Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    486-osom nem volt csak VLB-s, viszont sajna ISA controller volt benne, igy ott a PIO "magatol ertetodo" volt. Az FX-nel es a VX-nel kezzel kellett kapcsolni a DMA-t, de mind a ketto tudta az MW-DMA-t, viszont a TX-nel es a BX-nel az IAA telepitese utan a DMA biztos, hogy bekapcsolodott magatol. Amire itt igazabol nem emlekszem, hogy pontosan melyik Windowsok voltak. Az FX melle meg biztos, hogy sima 95 volt, majd valamikor 96-ban megmakkant az FX-es lap a csere lap pedig VX-es volt. Ehhez lett valamikor 97-ben USB kivezetesem (vettem egy MS Sidewindert es USB-s volt a gonosz) es akkor derult ki, hogy masik Windowst kell szerezni, mert OSR2 kellene. Amikor pedig a VX-rol TX-re upgradeltem, akkor mar OSR2 volt, az UltraDMA pedig a Wiki szerint ott mar tamogatott.

    Most ki kellene probalni, hogy mi tortenik, ha egy rendes TX-es lapon (azert rendes, hogy a BIOS tuti jo legyen), pl Asus TX97 telepitesre kerul egy 95 OSR2, majd az Intel Application Accelerator, akkor be lesz-e pipalva a DMA vagy sem. Szerintem be. De hogy ez az OSR2 miatt, vagy az IAA miatt lesz, azt nem tudom.

    Hm, itt tuti nem kevered a dolgokat? A merevlemezben levo cache mar a busz tuloldalan van, ami SCSI es ATA eseteben is osztott busz. A kartyan levo cache viszont a busz elott van, tehat a hasznalt atviteli modtol fuggoen az kb mindig a teljes sebeseggel ment. Ma ez talan azert lehet "masabb", mert senki sem osztozik a buszon, igy nincs lassito tenyezo az eszkozok es a kontroller kozott.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák