- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-szabi-
őstag
-
pinnacle
nagyúr
MiniMX II-n lejátszás közben fekete lesz a képernyő (hang megy tovább), olyan mintha HDMI-t váltanék mert kiírja az elnevezést, idővel visszajön a kép vagy nem. LibreELEC 7.0.2.007 nem bírja ezt a hőséget? Készülék legalább 10C°-al melegebbnek tűnik. Androidon, Kodival semmi gond.
-
gg72
veterán
válasz junkpod #21301 üzenetére
Majd lefotózom a Kodi beállításokat és küldöm.
A CEC-et alapból mindenen kikapcsolom.
Hogy érted, hogy az AVR milyen módban van? Ezen nincsenek csili-vili DSP-programok, alap (bypass) módban van, amilyen hangot kap HDMI-n, azt adja ki. Ez működik is mindhárom asztali BD-játszóm esetén, de az S905-ös boxok DTS-HD hangsávjainál nem igazán. Azt vettem még észre, hogy ha éppen "elkapja" a DTS-HD hangsávot, akkor a film megállításánál egy éles pukkanás hallatszódik.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
"HDMI-kézfogás" hiba, írj a fejlesztőnek, esetleg egy log segít, hátha lehet látni a hiba okát.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
vvili
csendes tag
Pont ezzel küzdök én is, jelen esetben egy Neo U1 lejátszóval. Az erősítőm CA Azur 650r.
Sokféle médialejátszó megfordult már nálam,több S905-ös is, de mindegyikkel ugyanez a jelenség. Volt régebben Popcorn A 400 lejátszóm is, de azzal is ugyanez a probléma volt (igaz, nem ennyire drasztikus módon).Kizárólag a Dune és a Mede8er lejátszókkal nem volt ilyen gondom, azok azonnal kezdték a DTS-HD hanggal való lejátszást. Fura,hogy a TRUE-HD hang azonnal elindul hiba nélkül. Más eszközzel (pl: blu-ray, pc), nem jelentkezett ilyen jellegű probléma.
Szerintem az angolokkal van valami hiba
Egyébként csak azért nem adtam még el az erősítőt, mert nehéz lenne számomra megfizethető áron még egy ilyen jó hangú rendszert összeraknom, mint ami a jelenlegi rendszerem. Imádom minden percét amit mozizással tölthetek
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
Nem ismerem ezt az erősítőt, de a bypass nem kifejezetten azt jelenti amire szükséged van, ez nem a hdmi passthrough módja amikor tovább engedi feldolgozás helyett a hangot?
Kíváncsi lennék, mit ad ki hangot ez és bármelyik lejátszód ha a tvbol kihuzod a HDMI-t. Egy autó surround vagy ilyesmi kellene a hang üzemmódra.Box's don't touch!
-
Beni2360
félisten
Nálam is gondok voltak régebben, igaz 7 verziókkal amikor a második sorban (7.1) el állítottam 2.0-ról. Mivel átengeded a hangot szvsz nem kell azt bántani. Egy próbát megér.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #21312 üzenetére
Ha 2.0-án hagyod akkor nincs 7.1-es LPCM, tehát hatással van a többcsatornás LPCM hangokra, a többire valóban nincs hatással.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gg72
veterán
Na, akkor már nem vagyok egyedül. Így viszont akkor lehet tényleg lépni kellene a fejlesztő felé, hátha tudna csinálni valamit. És valóban, a Dolby TrueHD hangsávval semmilyen gond nincs, csak a DTS HD-vel. Fura, hogy pont ez a két, házimozis körökben nagyra tartott AVR (CA 650R és Arcam AVR400) küszködik ezzel a problémával, lehet túl olcsók hozzájuk ezek a kis boxok.
junkpod: Tudom, a bypass a képre vonatkozik, azt engedi tovább belenyúlás nélkül. A hangra ebben az erősítőben semmiféle különösebb beállítás nincs, alapból azt dolgozza fel, amilyen jelet kap, aztán erre lehet különféle Movie és Music Dolby Pro Logic IIx módokat rákapcsolni, de ezt hanyagolom. Amúgy itt a használatija, lehet böngészni: [link]
De ahogy vvili hsz-e is mutatja, valami nem kóser az S905 boxok által kiadott DTS-HD jelekkel, egyes erősítők ezek szerint háklisak rá. -
blakey
titán
Egy dolgot hagytál ki a képletből, nem az olcsó boxokkal van gond hanem a LibreELEC hangtovábbításával, de azzal sem gond van hanem gondolom valamilyen parancssor nem megfelelő és bizonyos erősítők kényesek rá, mint írtam Apple TV-vel is volt ilyen. Neo U1-et ki lehet próbálni Android alatt is, hogy jó-e a HD hang vagy sem, nálam hibátlan, igaz nekem "csak" egy X3100-as Denonom van és nemrég jött rá frissítés ami azért így 3 év után is egész jó.
-
lac14548
aktív tag
Valaki felajánlotta nekem nem olyan rég, hogy segít egy Mini M8S II-re Libreelec-et telepíteni SD kártyára.
Keresem a fórumban, de nem találom.Addig eljuottam, hogy a Libreelec ki van írva Windiskimage-rrel a kártyára, most kellene a device tree file, de nem tudom melyik...
/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
-
Patice
nagyúr
A "Kimeneti konfigurációt" állítsd át "Optimalizált"-ról, "Legjobban egyező"-re (asszem ez a magyar fordítása LE-n a "Best mach"-nek ). Hátha.
Hangeszköz ébrentartása: kapcsold ki.
Lejebb asszem lesz olyan is, hogy valamilyen zaj küldése: ezt is kapcsold ki.
Szerintem.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
blakey
titán
válasz Patice #21322 üzenetére
Próbálkozni lehet de annak így is működnie kéne. A Halk zaj küldése a Neo U1 esetlben lényeges, hogy ki legyen kapcsolva, mert az analóg kimenetre van hatással, ha jól emlékszem akkor alapból ki van kapcsolva. Szerintem a fejlesztőnek kéne jelezni a hibát, hátha megoldódik.
-
Melorin
addikt
A T95M-nél van ajánlottabb típus kb ugyan olyan árban?
-
lac14548
aktív tag
válasz adi1234 #20521 üzenetére
Hello,
Nem olyan rég felajánlottad, hogy segítesz a Mini M8S II (2/8GB) médialejátszóra Libreelecet és kodit telepíteni SD kártyára.
Most eljutottam oda, hogy megpróbálnám.
Leírnád nekem részletesen?
Kösz,
/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
ekrisztian
őstag
válasz lac14548 #21325 üzenetére
Én is lefutottam ezeket a köröket
Olvass vissza, mindent megtalálsz.De ha már az sd-t megírtad (az volt a neheze) és a linkelt helyről leszedtél 2 dtb.img-t, a próba miatt, akkor nincs más teendő.
El fog indulni...
Azt, hogy te utána milyen repokat és addonokat akarsz telepíteni, te döntöd el.
Ha belefutsz távirányítós problémába, az is le volt írva itt egy napja. -
Hyena
senior tag
Kedves Mindenki,
A minap vasaroltam 2 db Beelink Mini MXIII II kodi boxot a tesom buta tv-it felokositando kifejezetten filmezeshez.
Mielott megerkeztek gyakorlas keppen feltettem a libreelecet sajat meglevo Beelink GT1 keszulekemre egy 2 gigas sd kartya segitsegevel (mas ures micro sd epp nem volt otthon).
A telepites elsore sikerult nehany dolgot beallitottam par filmbe beleneztem eddig minden mukodik jol. (vajon mitol alfa allapotu ez, mi nem mukodik benne? )
A kerdesem az, hogy sd kartyarol futtatva a rendszert minden adatot, infot, kepet, boritot, az sd kartyara ment vagy beallithato , hogy a keszulek belso tarhelyere dolgozzon? (nandra telepiteni nem szeretnem mert hasznalom az androidot tvzesre...)A masik kerdesem a idokozben megerkezett Mini MXIII II-hoz kapcsolodik.
Probaltam feltelepiteni az osszefoglalos leirasba talalhato linken elerheto 8.2-es verziot, de nem sikerult.
Bootolaskor nehanyszor fel fel villan a B betu de nem indul a LE, pedig mindent ugy csinaltam mint a GT1 eseten.
Vegul feladtam es tettem egy probat a 8.0.2e verzioval ami siman feltelepult.
Valami baj van a 8.2-vel vagy en rontottam el valamit?
Esetleg nem telepitheto egybol a 8.2 csak updatelni lehet ra 8.0.2rol a 62g pontban leirtak szerint?Leven 2db ugyanolyan lejatszot vettem 2tvhez melyek ugyanarrol a NASrol fognak filmeket lejatszani van arra valami mod, hogy csak az egyiket kelljen reszletesen beallitanom es utana az sdkartyat leklonozva a masik lejatszoba beletegyem es azt ne kelljen allitgatni? (felteve , hogy a LE telepitsekor tenyleg csak a kartyara dolgozik es nem modosit semmit a lejatszon egyebkent)
Van erre valakinek tapasztalata esetleg?A valaszokat elore is koszonom .
harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
korcsi
veterán
Nem tartom valószínűnek, hogy könnyedén megoldható lenne, hogy a belső tárhelyet használja. Én LE alatt nem is látok semmit a Nand-ból.
8.2-höz új dtb.img-k vannak. Lehet az nem stimmel.
Beállítod az egyik box-ot, csinálsz a programok - libreelec alatt egy backup-ot.
Másik boxra LE telepít, majd átmásolod a backup fájlt az új boxra és csinálsz egy visszaállítást.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Csicsóka
őstag
Megoldható a droid data partíciójának a használata, ekkor oda kerül minden ami az SD ext4 storage partícióján lakik. Itt leírtam hogyan kell.
De ha már van egy nas, akkor miért nem csinálsz rajta egy MySQL
adatbázist a kodinak?
Akkor mind két doboz azonos adatbázissal dolgozna, és minden bekerült új tartalom látszana mindkét dobozon.Ha egy adott LE verzió nem működik, az még nem a világ vége, (pláne hogy ez még nem végleges verzió) semmi baj sem lesz ha egy kicsit régebbi jó, és mindent kezel a boxon.
Lehet klónozni a kártyákat, csak a hosname-et kell az egyiken megváltoztatni, mert egy hálózatban azonos nevű hostok nem lehetnek.
Vagy átírod az OE beállítások alatt, vagy SSH-n belépve a
/storage/.kodi/userdata/addon_data/service.librelec.setings/oe_settings.xml-ben itt:<?xml version="1.0" ?>
<libreelec>
<addon_config/>
<settings>
<system>
<wizard_completed>True</wizard_completed>
<hostname>LibreELEC-mxq</hostname>
<KeyboardLayout1>hu</KeyboardLayout1>
</system> -
gg72
veterán
válasz Patice #21322 üzenetére
Mindegyik beállításnál előjön a probléma sajnos.
blakey: Írni fogok a fejlesztőnek (kszaq), csak még össze kell szednem az angoltudásom hozzá, ill. jó lenne egy logfile is, ebben segítenétek, hogy mit küldjek el neki? Azt már látom, hogy a lofgile mappában találom őket, de melyik kell nekem?
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Beelink MiniMXIII II-höz keresek működő remote.conf fájlt. Esetleg tudna linkelni egyet? Keresővel sajnos nem találtam. Előre is köszönöm!
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
maroni
aktív tag
Sziasztok! Van egy Beelink M18 Smart TV Box Android 5.1 és ha használom saját kodin keresztül néha negatívba fordul! Mi lehet a gondja?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
Csicsóka
őstag
válasz bostone #21340 üzenetére
Ezt csak úgy tudom elképzelni, hogy az a box amin a külső HDD van, egyben tartalom kiszolgálója a másik boxnak SMB megosztáson keresztül. Ekkor ha a szerver boxon csinálsz egy médiatár exportálást, akkor a kliens box forrás hozzáadásakor, a tartalommegadás alatt, információs szolgáltató kiválasztásánál, csak a local information-t választva a kliens a szerveren tárolt cuccokból fog élni. Más módszert hirtelen nem ismerek.
-
bostone
addikt
-
lac14548
aktív tag
válasz Pelican #21328 üzenetére
míg meg nem jelenik a LE logo
Hát ez nem jelenik meg.
Van helyette Google TV logo, a resetet nyomtam 2 percig, de nincs változás...
Mennyi idő ez?/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
blakey
titán
Sajnos nem tudom, hogy melyik kell, még nem "logoltam".
-
Beni2360
félisten
válasz lac14548 #21344 üzenetére
Azért a LE logó fél percen belül jelentkezni szokott ha jó a sorrend, a fájl kiírás.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
azbest
félisten
múltkor láttam, hogy van libre board is s905x -szel. De Nem feltétlen jobb ajánlatt, mint mondjuk egy s905-ös odroid c2. Vagy úgy egyáltalán bármelyik box.
Az viszont érdekes, hogy 4.9-es kernellel és android 7.1-gyel hirdetik. Na nem azért érdekes, mert ezt kellene venni, hanem akkor a többire is várhatóan lesz ilyesmi.
Az alternatív boardokkal az lehet probléma, hogy a bootolás máshogy van kezelve esetleg. Szóval nem feltétlen képes bebootolni a libreelec sd kártyát, hanem rá van kényszerülve a felhasználó, hogy az ő változatukat használják. Amire vagy van frissítés vagy nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Sziasztok,
Ahogy olvasom X96 (905x) esetében szerencsésebb a Libreelec használata a hang problémák miatt. Aki használja az kártyáról használja, vagy az Androidot egy az egyben felülírta vele? Ha nem kártyáról, akkor mi az előny/hátrány a 2 esetben és hogyan lehet a belső memóriára feltolni?
Köszi!
-
atirag
őstag
Nem tudom jó helyen teszem e fel a kérdésem. Adott egy minix nao u1. És mivel ha az erősítöbe dugom a hdmi-t akkor nem működik ki és bekapcsolás után a tv hangja így a tv-be dugtam közvetlenül a hdmi-t és így optikaival megy a jel vissza az erősítöbe. Optikain nincs csak dts hang igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest