- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz djnice #72601 üzenetére
Ha még nem lett volna téma, hadd kérdezzem meg... S912-n android alatt van olyan zenelejátszó program, amivel nagyon tisztességesen zenélne a box? Kizárólag zenére vonatkozik a kérdés, film semennyire nem számít, mert arra ott a CE.
Vagy ilyet itt ne is kérdezzek? Kösz, előre is..."csak a zene van"
-
Pelican
őstag
válasz dgyuri0123 #72602 üzenetére
Ha ott a CE, az nem jó zenére?
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
tsilver
aktív tag
válasz dgyuri0123 #72602 üzenetére
ezek, a CE , és droid nem zenelejátszásra vannak tervezve és a procira nincsenek optimalizálva, inkább kell vmi cél eszköz. ha meg mindegy akkor pl foobar
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Pelican #72603 üzenetére
Nem rossz a CE, csak arra gondoltam, hogy androidra ott van pl. Hybi Music , meg még ezerféle más, amikkel szívesen meghallgatnám a boxot. A CE adott, de az csak egyetlen program és kicsit furán is mutatja/kezeli a zenéket. Tudom, nem erre lett kihegyezve...
Most JRiver megy laptopról. Ezt kéne felülmúlnia... Tudom, másik fórumon a helyem, de azért megkérdeztem, hátha van olyan elvetemült mint én, akinek ez a lehetőség sem kerülte el a figyelmét."csak a zene van"
-
gsc73
aktív tag
válasz dgyuri0123 #72607 üzenetére
Ne aggódj, nem vagy egyedül én is pont mostanában kezdtem ezzel a kérdéssel foglalkozni. Az én célom egy volumio/moode szerű rendszer lenne: lossless és MP3 lejátszással, mobilos vezérléssel, de akadozik a folyamat:
(1) a webes interface-k használhatatlanok vagy csak nagyon nehezen:
- Chorus2: nem találtam könyvtárlistát.
- Arch: átláthatatlan.
- Hax: nagyon jó mobilra, de nincs hangerőszabályzás (????nem is értem hogy gondolta a fejlsztő???)
- AWXI: talán a legjobban használható, de minimum tablet kell a vezérléshez, mert kicsiLétezik 3rd party web interface? (én nem találtam).
(2) toslink to RCA D/A-t kellene még vennem, de nem tudom milyet. 96 Khz elég vagy érdemes beruházni 192Khz-es változatra egy átlagos erősítő + hangfal pároshoz?
G.
[ Szerkesztve ]
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
fecus
őstag
Esetleg MPD addon és kliens a mobilra?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Jack@l
veterán
H96 Max X3 4/64 nand speed: 156/65
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Zsadi
őstag
válasz falabu88 #72600 üzenetére
Családban van egy Minix neo x39, RK3399-és box, 4/32 ram, Android 7.1. 2 Nougat.
Specifikációk szerint 4K, HDR, UHD média lejátszó.
Tudnia kellene ezeket, de nem jutok vele sehova a beállítások terén. Se 4K, se 5.1 hang.
Nem is értem, miért 7-es Androidot rakták rá.
Még azt sem, amikor topikot olvasgatva látom, hogy android alatt ez meg az nem fog menni. Akkor hogy árulhatják így felcímkézve, ha az átlag felhasználó nem boldogul vele CE nélkül? -
junkpod
veterán
Zenejatszas, mobilról Kore appal hibátlan Coreelec rendszeren.
Boxból nekem hdmi-n megy a jel erisőtore. Ilyenkor tv-t nem is kell kapcsolni.Persze érdemes a zene könyvtárat az elvárások szerint rendezni és a metaadatokat a fájlok van kitölteni. Erre a legjobb és Kodi által ajánlott szoftver a musicbrainz.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
ORCA58
addikt
Meg akartam kérdezni, hogy a Netflix CE alatt másnak is csak SD minden film? Azért előtte ránéztem hátha már jó, de már be sem lép KEYERRO hibával leáll mindkét box. 9.2.3 a CE, de nem az gond, mert tegnap ment.
Nekem ezzel nincs szerencsém. Már régóta csak akkor ment, ha angolra volt állítva a nyelv, de már sehogy sem.
TV meg tizen x éves SAMU az nem tudja. -
LWhite
tag
válasz ORCA58 #72614 üzenetére
Igen, néhány napja megint csak SD-ben jönnek a tartalmak, valószínűleg megint a Netflix korlátozza a nem cert. eszközöket. A múltkor egy-másfél hét után megjavult.
A KEYERROR problémára a fejlesztőnek van egy quick fix megoldása. Nekem ezzel már nem volt gond (csak a kép minőséggel ) -
gsc73
aktív tag
válasz junkpod #72612 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm az ötletet, kipróbáltam és tényleg. Eddig ez a legjobb: könnyen kezelhető és átlátható. Egy apróság, hogy a könyvtár neveket és ID-metaadatokat érdekesen keveri, de ez igazán nem zavaró.
MPD-t is próbáltam, de egy óra próbálgatás után sem sikerült zenét lejátszani vele, így elengedtem.
Üdv: G.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
Johnny198612
tag
Sziasztok,
Lassan 3 éve vettem ezt a media lejátszót:
Mini M8S II (S905x)Semmi bajom nem volt vele. Viszont a libreelec/Kodi pendrive-rol futott.
Kb 1 hete gondoltam, hogy az androidot sohasem használtam, minek az... így áttelepítettem internal-ra a rendszert.
Azóta azt tapasztalom, hogy a gép nem csatlakozik a hálózatra indításkor. Be kell lépjek a "Connections" beállításokba, ahol kb. fél perc alatt hozza be a LAN/Wi-Fi listát. Utána már minden működik.
Kábelre van dugva, nem wifit használok.
Másnál is előfordult ilyen? Mi lehet a probléma?
Lehet valahogy force-olni, h keresse a hálózatot induláskor?
Köszönöm előre is[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz Johnny198612 #72617 üzenetére
Igen van a beállításokban, hogy várakozás a hálózatra, lehet állítani a másodpercet.
CoreELEC nem lenne jobb rá? 18-as Kodi, sok javítás. Bár én is meg voltam elégedve annak idején a LE-el.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
-
cof
veterán
válasz Johnny198612 #72619 üzenetére
Szuper. Ha nincs vele probléma akkor inkább ne válts. Elméletben át lehetne vinni a beállításokat is aztán, hogy a gyakorlatban mennyire fog működni az már más kérdés.
Csak így a DRM tartalmakat nem tudod nézni, HBOGO, Netflix stb... Ha esetleg majd erre lesz igényed akkor váltanod kell.
-
Kakasin
lelkes újonc
Szia! Az eachlink x3 minimre bár nem tudtam felrakni továbbra sem a coreElece-t, de a 32bites androidos legújabb kodi felment rá a kodi.tv-ről. Nos a dts hd-t továbbra sem kezelni , viszont a vlc igen...
Valamint az új kodi alatt is csak 2.0 ban megy a dolby atmos.(ahogy vlc-n is) Engedélyeztem a hangtovábbítást, meg minden formátum lejátszását, de semmi. Mi lehet a gond? Vagy ennyit tud a kütyü? -
Kakasin
lelkes újonc
Még a himedia q30-am is szepen lejatszotta az összes hangsávot, viszont az más téren volt rosszabb , mint az eachlink x3 . Ezen android 9 van... Na mondom , akkor ez majd mindent tud. Tévedtem. Van még valami tipped, hogy az androidot hogyan tudnám megkerülni rajta, hogy lejátszon mindent?
-
falabu88
aktív tag
Sziasztok! Írtam már a napokban arról, hogy az X96 Max Plus wifin lefagy. Kábellel minden fasza. Most elvittem letesztelni, fateréknál digis wifin minden ok. Nekem upc connect box van, valószínű az nem tetszik neki. 5/2,4-en van most a wifi a modemen beállítva. Esetleg ötlet, mi lehet a gond?
-
Szabi_82
tag
Hi Mesterek!
Megérkezett a vontar x3 boxom. Andriodot hanyagolnám. A coreELEC felrakása nem akar össze jönni .
Eddig amit sikerült elérnem hogy előjön a boot menü, innen nem indul. A leszedett coreelec, név szerint: CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.3-Generic.img.gz
Image-ket rufus-al csináltam. Próbáltam pendrive illetve sd kártyáról is boot-oltatni.
Próbáltam a reset gomb módszert is, ott csak villog a monitorom, kipróbáltam a reboot to libreELEC appot is. Ott is csak villog a monitor amikor ujraindul a box. A monitoromon csak dvi csati van, így hdmi dvi kábellel van össze kötve. Ez lehet a gond, már mint a felbontás nem tudná lekezelni a monitor, vagy rossz az image file?
TV-már nagyon régi (HD redy-s), ott egyből kiírja hogy nem támogatott jel.
Ötlet valakinek?
Segítséget válaszokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Johnny198612
tag
Köszi a gyors válaszokat. Netflix-re / HBO Go-ra marad a PlayStation
Egy problémám van még ezzel a verióval, hogy a TrueHD Master hang nem egyből jön ki belőle. Csesztetni kell a hangsávokat, mire kirakja az erősítőre.
Hogy az erősítő nem ismeri fel egyből, vagy a lejátszó nem boldogul vele, ezt nem tudom.Erre esetleg van valami tipped?
Nem muszáj válaszolni, csak ha már így benne vagy.. Köszi szépen mégegyszer -
cof
veterán
válasz Johnny198612 #72640 üzenetére
Sok javítás, újítás történt CE-n a hang kezelés terén is. Lehet, hogy azzal menne, esetleg próbáld ki SD-ről a CE-t, semmit nem állítasz el a BOX-on, ha nem jön be kiveszed és megy tovább az LE.
Amúgy nálam nincs erősítő, szóval nem tudom, hogy ez LE hiányosság-e.
-
Szabi_82
tag
Köszönöm működik , már csak távirányító van hátra.
Johnny198612: nekem pc-n egyedül a LE 9.0.2 kezelte/küldte tovább a hangokat hdmin keresztül. A mostani 9.2.3 is elvérzik a HD hangsávoknál, csak PCM továbbit. -
blakey
titán
válasz Szabi_82 #72644 üzenetére
A mostani 9.2.3 is elvérzik a HD hangsávoknál, csak PCM továbbit. - ha nem állítod be akkor persze, hogy elvérzik és csak PCM-et továbbít.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ginola
addikt
A Netflixre nincs valami megoldás? Minden tartalom 540 p csupán, mitől van ez?
-
Yerix
tag
válasz ginola #72649 üzenetére
De van, csak pár HSZ-t görgess feljebb.
THX: LWhite-nak érte.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Half-Life 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sweet.tv - internetes TV
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Komplett PC Ryzen 5 2600x GTX 1070Ti 16GB ram
- Intel NUC 13 Pro (i5-1340P+32GB+1TB) NUC13ANKi50002
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest