- Yettel topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz Vindex #72652 üzenetére
Amúgy ez kell az autostart.sh-ba bemásolni:
#!/bin/sh
(
touch /dev/.update_disabled
) &
Ez a négy sor nálad csak 3 van a touch elé nem kell a "(" hanem a 2. sorba és nem SSH-n hanem hálózaton a gépedről a Cinfigfiles mappában találod az autostar.sh fáljt megnyitod (társítottam a jegyzettömböt) és bemásolod mint a képen is látszik. mentés és reboot.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Vindex #72659 üzenetére
Nálam létre hozta valami. És benne van.
-----------------
korcsi - ha jól emlékszem akkor blakey írta így le.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tomy86
addikt
válasz junkpod #72657 üzenetére
Tényleg nincs különösebb gond a zenekezeléssel, ha rendesen ki vannak töltve a metaadatok. Bár akkor lenne tökéletes, ha rendesen tudná kezelni a többlemezes kiadványokat. Jelenleg egyetlen megoldást találtam, hogy ilyen esetben a MB picard által kitöltött metaadatoknál az "album ID" sort törlöm. Különben pl. egy 10 lemezes kiadványnál nem cd1, cd2, stb. lesz, hanem egy cd 10 tarack1-el, 10 track2-vel, stb.
-
ztsoft
őstag
válasz korcsi #72658 üzenetére
Nem kell, teljesen felesleges. A zárójel a parancsok csoportosítására szolgálna, de mivel itt csak egy parancs van, így értelmetlen. A & hatására a háttérben, nem befolyásolva a többit, futna le a parancs, de ennek sincs értelme itt, egy fájl létrehozása a RAM-ba nem sok időt vesz el.
Ezt már Csicsókával kiveséztük.
Azt viszont nem tudom, hogy miből, hogyan van meghívva az autostart.sh, lehet, hogy még a "#!/bin/sh" sem kell, ahogy Nálad is van.
(#72662) Minstrel
Én jegyzettömbbel csináltam.
Nem jó ötlet, a sorvég jelek nem egyeznek meg (Windows: \r\n, Linux: \n, MacOS: \r, [link]). Most lehet, hogy jól működik, de később gondot okozhat és nehéz lesz kideríteni a hiba okát.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
tomy86
addikt
válasz junkpod #72667 üzenetére
Attól még ugyanúgy egy cd fog látszani 100 trackkel és nem 10 különálló cd, egyenként 10 trackkel. Több mindennel próbálkoztam már, de arra jutottam, hogy mivel a metaadatok alapján rendezi a kodi a zenefájlokat, csak a "MusicBrainz Release ID" törlése a megoldás (mivel az ugyanaz egy többlemezes kiadvány minden lemezénél), hogy ne mutassa egy lemezként. Korábban a kodi fórumon is jelezték ezt a problémát, de megoldást ott sem írtak rá. Persze nem nagy gond, csak engem zavar, mert én az esetek 95%-ban zenelejátszásra használom a boxot.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Gyerekek mi lehet a gondom a MECOOL BB2 PRO s912 boxom semmi féle 4k HDR-t sem a sima 4K-tnem játszik le. CE 9.2.1-9.2.2. Eddig mentek a filmek most meg megszakad a kapcsolat a TV és a box között csak az újraindítás segít.
[ Szerkesztve ]
-
Vindex
tag
Köszi mindenkinek az autostart.sh segítséget. Nem jött össze a putty-s módszer, csak a jegyzettömbös. Lehet, hogy nem igazi, de eltűnt a beállítások/coreelec menüből a frissítés almenü. Mind a két (A96 max+, és az A95X max) boxból.
[ Szerkesztve ]
-
cacater
csendes tag
Sziasztok ! Ezt a boxot találtam .
erre lehet CE tenni .esetleg valakinek van ilyen és ha valaki tud bobb boxot ill. kevesebb kesért szívesen fogadom
Előre is kösz
-
kulup
tag
Nem tudják, mit árulnak.
CPU: Rockchip RK3318 Quad-core 4x1,5Ghz
kicsit lejjebb :
Amlogic S905X3 64-bit quad core ARM® Cortex™ A55 CPU
Ha biztosan Amlogic, akkor jó lesz, igen.
Ugyanez Alin : LINK
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz tomy86 #72669 üzenetére
Érdekes, utánaolvastam és azt írták, hogy ha track number szerint rendezem a listát akkor így is jó lesz mert figyelembe veszi a cd számot is. TV-t most épp foglalja a gyerek sereg, úgy csak Kore lustat tudtam megnézni és itt megfelelő sorrend.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
veterán
Sziasztok. Tudnátok mondani nekem olyan androidos tv boxot, ami tudja a kadenciahelyes lejátszást? Mondhatnám úgy is, hogy tudja az automatikus frekvencia váltást (afr). Android alatt ez probléma szokott lenni. Semmi kedvem kézzel váltani az androidban, de az akadásra is allergiás vagyok. Jó lenne, ha nem kellene mókolni. Van ilyen lejátszó egyáltalán?
-
blakey
titán
válasz rothfb #72675 üzenetére
Összefoglalót olvasd el, sokmindenre lesz válasz utána már csak el kell döntened, hogy mennyit szánsz a projektre és melyiket vennéd meg.Gyakorlatilag az összes ma kapható Amlogic box CoreELEC-el képes rá és a lehető legjobb ár/érték arányú lejátszód lesz.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
veterán
Bele, de számomra nem egyértelmű a dolog. Elvileg találtam az Nvidia Shield tv pro-t és a Xiaomi-nak egy box-át, ami tud afr-t, de az egyik nem kapható és nagyon drága, a másiknál meg keveslem a hardvert. Tudom, hogy mi a címe a topicnak, de a "Milyen androidos boxot vegyek" topicban senki sem válaszolt.
Meg ha már itt tartunk, akkor egy kérdésem is lenne... Amelyik boxon Android TV os rendszer van, automatikusan tudhatja az auto frame-t? Tehát nem a sima Android os, hanem az Android TV.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz blakey #72677 üzenetére
Olyan készülék lenne jó, amit megveszek és nem kell vele mókolni. Nagy elvárásaim nincsenek. Tudja az afr-t, legyen legalább 2 Gb memóriával felszerelve, ne akadjon, 4k hdr-t tudjon. Bekapcsolom és tudjak pendrive-ról lejátszani bármilyen formátumot. Játszani nem akarok. Nem fontosak az okos képességek, persze ha tud hbo go-t, netflixet, az nem hátrány. Feliratokat kezelje. Szerintem egy lejátszónak ezeket kellene tudnia alapból, nem nagy kérés egyik sem, szerintem.
-
blakey
titán
válasz rothfb #72679 üzenetére
A CoreELEC nem mókolás (1001X le lett írva), olyan rendszer amit SD-re kiírsz és máris kész, elindítod, beállítod és csá. Olyan médialejátszód lesz amit egyébként meg nagyon nehezen vagy többszörös áron tudnál beszerezni és még az sem hozná azt a szintet.. Ha tényleg nem akarsz még SD-re sem írni akkor vegyél egy Beelink GT-Kinget, kapsz mellé egy előre telepített CoreELEC-et, beállítod és használod. Az Android nem médialejátszásra lett kihegyezve így kevés azon készülékek száma ami mókolás nélkül mindent úgy visz ahogy elvárnánk.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz rothfb #72683 üzenetére
Igen, a Beelink együttműködik a CE csapatával így jár mellé SD-re telepített CE is.
-
tomy86
addikt
válasz junkpod #72674 üzenetére
Rosszul fogalmaztam meg a problémámat szerintem. Ettől még egy albumként jelenik meg és ez a gondom.Albumnézetből szoktam a lejátszást indítani és bár szeretem pl. a Metallicat, de nem biztos, hogy 12 órán át hallgatnám egyfolytában ezt a kiadványt. MusicBrainz szerint is 6 LP és 11cd, csak a Kodiban látszik egy albumnak. Konkrétan, ha a linkelt szett lemezeit úgy nevezem el, ahogy a MusicBrainzben is látszik, akkor a kodiban ebből lesz egy "...And Justice For All CD 17: Live At Long Beach Arena, Long Beach, CA - December 7, 1988 + More" cd százakárhány dallal. De szerintem ez itt off, úgyhogy be is fejezem. Bár ha valaki tud megoldást, akkor annak örülnék.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz rothfb #72683 üzenetére
Előre telepítve? SD kártyán? - IGEN ami ebből áll. Videó. És ha kész máris meg van az óhajod. Na és olyan boxot választhatsz amit szeretnél vagy inkább ajánlanak.
-
Csicsóka
őstag
válasz ztsoft #72668 üzenetére
Nem tudom ki variált a ezt meg így, mert anno amikor ezt én közé tettem, egyetlen sor volt az egész. Teljesen felesleges egy ilyen parancsot háttér processbe küldeni. És igen, valóban nem kell megadni a fájl elején parancs értelmezőt sem, mert a Kodi anélkül is vidáman végrehajtja.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Mostanában észrevettem, hogy nem működik igazán jól a CEC. Eddig jó volt, de tán a 9.2.3 frissítés óta néha lassan veszi a jelzést, de utánna duplázza is (pl nyomok egyet jobbra filmnézés közben, olyan, mintha nem történt volna semmi, majd egy 3-4 másodperc múlva ugrik +30-at előre). Semmi változtatás nem történt a rendszeren, csak a CE frissült.
Találkozott már valaki ilyen hibával?
CE 9.2.3 + Denon AVR + LG TV + VIM3L"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
mikrofon
veterán
válasz mikrofon #72685 üzenetére
Ugoos am6 plus-ra van gyári android és android tv is. Mindkét operációs rendszer van dualboot verzióban, tehát gyárilag rajta lehet az android mellett a CE a belső tárolón. Most az utolsó firmware-vel a CE is használhatóbb lett, mert növelték a tárhelyét a belső tárolón.
Netflix nem megy Android alatt normális felbontásban. Kell hozzá a CE.
Telekom TVgo megy rendesen elvileg. Én csak pár csatornát tudok nézni mert nincs élőfizetésem.
Hbo go is megy de csak Wifi-vel, LAN kábelt ki kell húzni hozzá. Elvileg most készül a 0.3.4 firmware. Abban elvileg lesz egy kapcsoló a LAN-hoz. Tehát kihúzás nélkül is át lehet váltani WiFi-re. Remélhetőleg ez jó lesz a hbo go-nak is.Ha kicsit olcsóbban szeretnéd akkor van az ugoos X2 és X3 is. Az X2/X3 - nak van egy nagy előnye, hogy vezetékes IR vevő van hozzá, így a box mehet a tv mögé és az IR vevő meg ragasztható a tv aljára.
Mind a három ugoos box-on ugyan az a szoftver van csak az adott hardverre igazítva.
Nekem van ugoos x2 és am6 plus is.
Próbáltam az android-ot, az android tv-t is és a single és dualboot változatot is. Nekem a sima android jött be az ugoos launcher-rel. CE nekem kevés volt. Így már csak az android van mindkét box-omon.
Androidhoz kell a 4/32GB verzió.
Hardverben az X2 is elég lehet, de sokkal pörgősebb az am6 plus. Am6 esetén fontos hogy a plus változat legyen.
Az ugoos szoftver pedig elég jó. Kiveszed a dobozból. Összedugod, letöltöd az ugoos honlapjáról (am6p X2 X3) a kiszemelt legújabb firmware-t, rámásolod a box-ra, frissíted OTA-n vagy flash-eled (választástól fuggően) aztán jönnek OTA-n a frissítések, rendszeresen. Vagy hát remélhetőleg most már lassan meglesz a végleges firmware. Szerencsére most már nincsenek kritikus hibák, inkább csak felhasználói kívánságok.Hogy ne csak jót írjak: mindegyik típusnak van egy hardveres hibája. Nem elég jó az USB portok, vagy környékének az árnyékolása. Ami légegeret zavarhatja. Azonban ez orvosolható egy pár USD-s 25-50cm-es usb hisszabitó kábellel. Egy ilyen rövid már elég, de ha a tv mögött van akkor amúgy is jól jön a kivezetés.
Az X2/X3 esetén javasolt a Wi-Fi antenna cseréje egy nagyobb és többcsatornás antennára. Ezzel már brutál jó jelerősség lesz.[ Szerkesztve ]
-
Szabi_82
tag
Hi Mesterek, lassan össze áll a CE. Olyan kérdésem lenen hogy a kikapcsolás után hogy lehet bekapcsolni a készüléket, táp el vissza nélkül? Próbáltam hogy CE allat a kikapcsolás helyet csak sleep-legyen, de ott is megszűnt minden távval az élesztése. Az androidos távot, már vissza raktam az itt leírtak alapján. Ami működik, és van egy usb stick-es légegeres vontar táv, avval sem indul. Ötlet?
Android alat vissza kapcsol, mondjuk ott látszik hogy csak sleep-ben van a hardver, óra stb miatt, tényleg az órát vissza lehet varázsolni CE-allat?
Ha beválik a box, le akarom váltani az I5-ös htpc-t, felesleges, ha ez a kütyü hozza ugyanazt 2w-ból. Kap majd egy normális hifi méretű házat s kész is
Köszönöm Mindenkinek a segítséget!![ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Egy érdekes jelenség: apumnak odaadtam a régi Egolggo S905X boxomat, de a távirányítója vezérli a Toshiba TV egyes funkcióit is, vagyis így gyakorlatilag használhatatlan, mert pl. a Home gombra beindul a TV csatornabeállítása... Lehet ezzel csinálni valamit?
-
cof
veterán
válasz Szabi_82 #72696 üzenetére
Működik a BOX gyári távja CE alatt? De nem magától hanem a remote.conf-al ugye? Megcsináltad.
Még az az ötletem van, hogy Android alatt a power gombnak állíts be ne alvó módot, hanem lekapcsolást, ez másnál segített, hátha itt is.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Szabi_82
tag
Szia.
Leszedtem egy ilyen VontarX3-Remote.zip-et. Bemásoltam a file-okat ahova kell, s ez után működött CE alatt az IR táv. Egyedül az élesztés nem működik.
Viszont van egy vontar légegeres frankó kis 2,4ghz távom, úgyis ezt használom. Háttérvilágítás, billentyűzet stb. miatt. CE alatt ez bütykölés nélkül működött, csak ahogy kikapcsoltam nem indult vissza. Azt hittem hogy a táv hibája ezért vissza raktam az eredeti IR távot, amivel sajnos ugyanazt produkálja, azaz nem kapcsol vissza.
Isten igazabból szerintem az android nekem nem kell. Belső háttértára fogom felrakni a CE-t (azaz megpróbálom majd).
A droid alat kipróbálom majd az alvó mód opciót, hátha bejön. Viszont ha "cirkuveniálom" a droidot akkor megmaradt a vissza kapcsolás lehetősége ?
Más kérdés, droid alatt a boxon megy a kijelzés, azaz a kis hétszegmenses kijelzőre gondolok. Ezt a funkciót fel lehet éleszteni a CE allat?
Köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Komplett PC Ryzen 5 2600x GTX 1070Ti 16GB ram
- Intel NUC 13 Pro (i5-1340P+32GB+1TB) NUC13ANKi50002
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest