- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Dtb? Hálózatról vagy USB-ről nem megy?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mamago1972
tag
Meguntam a hangosan kattogó távot a mini mxIII II-nél. Vennék egy légegeret, átnéztem az összefoglalóban ajánlott típusokat. Csak néhány pontosítást kérnék, ha nem bánjátok. MX3 utódja a T3, igaz ez? Még mindig előfordulhat, hogy T3-at rendelek, akkor MX3-at kapok? Milyen a billentyűzet? Hangosan kopogó vagy full silent? Nem fontosa világítás, de ugye található olyan verzió is? Tulajdonképpen csak a billentyűzet viselkedése a fontos számomra, az mindenképpen ne kattogó legyen.
Meg annyi gyártó van, mindegy, hogy melyiket választom, van minőségi különbség?
[ Szerkesztve ]
Do I make myself clear?
-
Upo
addikt
válasz Sunnam #22669 üzenetére
MXQ Pro-hoz van ubootfix-es firmware, de a tiéd 4k amiben nem S905 hanem S905X van. De lehet hogy tudsz keresni hozzá való fixet valahol. Vagy beregisztrálsz és írsz ennek a sYCO-nak hogy talált-e megoldást.
[link]Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Pelican
őstag
válasz mamago1972 #22702 üzenetére
Ezért ajánlott inkább az M8S II az MXIII II helyett, mert annak a távja gumi billentyűs, hangtalan.
[ Szerkesztve ]
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz mamago1972 #22702 üzenetére
Nekem MX3 tanítható van, annak kattogós a billentyűzete. A gumi billentyűsöket én is jobban kedvelem.
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
J0hn
csendes tag
válasz Pelican #22688 üzenetére
Igen, elég fura ez a verzió. Próbáltam felrakni ha jól emlékszem rv112-est, de azt nem engedte,mert azt írta,hogy ami fenn van az újabb. Dátum szerint kb 6 nappal későbbi az én fw-m,mert még azt is kiírta.
Amúgy egy francia oldalon is erről az fw-ről írnak:
https://www.dealabs.com/forums/le-bar/le-laboratoire-high-tech--informatique/tuto-installation-androidtv-sur-box-android-mini-m8s-ii-4k/30562?page=20Mintha beelink-el lenne azonos.
Honnan tudom letölteni a legújabb fw-t?Én csak az 1.12-ig jutottam.@Csicsóka
@csubyy
Teszteltem picit a boxot, megpróbáltam kábellal, de ugyanaz a helyzet. Egy idő után megszakad a kapcsolat.
Ha bemegyek a librelec beállításokba akkor azt írja,hogy online, közbe pedig nem is.
Ha pl indítok egy movieshark-ot és kiválasztom a filmek menüben a legfrissebbet,vagy bármelyik almappát,ahol már listázni kéne a filmeket,akkor hibát ír ki.Vagyis nincs kapcsolat. Ilyenkor ki-be kapcsolás (akár wifi akár kábel) és utána minden jó megint.
Androidon nem vagyok 100% biztos,hogy nem működik.Ott nem kell újra csatlakoznom sosem.Viszont a nagyon keveset van használva az android.Lehet,hogy kifogtam egy hibásat?Mert ezen a jelerősítő sem fog segíteni gondolom.
-
mamago1972
tag
válasz DoItYourself #22705 üzenetére
Na éppen ez az, mert hiába nézegetem a hirdetéseket, de hogyan fogok találni gumi billentyűset.
Do I make myself clear?
-
M.Moe
csendes tag
válasz blakey #22701 üzenetére
Hálózaton keresztül, NAS-ról játszanám le.
Amennyiben a kibontás menüponból kiindulva betallózom a megfelelő képanyagot, akkor pillanatok alatt indul a film. A gond akkor van, amikor több tucatnyi fájlból kell kiválasztanom a filmet.
Arra gondolok, hogy a BD menüjével akad gondja a gépnek. Próbáltam menü nélkül, egyszerű és teljes menüvel is indítani a filmeket, de nem jártam sikerrel. -
Technoman
őstag
Pont a napokban jegyeztem meg, hogy az "új" 8.1.5-ös mennyire szépen muzsikál. Tegnap viszont felfedeztem egy -remélem csak beállításból eredő- problémát.
Nem tudom SMB-n elérni a Neo-rol, a lapitopit. A beállításoknál (az LE-nél is) természetesen be van pipálva az SMB + jelszavazva is van, de ha a "Fájlok" menünél hozzászeretném adni a Win 8.1-es lapitopit ill. annak valamelyik mappáját, a "Windows (SMB) almenünél a teljes üresség vár (?)
Érdekesség -nem tudom, hogy ennek van-e jelentősége- Win-röl gyönyörű szépen látom a a NEO-ra aggatott vinyókat, természetesen a másolás is megy, tehát a hálózat innen nézve jó.
Eddig ilyen problémám még nem volt, mert az ezelőttivel (8.0.2) tökéletesen látta a NEO is a lapitopit.
Nem valami eget rengető a probléma, csak szeretném tudni, hogy mit állíthattam el.
thx -
Beni2360
félisten
ISO anyag és kibontás menüponból kiindulva ez hogyan jön össze neked?
Én még ilyennel nem találkoztam, vagy ennek a boxnak egy különlegessége?
Sajnos vannak olyan BD ISO fájlok amiket valami miatt nem hajlandó a menüt lejátszani. Ez virágbolti gyártási hiba. Nem szépen kötözték össze a csokrot.
Ha meg mappás változatod van akkor a menü beolvasása után a FILMEK.CÍM alatt tudod indítani és mindent elérni. Ha meg ezt tudtad akkor hagy figyelmen kívül.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Pelican
őstag
válasz Technoman #22709 üzenetére
Én NFS-t használok de LE fórumon volt megoldás az SMB problémára.
-
Pelican
őstag
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz Technoman #22709 üzenetére
Kedves Doityourself!
Kérlek a TÖ-ban LE letöltéshez csak a LibreElec forum Amlogic-kszaq oldalt linkelj és ne direkt letöltő linket. És azt is emeld ki, hogy MINDENKI OLVASSA EL AZt A FUCKING LEÍRÁST!
Főleg a known issues (ismert hibák) részt.idézet:
SAMBA/SMB/Shared folder issues? Read this blog post firstMásról se szól már ez (és a többi topik, csak a windows pc-k smb elérési gondjairól
Box's don't touch!
-
fecus
őstag
Az én MXQ Pro 4k-m is s905-ös és nem x végű.
Hol van olyan firm amivel a 4k-t be lehet kapcsolni? Nagyon kellene!
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
J0hn
csendes tag
válasz Pelican #22712 üzenetére
Örök hála. Sajnos nem megy.Ezt a két üzenetet írja ki, van valami ötleted,hogy ez miért lehet?:
failed to verify whole-file signature
signature verification failedA hálózat javítása érdekében ezeket még megpróbáltam,de nem jártam sikerrel:
1. Downgrade librelec 8.02
2.Port forwarding-ot kikapcsoltam a routernél
3.Felraktam egy dtb-t (gxl_p212_2g.dtb) a boxhoz a downgrade-el együttNem tudom mit csináljak,hogy jó legyen a hálózat és ne dobálja le magát folyamatosan. Lehet most már felgyújtom... Valakinek valamilyen egyéb ötlet?
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz DoItYourself #22715 üzenetére
Ok, letisztáztam a letöltés részt, a 62a ajánlott LE verziók részt töröltem, stb. SMB linket a 34b pontba betettem.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
blakey
titán
válasz Technoman #22718 üzenetére
Nem FW bug, a Microsoft új SMB protokollra tér át, lehet, hogy már 8.1 alatt is megérkezett a frissítéssel. Át kell állnod a fix SMB kapcsolatra, tehát FIX IP-t használva, IP alapján kapcsolódj a gépekhez, nem lesz gondod.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
junkpod
veterán
válasz Technoman #22718 üzenetére
De bizony sajnos általános problémád van. Általános probléma az smb probléma, általános probléma a nem vissza olvasás probléma. És általános probléma az is hogy a szoftver letöltése előtt nem olvassátok el az ismert hibák listáját, a részletes telepítési útmutatót, a változások listáját, ezzel sok minden gondot elkerülhetnetek magatoknak.
Egyébként meg pont ugyanúgy ahogy blakey én is leírtam neked linkekkel hogy hol kell keresni a hiba megoldását.Box's don't touch!
-
Upo
addikt
válasz Pelican #22294 üzenetére
Tényleg működik a dolog! A Mecool M8S Pro+ droid alól átvett konfiggal nem akart menni, de a leírásod alapján átírtam, és már működik is.
Mindössze annyit kellett belejavítani, hogy acustom_code = ff00
sort átjavítottam
factory_code = ff000001
sorra, és működik minden.
Köszönöm az értékes tudás közzétételét!
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Technoman
őstag
válasz junkpod #22721 üzenetére
Ja, csak blakey normálisan válaszolt. Nem ORDÍTVA és Fuckingolva. Ennyi a különbség, de hagyjuk.
Ui: A te általad belinkelt oldalon Win 10-est említenek,. Nekem 8.1-esem van (ezt le is írtam). Erre írta azt blakey, hogy talán arra is jött egy ilyen jellegű frissítés, főleg ezt köszöntem meg neki.
De vedd úgy hogy részemről ezt volt a "szövegértelmezési hibám"[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
Sajnos nem tudom, nekem nincs MXQ-m semmilyen. Valami mást kerestem a LE fórumon, és véletlen megláttam a topik címet. Emlékeztem, hogy említettek itt ilyen problémákat, azért linkeltem be a topikot. El lehet olvasni, lehet keresni hasonló fixet a saját készülékekhez.
Neked is ugyanannyiba tart a google keresgélés, azzal a nem elhanyagolható előnnyel, hogy neked van olyan készüléked, ezért ki is tudod próbálni ha találsz valamit.
Saját részről ennél több időt nem szánnék rá, legalább annyit tudtam segíteni, hogy nem egyedi a hiba hanem valós, létező, tömeges probléma. Tudják is hogy mi okozza, egyes készülékekre készítettek is fixet, ezután mindenki a saját típusára tudhatja hogy milyen irányba indulhat a kereséssel.
Valahogy nem érzem a sajátomnak, hogy én álljak neki keresgetni fixeket ha valaki bedob egy újabb random box típust, se időm, se hangulatom rá, my fault...Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
drbubo0017
kezdő
Sziasztok,
Beneveztem egy ilyen boxra - KHADAS VIM PRO.
LIBREELEC támogatás hiányában nem választottam KHADAS VIM2 na és az ár miatt sem.
Van valakinek itt ilyen? Az indulásban tudna valaki segíteni? Mit és hogyan érdemes rátenni?Előre is köszönet a segítségért
-
fecus
őstag
Ok. Ok. Nem azért írtam, hanem az eredeti kérdezőnek szántam.
Hidd el már annyit kerestem. Egyelőre nem jött össze. Most annak örülök, hogy egy másik u-boot-tal legalább a suspend megy.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
J0hn
csendes tag
Sziasztok!
Kiderült,hogy nekem Mini M8S II klón van a gearbest-től. Ez igazán nagyszerű.
És másoknak sem megy a wifi, illetve nem lehet rá akármilyen fw-t rakni. Pl.: Mini M8S II fw nem megy rá.
Még csak olvasgatom a külföldi topickot, már van egy speciális ROM,de úgy tűnik nem az igazi.
Külföldi topik:
http://freaktab.com/forum/tv-player-support/amlogic-based-tv-players/s905x/others-aml-s905x/657247-bricked-mini-m8s-ii-clone-looking-for-help-with-nand-pin/page4Akinek fura az fw számozása az készülhet arra,hogy az is klón.
Szerintetek lehet reklamálni a gearbest-nél emiatt?
-
w.miki
veterán
S905W? ez meg milyen Soc már megint? 32USD
Tanix TX3 Mini TV Box Amlogic S905W 2.4GHz WiFi Android 7.1Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Lehet rossz kereső szavakat írok be...
Vettem most egy másik routert és hozzá egy külső hdd házat, ebbe ment bele a 2TB-os ntfs-re formázott vinyo. (Xiaomi WiFi Router 3G és Orico ház).Windows 10-ben sikerült beállítani a vinyot, el is érem ezen a címen \\192.168.31.1\XiaoMi-usb0
Hogyan és mit kell beállítanom a Kodiban LE alatt, hogy elérjem a vinyot, a rajta lévö filmeket és oda akarom a média tárat is.Bocs, ha láma kérdés, nekem most nem megy.....
-
kuthim
tag
Sziasztok,
DVB-C adasokat szeretnek nezni es felvenni a KIII-as boxommal es a Geniatech T230 USB tunerrel.
Az LE ala feltettem a TVHeadend 4.2-t de nem talal meg minden csatornat, amit meg megtalal, azokbol is sokat nem tud lejatszani, hol azt irja ki hogy a TVheadend nem megfeleloen valaszolt hol azt hogy nincs jel. Ugyanazt a kabelt a TV keszulekbe dugva tokeletesen bejon minden csatorna.
Probakeppen feltennem az Androidos Kodi ala is a TVHeadendet, de nem talalok sehol sem 16-os Kodi-hoz valo TVHeadend-et es a klienset sem. Honnan lehetne beszerezni, van ra valami otletetek?
Illetve van-e olyan Androidos app, amivel lehet nezni DVB-C adasokat?Koszi a valaszokat.
-
L4CI2
aktív tag
válasz sepsi0 #22734 üzenetére
Igen valószínűleg rosszul kerestél
de itt van lepésről lépésre. Gondolom többi menni fog
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz sepsi0 #22739 üzenetére
Be kell tallózni azt a vinyót egy xy mappát rá és akkor mentheted oda.
Most csináltam 2 napja a nasra és töltöttem fel két másik rendszerre feltóltam.
beáll-Video-médiatár-exp. és akkor megkérdi, hogy egyet vagy külön én egyben választva felugrik a választási ablak onnan win sam -stb, Ahogy kell.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
J0hn
csendes tag
válasz sambenez #22741 üzenetére
Hello!
Ezen az oldalon szétkapták, megtudod nézni a képeket:
http://freaktab.com/forum/tv-player-support/amlogic-based-tv-players/s905x/others-aml-s905x/657247-bricked-mini-m8s-ii-clone-looking-for-help-with-nand-pinNekem az fw-nél az alábbi látszik, Build szám:
MINI M8S-II_100M0
És ez egy júniusi ROM.Ezen nem működik az OTA, és nem is lesz újabb fw. Ezt a gyártó vagy eladó igazolta vissza egy usernek.Most találtam egy img-et ami elvileg felmegy rá és javít ezt-azt.De sajnos nem tudom felrakni,mert nincs male-male usb kábelem (legalábbis gondolom azzal kell felrakni az USB burning tool alkalmazással). Tegnap rendeltem hozzá, szóval majd ha megjön,akkor frissítem,remélem az megoldja a hálózati problémám.De az is lehet,hogy hardveresen szar.
Illetve írtam a gearbestnek,hogy ez így nem oké,hogy klónt küldenek és hogy nem megy wifi és az ethernet része.Én amúgy akcióba rendeltem a gearbesttől. Szóval aki mostanában rendelt ilyet az számíthat rá,hogy klónt kapott.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Minix Neo U1, Android 5.1, legújabb FW013, A Horizon Go működik, hibátlanul megy. Korábban ez nem működött.
-
junkpod
veterán
válasz sepsi0 #22737 üzenetére
Médiatár adatbázis és thumbnail részekből áll. Az adatbázis kezeléséhez, lekérdezések kiszolgálásához sql szerver kell. Ha ezt ki akarod szervezni a kodibol ahhoz egy sql szervert kell telepíteni és konfiguralni a szerveren.
A thumbnailek menthetők a fájl mappaba is, csak lassabb lesz. 16GB hatalmas mediatarra elég thumbnail-estol.Box's don't touch!
-
Melack
veterán
Uraim, ez így ajánlott 3 év garival? Az aprón van egy 1/8-as 10.000-ért hirdetve, de a hirdető nem válaszolt sajnos.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Elektromos autók - motorok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Xbox One
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest