Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bile Demon

    őstag

    válasz arn #46459 üzenetére

    Eddig abból építkeztem, ami volt, de lassan én is építhetek tematikusan, mert egyre több régi cucc gyűlik össze.
    Már van pár szép komplett konfig:

    1. A Pentiumos konfig építésével kezdődött.Szép jó, de talán túl gyors mindenhez.
    2. Közben lett egy P3-as HP Vectra is, kb. vas árban. Kipofoztam, 1GB RDRAM. szépen eltettem későbbre, mert nem elég retro. :)
    3. A 486 konfig. Ilyen-olyan kudarcok után van 3 működő és egy javítandó lapom. Kipróbáltam a SIS-es VESA-s lapot. SIS-es PCI-st, és az UMC-s PCI-set is. Végülis az UMC-s Octek Hippo 15 lap köré szereltem össze.
    4. A grátisz 386-os konfigot a javítás kihívása és nehezen beszerhető jókis alkatrészek miatt elfogadtam. Hétvégén tehetek fel rőla képet, ha érdekel valakit, milyen lett. (múlt hétvégén alaposan kitakarítottam, rozsdátlanítottam, gyakorlatilag hibátlan házban vannak a cuccok.)

    Délután égettem pár EPROM-ot:
    -Asus SV2G BIOS, Gigabyte 486 3 VLB-s BIOS, ezeket a 3 VLB-s, lapomban ki is próbáltam, van bennük LBA support. Az Asus BIOS sajnos csak a RAM felét látja, de a másik ígéretes, nincs kitesztelve még alaposan.
    -S3VIRGE/DX BIOS, 2 fajta valami általános verziók. Az egyiket a Diamond kártyába bele is próbáltam, konklúzió: gyorsaság nem változott, viszont megy rendesen a Commander Keen, Mario, stb. régebbi scrollozós pinballok... cserébe nem tudom van e és mi a hátránya.

    Az alábbiak érdekelnek S3 VGA témában:
    -Vogons link, ahol írják, hogy a Diamond féle Virge DX a leggyorsabb. (Mivel mérték? DOS vagy Windows alatt?)
    -honnan származik az infó, hogy a noname kártyának kisebb az órajele?
    Úgy tudom 60MHz-n mennek a TRIO64 kártyák a nonamek is, nem hiszem, hogy a Diamond neki állt overclockolni... Az extra gyors RAM-ok meg nem jelentik azt, hogy ki is használja a kártya, egyszerűen nagy volumenben, akkor olyat tudott venni a gyártó, vett egy nagy adagot a Virge-höz és azt tette a Trio-ra is, mert arra volt kereslet és a gyártás nem állhat le.
    Ha ráérsz, és van másik noname S3 TRIO64 kártyád, esetleg benchelnél egyet? :K
    -hogy lehet lecsekkolni, az órajelet?
    -lehet változtatni az órajelet?

    Bruhe

Új hozzászólás Aktív témák