android alatt működik.Írták, hogy esetleg rossz remote.conf fájlt használok.
Nem használtam semmit, nem csináltam semmit, ők (coreelec) tették ilyenné. (Frissítéskor)
Mi lenne a megoldás?Ha tudtok segíteni, akkor a remote.conf fájlt a Beelink GT King Pro hoz tudnátok mellékelni?
A Diskinternals Linux Readerrel megnéztem az SD kártyát. Volt két meghajtó az SD kártyán.
- 512mb FAT16 coreelec meghajtó
- 6.82 Gb Linux ext /storage megható.
A keresőbe beírtam, a remote szót, de nem talált semelyik meghajtón.
üdv -
mikrofon
veterán
Időnként előjön, hogy nem mindenkinél működik megfelelően a CEC. Ha valaki ilyenkor mégsem szeretne több távirányítót használni a különböző készülékei vezérléséhez, akkor jön jól az olyan távirányító ami két működési üzemmóddal rendelkezik. Egyik mód a légegeres usb-s vevős mód, míg a másik a programozható gombos IR mód. Így a box-ot lehet vezérelni közönséges légegérként, míg az IR gombokra beprogramozható a különböző készülékek különböző funkciója.
Ismertebb típusok:
Vontar G30 Air Mouse 33 IR Learning Keys
Tikigogo T1M Air Mouse 14 IR Learning Keys
Tikigogo T2M Air Mouse 28 IR Learning Keys
Tikigogo TK3 Air Mouse 44 IR Learning Keys -
gyűrű
addikt
válasz xrvman #72795 üzenetére
Szia, nekem van 2 féle a gt-kinghez való nézd meg esetleg melyik jó neked. Csak tedd kicsomagolás után a /storage/.config mappába , a neve remote.conf legyen
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz xrvman #72795 üzenetére
Nem használtam semmit, nem csináltam semmit, ők (coreelec) tették ilyenné. (Frissítéskor)
Mi lenne a megoldás?
Megnézed, hogy aConfigfiles
mappában mi szerepel és ide leírod. Bármikor írhatsz új kártyát és saját verziód szerint állítod be, így tudni fogod, hogy mit kell csinálni.remote.conf
fájlt már sokszor linkeltünk ebben a topikban, sima GT-King jó lesz, ugyanazt a távot használja.A Diskinternals Linux Readerrel megnéztem az SD kártyát. Volt két meghajtó az SD kártyán.
- 512mb FAT16 coreelec meghajtó
- 6.82 Gb Linux ext /storage megható.
A keresőbe beírtam, a remote szót, de nem talált semelyik meghajtón.
Hálózaton keresztül a Configfiles mappában találod. Ha nem remote.conf van akkorrc_maps.cfg
lesz és egy ehhez tartozó fájl pl.beelink
-
Defy
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Venz V10 pro lejátszóm, valamiért az x264 xvid filmek nagyon kockásodnak.
Van valakinek tippje, hogy mi okozza. Android firmvare van rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- BestBuy topik
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- iPhone topik
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...