-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
do3om
addikt
válasz daveoff #14629 üzenetére
A quantumot szerintem nem érdemes várni. Volt már sok próbálkozás mini gépekre, elterjedni meg nem igen sikerült nekik. Biztos hogy olcsóbb egy ma is kapható kisméretű házat venni, sőt valószínű töredék áron.
Inkább csak érdekesség, mint ahogy írva is van hogy ők így oldanák meg egy kisméretű gép hűtését-felépítését.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
törölt tag
és hol vannak a 300 kártyák
neten sehol nem látok egyet se 18 van[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
Látok benne fantáziát. Persze ha nem szállnak el az árával.
Lehet, hogy olcsóbb megvenni külön külön az alkatrészeket, viszont így kapsz egy "moddolt" kinézetű PC-t. Elég jól nézett ki, egyedi a külseje. Aztán nem is biztos, hogy mindenki szívesen épít ilyet. Valakinek pont ez kell, leveszi a polcról, mini PC, és még jól is néz ki. -
daveoff
veterán
válasz westlake #14647 üzenetére
250W volt a gyár által meghatározott TDP, csak a valóságban jóval többet fogyasztott, 290 körül, ahogy a linkelt cikkben írják. Ezek alapján a 275W TDP-s Fiji bőven 300 felett fog kajálni, de most a hűtés bírni fogja, legalábbis a vizes vetzióval nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Laja333
őstag
válasz daveoff #14655 üzenetére
Nem hiszem, hogy 300 watt környékén eszik a 290x. Ha a GPU-Z helyes, akkor a gpu core nálam +50% power limittel, +50 mV-al, 1100 Mhz-es core clockon Witcher 3 alatt (ahol állandó a 100% gpu util) 218 W-ot evett.
Ha 50 Wattot (!!) számolok a memóriára, még mindig közelebb vagyok a 250 W-hoz, mint a 290-hez.
AMD általában pontosabban adja meg a TDP-t. Intel és NV módszere az, ami általában nem szokott bejönni.
Mondjuk azt nem tudom, a mostani Fury 275 W a régi módszer vagy már valami új. -
Geresics
addikt
Arról vannak már pletykák, hogy mikor jönnek a PH! tesztek?
Engem kifejezetten egy 280-285-370-380-GTX960 összehasonlítás érdekelne
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
nagyúr
válasz 5ent1nel #14648 üzenetére
Azért gond, mert anti-nVidia trollkodással ugyanúgy tele volt a topic, és annak sincs itt semmi helye. Klasszikus szituáció: úgy kezdődött a verekedés, hogy xy visszaütött De mindegy, koncentráljunk inkább a hamarosan érkező tesztekre
Azon filóztam, hogy a Nano fogyasztását hogyan sikerül ennyire levinni. Némi funkcionális herélés biztosan lesz, de azzal talán 10%-ot lehet nyerni - míg a GPU fogyasztását összesen durván a 60%-ára kell hogy levigyék. Mindeközben a Fury X sem mehet irdatlan feszültségekkel, mert akkor bye-bye TDP. Valami olyan matek látszik, hogy 1.1V-ról 0.9xV-ra kellene levinni az üzemi feszültséget (ahol x nem nagyobb, mint 3-4), és ezzel kellene 850-900MHz körüli órajelet csinálni, hogy a teljesítmény a beígért legyen. Mit gondoltok?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Turbolada II
őstag
Teszt mikor lesz a 390-ről? (itt a ph-n)
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
Habugi
addikt
válasz Turbolada II #14664 üzenetére
Szerintem még a héten letolják a srácok az itteni tesztet.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
törölt tag
Mèg USA-ban sincs.[link]
-
törölt tag
AMD "Fiji" Silicon Lacks HDMI 2.0 Support
Azért a véglegesre csak lesz rajta, már a tavalyi nV kártyákon is volt pedig azok nem is "4K"-ra vannak...
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz Laja333 #14657 üzenetére
Lehet, nekem is volt egy rakat 290X-em, de nem nagyon nézegettem a fogyasztást. Azt tudom, hogy hivatalosan 250W a TDP, de a tesztoldalak rendre nagyobb fogyasztást mértek, ha nekiállsz tuningolni, akkor szerintem simán 300 felett eszik a 290X is. Lehet, hogy az AMD pontosabban adja meg a fogyasztást, de náluk is van eltérés. Mindegy, engem nem igazán érdekel mennyit fogyaszt, csak ne legyen hangos, és meleg, de a kompakt víz megoldja ezt a problémát. A léghűtéses változatra leszek kíváncsi....
-
Gilthanas
aktív tag
Egy jó ideje követem a topicot és tudom, hogy a tesztek után majdnem mindenre fény derül, de előzetesen tudtok arról mondani valamit, hogy szerintetek mennyire lehet hangos a Fury X "vize/pumpája"?
Illetve egy jobb noctua ventit külön rá tudok akár tenni a bordára?
Sajnos semmi ismeretem a vízhűtésekről ezért kérdezem.
Idle-ben vagy akár terhelve halkabb lenne, mint egy 290X lighting?[ Szerkesztve ]
Egy gödör ásásán kívül kevés dolog van amit rögtön legfölülről lehet kezdeni.
-
veterán
-
törölt tag
válasz Menthirist #14673 üzenetére
Csak TV-kre nem nagyon raknak DP-t... Ha már rárakták a HDMI-t akkor elég nagy hülyeség, hogy nem 2.0.
-
Jack@l
veterán
válasz #85552128 #14667 üzenetére
Ez így ebben a formában elég nagy fail. Aki 4k-n játszik, javarészt tv-n tolja.
Lehet már egy éve kész volt a kártya, csak reszelgették, tesztelgették hogy stabil legyen.[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
daveoff
veterán
válasz Malibutomi #14678 üzenetére
Hát.......ha erőltetik az erősebb hűtéseket, akkor szerintem többet eszik, meg eleve a magasabb órajel miatt is, lehet fesz.-t is emeltek, hogy lehessen tuningolni is.
-
daveoff
veterán
válasz mackosajt #14681 üzenetére
Az is lehet, de egyébként a 290X-en is nagyon kevés hűtő volt, ami igazán hatékonyan, és halkan megbirkózott a Hawaii GPU-val, szerintem most igyekeznek elkerülni ezt, ezért jönnek komolyabb hűtések.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Jack@l #14679 üzenetére
én arra tudok gondolni, hogy mivel a hdmi még mindig házimozi szabvány, előír a 2.0-ban olyan dolgokat is, amiket az amd nem akar teljesíteni, vagy liszenszfeltételekben nem tudtak megállapodni.
ha a kártya displayporton keresztül bírja etetni az 4k@60Hz-s kijelzőt akkor ennek a másik csatolón keresztül sem lehet elméleti akadálya, legalábbis nem teljesítményokokra visszavezethetőleg.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
schwartz
addikt
válasz UnSkilleD #14649 üzenetére
Milyen akkora installed userbase? Kb mar minden prociban ott figyel a grafikus mag. (nem ezt mondtad te is elotte?) Csak az Intel ugy tekint ra, hogy jo, adjon kepet es menjen rajta egy par jatek, multimedia es csok. Engem ez a resze nem erdekel de a heterogen modon programozhato vonzata annal inkabb.
nem less itt apu háttérbe szorulás bármennyire is szeretnéd...
Barmennyire is szeretnem? Ezt a kovetkeztetest mibol vontad le?
If he dies, he dies.
-
Jack@l
veterán
válasz velizare #14684 üzenetére
2013 szeptemberében véglegesíteték a szabványt(draftok már jóval régebben is léteztek hozzá), ha ennyi idő nem elég nekik a technológia és liszensz gondok megoldására, akkor asszem mehetnek péknek.
Elég sok haragos ember lesz, ha nem figyel oda vételnél. (majdnem mindegyik pr slide a 4k-s forradalmat hirdeti)[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
daveoff
veterán
válasz Ghoula #14683 üzenetére
Igen, említettem már én is ezt korábban, úgy gondolom, hogy elsősorban ezért jönnek erősebb hűtések, mert a 290 szériát keményen alul méretezték.
Ha nem emelnek feszt akkor kb 0 lesz a tuningpotenciál, nagyon ki lesz centizve, nekem sok 290X-em volt, átlagosan 1080MHz-et tudtak alapfeszen.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Na van itteni ár a FURY-ra:
R9FURYX-4G 233.990HUF.
[ Szerkesztve ]
-
UnSkilleD
senior tag
válasz schwartz #14685 üzenetére
igen ott van, de milyen verzió? a mostani kaveri broadwell skylake az amin értelmesen lehet az igpt kihasználni, azokból meg nem sok van, majd ha ezekből lesz nagy installed userbase akkor majd írnak rá programot is, mert a régebbiekre elég körülményes/limitált
[ Szerkesztve ]
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
nagyúr
-
Crytek
nagyúr
válasz Bugfix1984 #14689 üzenetére
Ez nagyker ár vagy bárki földi halandó által bemegyek és ennyiért elhozom ár?
Next PC Upgrade: 2022
-
veterán
válasz Bugfix1984 #14689 üzenetére
noice... akkor köv hónapban már lehet rendelem is
Crytek: jogos
Szaby59: ez ismindegy, van még ideje beállni köv fizetésig.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Crytek
nagyúr
válasz schwartz #14695 üzenetére
Az a baj én vizes rendszerhez full kretén debil vagyok.
Pl ezt a Fury X-et se tudom elképzelni, hogy most ehhez nekem még kell vennem a géphez valami vizes szettet + 50 ezrekért vagy hogy lenne
És ezekbe gondolom valami "védő" folyadék van ,nem az a ha véletlen kifolyik és game over mindennek ugye? (Bocs a debil kérdésekért de amim soha nem volt nem is néztem soha utána így fogalmam sincs ezekről)
[ Szerkesztve ]
Next PC Upgrade: 2022
-
Ghoula
senior tag
válasz daveoff #14688 üzenetére
Ez majd elválik, hogy az enhanced verzió mit is jelent, talán itt fog látszani. Ha nincs szilikon tweak, akkor valóban, alapfeszen ki lesznek centizve, de böszme hűtésekkel tolhatod neki, ha nem melegszik fel, akkor a fogyasztás sem lódul meg annyira. Agresszívebb feszelés magasabb órajelen, és ott is van a tuning-potenciál( a milyen áron részt ne vegyük most ide), ami mondjuk jól jönne a 290-nek is, mert akkor nem kéne offszetelni a teljes órajeltartományban a feszt. Igazán írhatnának már egy bios editor ezekhez.
-
veterán
tényleg, ezeken 3 darab dp++ port van. Mindig keverem, hogy ide aktív vagy passzív dp-dvi átalakító kell majd? meg külön usb-s vagy sima? csak mert két dvi-os monitor esetén ugye két átalakítót is kell majd vennem... Arra emlékszem hogy átalakító szempontjából jobb, ha ++-os displayportot akarok átalakítani, mintha simát.
Bugfix1984: azt látni, hogy mennyi gari van rá?
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- MIUI / HyperOS topik
- BestBuy topik
- Milyen egeret válasszak?
- Robotporszívók
- Mobil flották
- Wise (ex-TransferWise)
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest