- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #46737 üzenetére
Én erőltetném, még akkor is, ha valaki elsőre nem válaszol elvárható módon. Mindenkinek van felettese is.
Már csak azért is, mert ha műszakilag bírja, és 10-20 év múlva nyugodt szívvel adod el, mert cserélsz, akkor ez neked erősen értékcsökkentő tényező.Végül fogyasztóvédelem/békéltető testület. A békéltető testület megpróbálja rábírni a forgalmazót, szervizt, hogy a fogyasztó szempontjából elvárható módon és a tv.-t teljesítve járjon el. Ha nem, akkor pedig a fogy. védelem előszeretettel megvizsgálja őket kicsit, és szívesen oszt büntit, ami általában kevésbé éri meg a cégeknek, mint hogy ingyen kijavítsák a hibát.
Csak írásban kell kommunikálni, hogy követhető legyen és igazolható legyen a párbeszéd a békéltető testület és fogy. védelem felé.
Ha megemlíted a forgalmazónak a fogy védelmet, elkezdik összekapni magukat. Tipikus viselkedésmód, hogy a gyámoltalan vásárló miatt ne kelljen foglalkozni a konfliktusos helyzetekkel és spóroljanak. Sok kereskedő nagyon undorító és elfogadhatatlan hozzáállást tanusít.
(Bár az is benne van, hogy az alkalmazott nagyon béna kezdő, és a tipikus tahó/türhő kereskedelmi mentalitást nyomja, mert erre kondícionálták/így nőtt fel, miközben a cég lehet nem ezt várná el tőle. Ezért is kell előnytelen válasz esetén akár a feletteséhez tovább vinni, vagy panasszal élni, bejelenteni a békéltető testületnek. )Jevons paradox
-
bepken
veterán
válasz bobalazs #46748 üzenetére
szurkolok őszintén szóval számomra azt is nehéz elhinni, hogy ilyen egyáltalán létezik...pláne így, hogy többeknél is előfordult már innen a topikból.
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #46750 üzenetére
Esetleg vesd fel a témát itt is, hogy hogyan járj el az ügyben, hogy siker legyen belőle:
Garancia kérdés, fogyasztóvédelem - PROHARDVER! HozzászólásokJevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #46766 üzenetére
Ezt az oldalt láttad már?
AMD FreeSync™ Technology Recommended Settings | AMD
Kompetetív játékokhoz és minden máshoz javasolt beállítás.Én még szoktam a frame limitet is használni. Mászkálós, ugrálós GTA/Tomb Raider típusú gémekhez 75-80 fps, competetív játékokhoz legalább 120fps vagy több.
Tapasztalatom szerint a Radon Chill dinamikus frame limitje is nagyon jól működik, de persze ezt játéka válogatja.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #46769 üzenetére
Freesync és g-sync kompatibilis módban is lehet képtörés csak ha előfordul az a képernyő alján, ezért kiesik a látószögből. Battle(non)sense youtube csinált róla videót.
Ezért javasolják azt, hogy a legsimább eredmény érdekében a v-syncet is kapcsoljuk be.
Csak a kompetetive játékoknál, akiknek minden ms számít, érdemes lehet kikapcsolni. De én 240Hz monitornál nem érzek jelentős különbséget. PLáne, hogy ha v-syncet is aktiválom a g-sync kompatibilis mód mellé, akkor nem 240fps-nél tartja a játékot, ahnem átlag 222-224fps körül.Jevons paradox
-
jesszjessz
tag
válasz bobalazs #46772 üzenetére
Fentebb, amire először válaszoltál, abban írtam, hogy őszig garanciális. Az Alzától érdemleges választ nem kaptam sajnos, már írtam nekik.
Ősszel lesz 3 éves a kártya, azért szeretném már kitakarít(t)atni, mielőtt ismét beköszönt a kánikula.
Csak nem tudom, hogy megvárjam-e azt a 3 hónapot inkább, legfeljebb megadja magát és gariztatom, vagy legyen most letudva. -
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #46781 üzenetére
Annyit írtak csak, hogy elkészült?
Nem írják előre, hogy mit csináltak vele? Ilyen esetekben én személy szerint sosem szeretem a meglepetéseket. Mi van ha olyan "megoldást" alkalmaztak, amit nem tart elfogadhatónak a vásárló?
Ne mindegy, csak ezek eszembe jutottak. Remélem patika állapotban kapod vissza, úgy ahogy annak eredetileg is lennie kellett volna.
Elnézést kértek valamikor is a kellemetlenségért?Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #46790 üzenetére
Az a max 10W különbség megérné? Vagy nem fogyasztás aspektusból?
"Más dolog hogy kutyának sem kell a félkonfigom."
Egyrészt mert nyár közepe van. Bár manapság sok más világjelenség is közrejátszhat.
Majd iskolakezdés előtt ugrik meg a piac. Aztán tanév közben megint leül és megint megugrik a november-december. Így megy ez...Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #46810 üzenetére
Ha HDMI-ről bootolod fel a gépet majd ezután rádugod a DP-t is párhuzamosan és a monitoron átváltod a bemenetet?
Geforce-nál és Radeonnál is tud bugos lenni a DP, bár gyanítom, hogy ismered már ezt a jelenséget. Pl. Geforce-hoz van egy firmware update, mert vannak esetek, amikor a gyárival BIOS-szal sehogy sem akar képet adni a geforce kártya.
Elég durva lenne, ha végül kiderülne, hogy rosszul dugtak össze valamit a monitoron belül...[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #46819 üzenetére
Ha nem baj, most nem teszem be az 580-t. A furmark anti aliasing nélkül 1080p-ben simán kimaxolja a VGA TDP-jét. A mutatott értékeknek pedig lehet hinni. AZ én rx 580-am-nak assszem 225W TDP limitje van. Azt simán benyelteti vele a Furmark.
Egyébként, ha rátolsz egy kis antialiasingot, akkor az AA procesz lesz a szűk keresztmetszet. Csökken a teljesítményfelhasználás és így a GPU órajele is ki tudja maximálni magát furmark alatt.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #46841 üzenetére
Hát nekem nagyon nem szimpi ez a benchmark. Fortnite, 3Gb VRAM esetén is olyan hatalmas frametime ugrások vannak, hogy nem igaz... Valami nagyon nincs rendben a rendszerével vagy a méréssel....
Szerencsére, egy jól optimalizált játéknál 4GB VRAM is szép grafikára elég 1080p esetén. Én eleve dobom a nagyon szarul optimalizált címeket. Mintha egyesek stúdiók csak arra gyártanának játékokat, hogy jelentősen megnőjön, irreálisan a GPU igény, hogy menjen, pörögjön a GPU piac...
Jevons paradox
-
hobizoli
nagyúr
válasz bobalazs #46841 üzenetére
azert ez nagyjabol egyforma volt
leginkabb 2-3fps-n belul vannak
vhol tenyleg sokkal jobb a 8GB-s, de van ahol meg a 4GB-s RX580 volt a jobba 4GB-s zsuga leginkabb azoknal "fogy el", ahol csak 8GB a rendszer RAM, es nem tudja azt hasznalni, amikor a 4GB sajatbol kifut...16GB mellett mar kb mind1
mondjuk ~ugyanannyiert en is 8GB-s vennem
de egy 480->580 8GB kozott van arban 2-5k
az 580-590 felara sem olyan tulzottan sok mostanaban, aztan akkor ott van +250MHz orajel a GPU-n is ajiba...meg azert csak 2-3 evvel ujabb is
ott 8-10k a ardiffiviszont ahol az ammo nem vegtelen ott a 4GB RX580 kb 10k-val olcsobb a 8GB-s RX480-nal, es legtobszor kb ugyanazt hozza
az, hogy vmi 55 vs 57 fps az lof.sz diffi atlag juzer szempontbol
de azt a 10k ardiffit elkoltheti mashol a gepre, amire neki nagyobb szuksege van
pl vesz egy jobb hangkartyat az integralt helyett, vagy meg egy SSD-t, amirol a game-k mennekmert itt azert messze nem arrol van szo, hogy a 4GB-s zsugaval jatszhatatlan a game, a 8GB-sal meg mar zsirkretan fut
meg azert elnezve a gamer konfigokat sokszor van indokolatlanul tulzottan kajak CPU egy manapsag mar atlagosabb gamer videozsuga mellett, holott a CPU sosem megy igazan magas terhelesen, mert vagy a game nem tamogat 6core-nal tobbet vagy meg annyit se, de benne all plusz 40-50k igazabol a "semmiert"
aztan meg lehet nezni azt is, hogy egy anyulap+CPU kambo is mennyi... meg minek pont az, amikor tenyleg jo dVGA-ra meg nem marad mar cash a vegen
nezd meg, GTX1080-k vannak manapsag 80k-ert is a HA-n
azert az helybol korbe rohogi az osszes RX-t
egy 8GB-s RX 580-hoz kepest +30k
annyit eleg sok konfigon lehetne sporolni, hogy inkabb az legyen benneeleg sok olyan konfigot lattam mar, amikbe rohogve beleferne az is a budget-bol, csak inkabb vettek egy tulzottan draga, igazabol sosem kihasznalt, onboard Wifi-s, full size ATX meretu deszkat 90-100k-ert, de a dVGA-n kivul SOHA nem lesz benne meg egy PCIEx16-s bovitokartya, de meg PCIEx1 sem valoszinu, amit az mATX-s is tudna, meg a 64GB is kirakhato 2x32GB-bol (es meg a 2x16GB sem eppen gyakori), azt meg a mATX-s is elbirna 45-50k korul.... es/vagy meg a 8c16t CPU is 140k-ert mi a vérnek, mikozben meg a 6c12t is overkill a legtobb gamehez, de vagy 50k-val olcsobbabb az is
aztan amikor ilyenekre megy el feleslegesen az penz, akkor jonnek az ilyen RX470-590 kozotti kenyszer felmegoldasokno offsense, jo kartyak voltak a maguk koraban, nekem is volt, csak abbol a +100k-bol ami arra az istencsucskiraly anyulapra meg a overkill CPU-ra pluszban elment, abbol egy RTX2070 is kijonne pl az RX570 helyett bele
....es akkor lehet nezni az fps-ket az ugyanannyi penzekbol osszerakott konfigok kozott[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
-
rumkola
veterán
válasz bobalazs #46933 üzenetére
jaja, ezt tudom
nem működik semmituti mókolt BIOS van rajta, de csak azzal működik 3D-ben
minden másik BIOS-al próbálkozva (eredeti gyárival is) nem ismeri fel a driver és nem indul semmi 3Da mókolt BIOS, amivel artifactol 2D-ben, de jól működik 3D-ben:
Itt a current BIOS a gyári MSI (amivel nincs 3D és nem megy fel a driver), a new BIOS pedig a mókolt amivel megy a 3D, de artifactol 2D-bn:
Semelyiknél nem tudom állítani az Overdrivot. Ezért kéne valaki biosmodder.
-
rumkola
veterán
-
Televan74
nagyúr
-
-
Papaj x
senior tag
válasz bobalazs #47036 üzenetére
Hála istennek egy régebbi verzióval sikerült megoldani..
Csinálhattam én bármit, 3.04 nem kérdezett semmit, nem írt semmi hibát, s végre megy a kari, már csak a ventit kell átírják (terhelés után 15-20 percig is maxon pörög a venti még akkor is, ha már 28 fokos..).. Anno ez volt az alap baj is, de gyári kapott biosával nem volt driverezhető, most már legalább megy, s csak ezzel kell valamit kezdeni..[ Szerkesztve ]
"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
5150
aktív tag
válasz bobalazs #47040 üzenetére
De hogyhogy 2 van? Illetve az egyik miért sokkal sokkal magasabb? Bocs, nem értek hozzá csak első gondolatom az volt, hogy hátha mitt'omén félrecsúszott, vagy egyenesen hiányzik az egyik thermal pad, vagy ilyesmi. Használtan vettem, de nem szedtem szét, mert a tulaja mondta, hogy most pasztázta újra. Mondom hátha elmozdult valami.
"Az információ korában az evolúciós szelekció azokat tizedeli, akik képtelenek a hamis információt megkülönböztetni a helyestől"
-
5150
aktív tag
válasz bobalazs #47042 üzenetére
Köszönöm. Kérdeznék még, de valami mást, ha nem gond.
Terhelés alatt valami fura, mélyebb tónusú "nyöszörgő" hangot ad ki a kártya (valami tekercs lehet ) Hangosabb, mint a ventik (vagy bármi) Olyasmi hang mint amikor a törpehörcsögök dugnak."Az információ korában az evolúciós szelekció azokat tizedeli, akik képtelenek a hamis információt megkülönböztetni a helyestől"
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest